Shownieuws


Plaatsing  
 
03-02-2011  

Feest tijdens After Cito Party Pius X College

 

ALMELO - Voor de misschien toekomstige leerlingen van het Pius X College werd vanavond van 19.00 uur en 20.30 uur de After Cito Party georganiseerd in de theaterzaal van het Theaterhotel. Het jaarlijkse gebeuren geldt als afsluiting van de dagen waarin de Cito-toets werd gemaakt door de leerlingen van groep 8 in het basisonderwijs.
Leerlingen van Pius X presenteerden een aantal shows aan mogelijk hun toekomstige schoolgenoten. Maar het hoogtepunt van de After Cito Party was een spectaculair optreden van Maaike en Sarina bekend van X Factor.

Maaike is voor X FACTOR opgegeven door een vriendin. En niet zonder reden, want Maaike treedt al regelmatig op en doet een opleiding tot ondernemend artiest. Ze woont nog thuis en is 'lekker vrijgezellig'. Haar motto is: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Sarina is geen nieuwkomer in de muziekwereld. Niet alleen zingt ze al lange tijd in een coverband, ze heeft in het verleden zelfs plaatopnamen gemaakt en een paar bescheiden hitjes gescoord.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (24 foto's)...

 
07-02-2011  

Stemming optimistisch na Heracles – Roda

 

ALMELO – Na de krappe overwinning tegen Roda JC was de stemming optimistisch in de Bussinessroom van Heracles Almelo. ‘Paparazzo’ Freek probeerde wel wat prominenten voor de lens te krijgen en bij sommigen lukte dat. Hoewel, de medewerkers en familie moet je natuurlijk ook te vriend houden.
Het belangrijkste supportersnieuws kwam niet uit de VIProoms maar van de supportersclubs. Er werden pamfletten uitgedeeld om op 15 februari a.s. massaal naar de gemeenteraad in het stadhuis te gaan, om deze onder druk te zetten en tot spoed te manen t.a.v. de bouwplannen voor een nieuw stadion.
Mede door het plan moet een hele veldencarrousel worden gerealiseerd en ook de problematiek voor de clubs op Het Maatveld is nog niet rond. Als de aanhang van Oranje Nassau, La Prémière, sv Almelo, DVO'71 en honk & softbalclub De Uitsmijters ook komt, wordt het stadhuis te klein !

< Chapeau voor Heracles Almelo

Fotoreportage (17 foto's)...

 
07-02-2011  

Gary Moore: Still Got The Blues is finished

 

SPAIN/BELFAST - De Ierse topgitarist Gary Moore is niet meer. Tijdens een vakantie in Spanje werd hij levenloos aangetroffen op zijn hotelkamer te Estepona. Gary Moore werd 58 jaar geleden in Noord Ierse hoofdstad Belfast geboren.
In de jaren ’90 scoorde hij met ‘Still Got The Blues’ zijn grootste Nederlandse hit, maar toen was hij al internationaal doorgebroken met Thin Lizzy. Solo verkiest Moore echter vooral de blues, en het liefst zo rauw mogelijk. In 1997 brak hij daar even mee, maar keerde toch terug naar zijn bluesroots.
In 1969 ging Moore van Belfast naar Dublin waar hij zich aansloot bij de band Skid Row dat voornamelijk jazz en blues speelde. Midden jaren zeventig verving hij gitarist Eric Bell bij de formatie Thin Lizzy en dat werd zijn grote doorbraak. Zijn echte solocarrière begon met de single ‘Parisienne Walkways’ dat in 1979 de Britse top tien behaalde. ‘Still Got The Blues’ uit 1990 werd met medewerking van BB King echter zijn absoluut grootste hit.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-02-2011  

Harm oet Riessen is dood

 

RIJSSEN/HOLTEN - In zijn woonplaats Rijssen is donderdagavond Harm Agteresch overleden, dat meldt RTV Oost. De Twentse komiek werd 67 jaar. Vorig jaar werd bij hem longkanker geconstateerd. Agteresch, beter bekend onder zijn artiestennaam Harm oet Riessen, maakte furore op zowel het toneel als op radio en tv. Hij speelde mee in de film 'Het verhaal van Kees' en in de populaire tv-serie 'Van Jonge Leu en Oale Groond'. Verder was hij actief bij de Rijssense Revue. Vorig jaar april stopte hij. Nadat hij bijna 25 jaar het programma 'Harms Farms' presenteerde, wilde hij van zijn vrije tijd gaan genieten. Kort daarna werd hij ziek.
Harm Agteresch wordt dinsdag a.s. begraven. Condoleren kan vanaf 10.15 uur in het parkgebouw te Rijssen.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-02-2011  

Ben Saunders in de Nacht van Almelo

 

ALMELO – Niemand minder dan de winnaar van The Voice of Holland Ben Saunders treedt samen met zijn band op tijdens de Nacht van Almelo op 27 mei a.s.
De Nacht van Almelo krijgt dit jaar met meerdere podia voor het eerst een festivalopzet. In voorgaande jaren waren de optredens geconcentreerd op een hoofdpodium op het Marktplein en werd in kroegen door de hele stad live-muziek gespeeld. De organisatie van de Nacht van Almelo wil het nu grootser aanpakken met meerdere podia. De complete line-up wordt de komende weken bekendgemaakt. 

 
24-02-2011  

Normaal vanavond in Oldenzaal afgelast

 

OLDENZAAL – Normaal heeft de eerste vier optredens afgelast vanwege familieomstandigheden van een van de bandleden. Dus ook het concert van hedenavond in Oldenzaal. De concerten die zijn geagendeerd op 2 en 3 maart a.s. in Steenwijk gaan wel door.

 
27-02-2011  

40 jaar Radio Rosita met Harrie Hoesstee


Harrie Hoesstee en Stef Bloo (r).
 

HAAKSBERGEN – Oudere Tukkers kennen ongetwijfeld nog wel de Drive In Show van Radio Rosita, voortgekomen uit het destijds illegale radiostation Radio Rosita en Harrie Hoesstee is al veertig jaar de drijvende kracht achter die activiteiten.
Reden voor communicatiedeskundige Stef Bloo van bureau Claim Your Aim om Harrie Hoesstee eens in het zonnetje te zetten en om hem op gepaste manier te feliciteren met het regionale radiostation dat al zo lang de concurrentie overleeft.

1. Hoe en wanneer is het allemaal begonnen voor Radio Rosita?
Op 31 december 1968 in een huis tussen Beckum en Hengevelde waar ik de hele nacht heb uitgezonden onder de naam Radio Isidorus.
Radio Rosita is 2 jaar later geboren in 1971 toen hebben we ook wekelijks uitgezonden op een vaste tijd ‘s zondags van 12.00 tot 14.00 uur.
2. Wat vind je zo leuk aan radio maken?
Ja hoe leg je dat nu uit. Het is meer een gevoel, maar het belangrijkste is de muziek en vooral de keuze daarvan. Deze moet afgestemd zijn op de doelgroep waarvoor je uitzendt. Ook is het een uitdaging om van een nummer een hit te maken, zoals er vele zijn geboren bij Rosita.
3. Je bent destijds begonnen als piraat. Hoe vaak is er een poging gewaagd Radio Rosita uit de ether te halen?
Er is niet alleen een poging gewaagd, maar wij zijn in totaal 11 keer uit de ether gehaald tussen 1971 en 1993. Opvallend is dat we de eerste 10 jaar tot 1981 nooit zijn opgepakt. Dit had vooral te maken met het feit dat we een zeer professioneel station hadden. Daarna was het diverse keren raak. Het was voor de opsporingsdienst net zo’n grote hobby als de radio-uitzendingen voor ons.
4. Radio Rosita wordt nu nog wel eens bestempeld als piraat terwijl het al decennia lang een legale en hoog gewaardeerde zender is. Ooit erover nagedacht de naam van het station te veranderen?
Rosita is en blijft Rosita. Wanneer je dat zou veranderen, haal je toch veel nostalgie weg. Datzelfde geldt voor Veronica, TROS, Mi Amigo, Caroline en vele anderen.
5. Radio Rosita heeft een hele grote groep vaste luisteraars en er komen nog steeds meer mensen bij. Wat is volgens jou de kracht van Radio Rosita?
De kracht is de muziek , de samenstelling van de muziek, de continuïteit en het regionale karakter ervan.
6. Wat zijn de toekomstplannen van Rosita? Hoe lang denk je dit nog te blijven doen?
De toekomstplannen laat ik zo geleidelijk aan over op een eventuele opvolger die een beetje in dezelfde richting denkt en daarnaast ook een radioman is in hart en nieren. Radio maken zal ik wel blijven doen voorlopig omdat ik daar nog veel plezier aan beleef.
7. Hoe is het toch mogelijk dat je als eenmanszaak al zo gigantisch lang overeind blijft tussen al die andere radiostations die wel komen en gaan?
Dat komt voornamelijk omdat Rosita niet afhankelijk is van aandeelhouders die de muziek en programma’s bepalen. Daarnaast het vertrouwen dat wij genieten van luisteraar en adverteerder. Tevens werken we met een zeer klein professioneel team waardoor we de lijnen kort houden en de kosten laag. Dat is weer zeer interessant voor de adverteerders . Het moet allemaal overzichtelijk blijven. En regionaal, want ons regionale karakter is voor zowel de artiesten als de adverteerders een sterk punt van ons radiostation. Bij ons kom je regionaal onder aandacht tegen lokale tarieven en komen ook artiesten voorbij die op landelijke zenders geen aandacht genieten.
8. Wat doet Rosita naast radio uitzendingen nog meer?
De webwinkel, gespecialiseerd in Duitstalige schlagers – Volks, blaas en bras muziek. Ook hebben we een muziekkiosk bij Ter Huurne Hollandmarkt in Buurse waar men op zondag hun favoriete cd’s en dvd’s kunnen kopen.
Verder organiseren we een jaarlijkse muziekreis naar Oostenrijk waar vele bekende artiesten optreden. Daarvoor kun je meer informatie vinden op de site Rosita.nl Daarnaast ben ik presentator/dj op diverse 60’s -70’s en reünie feesten. Dat is echt leuk om te doen. Maar niet zo veel meer als vroeger 5 tot 6 keer in de week ik ben ook geen 30 meer natuurlijk !!! En als je ouder word kun je ook niet zoveel dingen meer tegelijk.
9. Je hebt ook nog kinderen gaat een van hen Rosita overnemen?
Nou dat denk ik niet. Mijn dochter Debbie heeft een zeer goeie baan als interim manager.
Mijn zoon Tom heeft wel dezelfde muziekgen en hij draait als DJ Tom Harrison in vele clubs in heel Nederland en doet een opleiding bij het conservatorium als producer. Een van zijn nummers - een project van school - is genomineerd als één van de best producties van Nederland. Ik ben apetrots natuurlijk. Heb hem wel eens gevraagd of hij Rosita wil overnemen maar hij heeft een duidelijk antwoordt; “Pa radio is niet mijn ding”. En Nick (beschouw ik ook als een zoon) is degene die ‘s zondags in onze muziekkiosk bij Ter Huurne is Buurse staat.
10. Wat is jou allerbeste song allertijden?
Een top 20 zou makkelijker zijn want ik heb zeer veel favorieten bijvoorbeeld van The Moody Blues en Simply Red tot Robbie Williams of Coldplay en Adèle en van Andrea Berg tot Monika Martin Maar qua tekst is Music van John Miles op mijn lijf geschreven.
11. Wat zou je nog graag willen doen in de nabije toekomst?
Weer een dialect programma maken op zondag met veel humor waarin het regionale nieuws op humoristische wijze wordt verteld. Hiervoor zoeken wij nog iemand extra die veel gevoel heeft voor Twentse/Achterhoekse humor. En ook totaal wat anders. Ik zou graag een half jaar vrijwilligerswerk willen doen ergens in de wereld waar vooral de kinderen de dupe worden van oorlog en voedsel tekort.
12. Ten slotte waar kun je absoluut niet tegen?
Het gebruiken en misbruiken van kinderen. Kinderleed is het is het ergste wat er is.

 
27-02-2011  

Jolijt na monsterzege tegen Vitesse


Jan Smit en Gert-Jan Verbeek zingen het clublied en Kick van der Vall begint het ook al te leren. Hij is tegenwoordig meer in het Polmanstadion te spotten dan in de Grolsch Veste.
 

ALMELO – Dat de stemming in het Polmanstadion er goed in zat tijdens de wedstrijd tegen Vitesse spreekt voor zich. Wie had dat van tevoren bedacht, zelfs voorzitter Jan Smit niet en ook Gert-Jan Verbeek niet die even naar Almelo kwam vanuit zijn Friese boerderijstulpje om te bezien hoe zijn oud-pupillen de mannen van Ferrer met 6-1 huiswaarts stuurden. Assistent-trainer Stanley Menzo kwam nog wel met een brede grijns binnen maar dat was na de wedstrijd wel anders. Nee, na de wedstrijd had alles wat Heracles heet een brede grijns en wordt al voorzichtig naar het linker rijtje gekeken.

Ook een brede grijns had Gerrit Leushuis, de Almelose Dries Roelvink, maar dan al de hele dag. Hij is zo’n fanatiek Heraclesfan dat hij al eens een stadionverbod kreeg opgelegd door een al te drieste fanactie, maar dat verbod werd al snel in der minne geschikt. RTL 7 was zaterdag de hele dag al met een camerateam in touw om 'Almelose Dries' op beeld vast te leggen voor het TV-progamma ‘Voetbalfans’. Voor zijn huis werd op de oprit het Heracles-logo ‘gestraat’ en zanger collega Harrie Tienstra kwam ook nog even langs. 's Avonds werd 'Almelose Dries' door het camerateam gevolgd in het Polmanstadion en werden de opnames met een vuurwerkshow beëindigd.

Te zien is het progamma op RTL7 elke maandag tussen 22.00 uur en 22.30 uur. Binnenkort dus ook met de Almelose Dries.

< Fotoreportage: 'Paparazzo' Freek

Fotoreportage (17 foto's)...

 
27-02-2011  

Juan Niks (14) eerste single

 

ALMELO – De 14-jarige Juan Niks uit Almelo heeft zijn eerste single ‘Ik kijk omhoog’ uitgebracht en daar samen met twee schoolvriendjes, Levi en Lisa, van het AOC ook nog eens een heuse clip bij opgenomen rondom de Leemslagen.

De Almelose ‘Jantje Smit’ heeft het zingen niet van een vreemde want zijn vader en moeder vormen al 18 jaar het zangduo The Romantics en vermaakten jarenlang Nederlandse toeristen in Spanje met hun optredens. Juan treedt met deze single dus in hun voetsporen.

Kijk en luister naar de clip op You Tube.

Archief
Terug naar vorige pagina