Shownieuws


Plaatsing  
 
14-08-2014  

Verjaardagsfeestje voor fans van Normaal


Foto's: Koos Groenewold
 

HAAKSBERGEN/ZELHEM – Ben Jolink, ‘deeltijd-Haaksbergenaar’, en zijn mannen vieren volgend jaar hun veertigste verjaardag. Maar het Anhangerschap – zoals het legioen van trouwe fans van Normaal zichzelf noemt – houdt vooruitlopend daarop alvast een eigen feestje. Gedurende het weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 september vormt café De Tol in Zelhem het decor voor het jaarlijkse Høkersweekend. Met dit jaar op zondag optredens die ook voor niet-fanclubleden toegankelijk zijn.

Zondag komen namelijk Boh Foi Toch en de Edelweiss Kapelle naar het etablissement, dat jarenlang de stamkroeg was van Jolink en zijn muzikale maten en dat inspiratie bood voor tal van Normaal-hits.

Het is zo ongeveer de jaarlijkse reünie van Normaalfans. Of anhangers, zoals ze zichzelf noemen. Het jaarlijkse Høkersweekend, dat sinds enkele jaren wordt gehouden op het terrein bij café De Tol. ,,En omdat we dit jaar als Anhangerschap onze 35e verjaardag vieren, pakken we extra feestelijk uit’, zo meldt voorzitter Henk Kelder.

Vrijdagavond al verricht de band The Wembleys de muzikale aftrap, waarna het de beurt is aan de Anhangerschapband: een samengestelde formatie met louter Normaal-klassiekers op het repertoire. De volgende dag spelen er bands als Salvo, Kiek Now Us, The Marshalls, Old Ni-js, Poor John en uiteraard Normaal zelf.

Normaal gesproken is het Høkersweekend een besloten feestje, uitsluitend bedoeld voor de anhangers. Maar dit jaar kunnen ook niet-leden proeven van dit Normaalfestijn. ,,Omdat het Anhangerschap dus jarig is, hebben we er een extra dag aan vastgeplakt”, vertelt Remon te Brake, uitbater van De Tol. ,,We werken al jarenlang nauw samen met het Anhangerschap. Gezien onze historie met Normaal niet geheel onlogisch. Vandaar dat wij hebben besloten om als De Tol deze muzikale zondag als cadeau aan te bieden aan de anhangers. En ook niet-leden zijn dus welkom.”

En los van de zondag kunnen dit jaar voor het eerst ook niet-leden een bezoekje brengen aan het Høkersweekend. Henk Kelder: ,,Uiteraard hebben leden van de Normaalfanclub voorrang, maar als er voor de vrijdag en zaterdag nog kaarten over zijn, kunnen ook niet-leden hier eens een kijkje komen nemen. Genieten van deze uitvinders van de dialectrock, die bovendien garant staan voor bijna veertig jaar cultuurhistorisch erfgoed. En waar kan dat beter dan op Achterhoekse bodem en zo ongeveer de geboortegrond van Normaal?”

Remon te Brake: ,,Voor de rest van het Høkersweekend is er inderdaad een beperkt aantal plaatsen voor niet-leden van de fanclub, maar voor de zondagshows geldt dat iedereen van harte welkom is.”
Kaarten zijn verkrijgbaar bij café De Tol in Zelhem.
 

Archief
Terug naar vorige pagina