Shownieuws


Plaatsing  
 
14-01-2015  

John Mayall naar Wilminktheater Enschede

 

ENSCHEDE Bij leven en welzijn komt zondag 27 september 2015 John Mayall naar Enschede voor een concert in de Holland Casino zaal van het Wilminktheater. John Mayall is al 81 jaar, maar de godfather van de blues staat nog steeds op het podium. Mayall was een van de vaandeldragers van de Engelse bluesscene in de jaren ‘60. Grootheden zoals Eric Clapton, voormalig Rolling Stones gitarist Mick Taylor en Fleetwood Mac’s Peter Green hebben hun eerste stappen gezet bij John Mayall’s invloedrijke band de Bluesbreakers.

In de jaren ‘80 en ‘90 werd John Mayall steeds populairder na het succesvol uitbrengen van dynamische albums als ‘Behind The Iron Curtain’, ‘Chicago Line’, ‘A Sense of Place’ en de met Grammy genomineerde ‘Wake Up Call’.

In 2008 begon het jaren lang toeren zijn tol te eisen en besloot Mayall om definitief een streep onder de Bluesbreakers te zetten. Vrij snel daarna, in 2009, werd John Mayall benaderd door Eagle Records om een nieuw album op te nemen. Hij pakte dit project met beide handen aan en zette gelijk daarna een nieuwe band op. Samen met deze band maakte hij binnen twee dagen het album ‘Tough’. John Mayall is naar eigen zeggen gelukkiger dan ooit met zijn nieuwe band.

Onlangs is het nieuwe album ‘A Special Life’ uitgekomen, een blues-album "that rocks from start to finish" waarop Mayall en zijn band terug gaan naar hun roots. Drie nieuwe songs van Mayall zelf, eentje van bandleden Greg Rzab, Rocky Athas en Jay Davenport, plus een handvol blues-favorites van enkele grootheden uit het vak, waaronder Albert King en Jimmy Rogers. Op zondag 27 september is deze godfather van de blues en “Once in a lifetime experience” te zien in het Wilminktheater te Enschede.

De kaartverkoop is al gestart. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.wilminktheater.nl en via de kassa van het Wilminktheater aan de Wenninkgaarde 40-42. Openingstijden voor de kassa zijn van ma – za 12.00 – 17.00.

Tickets zijn € 32,00 (prijs is inclusief servicekosten)

 
23-01-2015  

Finkers maakt loflied over Koperen Ko

 

ALMELO – Cabaretier Herman Finkers heeft een loflied geschreven over ‘Koperen Ko’ oftewel straatmuzikant Willem van Laar die in vroegere tijden Stad en Ommeland van Almelo ‘onveilig’ maakte met zijn strapatsen met de grote trom en accordeon.
Eveneens geboortige Almeloër Tom Egbers maakte de ‘carnavalskraker’ van Finkers bekend via het TV-programma ‘De Wereld Draait Door’ en sindsdien is het loflied van Finkers al zo’n 60.000 keer bekeken via You Tube

Cineast Jan Vrijman maakte bij leven al eens een documentaire over het leven van ‘Pille’ van Laar. Finkers op zijn beurt gebruikte beelden van Vrijman en het vroegere TV-programma ‘Top of Flop’ dat werd gepresenteerd door Herman Stok vanuit het al vele jaren geleden gesloopte theater ’t Groenendal aan de Willem de Clercqstraat in de clip van zijn nummer over “Koperen Ko’.
De tekst is uiteraard op z’n Finkeriaans Almelooooos.

Koo Wit De Floo

Et was koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, et was koo wit de floo in oons eig’nste Almelo.

Buurvrouw Kloompjan har gen man, want zee was zo schel as water, joa zo lillijk as mer kan, en toch zwanger alverdan. Hil De Riet dee preut der van, hoo of ’t toch kon met buurvrouw Kloompjan. Krig ja keend noa keend noa keend, mer ja de melkboer was ja bleend.

Et was koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, et was koo wit de floo in oons eig’nste Almelo.

En ik wet nog op Et Veald doar was Ginie, mooie Ginie, en den leup ’n moal op stroat in nylonkousen met ’n noad. En eer vaar den gung toch an, zee was nen viezen en ne del, mer hee perbeerden ze zölf een keer en doe heurden ie vaar nie meer.

Et was koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, et was koo wit de floo in oons eig’nste Almelo.

Van de Aa en de Loolee kump et water, wat ’n water, noar benee en löp zo töt an miln in Almelo. En et water van de Aa stun ’n moal töt an’n nös, en ja, ie könt wa water dreenken, mer da’s jammer van’n dös.

Dus doar deun ze rap wat an. O joa, wat dan, wat dan, wat dan? ’t water geet nog wa verdan mer wit de floo, heanig an.

Want ’t geet nog aait wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, ’t geet nog aait wit de floo in oons eig’nste Almelo.

En Herácles hef ’t wier wunnen, joa dat doot ze, joa dat doot ze. En Herácles hef ’t wier wunnen nog veur de wedstrijd is begunnen. En verspölt ze ’t es een keer, maakt niks oet ja, maakt niks oet. En verspölt ze ’t es ‘n keer, token moal wint ze‘t wa weer.

Want et is koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, et is koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste Almelo.

Et is koo wit de floo in oons eig’nste, in oons eig’nste, et is koo wit de floo in oons eig’nste Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina