Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
05-12-2017  

Steun de Kerstpakkettenactie

 

ALMELO – De crisis is voorbij maar nog lang niet iedereen merkt dat omdat men nog zoekende is naar net betaald werk en nog steeds van een laag inkomen moet rondkomen. De Almelose Stichting Nomen Nescio (Naam Onbekend) is een van die organisaties die al jaren de handschoen oppakt om minder bedeelden tijdens de Kerst een extraatje te bezorgen middels een kerstpakket.
In die doelgroep vallen bijvoorbeeld éénouder gezinnen met kinderen die bijvoorbeeld al vier jaar moeten rondkomen van een sociale uitkering. Naar gelang het slagen van de actie krijgen zij een pakket met boodschappen ter waarde van 25 euro en een waardebon van 100 euro te besteden bij de HEMA.
Vorig jaar kon Nomen Nescio  in het Almelose 300 pakketten bezorgen en dat hoopt men dit jaar te overtreffen, want nog steeds zijn er zo’n 2.800 personen die moeten leven van een bijstandsuitkering. De gemeentelijke sociale dienst is ook de instantie die de ergste gevallen selecteert.
Nomen Nescio zamelt voor dat doelgeld in van gulle gevers die kunnen doneren via www.nomennescioalmelo.nl maarmen kan zich ook aanmelden als sponsor via info@nomennescioalmelo.nl
De vrijwilligers van Nomen Nescio en van de serviceclubs in Almelo bezorgen de pakketten anoniem.

Archief
Terug naar vorige pagina