Shownieuws


Plaatsing  
 
01-06-2017  

De koek is op voor Flashbacklive Vriezenveen

Oude bekenden tijdens allerlaatste editie Flashbacklive
 

VRIEZENVEEN - Maar liefst 36 jaar lang bood jongerencentrum Flashback in Vriezenveen een podium voor regionale bands. Na een hele lange reeks is er zaterdag 10 juni voor het laatste livemuziek onder de noemer ‘Feest der herkenning’ met oude bekenden als HIV (Hiphop Uit Vriezenveen), PC and the Crooks en huis-deejay Larstig.

Het besluit is met pijn in het hart genomen, zo vertelt Sylvia Hollander, jongerencoach van Flashback. ,,Flashbacklive is ooit ontstaan om jonge bandjes uit Vriezenveen en omstreken een podium te bieden. En vooral om ervaring op te doen. Deze jonge bandjes en acts zijn er echter niet of nauwelijks nog. Het wordt dan ook steeds moeilijker lokale jonge bands te vinden. Daarom hebben we besloten ermee te kappen.”

Wat overigens niet wil zeggen dat Flashback helemaal stopt met het stimuleren van muziek bij de plaatselijke jeugd. ,,We gaan de komende tijd nadenken over een ander project, waarin jongeren, muziek en cultuur de rode draad vormen.”
Maar eerst is er nog een afsluitende liveavond. ,,Voor deze avond hebben we een aantal oude bekenden weten vast te leggen. Waaronder HIV, dat met z’n energieke optredens meermalen het dak van Flashback eraf speelde. Ze beloven ook deze avond weer helemaal los te gaan.”
Ander muzikale gast deze avond is PC and the Crooks. ,,Deze formatie was in de tachtiger jaren zo ongeveer huisband van Flashback. We vonden dan ook dat ze deze allerlaatste avond niet mochten ontbreken.”
De muziek van HIV laat zich raden. Voor die tijd was het vrij revolutionair dat jonge muzikanten zich vol passie op de hiphop stortten. PC and the Crooks speelt werk uit de tachtiger en negentiger jaren, veel nederpop en Fischer Z, de band waarmee ‘The Crooks’ destijds bekend was in deze regio.
In de pauzes en na afloop van ‘De koek is op’ is van huis-deejay Larstig. ,,Voor alle verzoekjes van de laatste dertig jaar. Al met al belooft deze allerlaatste avond vooral een feest der herkenning te worden.”

Flashback is voor dit evenement nog op zoek naar oude foto’s en de liveavonden en eventueel posters. ,,Als mensen deze hebben, vragen we ze om ze te mailen naar info@flashbacklive.nl.”

Het terrein aan de Krijgerstraat 4 gaat zaterdag 10 juni vanaf 20.00 open en de entree is gratis.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
12-06-2017  

9e All Mellow Straatmuziekfestival Almelo

 

ALMELO - De negende editie van het All Mellow Straatmuziekfestival is dit jaar op zaterdag 24 en zondag 25 juni. Het festivalterrein is het centrum van Almelo met 26 acts op 11 verschillende “podia” en allemaal gratis te bekijken en te beluisteren.

Met publiekstrekkers die op Zwarte Cross, Lowlands, Oerol en DWDD staan, krijgt het All Mellow Festival steeds meer allure. Voor deze gelegenheid worden er geen enorme geluidsinstallaties meegesleept, maar gaan de muzikanten terug naar hun oorsprong, en spelen zoals in hun beginjaren akoestisch, pal voor de neuzen van hun fans.
De Amsterdam Klezmer Band, zeer muzikaal en dansbaar, spelend op festivals door heel Europa, is op zaterdagavond de afsluiter op het Amaliaplein.

Daarvoor hebben deze avond ook al het Braziliaanse capoeiragezelschap Senzala en de Big Band Almelo opgetreden.
Op de zaterdag en de zondagmiddag is er een overvloed aan mooie akoestische bands. Met o.a. Ooostblok en Balkanari, feestbands met veel oostelijke toeters. Verder door Europa tourende bands zoals het Amerikaanse Dead Bronco, het Spaanse Ecra Ed Otorkse en de nieuwe sensatie Soul Travelers met rapper Donnie Adams uit Chicago.

Van de Höllenboer is nog niet bekend met welk vervoermiddel ze deze keer komen, maar ze zijn er evenals de Bluegrass bands Leadbeaters, Bek Vol Zand, de Beatzers en Rivers.
Akward I. speelt solo deze keer, met zijn ontwapenend mooie liedjes. Voor de jongste festivalgangers zijn Acrocordion, Rouxlala en Rolwagensteeg de aanraders. Van Artez afkomstige acts zijn Art of Bridges, Chris Adam en Twå. En last but not least veel jonge lokale muzikanten in de bands Whatever, Atemptoe, Denim, R.E.C. en Bysun.

Op de zondagmiddag zijn de winkels geopend.

Flyers met het volledige programma zijn te vinden in alle winkels in de binnenstad van Almelo en op de website van Paco Plumtrek www.pacoplumtrek.nl

De hele Almelose binnenstad is uiteraard vrij toegankelijk.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-06-2017  

Madness naar Twente

Poppodium Metropool en Wilminktheater bundelen krachten
 

ENSCHEDE - Op 13 november 2017 komt de Engelse band Madness naar het Muziekcentrum in Enschede. De organisatie van het concert is in handen van Poppodium Metropool, in samenwerking met het Wilminktheater. De lopende samenwerking tussen de Poppodia Metropool en Atak heeft geleidt tot dit eerste gezamenlijke evenement in het Muziekcentrum in Enschede.

Madness kan worden gezien als het boegbeeld van de ska revival die eind jaren 70 begon. De band brak in 1979 door bij het grote publiek met het album “One Step Beyond” en scoorde daarna tot halverwege de jaren 80 wereldwijd grote hits met nummers als Baggy Trousers, House Of Fun, Night Boat To Cairo en Our House.

In 1986 houdt de band het voor gezien maar in 1992 volgt een reünie in London met een aantal uitverkochte shows onder de noemer Madstock. Sindsdien treedt de band weer met regelmaat op en wordt er in alle grote zalen en toonaangevende festivals opgetreden. Madness neemt ook weer nieuwe albums op zoals het uitstekende “The Liberty Of Norton Folgate” en het vorig jaar verschenen “Can’t Touch Us Now”. Live speelt Madness nieuw werk maar passeren alle hits uit de jaren 70 en 80 ook de revue.

De voorverkoop voor het concert start aankomende donderdag 15 juni om 12 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop €49,50 exclusief servicekosten en zijn te verkrijgen via de kassa van Metropool en Het Wilminktheater, platenspeciaalzaak Popeye in Hengelo, de vestigingen van Primera en via de websites van beide zalen.

Archief
Terug naar vorige pagina