Shownieuws


Plaatsing  
 
05-08-2012  

Gay Pride Amsterdam kleurt grachten roze


Olga Commandeur houdt de 50plussers al jaren fit. Nu dus ook op de Gay Pride
Foto: Roel Immink
 

AMSTERDAM – De grachten van Amsterdam kleurden zaterdag roze tijdens de botenparade van de Gay Pride 2012. De botentocht met circa 80 schepen trok weer veel bekijks en meer dan vorig jaar, meldde Politie Amsterdam.
Voor het eerst ook werd een VIP-tribunen op pontons op de Amstel gebouwd. Alle VIP-kaarten gingen à raison van 75 euro grif van de hand.

Turkse boot
Nieuw dit jaar was de deelname van een Turkse boot, die de circa 20.000 homoseksuele Turken in Nederland vertegenwoordigden. Ook de politiek voer mee: onder meer demissionair minister Marja van Bijsterveldt (Emancipatie) en Ronald Plasterk stapten aan boord. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan liet verstak gaan wegens vakantie. Loco-burgemeester Eric van der Burg nam de honneurs waar.

< Fotograaf Roel Immink wilde de botentocht van de Gay Pride ook wel eens van dichtbij zien, toog naar Amsterdam en maakte de bijgaande reportage voor AlmeloNieuws.nl.
(Klik hier voor alle 308 foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-08-2012  

Epke 'lego' Zonderland wint goud

 

Epke Zonderland is wereldwijd 'hot'. De man uit Lemmer bleek tijdens de Olympische Spelen een fenomenale proef aan de rekstok machtig te zijn zoals nog nooit vertoond is. Het inspireerde vader en zoon Dennis Beelen uit Oss en zijn zoontje Tren (8) tot het maken van een animatie met Lego. Het filmpje is eveneens 'hot' en is al dik 126.000 keer bekeken. Dat kan nog hoger...  
Ook maakten beiden een animatie van goud en brons op de 50 meter vrij. Moeder Marleen Veldhuis won brons en Ranomi Kromowidjojo... won goud.

 
16-08-2012  

Ben Jolink en zijn mannen naar Hoogenweg


Foto: Koos Groenewold
 

HOOGENWEG – Het is zo onderhand verworden tot een klassieker in de reeks optredens van Normaal. Gedurende de jaarlijkse Veldtocht - zoals de tournee in het jargon heet - wordt sinds jaar en dag ook deze regio aangedaan. De boerenrockers komen namelijk al sinds mensenheugenis naar Den Velde, waarna vorig jaar voor het eerst een (uitverkocht) Bruchterveld werd aangedaan. Deze keer maken Jolink en zijn mannen op zaterdag 8 september hun opwachting in de megatent naast uitgaansgelegenheid Crazy Horse in Hoogenweg. De kaartverkoop is intussen in volle gang.

Ben Jolink en zijn mannen mogen zich met recht de uitvinders van de dialectrock noemen. De band draait al sinds 1975 aan de nationale top mee en tot op de dag van vandaag staan de Achterhoekers garant voor bomvolle feesttenten.
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwste cd ‘Halve Soul, Helemaal Høken’. Tijdens de nieuwste optredens krijgt het publiek alvast een voorproefje voorgeschoteld. Rode draad op de cd wordt de blazerssectie, maar volgens Ben Jolink wordt het in de eerste plaats een uiterst gevarieerd album.
,,Soul is immers net zo’n breed begrip als blues”, aldus de illustere voorman. Wat dus inhoudt dat er voor de band allerlei muzikale wegen open liggen. Van jazzy of blues-soul tot hele stevige muziek.” Daarnaast is er zelfs reggae op terug te vinden, Bens nieuwe grote liefde. ,,Wegens succes geprolongeerd want we kregen er veel positieve reacties op tijdens onze laatste theatertour. Maar naast nieuwe nummers zullen we die avond uiteraard ook weer heel wat oude bekenden de tent in slingeren.”
Ben beleeft momenteel overigens een uiterst inspirerende zomer: ,,Sinds mijn studententijd ben ik niet meer zó productief geweest. Dit is zelfs mijn creatiefste periode sinds de jaren ’67-’68 toen ik mijn afstudeerwerkstuk ‘Ik Ben’ maakte. Het zal onder meer te hebben met mijn gezondheid. Heb vorig jaar uit een diep dal weten te klimmen en ben er wonder boven wonder weer helemaal bovenop gekomen. Dan voel je je sterk. Dat heeft me een enorme boost gegeven. En juist omdat het vorig jaar minder ging, wil ik nu een enorme inhaalslag maken.”
De bezoekers van het optreden Hoogenweg krijgen dus met een uiterst energieke 65-plusser te maken. ‘Normaal aan de Hoogenweg’ is een samenwerking van Crazy Horse en De Troubadour. De feesttent is bereikbaar via het parkeerterrein van Crazy Horse. De muzikale aftrap die avond verricht de classicrockband The Marshalls. Na afloop is er een afterparty met de bekende band 30Euro Live.
Tickets kosten 22,50 euro en aan de avondkassa 27,50 euro. ,,Mits het niet uitverkocht is uiteraard”, zegt Herman Potgieter, een van de organisatoren. ,,Want we hanteren het principe vol is vol.”

Tekst: Jan Colijn - Zie ook:
www.de-troubadour.nl en www.crazyhorse.nl

 
19-08-2012  

Warm en druk Drive-in Festival Giethoorn

 

GIETHOORN - Door geheel Nederland zijn er dit weekend tal van muziekfestivals. Het bekendste is wel Lowlands in Biddinghuizen. Daar werden de supersoakers ingezet om de boel koel te houden, maar in Giethoorn doen ze dat anders.
Het podium drijft op de Giethoornse plas en het publiek komt per boot voor het podium varen voor o.a. een optreden van King King ft Alan Nimmo UK.
Hank Prinsen maakte er mooie beelden.
 

 
20-08-2012  

Scott McKenzie overleden op 73-jarige leeftijd

 

LOS ANGELES (USA) - Scott McKenzie wordt wellicht het best herinnerd door de hit “San Francisco (Be Sure To Where Flowers In Your Hair)” uit 1967. Bij elk optreden droeg hij het door John Phillips (Mamas & the Papas) geschreven nummer op aan de Vietnam-veteranen. Het nummer werd wereldwijd een grote hit, die refereerde aan maatschappelijke verantwoordelijkheden. Het bracht duizenden hippies er in de jaren’60 toe om San Francisco te bezoeken.
McKenzie werd een hechte vriend van John Phillips maar sloeg een uitnodiging om bij de Mama’s en the Papa’s te komen zingen af. Hij prefereerde een solocarrière. Beiden kenden elkaar sinds 1961 van de highschool en speelden toen wel eens samen in het trio The Journeymen.
Al in de beginjaren’70 stopte McKenzie min of meer met optredens en schreef sindsdien teksten voor anderen. In 1988 werd "Kokomo" een nummer één hit voor de Beach Boys. Het was wederom een co-productie met John Phillips.
Bij tijd en wijle trad McKenzie nog wel eens op en ging in latere jaren zelfs met The Mama’s and the Papa’s in een nieuwe bezetting op toernee.
McKenzie, geboren op 10 januari 1939 in Jacksonville, overleed zaterdag 18 augustus in zijn woning in Los Angeles aan het GBS-syndroom een acute infectie aan het zenuwsysteem.

Luister hier naar de originele versie van 'San Francisco'

 
28-08-2012  

Bennie Jolink op maatschappijkritische toer


De Duitse drukker heeft de al gedrukte CD-hoesjes met bovenstaande afbeelding vernietigd. In Duitsland is het verboden het embleem van nazi's af te beelden. De platenmaatschappij van Normaal verwacht dat de nieuwe hoesjes zonder nazi-embleem voor 7 september klaar zijn. Dan wordt het maatschappijkritische CD-album namelijk gepresenteerd.
 

HUMMELO – De Achterhoekse ‘Heukersband’ Normaal komt op 7 september uit met het CD-album "Halve Soul Helemaal Heuken". Het album bevat maatschappijkritische songs waarin de rol van de media, de platenmaatschappijen en de politiek het moet lijden. Ook volgt een theatertoer waar tijdens de voorstellingen kunstwerken met een maatschappijkritische blik als decor dienen. Van de kunstwerken worden dan reproducties verkocht.

< Op het nieuwe CD-album moet o.a. PVV-voorman Geert Wilders het ontgelden. Ook maakte Bennie Jolink een schilderij van de volgens hem 'blonde populist uit Venlo', die hij in zijn schilderij op gelijke voet zet met Adolf Hitler en de Noorse massamoordenaar Anders Breivik. In een politiek manifest op de website van Normaal verklaart Jolink zich al jaren te ergeren aan het populisme. Ook geeft Jolink zelfs stemadvies om niet op Wilders te stemmen. "Die trieste Venlose Blondie vind ik niet de moeite waard om wat over te zeggen. Als je op hem stemt, ben je een grote stomkop", aldus Jolink. Verder schreef Jolink een heel politiek betoog.

PVV-voorman Geert Wilders heeft met afschuw gereageerd op het door Bennie Jolink gemaakte schilderij en de wijze waarop e.e.a. is uitgebeeld.

Luister en kijk hier naar Jolink zelf.

Archief
Terug naar vorige pagina