Shownieuws


Plaatsing  
 
21-01-2014  

Nieuwe single nederpopformatie District


De Achterhoeks-Twentse formatie District, linksboven zanger Eddy van Straaten. ,,Dromen zijn er juist om na te jagen.”

(foto: Han te Hennepe)
 

HAAKSBERGEN – Uiteraard hebben de diverse bandleden zo hun eigen muzikale invloeden, maar ze streven vooral een heel eigen geluid na. De Achterhoeks-Twentse nederpopformatie District heeft dezer dagen de single ‘Dromen’ gelanceerd.

De band bestaat uit louter ervaren rotten in het muziekmetier. Geformeerd rond zanger Eddy van Straaten.
Van Straaten maakt daarmee een opvallende carrièremove. Voorheen was hij namelijk manager van diverse bands en artiesten. ,,En nu heb ik dus zelf de stoute schoenen aangetrokken. En dat bevalt me erg goed. Deze band betekent veel voor me: teksten met inhoud schrijven, maar wat voor mij ook erg belangrijk is: de onderlinge sfeer en het gedreven met elkaar bezig zijn.”

De diverse bandleden uit onder meer Haaksbergen en Weerselo hebben zo in de loop der jaren overal ervaring opgedaan. Een prominente rol is weggelegd voor gitarist Iwan van de Weer. Hij mag dan aan het conservatorium zijn opgeleid tot jazzgitarist, zijn hart ligt bij de classicrock en daarmee drukt hij zijn stempel op het totale geluid.
Maar een band is vooral teamwork benadrukt Van Straaten: ,,We hebben een hele geroutineerde club bij elkaar: zo tourde onze toetsenist Eric Kerperien voorheen met een top 40-band het hele land door, terwijl bassist Leon Zeiss al een kwart eeuw meeloopt in de muziek. Voor hem is muziek maken zijn grote passie. Drummer Angelo Salvatori tourde zijn hele vaderland Italië door met diverse bands en artiesten en maakt momenteel bovendien deel uit van de classicrockband The Marshalls.”

District bracht al eerder enkele singles uit, waaronder een lofzang op Ameland. Waarop de band prompt werd uitgenodigd voor een korte livetour over het Waddeneiland. Nu ligt daar dus de nieuwe single ‘Dromen’. En dat in een tijdperk dat de platenindustrie zich grotendeels via het internet afspeelt.
District koos er echter bewust voor om een ‘ouderwetse’ cd-single uit te brengen. Heel bewust, aldus Eddy van Straaten. De bandleden zijn immers opgegroeid in een tijd dat je nog gewoon een elpee of cd daadwerkelijk kon vasthouden: ,,En we weten dat het vandaag in de muziekscene enorm lastig is. Niettemin, de titel past perfect bij de manier waarop wij in het leven staan: dromen zijn er juist om na te jagen!”

 
21-01-2014  

Jan Manschot zal nooit meer ‘sloan´.

 

DOETINCHEM – In zijn woonplaats Doetinchem is in de nacht van maandag op dinsdag drummer Jan Manschot overleden. Manschot was samen met Bennie Jolink in 1973 oprichter van de Achterhoekse rockband NORMAAL. Hij speelde bij de band tot een ernstig motorongeluk in 1988, hem dwong te stoppen. Hij herstelde voldoende om de band Boh Foi Toch op te richten en behaalde ook daarmee succes.
Manschot tradt eveneens veel op als gastmuzikant met diverse bands die het dialect in ere hielden en deed dat ook veel bij NORMAAL in de oude bezetting, tot de tumoren die hem troffen dat onmogelijk maakten. Manschot mocht 66 jaar worden.

Zijn ‘bloedbroeder’ Bennie Jolink reageerde op Facebook bedroefd: 'Ik vind voorlopig even niks meer leuk. Mijn beste kameraad Jan is overleden. Hij heeft na een lange manmoedig en gelijkmoedig gedragen strijd het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. We verliezen in hem een supergoeie kameraad en een positief ingesteld goed mens die met niemand ruzie had, altijd rustig en vriendelijk, maar toch wel altijd zijn eigen gang ging. Ik voel een grote verslagenheid. Wij zullen hem NOOIT vergeten. Rust zacht Jan'.
 

Archief
Terug naar vorige pagina