Shownieuws


Plaatsing  
 
03-05-2011  

Jonge programmamakers op spokenjacht

 

HENGELO - In de week van maandag 9 t/m vrijdag 13 mei zendt TV Oost de miniserie ‘Nachtwakers’ uit. Een team van jonge onderzoekers gaat hierin op zoek naar de waarheid achter locaties waarvan men zegt dat het er spookt. Omdat het programma minder geschikt is voor jeugdige kijkers, is ‘Nachtwakers’ bij TV Oost te zien op het late tijdstip van 23.30 uur.

Paranormale gebeurtenissen, bestaat ze wel of niet? Onderzoekers Michiel Lankman, Hedy Mutter, Henk Verschoor en Mark Reinders gaan samen met analist Ilona Schwertmann en teamleider Dennis de Boer op onderzoek uit. Ze bezoeken achtereenvolgens een voormalige bioscoop, een oude boerderij, een verlaten sportschool, een echt kasteel en een mysterieus kerkje op de Tankenberg bij Oldenzaal. Op al deze plaatsen zijn vreemde verschijnselen waargenomen, zoals verschuivende objecten, onverklaarbare geluiden en kaarsen die vanzelf gaan branden. Het team van Nachtwakers probeert deze geheimen te ontrafelen…

Nachtwakers is van maandag 9 t/m vrijdag 13 mei bij TV Oost te zien om 23.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl en www.nachtwakers.tv  
 

 
12-05-2011  

Volendamse songfestivaldroom in duigen

 

DUSSELDORF (D) – Een heuse Rijncruiser, tal van jamsessions met collega-artiesten aan boord om de toeschouwers op de kade te vermaken, kortom een groots dagenlang charmeoffensief voorafgaand aan het optreden tijdens de 2e voorronde avond voor het Europees Songfestival zaterdagavond a.s. heeft de Volendamse 3J’s niet de felbegeerde finaleplaats opgeleverd en voor de 7e keer op rij mag Nederland zaterdagavond toekijken naar landen als Estland, Roemenië, Moldavië, Ierland, Bosnië-Herzegovina, Denemarken, Oostenrijk, Oekraïne, Slovenië, Zweden, Servië, Litouwen, Griekenland, Azerbeidzjan, Georgië, Zwitserland, Hongarije, Finland, Rusland en IJsland, die zich wel wisten te plaatsen.
Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Duitsland hadden zich financieel al ‘ingekocht’ en hoefden niet aan de voorronden deel te nemen.
Voor de 3J’s dus een bittere pil. ‘We hebben ons voor honderd procent gegeven. Jan heeft zijn reet uit zijn lijf gezongen. Maar het mocht niet zo zijn’, liet gitarist Jaap Kwakman na afloop teleurgesteld weten.
Ook supporter Jan Smit was teleurgesteld. ‘Het heeft niet zo mogen zijn. lag echt niet aan de jongens. Fantastische, goede act, zuiver gezongen. Als het dan niet lukt, houdt het gewoon op. Wat een deceptie zeg. Heel erg jammer. Wel rekening mee gehouden, maar niet op gerekend.’

 
13-05-2011  

Alexander vaste accordeonist Weerselose Markt

 

WEERSELO/ALMELO – De meeste Almeloërs kennen Alexander Schoemaker wel als accordeonist bij het terras van het jubilerende Talamini IJs. Echter Alexander gaat zijn grenzen verleggen, want sinds kort speelt Alexander ook enkele uren op zaterdagochtend als vaste accordeonist op de Weerselose Markt.
Daar volgt hij de vorig jaar september overleden zanger Willem Jansen van de Sligte op, die met zijn stemgeluid de bezoekers van de Weerselose Markt sinds de jaren ’90 in vervoering bracht en grotendeels de prettige stemming tijdens de koopjesjacht bepaalde.
Zowaar geen gemakkelijke klus om Willem op te volgen maar één ding is zeker, Alexander kan speul’n op de trekzak as de beste!

< Alexander Schoemaker -
Foto: Jan Hammink

 
14-05-2011  

Miss Overijssel 2011 komt uit Holten

 

DEVENTER – In de Deventer schouwburg werd de 19-jarige Feike Huisman uit Holten gekozen tot Overijssels mooiste. Daarmee komt na Petra Smits (Borne) en Stevie Hartman (Hengelo) voor de derde keer op rij een Twentse schone op de eerste plaats. Feike Huisman studeert fysiotherapie en wil later een eigen praktijk. ‘Ik heb een sociaal hart en veel doorzettingsvermogen’, omschrijft ze zich zelf. Met haar uitverkiezing neemt ze later dit jaar deel aan de strijd om te worden gekozen tot Miss Nederland.
De 11 finalisten werden in de voorrondes gekozen uit totaal 250 aanmeldingen. Anne van Essen (21) uit Kampen eindigde als tweede en Estrella Brand (17) uit Bentelo werd derde.

< Fotoreportage: Clemens Brughuis

Fotoreportage (10 foto's)...

 
17-05-2011  

Sabine Uitslag stopt met Spinrock

 

SCHALKHAAR – De populaire bühneband Spinrock uit Overijssel moet op zoek naar een nieuwe zangeres. Het meest sexy Tweede Kamerlid Sabine Uitslag heeft haar bandgenoten laten weten dat zij het Kamerwerk en de optredens niet meer langer kan combineren.
Oorzaak is de vernietigende verkiezingsuitslag van vorig jaar voor het CDA waardoor de fractie veel kleiner is geworden en Sabine veel meer fractiewerk op haar bordje heeft gekregen. De fans zullen haar ‘grooves’ op het podium dus niet meer langer kkunnen aanschouwen.
Laten we nu in café België in Almelo eens een mogelijke opvolgster aan het werk gezien hebben... 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-05-2011  

Stadhuisgijzeling Almelo als basis in BNN-serie

 

BNN zendt zondag 26 juni aflevering 6 van de serie ‘Van God Los’ uit. De serie is gebaseerd op zaken die in het nieuws van alledag zo hun impact hebben gehad. Aflevering 6 'Masterplan' is gebaseerd op de Almelose gijzelingszaak op 16 juni 2008 in het stadhuis. Daarbij werd een wethouder en een aantal ambtenaren uren gegijzeld door een ‘doorgedraaide’ horeca-ondernemer, die werd tegengewerkt door de gemeente vanwege het Masterplan, zoals de titel luidt.

Masterplan - 26 juni 20.20 uur op Ned. 3 BNN
Cafehouder Ömer Altin is ten einde raad. De kosten van een enorme verbouwing rijzen de pan uit, wethouder Renkum werkt hem tegen met zijn vergunning. Als Renkum hem negeert en voor de zoveelste keer zijn afspraak afzegt, besluit Omar tot daden over te gaan.
Wethouder Renkum heeft alles kapot gemaakt voor hem.

 
28-05-2011  

'Paparazzo' Freek zwerft door de Nacht

 

ALMELO – AlmeloNieuws-fotograaf ‘Paparazzo’ Freek is net terug van een Spaanse vakantie en zwierf gelijk over de festivalpleinen tijdens de Nacht van Almelo om te kijken of er nog ‘VIPS’ vielen te spotten. 

< Zelf was 'Paparazzo' Freek s'middags al gespot tijdens een voorbereidingsrondje op zijn nieuwe HRT 'scoot '. 
 

Fotoreportage (32 foto's)...

 
29-05-2011  

Prima muziekavond bij Paco Plumtrek

 

ALMELO - In het kleinste theatertje van Almelo aan de Achtzaligheden 2 verzorgde Paco Plumtrek zaterdag weer een goed bezochte muziekavond met o.a. de Brits/Nederlandse formatie Goodwin Sands en in het voorprogramma de singer/songwriter Marlon Penn
Op 11 juni a.s. is de volgende activiteit van Paco Plumtrek, dan wordt het Straat Muziek Festival gehouden in de binnenstad en tot 21.00 uur op diverse caféterrassen. 

Archief
Terug naar vorige pagina