Politiek nieuws


Plaatsing  
 
11-11-2010  

Commotie over brief G.v.W/VVD over Fortezza

 

ALMELO – Tijdens de begrotingsbehandeling over de begroting 2011 is vandaag grote commotie ontstaan over een brief inzake de perikelen rond Fortezza. De brief zou van wethouder van Woudenbergh afkomstig zijn en is gisteren geplaatst op de website van de Geleraaf. Volgens raadslid Gijs Stork is die brief vrijdag jl. door van Woudenbergh aan de webmaster van de Geleraaf overhandigd zo werd hem bevestigd van Geleraaf-zijde en Stork wil daarom weten welke status deze brief heeft. Op de Geleraaf staat de naam van wethouder van Woudenbergh onder de brieftekst/
AlmeloNieuws.nl heeft deze brief ook (zie bijlage), maar heeft deze brief dinsdag jl. per email ontvangen via de fractiesecretaris van de VVD.
Los van de status zou dit kunnen betekenen dat de brief als onderbouwing voor het verhaal van de VVD-fractie over het Fortezza-dossier niet door de VVD zelf is geproduceerd maar dat de productie uit ambtelijke burelen stamt.
Of Stork het ‘fijne’ boven water krijgt? 

Update: 18.35 uur
Wethouder van Woudenbergh wordt uit de wind gehouden door partijgenoot en collega Johan Andela. Deze verklaart aan de gemeenteraad dat de brief door hem maandag jl. is opgesteld op verzoek van de VVD-fractie als onderbouwing in de stellingname t.a.v. de voortgang van de besluitvorming van het Fortezza-dossier. Het college wil daar nu een sober stadhuis bouwen met een investering van bijna 57.000.000 miljoen euro.
De gemeenteraad neemt genoegen met deze uitleg. Blijft de vraag hoe wethouder van Woudenbergh deze brief op vrijdag aan de Geleraaf overhandigd terwijl deze volgens Andela maandag daarna door hem is geproduceerd.

Ondanks alle vraagtekens die de oppositiepartijen hebben over de gehele begroting of onderdelen daarvan, lijkt het er op dat de coalitiepartijen PvdA/VVD/CDA de rijen gesloten houden en de ingediende moties en amendementen geen kans krijgen. De zwaarste motie (zie bijlage) is wel de motie van raadslid Stork – en ondertekend door 9 oppositiepartijen (15 raadsleden) om de provincie in kennis te stellen over de bezwaren die bij een groot deel van de raad leven.
De motie werd aangehouden tot de behandeling van de  Voorjaarsnota 2011


Financiƫle effecten in verband met Fortezza
Motie: Informeren provinciebestuur over begrotingsbehandeling

Archief
Terug naar vorige pagina