Shownieuws


Plaatsing  
 
06-05-2014  

Ilse en Waylon in finale Eurovisie Songfestival

 

KOPENHAGEN – Na jaren van deceptie zit Nederland voor de tweede keer op rij in de finale van het Eurovisie Songfestival dat in Kopenhagen plaatsvindt. Het gelegenheidsduo Ilse de Lange (Almelo) en Waylon (Apeldoorn) dingen mee onder de naam The Common Linnets met het countryachtige liedje Calm After The Storm en bereikte in de eerste halve finale als negende, plaatsing voor de finale op zaterdag a.s. Vorig jaar deed Anouk dat met het eveneens rustige lied Birds.
In Leescafé De Meridiaan van de Almelose bibliotheek werd de plaatsing met gejuich begroet. Een groep fanatieke songfestivalliefhebbers hadden daar de uitzending op groot beeldscherm gevolgd. Ook zaterdag tijdens de finale is dat het geval.
Volgens commentator Cornald Maas is de plaatsing voor de finale het bewijs dat Nederland voor een goede koers heeft gekozen door sterke namen als Ilse DeLange en Waylon, en vorig jaar Anouk, te sturen. Sterke namen die hun eigen koers varen en zich niet veel aantrekken van de publieke opinie. "Mooie muziek wordt weer beloond", volgens mede-commentator Jan Smit.
Cornald Maas twitterde later dat Nederland goed had geloot voor de finale wanneer Ilse de Lange en Waylon optreden in de tweede helft van de finale tussen allemaal up tempo-nummers. Het Nederlandse liedje Calm After The Storm zal daartussen als bijdrage met een wat meer ingetogen en intiem karakter zeker in positieve zin opvallen, is de verwachting van Maas.
Ilse de Lange ging helemaal uit haar dak en was euforisch; “Mooi dat ons liedje nu internationaal erkend word na alle kritiek vooraf.” Waylon was wat koeler in zijn reactie en meldde dat hij zin had aan een stevige pint bier!
 

 
07-05-2014  

Miss Montreal bakt cake voor Ilse en Waylon

 

Zangeres Sanne Hans (Miss Montreal) is helemaal fan geworden door het bereiken van de finale door Ilse de Lange en Waylon tijdens het Eurovisie songfestival in Kopenhagen. Als beloning is ze voor het eerst aan het bakken geslagen met een cake voor Ilse en Waylon. De inspiratie kwam door het liedje Cake to Bake dat door Letland werd ingezonden. Op Twitter gaf Miss Montreal een hilarisch live-verslag (met foto’s) hoe een dag cake bakken er uit ziet!
(klik hier)

 

 
11-05-2014  

Ilse en Waylon second best in Euro Songfestival

 

KOPENHAGEN – Veel kritiek vooraf kregen Ilse de Lange en Waylon van ‘kenners’voor hun lied ‘Calm After The Storm’ maar na de halve finale van het Eurovisie Songfestival sloeg dat om en werd het opeens een grote kanshebber nadat Unibet de wedkansen bijstelde. De ‘kenners’ werden kenners en gaven daarna lovende geluiden.
In de finale ging het eveneens prima en ook in heel Europa werd men enthousiast, getuige de puntentoekenning van vele landen met het maximum van 12 punten. Uiteindelijk werden het 238 punten, 52 minder dan Oostenrijk en genoeg om Zweden voor te blijven. Alleen een baard kon Almelose Ilse en zangpartner Waylon nog doen winnen maar dat was toch teveel gevraagd. Scheren was eveneens teveel voor de vent die een wijf wil zijn en teveel ook voor ChristenUnie Tweede Kamerlid Arie Slob die twitterde dat hij dit jaar niet in Oostenrijk op vakantie zou gaan. Zangeres Marga Bult vond eerst dat het liedje geen ‘kloten’ had maar is ook helemaal om. Nu noemt zij de prestatie uitzonderlijk goed. Maar dan wel door de regie van de uitzending en uiteraard het foutloze zingen van het duo, kortom een kenner!
In totaal keken 5.1 miljoen mensen in Nederland naar de televisie en zij hielden allemaal hun plas op tot de eindstand bekend was. Pas nadien steeg het waterverbruik naar grote hoogte met Almelo als koploper zo berekende waterleverancier Vitens.
Ilse de Lange en Waylon werden op Schiphol warm onthaald en zijn inmiddels weer thuis. Na deze Incredible week gaan we dus weer over tot de orde van de dag. Tweede, het is een World of Hurt !

'Fijnslijper'

 
16-05-2014  

Platina voor Ilse de Lange en Waylon

 

HILVERSUM – Ilse de lange en Waylon hebben vrijdag een platina plaat ontvangen uit handen van DJ Edwin Evers in het radioprogramma 'Evers Staat op 538' voor het album van het duo The Common Linnits met daarop het Eurovisie songfestivalsucces ‘Calm After The Storm’. Van het album werden 50.000 exemplaren verkocht. Eerder al ontving het duo een gouden plaat uit handen van TV-presentator Umberto Tan.
Almelose Ilse en Apeldoorner Wilem Bijkerk werden met het sterk op het nummer Every Breath You Take van The Police lijkende ‘Calm After The Storm’ tweede tijdens het Eurovisie Songfestival vorige week in Kopenhagen. Zelfs de cameraregie vertoont veel gelijkenis.

Foto: @EversStaatOp538
 

 
17-05-2014  

Sonny Sinay, nieuwe single Reason for breathing

 

ALMELO - Dertig jaar geleden werd Sonny geboren in Almelo. Zijn muzikale carrière start wanneer hij op 15 jarige leeftijd tijdens zijn bijbaantje in een snookercentrum steeds stiekem verdwijnt naar een andere verdieping waar zich een karaoke-bar bevond.
Daar is liefde voor het zingen en optreden geboren en in 2008 maakte Sonny van zijn passie zijn beroep. Het hele land heeft hij gezien als frontman van diverse coverbands.
In 2013 deed Sonny mee aan de The Voice Radio bij Edwin Evers op Radio 538 en won. Hiermee verzekerde hij zich van een plek bij de Blind Auditions van The Voice of Holland waar hij de stoelen van alle vier de coaches deed omdraaien. Ilse DeLange nam Sonny onder haar hoede en Sonny kwam uiteindelijk tot The Battles ronde.

Nu is het tijd voor zijn eigen single. Reason for breathing, nam Sonny op met producer Gordon Groothedde (o.a. Nick & Simon, Krezip). De single komt uit via het zelfstandige label 8ball Music en is vanaf vandaag verkrijgbaar via alle digitale kanalen. Help Sonny aan zijn eerste hit en download nu zijn debuut single:
http://bit.ly/RSBiTunes 
http://bit.ly/RFBspotify
http://bit.ly/RFBdeezer
 

 
18-05-2014  

Crowdfunding moet Theater Concordia redden!

 

ENSCHEDE – Bijna de gehele Nederlandse kleinkunstwereld is in protest tegen het dreigende verlies van het podiumtheater Concordia aan de Oude Markt in Enschede. Youp van het Hek, Ernst Daniel Smid, Erik van Muiswinkel, Daniel Lohues, Claudia de Breij, Brigitte Kaandorp, Huub Stapel, Ivo de Wijs, Andre Manuel, Karin Bloemen, Paul van Vliet, Theo Maassen, Herman Finkers en vele anderen die de nationale bühnes bevolken, protesteren bij de gemeente Enschede die aan de theaterdirectie een bezuiniging van 4 euroton per 1 januari 2015 heeft aangekondigd.
Door die bezuiniging op de subsidie, keek de directie naar alternatieven en beoogde daardoor de fraaie theaterzaal te verbouwen tot filmzaal. Dit nu wordt alom gevreesd vanwege de unieke historische vormgeving van het theater. ‘Twee balkonnen, een toneel met horizon, kap, 18 trekken, zijtoneeltje, bonbonnière-interieur met plafond-engeltjes en een doek dat in Wagnerstand open kan. Het is een volledige schouwburg in mini-uitvoering; een prachtig soort Muppet-theater. Een vergelijkbaar theatertje is er niet binnen onze landsgrenzen. Een zaal om te zoenen en om zuinig op te zijn’, schrijven de artiesten in hun gezamenlijke brief.
Door de massale protesten uit de nationale theater- en impresariowereld en ook de 3.300 steunbetuigingen van burgers via facebook, is de beoogde verbouwing voorlopig van tafel en wordt gepoogd via crowdfunding geld bij elkaar te sprokkelen om de theaterzaal te kunnen behouden en om een gedegen exploitatie te kunnen opzetten, maar dan moet er wel flink gedoneerd worden. Daarvoor zijn de volgende donatievarianten ontwikkeld; Voor honderd euro kan iemand een stoel ‘leasen’ in de theaterzaal, voor 250 euro wordt men ‘aandeelhouder’ van het theater. De opbrengsten hiervan komen direct ten goede aan de theaterfunctie. Ook is het mogelijk voor 25 euro per jaar 'vriend' te worden, waarmee alle activiteiten van Concordia ondersteund worden. De duurste bijdrage aan de theaterzaal is 2.500 euro. Individuen, bedrijven, groepen en instellingen worden in de gelegenheid gesteld een volledige voorstelling te sponsoren. De begunstiger krijgt inspraak in de programmering en de voorstelling wordt gratis toegankelijk.

 
26-05-2014  

Bill Wyman en Mary Wilson naar Enschede

 

Enschede - Woensdag 12 november 2014 komt ex-Rolling Stones gitarist Bill Wyman naar Enschede voor een concert in het Muziekcentrum. Bill Wyman komt met zijn band The Rhythm Kings naar Nederland en hij neem als speciale gast Mary Wilson mee, één van de zangeressen van The Supremes.

Bill Wyman richtte, na 31 jaar de bassist geweest te zijn van de Rolling Stones, in 1997 zijn eigen band The Rhytm Kings op. Deze 9-koppige all-star band weet op sublieme wijze klassiekers zoals You Never Can Tell, I Put a Spell on You en Honky Tonk Women neer te zetten. Een unieke band dankzij de topmuzikanten en de grote verscheidenheid aan muziek die zij ten gehore brengen.

Mary Wilson maakte jaren deel uit van het Motown-trio met Diana Ross en is er volgens critici alleen maar beter op gaan zingen. Zij is de enige die van het begin tot het eind lid van The Supremes is geweest.

Dit staconcert is een samenwerking tussen Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en Poppodium Atak.

De voorverkoop van het concert van Bill Wyman start op 2 juni 2014 online via www.wilminktheater.nl en vanaf 12.00 uur telefonisch via 053-48548500 en aan de kassa van het Wilminktheater aan de Wenninkgaarde 40-42.
Openingstijden voor de kassa zijn van ma – za 12.00 – 17.00.
Kaarten kosten € 35,00.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina