Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-11-2017  

Kritiek op huisregels 'Koale KermisĀ“ Ootmarsum

Gemeente Dinkelland haalt De Telegraaf
 

OOTMARSUM – Traditioneel is de ‘Koale Kermis’ in Ootmarsum de laatste kermis van het jaar. De inwoners van het Twentse stadje dat onder de gemeente Dinkelland valt, hebben echter kritiek op de ‘huisregels’ die de gemeente stelt voor de bezoekers van de ‘Koale Kermis’ in het eeuwen oude stadje dat toch al weinig opheeft met de ‘Dinkelse’ overheersing.
Zo mogen bezoekers geen voetbalshirts dragen en mag men geen ‘Dixie’ induiken met meerdere personen, zo staat op de levensgrote spandoeken die zo’n 20 regels bevat.

‘Na de tien geboden, krijgen we nu de 20 kermisregels’, schreef  een ‘Siepel’ (inwoner van Ootmarsum) op facebook en ook opmerkingen als ‘Haal de borden nog voor de kermis weg, voordat we ons bespottelijk maken’ en ‘Geen enkele burger zit op een dergelijke betutteling te wachten’. Velen delen die meningen en de oproep aan de gemeente om de spandoeken op bouwhekken onmiddellijk weg te halen.

In het ‘Dorpse’ gemeentehuis van Dinkelland in Denekamp wordt wel erkend dat de ‘doeken’ wat groot zijn uitgevallen en mogelijk nog zijn aan te passen, maar houdt men vast aan de regels omdat het centrum van Ootmarsum tijdens de ‘Koale Kermis’ als evenemententerrein wordt gezien, zo staat in De Telegraaf.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina