Shownieuws


Plaatsing  
 
04-03-2013  

Henk Wijngaard en zijn Benedictus-parodie

 

De Drentse zanger Henk Wijngaard is nog steeds op de podia actief en blijft populair. Nu heeft hij de wisseling van de kerkleiding in Rome aangegrepen om een parodie op te nemen op zijn grootste succesnummer ‘Met de vlam in de pijp’. In de parodie vraagt hij zich af waarom Paus Benedictus aftreedt, want volgens Henkie kan Paus Benedictus nog net zo goed mee als hij zelf.
Klik hier voor de parodie

 
10-03-2013  

Texas Radio wint Grote Prijs van Twente

 

ALMELO - Texas Radio heeft zondag de Grote Prijs van Twente gewonnen. In een finale waarin het niveau erg hoog wisten zij de jury te overtuigen. De publieksprijs ging naar Hufterbuks. In een tot de nok toe gevuld Cafe De Stam streden 5 bands om de titel.

Texas Radio is een 5 koppige tikje vreemde band uit de omgeving van Enschede, Geïnspireerd door artiesten als Tom Waits, The Doors, Canned heat en misschien ook nog wel de Diepenheimer André Manuel. Beïnvloed door bovenstaande artiesten gaan deze jongens op pad om de mensen muziek te brengen die over het algemeen niet uit Volendam komt.

 
11-03-2013  

10 CC, Level 42 en DeWolff naar Ribs & Blues

 

RAALTE - Het zal op zaterdag 18 mei tijdens de openingsavond van Ribs & Blues 2013 zeker niet ontbreken aan ‘classic” wereldhits!
Met de komst van de legendarische bands 10 CC en Level 42 en het ,voor een Edison genomineerde, Limburgse trio De Wolff staat het affiche opnieuw als een huis.
Het grootste 3 daagse Roots en Bluesfestival van Nederland opent evenals voorgaande jaren met ‘classic ‘ namen die hele generaties aanspreken .
Status Quo in 2012 en Golden Earring/ Caro Emerald in 2011, waren goed voor uitverkochte shows op de Pinksterzaterdag. Classic doet het goed bij het Ribs & Blues publiek en die lijn wordt voortgezet met 10CC, LEVEL 42 en het jonge talentvolle DeWolff dat de rock van de sixties anno 2013 bruisend neerzet.

10 CC: komt speciaal vanuit Helsinki naar Raalte voor een exclusieve show.
Graham Gouldman en zijn mannen spelen in de hele wereld hun tijdloze repertoire met klassiekers als ‘ Wallstreet Shuffle”, “ Dreadlock Holiday’ en natuurlijk de monsterhit “ I’m not in love”.

Level 42 : De formatie rondom superbassist Mark King en toetsenist Mike Lindup kende haar grootste successen in de jaren ’80 maar de unieke jazz-funk sound van de groep is onverminderd populair op alle continenten.
Bijna iedereen van boven de 30 kent Level 42, zo genadeloos pakkend zijn de songs van deze Britse popiconen. ‘Running in the Family’, ‘Love Games’, ‘Lessons In Love’, ‘It's Over’, ‘To Be With You Again’, zomaar een greep uit het immense hit-oeuvre van Level 42.

DeWolff : het uit Limburg afkomstige rocktrio DeWolff is schatplichtig aan Robert Plant en Jimmy Page, maar ook aan Pink Floyd en Deep Purple. De band etaleert de liefde voor psychedelische blues- en hardrock live op zijn best. En met succes, DeWolff is onlangs genomineerd voor een Edison.

Kaarten voor de openingsavond van Ribs & Blues 2013 zijn online te koop via www.ribsenblues.nl
Het Ribs & Blues festival is op 1e en 2e Pinksterdag zoals altijd gratis toegankelijk. Het programma voor deze beide dagen telt maar liefst 21 toonaangevende acts uit binnen –en buitenland. Daarnaast is er heel veel meer te beleven op het aangeklede festivalterrein aan de Domineeskamp in het centrum van Raalte. De ongedwongen festivalsfeer, het verrassende entertainment , het kinderparadijs en natuurlijk de beste spareribs worden nog steeds geroemd!


RIBS & BLUES 2013
Pinksteren 18-19-20 mei festivalterrein Domineeskamp , RAALTE
Zaterdag 18 mei : LEVEL 42 – 10 CC – DeWolff
Voorverkoop 17,50,- Kassa 22,50
Zondag 19 mei en maandag 20 mei : Free Festival met Walter Trout, Popa Chubby, The Heavy, Nick Waterhouse, JJ Grey & Mofro and many many more
Alle informatie en voorverkoop via: www.ribsenblues.nl
Voorverkoop Raalte: Lederwaren Annie Schulten,
Raalte Plaza: Formido/Welkoop/Woonstudio,
Luttenberg: Cafe de Schoenmaker.

 
11-03-2013  

Twents Kamerkoor Mardi le Vingt naar Rome


Mardi le Vingt tijdens het Najaarsconcert in de RK Kerk HH Simon en Judas te Ootmarsum (2010)
 

Op zondag 7 april a.s. verzorgt het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt o.l.v. Herman Koops een concert in de concertkerk San Paolo in Rome waar het een uitvoering zal verzorgen van Cantate 140 ( Wachet Auf! ) van J.S. Bach, de Krönungsmesse van W.A. Mozart en het Gloria van G. Vivaldi.
Door op dit podium te staan vervult het kamerkoor een ambassadeursrol! Het is de eerste maal dat een Nederlands koor op dit, voor Rome belangrijke, podium staat!
De belangrijkheid wordt onderstreept door de aanwezigheid van de 1ste Ambassadesecretaris, de heer Wim Rullens, van de Nederlandse Ambassade in Italië.

Veel internationaal bekende beroemdheden hebben in deze kerk gestaan. Grote namen als Montserrat Caballé, José Carreras en Andrea Bocceli hebben er opgetreden, grote hedendaagse componisten als Eric Whitacre hebben er gedirigeerd, internationaal bekende koren hebben er gezongen. En aan dit rijtje namen kan straks het ‘kleine’ kamerkoor Mardi le Vingt uit Tubbergen worden toegevoegd!

Eerder verzorgde Mardi le Vingt aansprekende concerten in de Madeleine in Parijs. Ook werd het door de Britse componist Karl Jenkins gevraagd om de Franse première van zijn Requiem te verzorgen in de St. Eustache in Parijs.

Het Kamerkoor Mardi le Vingt ( dat in Rome optreedt onder de naam The Dutch Chamber Choir Mardi le Vingt ), opgericht in 1993, bestaat uit 23 enthousiaste zanger(e)s(sen) afkomstig uit de gehele regio Twente. Het is een koor dat streeft naar een grote mate van professionaliteit. Dit is terug te vinden in de manier waarop het koor kwaliteit probeert te leveren: veel leden volgen individueel zangles en er wordt aan stemvorming en collectieve koorscholing gewerkt door wisselende docenten van het Conservatorium. Verder wordt ook zoveel mogelijk gewerkt met professionele musici en solisten. Passie voor zang is de drijfveer van de zangers.
Het repertoire van Mardi le Vingt is klassiek georiënteerd. Een overzicht daarvan vindt u op de website: www.mardilevingt.nl

De solisten die aan het concert deelnemen zijn: Karin Hertsenberg ( sopraan ), Astrid Krause ( alt ), Alberto ter Doest ( tenor ) en Daniël Otto Hermàn Mostert ( bas ). Organist Jaap Vonk uit Hengelo verzorgt een intermezzo.
De orkestbegeleiding wordt verzorgd door het Italiaans orkest Nova Amadeus.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-03-2013  

Leppel zoekt talent !

 

TUBBERGEN - Voor de eerste editie van het fietsival Leppel op 24 en 25 augustus is de organisatie op zoek naar lokaal talent. Tijdens Leppel vinden op zes locaties in het grensgebied tussen Uelsen-Duitsland en Tubbergen-Nederland minifestivalletjes plaats. Het publiek fietst van festivalletje naar festivalletje die allemaal een eigen thema en programmering hebben. In het Duitse gebied kan genoten worden van Nederlands theatraal, muzikaal en culinair vertier. In het Nederlandse Leppelgebied worden Duitse hoogstandjes voorgeschoteld.


Talent gezocht

De organisatie van Leppel wil graag laten zien wat deze streek allemaal te bieden heeft en is op zoek naar enthousiast lokaal talent. Ben jij artiest, heb jij een act, zit jij in een bandje, een theatergroep, kun je dansen, zingen of heb jij een ander bijzonder talent? Doe dan mee met Leppel. Je kunt je aanmelden bij Laura Reymer op laura_reymer@hotmail.com of op +316 830 78 112

Vrijwilligers

Daarnaast is Leppel op zoek naar nog veel meer vrijwilligers.
Laura Reymer: “ Om van de eerste editie van Leppel een succes te maken hebben wij hulp nodig. Van creatieve mensen die een Leppelspot op een verrassende manier kunnen aankleden en inrichten, spotmanagers die zo’n minifestivalletje op een Leppelspot in goed banen kunnen leiden tot vrijwilligers voor artiestenbegeleiding, op- en afbouw, crew-catering, verkeersbegeleiding en noem maar op. We hebben veel enthousiaste mensen nodig die mee willen helpen. We hopen dat we samen met de inwoners in het Leppelgebied kunnen laten zien wat wij allemaal in huis hebben.”
Vrijwilliger worden? Aanmelden kan via Aljan ten Broeke 0031 6 55736386 - aljan@aljan.nl

Leppel is een ‘mischmaschsuppe’ van fietsen, muziek, theater, puur eten, workshops en lokaal vakmanschap in de grensstreek van Tubbergen-Nederland en Ueslen- Duitsland. Het fietsival vindt plaats in het weekend van 24 en 25 augustus 2013. 

 
16-03-2013  

Ladies Night in Preston Palace

 

ALMELO – Voor de pubermeiden was er vandaag een meidendag in wijkcentrum De Schelf en bij Preston Palace was het zaterdagavond voor de moeders Ladies Night. De heren waren uiteraard ook welkom, maar dan in het bruisende uitgaanscentrum zoals o.a. de populaire scheepsbar.
De Ladies konden zich apart vermaken met diverse workshops en shows en uiteraard de diverse beautypresentaties zoals make-up, kleurentypes, kleding pimpen, bruidsmode, sierraden, haartips of zelfs een nieuw kapsel maar ook schoonmaaktips, gezonde voeding of sportadvies van de lokale sportschool.
AlmeloNieuws-fotograaf Coen Mulder was de enige man ter plekke voor het maken van de fotoreportage.
(Klik hier voor alle 80 foto’s)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina