Shownieuws


Plaatsing  
 
13-02-2017  

Nieuwe single Johnny Bolk voor film Telegraaf TV

 

ALMELO – De nieuwe single ‘Moet dat nou’ van Johnny Bolk is naar idee van de Telegraaf. Het nummer gaat over brokkenpiloten die regelmatig te zien zijn in het item ‘De Dashcam’. Bolk is nauw verbonden met de transport en daardoor de aangewezen persoon om hier een single bij te maken.
 
Steeds meer weggebruikers maken gebruik van een dashcam. Daardoor verschijnen er regelmatig filmpjes van wegmisbruikers of ongelukken. Deze filmpjes zijn onder andere te zien in ‘De Dashcam’ op Telegraaf tv. Dit item wordt momenteel uitgewerkt tot ‘Dashcam the Movie’ en een daarbij horende titelsong.
 
Voor de titelsong is Johnny Bolk benaderd. Naast het zingen, werkt hij zelf in het speciaal transport en zijn vader is de grondlegger van de 150 vrachtauto’s tellende firma Bolk Transport in Almelo. Zijn betrokkenheid met het verkeer en zijn zangcarrière maken hem geschikt om het idee van Telegraaf TV uit te werken. Van Telegraaf lezer en kijker Bert Splinter kreeg de zanger een tekst aangeleverd over verkeershufters in het verkeer. Dit is uitgewerkt in de studio en op het arrangement van Hans Aalbers. ‘Moet dat nou’ is een nummer geworden met een duidelijke boodschap, maar ook met een knipoog naar de carnaval. Het is een serieus onderwerp, maar met gezellige muziek.
 
De nieuwe single ‘Moet dat nou’ is zomaar op Johnny zijn pad gekomen. Dat betekent dat de planning voor het uitbrengen van bepaalde singles van zijn debuutalbum ‘Convoi Exceptionnel’ is opgeschoven tot na de carnaval.
 

 
17-02-2017  

De schepper van nijntje is dood

 

UTRECHT - Overal ter wereld kent men nijntje, het konijntje in boekvorm van schepper Dick Bruna die vandaag op 89-jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Utrecht.
Zijn kinderboeken over nijntje of internationaal bekend als miffy, verschenen in meer dan 50 landen waarvan meer dan 85 miljoen exemplaren werden verkocht.

Een nijntje boek bevat vierentwintig pagina's, met op elke rechter pagina een tekening en op elke linker pagina vier regels vers. De boeken worden in een klein formaat gedrukt, omdat Dick Bruna het belangrijk vindt dat zijn publiek het gevoel heeft dat de werkjes voor hen gemaakt zijn en niet voor hun ouders.
In Nederland verschenen ook ook exemplaren in het Twents, Utrechts, Haags, Gronings, Achterhoeks en Papiaments.

Naast de boekvorm kwam er een speelfilm in 2013, een stop-motion animatiefilm voor TV  en een viertal musicals.
In Bruna’s geboorteplaats Utrecht staat het nijntje museum en ook werd het werk van Dick Bruna geëxposeerd in het Rijksmuseum te Amsterdam. In 2014 stopte Bruna met tekenen.

Archief
Terug naar vorige pagina