Shownieuws


Plaatsing  
 
15-02-2018  

Op kroegentocht langs 5 bands in de regio

Pendeldienst tussen Twente en Sallandse caf├ęs

Foto van The Marchalls is gemaakt door Stefan Schipper Fotografie - Vriezenveen
 

SIBCULO - Een opmerkelijke kroegentocht tussen vijf verschillende cafés. Waarbij muziekliefhebbers zich op zaterdag 24 februari naar Sibculo, Westerhaar, Geerdijk, Beerzerveld en Vroomshoop kunnen laten rijden om daar vervolgens te genieten van livebands naar keuze. Chauffeur van dienst die avond is een levende legende.

“Opzet is dat ieder café een band met een verschillende repertoire heeft. Zodat er voor elk wat wils is”, aldus Jeannette Veltink, een van de organisatoren.
Tijdens de eerste editie van deze kroegentocht, twee jaar geleden, bleek er meteen sprake van een succesformule. “Alle belangstellenden pasten zelfs niet eens in één bus. Vandaar dat er deze avond twee bussen rijden.”

De bussen rijden volgens haar de hele avond: “Tussen 20.00 en 01.00 uur. De deelnemende cafés verkopen polsbandjes à vijf euro en daarmee kunnen de muziekliefhebbers de gehele avond onbeperkt gebruik maken van het vervoer en hebben ze toegang tot de cafés.”

Sibculo
Bij Café Boszicht in Sibculo staat de classicrockband The Marshallls. Deze formatie speelt stevige klassiekers van onder meer Led Zeppelin, Queen, Golden Earring, Metallica en Van Halen. Uiteraard ook veel AC/DC, waarmee The Marshalls meermalen op de Zwarte Cross live in actie kwam.

Westerhaar
Bij café Roots in Westerhaar treedt B-Normal op. Een duo dat er telkens weer een onvergetelijke muzikale avond van weet te maken. B-Normal heeft een heel breed repertoire: van Lady Gaga tot Frans Duits en van Robbie Williams tot Queen.

Beerzerveld
Café Geert in Beerzerveld haalt de band The Shelby’s in huis. Op aanraden overigens van de Grolsch-vertegenwoordiger. Bierman Wilbert speelt namelijk drums in deze gelegenheidsband.  Het repertoire is een complete verrassing, maar volgens deze drummer zal de Grolsch-consumptie zeker stijgen naarmate de band op dreef komt.

Geerdijk
Bij Café de Brug in Geerdijk staat de band Schot deur 't Pleeraam. Deze formatie wisselt boerenrock van Jovink en Normaal af met piratenmuziek en eigen nummers. Deze feestband uit Heino heeft veel interactie met het publiek en er staat zelfs een bierdrinkwedstrijd op het repertoire.

Vroomshoop
Café Kremer in Vroomshoop houdt de spanning erin bij deze editie van de kroegentocht.
Eigenaar Dick Kremer wil zelfs geen tipje van de muzikale sluier oplichten en zegt het publiek te gaan verrassen met zijn keuze van de band.

De Neuze

De buschauffeur die avond is volgens Jeannette Veltink niemand minder dan Teun ‘De Neuze’ Stevens. “Hij werd bekend als buschauffeur uit de clip van het legendarische nummer ‘Busje komt zo’ van Duo Höllenboer. Zelf noemt hij zich overigens taxiheld, beroepsmatig Bob en entrepreneur.”

 

 
22-02-2018  

Famous Glenn Miller Orchestra in Nordhorn (D)

 

NORDHORN (D), zondag 15 april, 20.00 uur,
Konzert - und Theatersaal


In 2017 is het 80 jaar geleden dat Glenn Miller zijn eerste eigen band oprichtte. Tegenwoordig is de swing sound nog steeds springlevend! Het Glenn Miller Orchestra onder leiding van Wil Salden is al meer dan 30 jaar DE band bij uitstek, die de Glenn Miller sound in vele Europese landen doet voortleven.

In het theaterseizoen 2018/2019 presenteert deze top bigband een nieuw programma met bijbehorende CD: “Jukebox Saturday Night “.

“Jukebox Saturday Night “ is meer dan alleen de titel van het nieuwe programma, het is ook de titel van een prachtig Glenn Miller nummer, opgenomen in 1942. Nog meer dan dat het is ook het “Leitmotiv” van deze show. Wil Salden wil de magie van de glorie jaren van de swing muziek ten gehore brengen voor zijn publiek. In die dagen was swing meer dan muziek en muziek niets minder dan swing.

Op deze nieuwe cd: “Jukebox Saturday Night “ staan klassiekers zoals:  “Jukebox Saturday Night”, “Blue Moon”,“Everybody Loves My Baby” en “What A Wonderful World”.

Het authentieke swing geluid is in goede handen bij Wil Salden en zijn Glenn Miller Orchestra. De band heeft een traditionele  bigband bezetting, met zangeres en vocal group “ The moonlight Serenaders “.

Het muzikale vakmanschap van de band gecombineerd met flair en interactie met het publiek staan garant voor een onvergetelijke avond met heel veel herinneringen uit het swing tijdperk.

Keep Swinging

GLENN MILLER ORCHESTRA, directed by Wil Salden
www.glenn-miller.de 

 
26-02-2018  

St. Patricksfestival in Bergentheim

Stel uit Bergentheim wil regio laten proeven van Iers sfeertje
 

BERGENTHEIM, Zaal Veenlust, zaterdag 17 maart, 20.00 uur (open)

Ze zijn idolaat van Ierland: Gerrit en Jeannette Veltink uit Bergentheim. Om ook anderen van dat typische Ierse sfeertje te laten proeven, organiseren ze zaterdag 17 maart het St. Patricksfestival in Zaal Veenlust in hun woonplaats. “Met dezelfde gastvrijheid waar Ierland zo vermaard om is.”

Het moet op den duur zelfs een van de grotere St. Patricksfestivals van ons land worden.
Ierland is in de loop der jaren het tweede vaderland van het Bergentheimse echtpaar geworden. Jaarlijks gaan de twee er met vakantie en zijn gaandeweg uitgegroeid tot onbezoldigd ambassadeurs. Zo nemen ze ieder jaar een groep vrienden en muzikanten mee met vakantie naar Ierland.

‘Typisch sfeertje’

Jeannette Veltink komt woorden tekort als ze uitlegt wat Ierland zo bijzonder maakt: “Het is dat typische sfeertje. Het mystieke, maar ook het prachtige landschap. Maar het zijn bovenal de altijd vrolijke Ieren die bijzonder zijn. Een gastvrijer volkje vind je op deze aarde niet.”
Samen met horecaondernemer Tony Binnenmars van Zaal Veenlust zet het echtpaar nu een groots festival op. “Daarvoor hebben we twee toonaangevende Ierse bands weten te strikken.”

'Burkunthaim'

Het gaat om The Logues, een van whiskey doordrenkte partyfolkband uit Noord-Ierland. De band kwam al eerder naar ons land en bezong zelfs in een van de nummers hun liefde voor ‘Burkunthaim’, zoals ze Bergentheim noemen.
Bovendien lukte het om Cash Returns vast te leggen met als middelpunt een zanger, die in Ierland furore maakt als ‘de reïncarnatie van Johnny Cash’. “Een hele bijzondere band die voor het eerst naar Nederland komt.”

Guinness

Op St. Patricksday staat Ierland traditioneel op z’n kop. De feestdag is voor ons land relatief onbekend, maar het Bergentheimse stel wil daar nu verandering in brengen: “Met een mix van country, Ierse traditionele muziek en rock hebben we voor elk wat wils. Het wordt een evenement zoals we dat in deze regio nog niet kennen. En we hopen vooral dat het de start wordt van een mooie traditie. Het spreekt overigens voor zich dat we die avond naast Ierse muziek ook Guiness en Black Angus-burgers op het menu hebben staan.”
Zaal Veenlust is te vinden aan de Kanaalweg West 78. De deuren gaan om 20.00 uur open, het evenement begint om 21.00 uur.

Tickets: www.tentfeesten.nl
Meer info:
https://tentfeesten.nl/artists/the-logues
https://www.facebook.com/events/1273588879412322/?ref=br_rs

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina