Shownieuws


Plaatsing  
 
03-03-2017  

Al 1.000 kaarten voor musical ‘Het Verzet Kraakt´


Het Verzet Kraakt
Foto: W. van Walderveen
 

ALMELO – Na de uiterst succesvolle stadsmusical ‘Van Katoen en Nu’ op het oude industriële complex Indië in Almelo, zijn de makers volop bezig met de musical ‘Het Verzet Kraakt’ waarin het verhaal wordt uitgebeeld van de grootste bankroof allertijden op 14 november 1944 op het filiaal van de Nederlandse Bank door verzetslieden uit de regio Almelo. De buit bedroeg een slordige 46 miljoen Nederlandse guldens maar de bezetter kreeg en de buit en de meeste ‘bankrovers’ na een paar dagen in handen.

Deze week deden 150 mensen uit het gehele land auditie voor de musical die in september a.s. zo’n twintig keer moet worden opgevoerd op het Indiëcomplex. De opzet van ‘Het Verzet Kraakt’ is groter dan de musical ‘Van Katoen en Nu’ en wordt ook landelijk gepromoot vanwege de impact van de verzetsdaad die met instemming van de regering in ballingschap te Londen, werd uitgevoerd.
Een kaartje is derhalve eveneens duurder. De entree bedraagt € 49,95 en er werden al voordat de officiële voorverkoop, die vandaag startte, zo’n 1.000 kaarten verkocht. Indien alle geplande optredens op het Indiëcomplex kunnen worden afgewerkt, betekent dat zo’n 35.000 toeschouwers. Zij genieten dan niet alleen van de musical maar krijgen vooraf ook een diner met bijbehorende drankjes. Het diner wordt bereid door de koks van het Theaterhotel. De kaarten zijn te bestellen via de website www.hetverzetkraakt.nl
 

 
10-03-2017  

Shantykoor Oostvaarders zoekt accordeonisten

 

ALMELO – De Oostvaarders is wellicht een van de succesvolste shantykoren in Twente. Met regelmaat treedt men op in binnen- en buitenland en dat als vriendengroep die het vooral leuk vindt met elkaar te zingen. Hoogtepunten in het afgelopen jaar waren optredens bij het Rozenfestival in het Limburgse Lottum en in de prachtige Parkhalle in het Duitse Iserlohn met het Iserlohner Shantykoor The Romantic Sailors voor 800 enthousiaste toeschouwers.
Maar er is een probleem. De Oostvaarders zijn dringend op zoek naar twee accordeonisten die het koor begeleiden samen met de ritmesectie van drums en gitaar.
Bent u een ervaren accordeonist en lijkt het u iets om deel uit te maken van De Oostvaarders, meldt u dan hier aan bij voorzitter Henk Nij Bijvank van de Oostvaarders.
 

 
23-03-2017  

Status Quotes Tribute in memory of Rick Parfitt

 

HENGELO – Voor de Almelose kroegbaas Toon Eppink van café De Stam was het vandaag een bijzondere dag in de foyer van RTV Oost in Hengelo. Met zijn partners in de band Status Quotes zijnde Rens Hardijzer op drums, Raymond Nijenhuis op gitaar en Harrie Kruisselbrink op basgitaar, werd een ode gebracht aan Rick Parfitt, het vorig jaar overleden bandlid van rockgroep Status Quo.
De tributeband States Quotes bestaat sinds 2014 en is uiterst succesvol in het zalencircuit en dat was ook de Engelse vriend van wijlen Rick Parfitt opgevallen. Hij nam twee gitaren van Parfitt mee waarop deze speelde op de wereldtours van Status Quote. Eppink en Nijenhuis mochten zich dus tijdens het concert uitleven op de oude gitaren van Parfitt. "it was amazing", zei de Engelsman en vriend van de overleden Parfitt na afloop en hij noemde Status Quotes de beste tributeband van Status Quo die hij ooit was tegen gekomen.
Nu zijn de vier Tukkers natuurlijk geen onbekenden, want zij speelden o.a. in bands als The Fortunate Sons, Cuban Heels, Stingray en Mike & the Mellotones. Bij wijze van spreken stroomt hen de ’12-bar-boogie’ door het bloed. Met zijn vieren vormen zij min of meer de "Frantic Four", voor velen DE Status Quo line-up. Qua repertoire blijft het dus ook beperkt tot nummers als zoals Down Down, Roll Over Lay Down, Hold you Back, Whatever You Want, Again & Again en What You're Propsing, maar zeker ook albumtracks waarbij de echte Quo-fan zijn vingers aflikt: Slow Train, Don't Think It Matters, Someones Learning, Umleitung, Fine Fine Fine, Can't Give You More, 4500 Times, What To Do en Ring Of a Change is zomaar een kleine greep uit de hoeveelheid klassiekers die op de setlijst staan.
Tijdens de tribute bij RTV Oost bleef het aantal concertgangers noodzakelijkerwijze beperkt tot 280 Status Quo fans. RTV Oost maakte er wel een registratie van die te zien en te beluisteren valt via facebook. Het ligt echter in de bedoeling om het concert te zijner tijd uit te zenden. Met dank aan de Engelse vriend van Parfitt die diens gitaar van de afscheidstournee in 1984 in handen drukte van Nijenhuis en de andere gitaar in bruikleen gaf aan de Almelose kroegbaas. Na afloop was het natuurlijk wel inleveren, maar wie kan er zeggen dat zij op een gitaar van Parfitt mochten spelen, alleen Raymond en Toon!
Kom op RTV Oost hang het aan de grote klok als deze geslaagde tribute wordt uitgezonden.
 

Archief
Terug naar vorige pagina