Shownieuws


Plaatsing  
 
02-06-2011  

TV-legende Willem Duys is dood

 

HILVERSUM – TV-legende en oud- radiopresentator Willem Duys is op 82-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Hilversum overleden. Duys was ruim veertig jaar presentator, commentator en verslaggever bij de AVRO. Van 1960 tot halverwege de jaren 80 was hij samen met Mies Bouwman de bekendste tv-persoonlijkheid van Nederland.
'Voor de Vuist Weg'
Zijn programma 'Voor de Vuist weg' was een begrip. Miljoenen mensen keken naar de uitzendingen, waarin Duys aan een grote tafel met een onafscheidelijke kom goudvissen talloze bekende en minder bekende gasten ontving. In totaal maakte Willem Duys 175 keer een 'Voor de Vuist Weg'. Daarnaast was hij panellid bij veel spelprogramma’s. Tevens gaf hij commentaar bij grote tennisevenementen. Gedurende acht jaar verzorgde hij het commentaar bij het Eurovisie Songfestival. Ook was hij regelmatig gastheer bij de televisieregistratie van het Grand Gala du Disque
Muziek Mozaïek
Ook op de radio was Duys niet weg te denken. Met zijn programma 'Muziek Mozaïek', dat hij 37 jaar lang presenteerde, haalde hij het Guinness Book of Records. Duys had een voorkeur voor licht klassiek, cabaret en jazz. Duys presenteerde het zondagochtendprogramma op geheel eigen wijze. Tussen de muziek door vertelde hij over zijn vele ontmoetingen met grote sterren. Fluisterend in de microfoon, waardoor je het gevoel kreeg dat je op dat moment de enige luisteraar was.
Veel cabaretiers en muzikanten hebben hun eerste succes te danken aan Duys. Toon Hermans, Seth Gaaikema, Paul van Vliet, Mieke Telkamp, Berdien Stenberg, Thijs van Leer, Ekseption, André Rieu, Rogier van Otterloo en Lee Towers kregen in 'Muziek Mozaïek' een kans om zich te laten horen aan het grote publiek.
Van 'Muziek Mozaïek' kwam ook een versie op tv. Zes seizoenen lang presenteerde hij dit programma.
Afscheid
In 1999 nam de populaire presentator afscheid van de radio, omdat hij teveel last had van de naweeën van een herseninfarct. Hij deed dat met de woorden: "Het valt mij buitengewoon zwaar, lieve mensen. Met deze mooie klanken neem ik voorgoed afscheid". Met zijn tv-werk was hij al eerder gestopt.
Sinds 1977 woonde Duys afwisselend in Zuid-Frankrijk en in Naarden.
Gouden Televizier-Ring
Duys won verschillende prijzen. 'Voor de Vuist Weg' leverde hem in 1974 de Gouden Televizier-Ring op voor de Populairste Televisiepersoonlijkheid.
Op 17 mei jl. was Willem Duys nog te gast in De Wereld Draait Door. De duizendste uitzending van dit programma was een eerbetoon aan de radio- en televisiepersoonlijkheid

 
11-06-2011  

Een kijkje op de Summer Fair Ommen

 

OMMEN – Op het landgoed ’t Laer te Ommen wordt jaarlijks de Summer Fair georganiseerd door de evenementenhal uit Hardenberg. AlmeloNieuws.nl nam een kijkje en genoot tevens van de rustieke omgeving en gemoedelijke sfeer. De Summer Fair duurt van 10 t/m13 juni dus u bent nog niet te laat.
 

Fotoreportage (50 foto's)...

 
12-06-2011  

Personeelsparty bij Bolk Transport

 

ALMELO – Daags na de jaarlijkse fameuze Haringparty bij Bolk Transport in Almelo, wordt het feest nog eens overgedaan in personele vorm. De medewerkers waren daags tevoren er ook al bij, maar de ‘follow up’ is meer in familiesfeer. Gelegenheid ook voor de directie om deze en gene in bijzijn van partner en kinderen in de bloemetjes te zetten vanwege goede prestaties of simpelweg een jubileum.
Na al die Bobo’s, of Vips zoals u wilt, (zie rubriek Almelo's Nieuws) dus nu een ballenbak voor de kinderen. De grill kon weer aan en de haringen weer vers van het mes, want als Bolk uitpakt doet men dat formidabel, met de steun van cateraar Kampkuiper uiteraard.

Ex- trucker Coen Mulder was wederom met zijn camera paraat.

Kijk ook eens op de fotosite van Coen

Fotoreportage (50 foto's)...

 
13-06-2011  

Traditionele Kruiwagenrace bij Wetshuys

 

ALMELO – Ieder jaar keert de kruiwagenrace terug op de Koornmarkt. Veel hilariteit en veel valpartijen bezorgen het publiek een leuke middag. Lekker met een biertje op het terras van het Wetshuys en de durfals gadeslaan. Uitslagen zijn nog niet bekend
 

Freek Buitenweg was er ook bij maar niet in de kruiwagen, wel met camera.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
15-06-2011  

Drukke “Tutti Italia” in Denekamp

 

DENEKAMP - 1e pinksterdag iwas er op het St. Nicolaasplein een Italiaanse markt, Tutti Italia. De dag sond geheel in het teken van Italië en al haar schoonheden; muziek, dans, eten, wijn, motoren, mode, auto’s etc. Er waren o.a. diverse standjes waar bezoekers voor aanstaande zomer konden boeken. Er waren zondag leveranciers van verschillende automerken die hun nieuwste Italiaanse topproduct gingen promoten.
Erwaren diverse standjes met Italiaanse producten Italiaanse lekkernijen, wijnen, Mariabeelden, mode, brillen, sieraden, enz. Er waren diverse Italiaanse motorrijders van heinde en verre om op deze dag hun passie te delen met de bezoeker van “Tutti Italia”.

Freek Buitenweg maakte er een fotoreportage

Fotoreportage (16 foto's)...

 
22-06-2011  

Een impressie van het CSI Twente - I - II

 

GEESTEREN - Voor het eerst duurt het CSI Twente deze keer vijf dagen. Op het terrein van Erve Mensman aan de Vasserweg begon dat vandaag vooral met de deelname van landelijke ruiters met dressuur- en verrichtingenproeven. Voor de standhouders was dat nog niet meteen top, maar de aanzet naar de internationale topsportdagen is gezet in een geheel vernieuwde ambiance met vooral veel pagodetenten waar exposanten hun koopwaar showen en aan de man willen brengen.

AlmeloNieuws fotografen Freek Buitenweg en Coen Mulder maakten een impressie

Fotoreportage (49 foto's)...

 
25-06-2011  

Taptoe in het Polmanstadion

 

ALMELO - In het Polmanstadion was zaterdagavond de Taptoe nadat de deelnemende korpsen 's middags al een Streetparade door de binnenstad hadden gelopen. Aan de Taptoe nam de 'fleur de la fleur' van de vaderlandse muziekkorpsen mee die hun kunnen al vaak wereldwijd hebben getoond. Een voorbeeld is de Michael Jackson Show van de Floraband uit Rijnsburg. Vermeldenswaardig ook Kunst & Genoegen uit Leiden, de huidige wereldkampioen, en de korpsen Pasveer en Advendo die bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade een eerste prijs met onderscheiding behaald. Dei baten van de avond gingen naar KiKa en Kans voor een Kind die elk 6500 euro op hun rekening kunnen bijschrijven.

De deelnemende korpsen waren:
DRUM & SHOWFANFARE ADVENDO, SNEEK
PASVEERKORPS, LEEUWARDEN
KUNST & GENOEGEN, LEIDEN
BEATRIXBAND, HILVERSUM
E.V.C. ENSCHEDE
FLORA BAND, RIJNSBURG
VAN LIMBURG STIRUMBAND, WEZEP
CONCORD PIPEBAND, HENGELO
SHOWBAND RHENEN, RHENEN

Fotoreportage: Coen Mulder en Roel Immink
(klik hier voor alle 489 foto's) 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-06-2011  

Er is meer rond het CSI Twente

 

GEESTEREN - Zo romdom het CSI Twente is het een komen en gaan van dure bolides met gasten van sponsoren die zich tijdens de sportieve prestaties van de amazones en ruiters vermaken op de VIP-tribune of de Promenade.
'Paparazzo' Freek en Coen Mulder namen diverse personen in het vizier en schoten af.

Fotoreportage (50 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina