Shownieuws


Plaatsing  
 
01-05-2015  

Twente heeft er een zangduo bij

 

Twente, en daarmee ook Nederland, heeft er sinds april 2015 een nieuw dames duo bij. Het zijn Pauline en Annet. Twee dames die Nederland op z’n kop gaan zetten.

Pauline zingt de sterren van de hemel. In 1992 stond ze maar liefs 5 weken in de Nederlandse hitlijsten met haar debuut cd-single "Ik laat je niet gaan", en was zij een tijdlang actief bij de Alpenzusjes. In 2010 startte ze met een dames trio ‘Harten 3’. Tot haar spijt hield ‘Harten 3’ op te bestaan, maar het bleef kriebelen.

In 2014 vond ze in Annet een goede vriendin. Annet is vooral bekend door haar songteksten en de videoclips die ze maakt. De landelijke pers kreeg lucht van haar populariteit en dat resulteerde in 2013 tot een 4 pagina dik interview in 'De Nieuwe Revu' door journalist Geert Oosterwijk.

De koffiemomentjes van de vriendinnen werden steeds vaker zangsessies en zo besloten ze begin 2015 dat het tijd was om hun krachten te gaan bundelen. Na de eerste berichtgeving over het nieuwe damesduo ‘Pauline en Annet’ kwamen er veel positieve reacties uit het hele land. Vooral de ‘Alpenzusjes-act’ met ‘de Tiroler babysitter song’ gooide hoge ogen bij hun eerste optreden in Tubbergen. Hilariteit ten top! De dames garanderen liedjes met een hoog feestgehalte, maar prachtige ballads draaien ze hun hand ook niet voor om. Zolang er maar een hoog meezing-gehalte is. De héle zaal moet meedoen!
En de Alpenzusjes-act? Die houden ze d’r in!

De enthousiaste dames hebben inmiddels een Facebook-pagina geopend en binnenkort zullen ze met een eigen website komen. Dus Nederland opgepast; ‘Pauline en Annet’ zijn klaar om u een onvergetelijk feest te bezorgen. Een zeer gevarieerd programma voor jong en oud. De dames zijn er helemaal klaar voor; “Wij bruisen van enthousiasme en dát brengen we over op ons publiek! Van feest in de tent, tot jeugdsentiment!”

Pauline en Annet op Facebook:
https://www.facebook.com/pauline.en.annet
 

 
06-05-2015  

Zware veldtochten voor Normaal als afscheid

Boek over ‘Oerend Mooie Achterhoek´ begint in Twente
 

Het wordt hun grote afscheidstournee. De band Normaal stopt na veertig jaar met de zogenoemde Veldtochten. Slopende tournees van in de hoogtijdagen meer dan honderd shows. Aan de vooravond van de grote veertigjarige jubileumshow op Hemelvaartsdag in Lochem verschijnt het boek ‘Oerend Mooie Achterhoek’, waarbij zanger Bennie Jolink de lezer meeneemt door zijn geboortestreek. Opmerkelijk genoeg begint het boek echter in Twente. In Haaksbergen om precies te zijn.

Vijf opgeschoten boerenpummels in veel te grote maatkostuums zetten op die memorabele Hemelvaartsdag 1975 de nederpop op z’n kop. Teksten in het dialect, dat was nog nooit vertoond. Talloze dialectbands zouden daarna nog volgen.
Vier decennia Normaal zijn vooral ook vele roerige jaren. Met name in die onstuimige beginperiode. Ben Jolink en zijn mannen waren ware meesters in het vergaren van publiciteit en roem. De voorgenomen deelname aan het Eurovisie Songfestival, een verboden show op Terschelling. Telkens wisten ze er optimaal publicitaire munt uit te slaan.

In het boek ‘Oerend Mooie Achterhoek’ wordt uitvoerig stilgestaan bij de historie van Normaal. Auteur Jan Colijn schreef eerder al het boek ‘Ik zeg oeh!’. ,,Dat eerste boek was vooral een soort naslagwerk met allerhande wetenswaardigheden over Normaal. In dit nieuwste boek zit voorin een plattegrond, in de vorm van zo’n nostalgische aandoende verbrande schatgraverskaart. Aan de hand daarvan kan de lezer er zelf op uit trekken. Daarbij worden niet alleen de toeristisch mooiste, maar vooral ook de aller-Normaalste plekjes van de Achterhoek aangedaan. Locaties die stuk voor stuk een link hebben met Normaal. En Bennie Jolink vertelt er dan een verhaal bij. Op de van hem welbekende wijze. Hij vertelt waarom de Achterhoek zo onovertroffen mooi is, maar ook waarom hij juist hier weer helemaal tot rust komt van zijn belevenissen uit de grillige wereld van seks, drugs en rock-‘n-roll.”

Opmerkelijk genoeg begint het boek echter in Twente. Jan Colijn: ,,Omdat zich hier de Commodore Studio van Normaal bevindt en Ben Jolink er zijn atelier heeft. Helemaal vreemd is het overigens niet dat Jolink zich in de bossen bij Haaksbergen op zijn gemak voelt. Volgens hem bestaan er namelijk veel overeenkomsten tussen tukkers en Achterhoekers. ‘Broedervolkeren’ noemt hij ze zelfs. En, zoals Jolink in het boek zelf gekscherend zegt: ‘Weet je wat er zo mooi is aan Haaksbergen? Het is de poort naar de Achterhoek’. Maar hij haast zich te zeggen dat dat vooral een grapje is. Hij voelt zich namelijk ook in Twente prima thuis.”

Na veertig jaren van høken krijgen de bandleden na 2015 eindelijk een ‘Normaal leven’. Ben Jolink snakt er zelfs naar. Vooral vanwege zijn aangeboren astma, die hem nu op latere leeftijd steeds vaker opbreekt. ,,Een optreden kost me tegenwoordig twee dagen. De dag van het optreden zelf. Met een voorbereiding die vooral bestaat uit het leegeten van een complete apotheek en het inhaleren van talloze pufjes. En dan de dag na de show ben ik he-le-maal gesloopt. Daar heb ik gewoon geen trek meer in.”
Al is het niet zo dat Jolink helemaal stopt met muziekmaken: ,,Maar 2016 wordt voor mij een sabbatical year waarin ik me volledig op het schilderen ga storten. Dat is er jarenlang bij in geschoten. Daarna zien we wel verder. Wat wel vast staat, is dat het voorbij is met de Veldtochten. Ik ben echter te veel liefhebber om helemaal te stoppen met optreden. Zolang mijn gezondheid dat toelaat, wil ik muziek blijven maken.”

Het boek is te koop via de boekhandel, www.normaal.nl of Facebook/Oerend Mooie Achterhoek.

< Schrijver Jan Colijn en Bennie Jolink met het boek ‘Oerend Mooie Achterhoek’, waarin de Normaalzanger de lezer meeneemt door zijn geliefde geboortestreek. ,,Het mooiste plekje van het universum!”, aldus Jolink. (Foto: Reinier van Willigen)
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-05-2015  

Line up Mega Piraten Festijn Nieuwleusen rond

 

NIEUWLEUSEN – Het programma voor de honderdste editie van het Mega Piraten Festijn op zaterdag 13 juni in Nieuwleusen is rond. Maar liefst 32 acts treden op, veel meer dan tijdens een ‘normale’ editie. Het programma begint dan ook al om 19.30 uur, een half uur eerder dan normaal. Op het affiche prijken grote namen als Jan Smit, Jannes, Mooi Wark, Lee Towers, Henk Wijngaard en Thomas Berge, maar ook acts uit de regio als Wimmie en Harten 10.

Kaarten voor het evenement kosten 16 euro in de voorverkoop, enkele euro’s lager dan de normale entreeprijs voor een MPF. “Het is de prijs die we de allereerste keer ook vroegen voor een kaartje”, stelt Eddie Mensink, de grondlegger van het MPF. De feestelijkheden ter ere van de honderdste editie worden gecombineerd met de viering van het 10-jarig bestaan van RADIONL. Het Mega Piraten Festijn werkt dit seizoen voor het eerst met een eigen band: het Mega Piraten Festijn Orkest, oftewel de formatie Summerland. Die zal een zestal artiesten op het affiche live begeleiden.
“Het is een echte mijlpaal”, stelt Eddie Mensink. “Als je me dit twaalf jaar geleden had verteld, had ik je in je gezicht uitgelachen.” Dat jaar besloten Mensink en zijn maat Wim Brouwer, beide afkomstig uit Nieuwleusen, het erop te wagen en een piratenfestival te organiseren. “We hadden geen flauw idee waar we aan waren begonnen. Ja, de muziek kenden we als DJ’s natuurlijk. We waren de enige twee die het aandurfden om Nederlandstalige muziek te draaien in de discotheken. Beide hebben we ook flink wat uren doorgebracht achter de microfoons van piratenzenders in de buurt. Ik ben ermee opgegroeid, ik weet niet anders. Uiteindelijk moesten we de eerste keer op het laatste moment nog allemaal vrienden en kennissen bellen om ons mee te helpen. Maar het ging uiteindelijk goed. Het was een geweldig feest.”
Een eyeopener ook. De eerste editie (in Lemelerveld) smaakte naar meer. En al snel kreeg het MPF nieuwe haltes: bijvoorbeeld in Nieuwleusen, Borger en Zelhem. Brouwer besloot zich na enkele edities op andere projecten te richten. Het MPF bleef maar groeien, maakte bij elke editie zichtbaar dat de belangstelling voor de piratenmuziek enorm was en speelde een enorme rol in de heropleving van de populariteit van de Nederlandstalige muziek. De MPF’s markeerden de doorbraak van Jannes en de comeback van Jan Smit. Inmiddels is het festival in heel Nederland te gast geweest. Van Noord Holland tot Limburg, van Friesland tot Gelderland. De kracht: altijd werken met hetzelfde team: naast Mensink Leon Lukassen en Menno Muis van Lukassen Produkties, presentator/gangmaker/piratengoeroe Willie Oosterhuis en een vaste club van vrienden, familieleden en kennissen uit Nieuwleusen en omgeving. Mensink: “Samen doen we dit nu al meer dan twaalf jaar. En als het aan mij ligt, gaan we ook nog wel even door! Maar eerst samen een fantastisch feestje bouwen in Nieuwleusen!”

Voorverkoop
Kaarten à 16 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Smulbaai in Heino, de Primera’s in Dedemsvaart en Ommen, De Japperij in Staphorst, CD Hal in Ruinen, Foto Tuinman in Hasselt en Drukkerij Nico de Graaf en Readshop Hilbrink in Nieuwleusen. Daarnaast zijn ze ook te bestellen via www.megapiratenfestijn.nl.

Programma
Jan Smit, Lesley Williams, Jannes, Thomas Berge, Mooi Wark, Marianne Weber, Wimmie, Jan Keizer & Anny Schilder, Harten 10, Lee Towers, Henk Wijngaard, Gebroeders Ko, Stef Ekkel, Peter Beense, Helemaal Hollands, Ancora, Koos Alberts, Jaman, Sieneke, Roy Donders, Vinzzent, Monique Smit, Rene Karst, Edwin van Hoevelaak, Belinda, Gino Graus, Django Wagner, Kevin Smit, Dennis van Dijkhuizen, Yosee, Gertjan Wels en Erik van Klinken.

 
15-05-2015  

Blueslegende B.B. King is dood

 

LAS VEGAS – Bluesgitarist en zanger BB King is op 89-jarige leeftijd overleden. Een paar dagen geleden werd hij naar een ziekenhuis in Nevada overgebracht wegens uitdrogingsverschijnselen. In oktober vorig jaar moest hij zijn verdere optredens afzeggen wegens lichamelijke problemen en suikerziekte.
Riley B. King is geboren in het landelijke Mississippi USA op 16 september 1925. Frank Sinatra was zijn grote held en voorbeeld. Als BB King drukte hij meer dan een halve eeuw een stempel op de blues- en r&b-muziek. Met meer dan 50 platen op naam worden The Thrill is Gone, Sweet Sixteen, Please Love Me, You Upset Me Baby en You Don't Know als klassiekers beschouwd. King ontwikkelde een duidelijk herkenbare eigen speelstijl waarin invloeden uit de traditionele blues, jazz, swing en pop vermengd werden. B.B. King wordt gezien als een van de grootste bluesartiesten aller tijden. Het muziekblad Rolling Stone plaatste hem op de derde plaats in een lijst van de honderd beste gitaristen ter wereld. Hij trad meerdere malen op op het North Sea Jazz Festival.
In 2006 hield hij zijn afscheidstournee maar hij kon het optreden niet laten. Hij wilde tonen voortbrengen uit zijn Gibson-gitaren die hij allemaal de naam Lucille gaf nadat twee om een vrouw met de naam Lucille ruziënde mannen in 1949 tijdens een optreden een brandend vat met benzine, ter verwarming van de zaal, per ongeluk omgooiden. Toen King al veilig buiten stond bedacht hij dat zijn gitaar nog binnen lag. Met gevaar voor eigen leven ging hij terug het brandende gebouw in om het instrument te halen en bedacht later dat hij nooit meer zo iets stoms moest doen.
 

 
16-05-2015  

Dance Classic Disco Show slaat nieuwe weg in

,,Samen met publiek een feestje bouwen”
 

HAAKSBERGEN/WARNSVELD – Ze bestaan intussen ruim tien jaar en dat vinden ze eigenlijk wel een mooi moment om het over een wat andere boeg te gooien. The Dance Classic Disco Show speelt nog altijd de welbekende discoklassiekers, maar maakt voortaan ook muzikale uitstapjes naar andere decennia. ,,Om zo ons repertoire een extra dimensie te geven”, zegt zangeres Clementine Wolters. De dertien leden tellende formatie, met meerdere bandleden uit Twente, beleeft vrijdag 22 mei haar vuurdoop in café De Pauw in Warnsveld.

Van oudsher prijken er vooral disco- en Motown-hits op het repertoire uit die roemruchte zeventiger en ook tachtiger jaren. ,,Maar ook in de decennia erna werd er gave muziek gemaakt”, voegt zangeres Hilke Beijer toe. ,,Bovendien wilden we ons repertoire ruimer maken. Niet dat we nu ineens Nirvana of AC/DC gaan spelen ofzo, maar ook in de latere decennia werden er mooie nummers gemaakt die op ons lijstje bepaald niet misstaan.”

Zo heeft de band zich onder meer gestort op medleys van Gloria Estefan en Nile Rodgers. ,,Die Rodgers is niet alleen de stuwende kracht achter discolegende Chic, maar ook de grote architect van talloze andere hits”, zegt zanger Sandro Singadji. ,,En het aardige is: daar zitten hele verrassende nummers tussen. Van onder meer David Bowie, maar bijvoorbeeld ook Duran Duran. Waarmee we ons repertoire meteen een heel stuk veelzijdiger maken. Zonder dat deze nummers muzikaal uit de toon vallen.”
Wel kiest de band bewust voor de grote hits. Clementine: ,,We willen er een feest der herkenning van willen maken. Het publiek kan de meeste van onze nummers letterlijk meezingen. Uitgangspunt is dat we samen met het publiek een feestje willen bouwen. Want als het publiek het naar z’n zin heeft, dan hebben wij dat ook.”

The Dance Classic Disco Show is bepaald geen doorsnee band. Al was het alleen al vanwege de bezetting met onder anderen twee zangers, twee zangeressen, een blazerssectie en percussie. ,,Het aardige is overigens dat een aantal leden al vanaf het allereerste begin van de partij is”, aldus Clementine Wolters. ,,Waardoor we in de loop der jaren zijn uitgegroeid tot een hecht clubje. Een vriendengroep die het vooral leuk vindt met elkaar op pad te gaan.”
Nadat de afgelopen tijd het repertoire op de schop is genomen, staat de band de komende tijd weer op de planken. Met optredens in Warnsveld, maar ook Rietmolen en Vorden.

,,Alleen al vanwege de omvang van de band kunnen we niet op ieder podium uit de voeten en moeten het daarom hebben van bijvoorbeeld feesttenten en bedrijfsfeesten”, aldus Sandro. ,,Maar dat neemt niet weg dat we niet in kleinere etablissementen optreden. Ach, het maakt ons eigenlijk niet zoveel uit waar we spelen: als we er maar een feestje van kunnen maken.”
Zie ook: www.thedanceclassicdiscoshow.nl
 

 
23-05-2015  

Ryan McGarvey ipv Blues Pills op Ribs & Blues

 

RAALTE - Door ziekte van de leadvocaliste heeft de Zweeds/Amerikaanse groep Bluespills het optreden op 1e Pinksterdag tijdens het Ribs & Blues Festival in Raalte helaas moeten afzeggen.
Blues Pills zou eerst naar Frankrijk reizen en daarna naar Nederland voor het optreden in Raalte.
Beide ‘gigs’ zijn gecancelled!
De groep is erg teleurgesteld door deze tegenvaller maar tegelijkertijd blij met hun uitstekende vervanger: Ryan Mc Garvey (US) op Ribs & Blues .

De gitaarvirtuoos Ryan McGarvey is ‘the coming man’ in bluesland. Deze uit New Mexico USA afkomstige gitarist is met een gestage opmars door Europa bezig.
De jonge muzikant won van maar liefst 4000 gitaristen de Ernie Ball-gitaarwedstrijd en veroverde daarmee een plekje op Eric Clapton’s prestigieuze Crossroads Guitar Festival. Sindsdien ging het hard. In het magazine The Guitar Player werd hij in 2013 tot ‘Young Guiter Talent of the Year’ uitgeroepen. Zijn cd’s verkopen inmiddels als een tierelier en samen met zijn band geeft hij verpletterend goede optredens tijdens de intensieve tours door Amerika en Europa.
Zijn derde cd heeft louter lovende recensies en geheel terecht. Naast zijn uitmuntende gitaarkunsten, zang en dito ‘songwriterskills’ is Ryan McGarvey een absolute aanrader voor elke bluesrockliefhebber of dt nu akoestisch is of versterkt. Inmiddels deelt McGarvey dan ook regelmatig het podium met coryfeeën als Eric Clapton, Kenny Wayne Shepherd, Joe Bonamassa en vele anderen.

< Ryan McGarvey
– foto: Fons Kersbulck

Archief
Terug naar vorige pagina