Shownieuws


Plaatsing  
 
18-01-2018  

Mega Woonwagenfeest ook naar Twente

 

ALMELO – In het zuiden van het land is het Mega Woonwagenfeest van organisator Henk Damen al een paar jaar uiterst succesvol. Op zaterdag 27 januari komt het muziekfeest voor iedereen naar Partycentrum Dolle Pret in Almelo.

Henny ter Avest van Dolle Pret is blij dat het haar is gelukt om het Mega Woonwagenfeest in huis te halen. ‘Het Nederlandse levenslied is populair bij velen. Zo is o.a. John de Bever present met zijn hit ‘Ik krijg die lach niet van mijn gezicht’, is Bauke Schouten van de partij als de Dutch Elvis, zingt Jaman zijn hit ‘Spoken bestaan niet’, komen Rein Marcha en Jeffrey Heesen - die bekend zijn van het TV-pogramma ‘Bloed zweet en tranen’ - hun opwachting maken en is ook de aan de weg timmerende Almelose zanger Maikel Dokter van de partij. Verder komt een keur van Nederlandstalige artiesten haar opwachting maken voor een avondvullend programma’, aldus Ter Avest.

Kaarten zijn bij Dolle Pret in de voorverkoop af te halen a 15 euro per persoon tijdens de openingsuren van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 18.30 uur. Ter Avest wijst ook op het beschikbare VIP-arrangement. De prijs bedraagt dan 79,50 euro per persoon ‘All-in’ hapjes en drankjes aan gereserveerde tafels.
Dolle Pret opent op zaterdag 27 januari haar deuren om 18.30 uur. Kaarten aan de zaal kosten dan 20 euro per persoon zo lang de voorraad strekt. ‘Wees er dus snel bij’, waarschuwt Ter Avest al vast!

 
31-01-2018  

Enschedese poppodium Atak failliet

 

ENSCHEDE – Voor poppodium Atak eindigt het bestaan in een faillissement. Het Enschedese poppodium in het Muziekkwartier draait al jaren met verlies die de begroting te boven gaan. De subsidie werd daarom ‘bevroren’ op voorwaarde dat Atak haar heil zocht in een vergaande samenwerking met poppodium Metropool in Hengelo dat wel binnen de financiële kaders acteert.
Die ‘vrijwillig gedwongen’ samenwerking  zag men bij Metropool niet zitten, waardoor Atak genoodzaakt was het faillissement aan te vragen. Het kost 11 medewerkers hun baan en ook 170 vrijwilligers lopen enigszins ontheemd rond sinds de gemeente Enschede de subsidiekraan dichtdraaide, de huur werd opgezegd en geboekte concerten werden gecanceld omdat de deuren per 1 januari werden gesloten.
Het faillissement betekent niet dat de gemeente Enschede bij de pakken neerzit. De directie van Metropool ontving eerder al het verzoek om met een plan te komen voor een bovenstedelijk poppodium. Die start wordt zelfs al voorzien per maart a.s. Of de locatie Atak in die plannen nog een toekomst heeft, is nog onduidelijk.

Archief
Terug naar vorige pagina