Shownieuws


Plaatsing  
 
17-02-2016  

Orkestrale openingsavond 20 jaar Ribs & Blues

 

RAALTE - Ribs & Blues viert op zaterdag 14 mei haar 20 jarig jubileum met een zeer gevarieerd programma. Het grootste gratis roots & bluesfestival van Nederland pakt op de (betaalde) openingsavond groots uit:

Het NOORDPOOL ORKEST o.l.v. Reinout Douma komt met 42 muzikanten naar Raalte. Dit ‘Metropole orkest van het Noorden” zal een aantal prominente gasten begeleiden waaronder The Blizzards en Waylon.

THE BLIZZARDS ,de voormalige begeleidingsband van wijlen Harry Muskee wordt voor de gelegenheid versterkt met gastvocalisten waaronder Barrelhouse zangeres Tineke Schoemaker. Nederblues met een ‘classic touch’ door louter topmuzikanten!

WAYLON en het Noordpool Orkest bewezen al eerder dat een fantastische zanger/performer en de boost van een groot orkest live een unieke combinatie vormen.

RACOON  is populairder dan ooit tevoren. 3FM-luisteraars verkozen de band de afgelopen 2 jaar tot beste van ons land, ook werd de Popprijs binnengesleept en in de Top 2000 was Racoon afgelopen december met 11 songs vertegenwoordigd.
Het kwartet heeft na een carrière van 15 jaar z'n ideale vorm gevonden , maakt songs met eeuwigheidswaarde en staat live als een huis.

De openingsavond van Ribs & Blues wordt afgesloten door de legendarische Britse rockgroep URIAH HEEP. Wanneer gesproken wordt over de grondleggers van hardrock en heavy metal, dan gaat het vaak over de "grote drie": Deep Purple, Led Zeppelin en Black Sabbath. Daarmee doet men Uriah Heep tekort. De groep is al 45 jaar actief en boekte met haar kenmerkende mengsel van hard- en progressive rock met name in de jaren zeventig grote successen. In 1972 zorgde de hit Easy livin’ voor de definitieve doorbraak van de band. Klassiekers als 'Look At Yourself', 'July Morning' en het sterke ‘Lady In Black’ overleven alle tijden en worden live nog steeds fenomenaal uitgevoerd.

Openingsavond 20 jaar Ribs& Blues
Zaterdag 14 mei 2016, terrein open: 19.00 uur
Noordpool Orkest, The Blizzards , Waylon , Racoon , Uriah Heep
Festivalterrein : Domineeskamp , Raalte
Vvk 20,- (excl. Kosten) Kassa : 25,-
De online voorverkoop is gestart via www.ribsenblues.nl


Ribs & Blues is het grootste gratis Roots & Bluesfestival van Nederland. Ruim 45000 bezoekers komen met Pinksteren jaarlijks naar het festival in het centrum van Raalte.
Voor de gratis toegankelijke festivaldagen zijn eerder bevestigd:
1e Pinksterdag , zondag 15 mei
De Dijk , Southside Johnny & The Asbury Jukes , Sven Hammond , Julian Sas , Henrik Freischlader , Tom Veltien & Friends , Laurence Jones
2e Pinksterdag , maandag 16 mei
The Common Linnets , Ryan Mc Garvey, Thorbjørn Risager, Brother Dege , Tiny Legs Tim , Mojo Man.
Nog 8 resterende acts worden hier zeer binnenkort aan toegevoegd!
Ribs & Blues is onlangs uitgeroepen tot ‘ Best Bluesfestival 2015” door de European Blues Awards tijdens het Bluesfest in de O2 Arena in Londen.
Voor alle info en een historisch overzicht : www.ribsenblues.nl

Archief
Terug naar vorige pagina