Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-12-2011  

400 studenten bekijken 3d tocht Willem Barentsz

 

ALMELO – Tijdens een speciale voorstelling in de bioscoop aan het Amaliaplein keken vanmiddag 400 leerlingen van het Pius X College naar de nieuwe 3d film van Reinout Oerlemans over de barre tocht van Willem Barentsz met zijn manschappen in 1595 door de noordelijke ijszeeën op zoek naar een doortocht richting Azië.
Het werd een barre tocht met een ontluisterende overwintering op Nova Zembla. Drie keer probeerde hij het en hij ontdekte wel Spitsbergen en Bereneiland, maar nimmer een doortocht.
Dat kon de studenten van het Pius X college weinig deren, want zij zaten in een luxe bioscoop met de verwarming aan en een 3d brilletje op de neus te kijken naar de acteertalenten van o.a. Robert de Hoog, Derek de Lint en niet te vergeten Doutzen Croes in deze toch wel spectaculair opgenomen film.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

 
01-12-2011  

Rumoer over monument, Sint en Piet

 

ALMELO – Raadslid Ugur Çete huilde de afgelopen dagen met de wolven en haalde het nieuws met zijn standpunt dat er in Almelo een monument moet komen voor de Turkse slachtoffers van de volkerenoorlog tussen Turken en Armenen. Hij belegde zelfs een congres om de Turkse visie uit te dragen in tegenstelling tot de Armeniërs die het telkens over genocide hebben. Ook maakte hij zich boos omdat niemand van het college van B&W aanwezig was om de lezing van de Turkse professor Kemal Cicek aan te horen. Ugur Çete kwam dus min of meer uit de kast!
In het discussieprogramma Rumoer mocht Ugur Çete zijn standpunten en pleidooi voor een monument nog eens herhalen en de organisatoren zette daar een stel vrienden van Turkse en Armeense komaf tegenover die gezamenlijk studeren in Groningen en veel met elkaar optrekken. Zij betoogden dat zij die oude volkerenkwestie niet aan hun kinderen zullen meegeven, waarmee zij geslaagd zijn voor de inburgeringscursus.
Nolda Schepers werd gekozen tot ‘Goedheiligman’ van het jaar vanwege haar 18-jarige inzet voor de Boodschappenmand. ‘Piet’ van het jaar werd bibliotheekdirecteur Jan Krol vanwege zijn vertrek als directeur. Maar waarom dat nu een ‘Piet’ benoeming behoeft? Het had net zo goed de ‘prijs’ van Nolda Schepers kunnen zijn omdat Krol de Almelose bibliotheek wereldwijd op de kaart heeft gezet.
En als er dan toch een monument moet komen, dan maar een voor de Bisschop van Mira.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (10 foto's)...

 
02-12-2011  

Hob Nob winnaar Stadsprijs Almelo 2011

  ALMELO – Jury-voorzitter Ger Vermeulen mocht zich verheugen op een volle bak in Leescafé De Meridiaan bij de uitreiking van de Stadsprijs 2011. Drie genomineerden werden in het zonnetje gezet en 222 voordrachten had de jury ontvangen in de aanloop naar de uitreiking voor de Stadsprijs. Uiteindelijk werden stichting De Klup, stichting Hob Nob 2000 en schrijver/historicus Coen Cornelissen genomineerd en uitvoerig voorgesteld door presentator Harrie Middeljans voordat burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld het sculptuur van kunstenaar Robert Jansen en de cheque van 3000 euro mocht uitreiken aan een geemotioneerde voorzitter Andries de groot van de stichting Hob Nob 2000.
Lees verder...

Fotoreportage (45 foto's)...

 
02-12-2011  

Opheffingsuitverkoop Kunsthandel Lads

 

ALMELO – Na 8 jaren een kunsthandel en kunstuitleen gedreven te hebben in de Molenstraat, stopt eigenaresse Annet Stuivenberg er mee. Tot 25 december houdt ze daarom een opheffingsuitverkoop met grote korting want alles moet weg.

Op de website www.ladskunst.nl is nagenoeg het gehele resterende kunstassortiment te bekijken en de uitverkoop biedt u een mooie kans om nog voor de kerst uw slag te slaan.
 

 
02-12-2011  

Prijsuitreiking ballonnenwedstrijd intocht Sint

 

ALMELO – Tijdens de intocht van St. Nicolaas in de Almelose haven, konden kinderen deelnemen aan een ballonnenwedstrijd. De winnende ballonnen daalden neer in Groningen rond Watergang, Stadskanaal en Balloo.
Guus won met zijn ballon de eerste prijs, een mooie fiets die door Jo Leloux Fietsen en Mc Donalds beschikbaar werd gesteld. Noah werd tweede en won een maandelijks Happy Meal gedurende een jaar en Sylvana behaalde de derde prijs en mag een kinderfeestje voor 10 personen organiseren.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-12-2011  

Rabobank steunt 18 projecten in Almelo

 

ALMELO – Woensdag jl. ontvingen 18 verenigingen en stichtingen uit Almelo een cheque uit het Rabobank Projectenfonds van Rabobank Noord Twente, voor een totaalbedrag van 39.000,-.
In Almelo werden de volgende verenigingen/stichtingen met een cheque verblijd: Stichting Scoop Welzijn, O.W.S.V. Galathea, Judo Almelo, Interakt Contour, Scouting H.J.B. Wateregge, Stichting AED Hulpverlening, Christelijke Gymnastiekvereniging Achilles W.I.L., Scoutinggroep De Tubanten, J.P. van den Bent stichting, Vereniging Westelijke Groene Long, Oudervereniging P.C. Basisschool De Telgenborch, Stichting Terminale Thuiszorg Almelo e.o., Stichting Toneel op Stelten, C.O.V. Wilhelmina, Werkgroep Astrona, ATV Luctor et Emergo, Mixed Hockyclub Almelo, De Boodschappenmand en O.W.S.V. Aragosta dat in totaal 2800 euro kreeg n.a.v. de brand in het clubhuis waarbij diverse materialen vernield raakten. dankzij de extra gift kon een nieuwe compressor worden aangeschaft.

Het Rabobank Projectenfonds keert twee keer per jaar bedragen uit aan lokale organisaties en verenigingen, die een maatschappelijk of cultureel doel nastreven. Dit jaar is er in totaal een bedrag van 180.000 uitgekeerd aan uiteenlopende doelen in het werkgebied van Rabobank Noord Twente. De selectiecommissie, bestaande uit zes leden uit de ledenraad van de bank, hebben de aanvragen over de tweede helft van 2011 verdeeld over 40 projecten. Zij moesten een keuze maken uit 52 aanvragen.

 

 
03-12-2011  

Sinterklaas winkelcentrum Schelfhorst

Foto reportage Jan Bril
 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
03-12-2011  

Gedeputeerde Maij bezoekt Talentenfabriek

 

ALMELO – Gedeputeerde Hester Maij bracht vrijdagmiddag een werkbezoek aan de Talentenfabriek in aanbouw aan de Kolthofsingel. De voormalige machinefabriek Brugman wordt omgebouwd tot een popcultuurcentrum voor jongeren als ‘goedmakertje’ voor het gesneuvelde en belachelijk dure beoogde Poppodium aan de Haven NZ.
In de Talentenfabriek in aanbouw legde wethouder Gerrit van Woudenbergh uit dat samengewerkt wordt met de Muziekschool Twente om jongeren kansen te geven hun muzikale talenten te ontplooien. Daarvoor worden in de Talentenfabriek onder meer oefenruimtes voor bands, een audiovisuele ruimte en een podiumzaal gerealiseerd. De Deldense Hester Maij - dochter van Hanja Maij-Weggen - was best onder de indruk van de uitleg van Van Woudenbergh.
De voor het Poppodium gereserveerde gelden en de toen toegezegde 750.000 euro van de provincie Overijssel worden nu voor de realisatie van de Talentenfabriek aangewend.
De bouwwerkzaamheden vinden plaats onder verantwoordelijkheid van hoofdaannemer Goossen Almelo, onderdeel van de Wessels Bouwgroep.

 
05-12-2011  

LED-verlichte kerstboom voor “Het Rechthuys´

Foto Jan Bril
 

ALMELO – De traditionele kerstboom in de stadsvijver bij Kreta laat nog even op zich wachten. Dus eveneens is niet bekend of er weer door sommigen verfoeide blauwe lichtjes in komen.
Bij ‘Het Rechthuys’ aan de Wierdensestraat is er al wel een kerstboom geplaatst en dat voor het 10e jaar op rij. Dit keer een uitvoering met LED-verlichting want de Vereniging van Eigenaren in de voormalige rechtbank is milieubewust. De kleur schijnt een warme variant te zijn en vooral ’s avonds een feeërieke uitstraling op het voorplein te hebben.
De foto komt dus pas vanavond.

 
06-12-2011  

Slechtvalk gespot in de Schelfhorst

 

ALMELO – De Slechtvalk is een roofvogel die bekend staat als gespecialiseerde vogeljager en vooral op open terrein zijn slachtoffers uit de lucht plukt. Slechts zelden zie je ze in de bebouwde wereld, maar vanmorgen werd er in de Schelfhorst toch eentje gespot, zittend op een kale tak van een kastanjeboom amper 3 meter boven de grond.
De foto is dan ook door het raam genomen en de fotograaf werd eveneens snel gezien, zodat er dus maar een foto gemaakt kon worden.

< Slechtvalk op tak kastanjeboom
(uitsnede uit de foto)

Update: 07-12-2011
Volgens Mathijs Oosterhuis, senior adviseur afvalwaterketen van waterschap Regge & Dinkel, is dit geen slechtvalk maar een sperwer en die komen volgens hem in de winterperiode met regelmaat jagen binnen de bebouwde kom.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-12-2011  

Schenking Preston Palace voor ZGT kinderafdeling

 

ALMELO – De nieuwe eigenaren van Preston Palace hebben dit jaar afgezien van het sturen van kerstkaarten aan relaties en de besparing van 1000 euro geschonken aan de kinderafdeling van het ZGT Almelo.
Als reden wordt de bezuiniging in de zorgsector aangevoerd en dit volgens de initiatiefnemers nu juist een sector is die een steuntje in de rug verdiend.
Vandaag werd de cheque overhandigd door de medewerkers van Preston Palace en uiteraard gingen de mascottes Preston en Alice mee om de feestvreugde te verhogen.
 

 
07-12-2011  

Groot Dictee Pius X eindelijk voor Coen Heldeweg

 

ALMELO – Het 8e Groot Almelo's Dictee van Scholengemeenschap Pius X werd dit keer gewonnen door Coen Heldeweg, communicatiemedewerker van Royal ten Cate. Twee jaar geleden werd hij derde achter Marco Colet en vorig jaar moest hij nipt de eer laten aan Peter Jansen maar nu proefde hij het zoet der overwinning met slechts 27 fouten in het door docent Alphons Lipman geschreven dictee over de personage ‘Alex voor de klas’. In een barrage won Tubantia-lezer Henk Pasman de tweede plek voor Noordik leerling Bas Roetman. Beiden maakten 33 fouten. Het gemiddelde aantal fouten van de 59 deelnemers in het door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld voorgelezen dictee bedroeg 50,4 fouten.
In de categorie leerlingen ging de overwinning met 41 fouten naar Maaike Schumer van OSG Erasmus omdat Bas Roetman al derde was geworden in het ‘overall’ klassement.
Beste prominent was rechter Jans Olthof met 35 fouten en in de categorie krantenlezers won Nico Wassens met 38 fouten.
Dicteeschrijver Lipman mag zaterdag zelf aan de bak tijdens het Nationale Groot Dictee dat live op televisie wordt uitgezonden.

< Coen Heldeweg (midden) 'Yes, eindelijk Coen!'
(Geen citaat van Coen)

Fotoreportage: Coen Mulder en Freek Buitenweg (volgt)


Alex voor de klas

Fotoreportage (20 foto's)...

 
08-12-2011  

Rumoer over stijgende WOZ-heffing

 

ALMELO – Terwijl de WOZ-waarden van onroerend goed dalen, gaan de tarieven van de jaarlijkse WOZ-heffing omhoog. Die constatering leidt tot onbegrip van huiseigenaren en vooral van potentiële kopers meldde makelaar Thijs ter Haar in het radiodiscussieprogramma Rumoer vanuit de bibliotheek. Ter Haar (Kamphuis Makelaars) trok dan ook flink van leer tegen een verhoging van 5,6 procent in geld in 2012. Het maakt potentiële huizenkopers kopschuw zo was het signaal dat ter Haar beoogde met zijn kritiek.
Raadslid Harry de Olde (PVA) vindt eigenlijk niet dat de tarieven nog verder omhoog moeten maar ziet ook geen oplossing om de last van 189 miljoen euro aan grondaankopen weg te werken. Ook Gerwin kamphuis (LKA) stemde bij de Begrotingsbehandeling tegen de verhoging. Het schrappen van bijvoorbeeld een nieuw stadhuis levert direct een weg te werken verliespost op van 12 miljoen euro. Raadslid Kamphuis vindt bijvoorbeeld het uitgraven van het kanaal grote onzin en dat had 13 miljoen aan nieuwe uitgaven gescheeld.
Aangekondigd werd dat bij de komende Voorjaarsnota 2012 tariefstijgingen van 5 à 10 procent aan de orde zullen komen.
Raadslid Nijhuis (VVD) vindt dat er geen ‘heilige huisjes’ meer zijn en bij de Voorjaarsnota 2012 alles ter discussie mag staan om uit de financiële problemen te komen. Makelaar ter Haar riep de raadsleden op om er gezamenlijk de schouders onder te zetten. 'Almelo is een stad met tegenwind dus samenwerken en rammen met die handel', zei ter Haar.
Zo langzamerhand begint ook in de bestuurlijke arena van Almelo het besef te dagen dat Almelo niet zal ontkomen aan forse afschrijvingen en het verlies genomen zal moeten worden. Alleen is er geen geld waar dat mee betaald kan worden!
Even kwam ook nog de D66 motie van 'Treurnis' aan de orde. De fractie wacht al elf maanden op antwoord wat er met het 'spaarpotje' vande P-kelder is gebeurd. Een raadsmeerderheid gaf het college van B&W nog 14 dagen de gelegenheid om een antwoord te formeleren. Gevreesd wordt dat de reserve aan andere zaken is uitgegeven.
Luister hier naar de uitzending op Radio Almelo
 

 
09-12-2011  

Dikke order voor Aeronamic

 

ALMELO – Aeronamic in Almelo heeft een langlopende order van meer dan 100 miljoen dollar binnen gehaald voor de toelevering van onderdelen voor de nieuwe serie Airbus A350. De order omvat productie van onderdelen en onderhoud en reparatie van speciale compressorsystemen die de koeling verzorgen in de nog te bouwen vliegtuigen van het type A350.

 
09-12-2011  

Uitspraak: 24 jaar cel voor dubbele roofmoord

 

ALMELO – De rechtbank in Almelo heeft een 27-jarige Pool conform de eis van de officier van justitie veroordeeld tot 24 jaar cel. De man vermoordde in februari 2010 twee willekeurige buurtgenoten op gruwelijke wijze toen hij op dievenpad was.
Hij mishandelde de slachtoffers dermate dat zij pas uren later overleden. Onderwijl ging hij van het ene naar het andere huis om spullen klaar te zetten terwijl zijn slachtoffers lagen te creperen. In de ochtend werd de dader in zijn woning aangehouden met bebloede handen en duidelijk onder invloed.
Volgens onderzoekers verkeerde de man tijdens de daad in een psychose en leed hij aan paranoïde wanen en hallucinaties. De rechtbank achtte dat eigen schuld door overmatige alcoholconsumptie in combinatie met gebruik van drugs. Het is de reden waarom de man 24 jaar kreeg, anders zou volgens de rechtbank hem levenslang boven het hoofd hebben gehangen.

 
09-12-2011  

Gezellige drukte op Kerstmarkt Beeklust

 

ALMELO - Het was weer een gezellige drukte bij de jaarlijkse kerstmarkt Beeklust.tal van kraampjes met kerstaanbiedingen en ambachtelijke producten werden te koop aangeboden en ook aan de inwendige mens werd gedacht.
Fotograaf Nick Zweers maakte de bijgaande reportage.

 

Fotoreportage (26 foto's)...

 
09-12-2011  

Officiële opening kringloop Oud & Nieuw

 

ALMELO – Wethouder The Schouten verrichte vrijdagmiddag de officiële opening van kringloop en inbrengwinkel Oud & Nieuw aan de Bornebroeksestraat 213. De winkel is al enkele maanden geopend. Bij Oud & Nieuw kan men goederen die men wil opruimen in verkoop aanbieden. Oud & Nieuw verkoopt dat dan voor u tegen de samen met u vooraf overlegde prijs.
Wanneer het artikel is verkocht, wordt met u afgerekend. De berekende opslag is voor Oud & Nieuw.
Ook kunt u uw op te ruimen en nog te gebruiken goederen schenken.
Goederen worden ook via de webwinkel aangeboden, zeg maar de Marktplaats van Almelo..
Oud & Nieuw werkt met een ideële inslag om medewerkers te begeleiden naar de arbeidsmarkt. Daarover zijn afspraken gemaakt met de reïntegratiebedrijven van de gemeente Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (20 foto's)...

 
09-12-2011  

Moord in winkelcentrum, dader ook dood (upd)


Update: 10-12-2011
Justitie heeft zaterdagmiddag bevestigd dat het dienstwapen van de 25-jarige politieman in opleiding Gino P. bij hem is gevonden in de bovenwoning aan de Kerkstraat in Almelo. Ook is bevestigd dat er met het wapen is geschoten. Forensisch onderzoek moet nog uitwijzen of het wapen ook is gebruikt bij de moord op de ex- vriendin Ashana Wehl in de C1000 in het winkelcentrum Schelfhorst en of de ‘vermoedelijke´ dader met hetzelfde wapen zichzelf van het leven beroofde.
Formeel woonde Gino P. in Amsterdam, maar hij vertoefde regelmatig in het ‘pied-à-terre´ van de familie in zijn geboorteplaats Almelo.
Bij de politie Amsterdam-Amstelland is verslagen gereageerd op het tragische voorval.
Volgens politievakbond ACP kan een agent in opleiding na een jaar over een wapen beschikken en mogen politiemensen hun dienstwapen mee naar huis nemen.
ACP-voorzitter Van de Kamp zegt dat dat de verantwoordelijkheid van de politiemensen zelf is of ze hun dienstwapen mee naar huis nemen. Gino P. was al ruim twee jaar in opleiding bij de politie Amsterdam-Amstelland. Volgens Van de Kamp hebben agenten in opleiding toezicht van een mentor. Het is nog niet bekend of de man zich de laatste tijd opvallend gedroeg. Voordat aspirant-agenten aan hun opleiding beginnen, worden ze uitgebreid psychologisch getest.

Volgens collega´s van het slachtoffer Ashana Wehl werd zij, sinds dat de verkering enkele weken geleden uit raakte, hinderlijk gestalkt door haar ex- vriend. ‘Ik ben dat helemaal zat´, zou zij tegen haar collega´s hebben verteld in de dagen voordat het tragische voorval gebeurde.
 

ALMELO – Winkelcentrum De Schelfhorst werd aan het begin van de avond opgeschrikt door een drietal schoten. Een op dat moment onbekende man schoot de 18-jarige Ashana Wahl neer achter de sigarettenbalie van de C1000 waar zij werkte. Ambulancebroeders en politie probeerden het slachtoffer nog te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Omstanders hadden voordien winkelend publiek en personeel van de C1000 naar achteren in de winkel gebracht om bijde dader vandaan te komen. Na ontruiming van het winkelcentrum kwam de politie er al snel achter dat de oorzaak van de liquidatie in de relationele sfeer gezocht moest worden.
Men toog daarop naar de woning van de vermoedelijke dader in de Kerkstraat in het centrum van de stad waar de verdachte Gino P. een bovenwoning bewoont boven een café. De bovenwoning is alleen bereikbaar via de achtergelegen Kerkengang, een klein steegje.
Daar vond de politie de verdachte dood aan en tevens twee afscheidsbrieven. Het bleek al snel dat het om de 25-jarige Gino P. ging, politieman in opleiding bij het politiekorps Amsterdam-Amstelland.
Of hij een dienswapen heeft gebruikt wil Officier van Justitie Carlo Dronkers van het parket Almelo nog niet kwijt omdat het onderzoek verder in handen is gegeven van de Rijksrecherche.

Volgens bekenden heeft de 18-jarige knappe en vriendelijke Ashana Wahl haar relatie met de jonge politieman onlangs verbroken en kon hij daar niet goed mee omgaan. De in Almelo geboren Gino P. keerde een paar jaar geleden terug naar Nederland om de opleiding tot politieman te volgen. Zijn ouders dreven in het pand aan de Kerkstraat jaren een pizzeria maar verkasten naar Gran Canaria en verhuurden het pand in Almelo waar nu een café is gevestigd.

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld toonde zich geschokt en kon zich voorstellen dat het voorval associaties oproept met de moordpartij in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn. Zij zegde haar volle medewerking toe om familieleden, winkelpersoneel en winkelend publiek zo goed mogelijk bij te laten staan.

Collega’s van C1000 in den lande betoonden hun medeleven per ijlbrief aan hun collega’s in Almelo. Zaterdag blijft de C1000 in winkelcentrum De Schelfhorst gesloten.
 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
10-12-2011  

Jubilarissen bij Löwik Installatietechniek

 

ALMELO - Löwik Installatietechniek uit Almelo vierde vrijdagavond haar jaarlijkse personeelsfeest waarbij meerdere jubilarissen gehuldigd werden. De feestavond begon bij de IISPA waar alle medewerkers en hun partners de gelegenheid kregen de technische installaties als W- en E-installaties, domotica- en beveiligingsinstallaties te bekijken die door Löwik Installatietechniek werden aangelegd.
Na de rondleiding werd het feest voortgezet aan de overkant van de IISPA, in de Heracles businessroom van het Polman Stadion. Löwik Installatietechniek is founder van Heracles Almelo. De directie van Löwik Installatietechniek sprak tijdens de feestelijke bijeenkomst haar waardering uit voor de inzet van haar medewerkers en huldigde tevens een aantal jubilarissen.
De jubilarissen zijn:
Jos Bosch (25 jaar in dienst)
Michael Olde Weghuis, Maikel Ardesch, Peter Valk en Rob Wenink (allen 12,5 jaar in dienst)
André Veneberg was eveneens 12,5 jaar in dienst maar kon helaas niet aanwezig zijn.
Afscheid werd genomen van Hans Broens die in de VUT gaat.
Voor alle jubilarissen had de directie van Löwik Installaties bloemen en een envelop met inhoud paraat.
na het officiële gedeelte kon worden aangevallen op het buffet en gingen de beentjes van de vloer op de muziek van Drive-in Discotheek SJISJO.

Fotoreportage (42 foto's)...

 
11-12-2011  

Versneld onderzoek naar rol politiewapen


Crime Passionel kostte Ashana Wahl en dader Gino P. het leven
 

Versneld onderzoek naar rol politiewapen
ALMELO – Het Nederlands Forensisch Instituut voert een versnelt onderzoek uit naar de rol van het dienswapen dat vrijdagavond naast het ontzielde lichaam van de 25-jarige Gino P. werd gevonden. Het onderzoek moet uitwijzen of het wapen is gebruikt om Ashana Wahl te vermoorden en mogelijk ook bij de zelfmoord. Justitie wil heel zorgvuldig zijn vooral omdat Gino P. politieman in opleiding was. Mogelijk dat maandag reeds uitsluitsel kan worden gegeven.
Inmiddels is ook vast komen te staan dat in de mobiele telefoon van Gino P. afscheid-achtige berichtjes stonden aan zijn moeder. Vrijdagaveond werd al bekend gemaakt dat twee afscheidsbrieven werden gevonden in de 'pied-à-terre' van de familie P. in de Kerkstraat. 

Luxe leventje van Gino P.
ALMELO - Lees de beschrijving in AD

Stille tocht
ALMELO - Dinsdag a.s. wordt om 18.00 uur een stille tocht gestart van winkelcentrum De Schelfhorst naar het centrum van de stad ter gedachtenis aan de zinloze dood van Ashana Wahl.
Het ROC van Twente heeft in de school een herinneringsruimte ingericht. Alle medeleerlingen van Ashana Wahl, die er de detailhandelsopleiding BBL volgde, zijn telefonisch door de school gevraag om maandagochtend op school te komen om Ashana te herdenken.

Kerkelijke aandacht
ALMELO - In meerdere Almelose kerken is zondag aandacht besteed aan de tragische dood van Ashana Wahl en de zelfmoord van haar ex- vriend politieman Gino P.

Bloemenzee
ALMELO - Zaterdag werden honderden bloemen gelegd voor de dichte rolluiken van de C1000 in het winkelcentrum De Schelfhorst. Ook was de kerk in het wijkcentrum geopend voor hen die behoefte hadden aan een gesprek en eveneens waren mensen van Slachtofferhulp aanwezig.

Supermarkt weer open op maandag
ALMELO - De C1000 in winkelcentrum De Schelfhorst gaat maandag weer open, zo vertelde een woordvoerder van de winkeliersvereniging. De ondernemers en personeelsleden praten veel met elkaar en ondervinden op deze wijze veel steun aan elkaar. ook veel klanten steken de mensen in het winkelcentrum vaak een hart onder de riem. Maandag zijn dus alle 24 winkels weer open.

 

 
12-12-2011  

Vertraging reconstructie Violierstraat

 

ALMELO – De reconstructie van de Violierstraat tussen de kruisingen Klimopstraat en Deldensestraat heeft vertraging opgelopen. Tot 16 december zal het verkeer nog hinder ondervinden ondanks dat dinsdag 13 november het verkeer weer vrij baan krijgt. De reden van het uitlopen is dat bij de reconstructie gebleken is dat alle rioleringsaansluitingen van de aanliggende panden vernieuwt moesten worden. Gedurende drie dagen wordt de snelheid tussen de kruisingen Bornsestraat en Rietstraat tot 30 km gemaximaliseerd.
Het traject tussen de Klimopstraat en Rietstraat wordt ingang maart 2012 uitgevoerd en zal tot eind april 2012 duren. Aansluitend wordt begonnen met het traject tussen de Rietstraat en de Irisstraat en de slotfase wordt het deel tussen de Deldensestraat en de Bornsestraat. Tijdens de uitvoering van de deeltrajecten wordt ook gedeeltelijk drainage aangelegd om de grondwaterstand te verlagen. Eind oktober 2012 moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

 
12-12-2011  

Pius X vierde bij NK Debatteren

 

ALMELO – Anastasia de Vries, Babette Keizer en Dominique Lucassen, leerlingen van het Pius X College hebben tijdens de finale van het NK Debatteren zaterdag jl. in Leiden een vierde plek behaald. Anastasia de Vries werd individueel tiende.
Tijdens het gehele debat-event werden zeven van de acht debatten gewonnen. Dominique Lucassen werd in september jl. al tot Almelose debater van het jaar 2011 gekozen onder de Almelose middelbare scholieren.

< Dominique Lucassen (met beker) tijdens de prijsuitreiking in september jl. tot Almelose scholieren-debater van het jaar.
Foto : Jan Bril

 
12-12-2011  

Oproep verloren horloge met herinnering

 

ALMELO - Afgelopen nacht ben ik in de Schelfhorst ten val gekomen met de fiets en ben daarbij mijn horloge verloren. Of ik het direct ben kwijtgeraakt, of dat het beschadigd is en onderweg van mijn arm is gegleden, dat weet ik niet aangezien ik pas bij thuiskomst (stadscentrum) ontdekte dat het weg was.
Het betreft een horloge van het merk Rolex, model Submariner. Op de achterzijde staat een gravure die luidt: Jan Hettie Jeroen Laura 14-02-07
De gravure is met reden en het horloge heeft voor mij een grote emotionele waarde.
De vinder wordt verzocht het bij de politie Almelo in te leveren. Daar staat het als vermist geregistreerd.
Bij voorbaat dank,
Jeroen.

 
12-12-2011  

De LEGO-specialisten komen uit Almelo


Een voorbeeld van technisch Lego
 

ALMELO – Opnieuw hebben leerlingen van de basisscholen De Wierde en De Telgenborch prijzen gewonnen tijdens de zaterdag jl. gehouden oostelijke finale van de First Lego League in Enschede.
Het team van De Wierde won een eerste prijs en teams van De Telgenborch een tweede en vierde prijs.
Beide scholen plaatsten zich daarmee voor de Benelux-finale op 28 januari a.s. in Eindhoven.
Stille kracht achter de deelname van beide scholen is directeur Gert Overweg van De Wierde. Hij introduceerde de First Lego League wedstrijden op beide scholen, eerst als leerkracht bij De Telgenborch en later als directeur bij De Wierde.
Tijdens deze wedstrijden worden met technisch Lego allerlei oplossingen bedacht en worden ter voorbereiding ook bezoeken aan bedrijven gebracht.
De Wierde deed dat bijvoorbeeld bij vleesverwerker Zwanenberg en bij bakkerij Deterd. Het thema was dit jaar ‘voedselveiligheid‘ en De Wierde bedacht de ‘cleanmachine’ waarmee het eerste werd in de categorie robots.

 
12-12-2011  

Stille tocht voor Ashana Wahl

 

ALMELO - Dinsdagavond 13 december om 18.00 uur begint de stille tocht in de Almelose wijk De Schelfhorst ter nagedachtenis aan Ashana Wahl. Het 18-jarige meisje dat vrijdagavond jl. tijdens haar werk in de C1000 werd dood geschoten door haar ex- vriend Gino P. die daarna zelfmoord pleegde.
De stille tocht is een initiatief van familie en vrienden van Ashana. Zij vragen deelnemers aan de stille tocht om een roze of witte roos mee te nemen en lampionnen of fakkels.
Deelnemers aan de tocht verzamelen zich om 18.00 uur in de verdiepte parkeerkuil tussen wijkwinkelcentrum De Schelfhorst en wijkcentrum De Schelf.
Daar is een herdenkingsmoment ingericht, waar burgemeester Hermans-Vloedbeld zal spreken. Aansluitend begint de stille tocht door de wijk. De route van circa drie kilometer gaat door de wijk de Schelfhorst, langs het huis van Ashana om weer te eindigen bij het winkelcentrum aan het Binnenhof.
Wijkcentrum De Schelf is na afloop van de stille tocht geopend en schenkt koffie voor deelnemers.
De politie en de gemeente verlenen alle medewerking om de stille tocht in goede banen te leiden en vragen begrip aan omwonenden voor tijdelijke (verkeers-) overlast. Bezoekers wordt aangeraden zoveel mogelijk te voet of per fiets naar de verzamelplaats te komen.

De route loopt vanaf het parkeerterrein van het winkelcentrum aan het Binnenhof langs de Drakensteyn, Burcht en Te Zanen via het fietspad langs de Van Rechteren Limpurgsingel. Vervolgens gaat de route verder via Stins (oversteek) naar de Waltastate, de Van Harenstins,
Grovestins en Stins, om weer te eindigen bij het winkelcentrum zijde Havezathe.
(zie bijgaand routekaartje)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-12-2011  

Van Woudenbergh heropende Alberts Kunstuitleen

 

ALMELO – Cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh heropende vrijdag jl. Alberts Kunst uitleen aan de Grotestraat Zuid.
Aanleiding van de ‘heropening’ was het samengaan van de gemeentelijke kunstuitleen en die van Alberts Kunsthandel. Met het samenvoegen van beide collecties is de grootste kunstuitleen van Overijssel ontstaan. Van Woudenbergh noemde het samengaan van beide kunstuitleencollecties een logisch gevolg van een zich terugtrekkende overheid tot louter kerntaken.
Ter gelegenheid werd eveneens een expositie geopend van kunstenares Ankie van Huizen, winnaar van de jaarlijkse Herman Krikhaar expositie in 2009 en 2011.
Van Woudenbergh noemde het samengaan van beide kunstuitleencollecties een logisch gevolg van een zich terugtrekkende overheid tot louter kerntaken.
Eigenaar Joep Vrielink van de reeds 70 jarig bestaande kunsthandel Alberts was zienderogen in zijn nopjes. “We staan hier midden in de stad in een 400 jaar oude boerderij vol met kunst, waar zie je dit nou nog meer?”

< Kunsthandelaar Joep Vrielink en cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh (r).

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-12-2011  

2000 deelnemers stille tocht voor Ashana Wahl

 

ALMELO – Rond 18.00 uur hadden zich bij het winkelcentrum De Schelfhorst zo’n 2000 deelnemers verzameld voor de stille tocht ter nagedachtenis aan Ashana Wahl, de cassière van de C1000 die vrijdagavond tijdens het werk door haar ex- vriend werd doodgeschoten.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld sprak de aanwezigen toe en leefde intens mee met de familie van het slachtoffer. ‘Heel Almelo staat met haar armen om de familie heen’, was een zin die zij uitsprak. Een jonge deelnemer aan de stille tocht sprak voor RTV Oost uit dat het goed is dat zoveel mensen blijk geven van medeleven.
Bij de ouderlijke woning werd door de deelnemers kort halt gehouden.

Justitie heeft vandaag bekend gemaakt dat de ex- vriend en dader gebruik heeft gemaakt van zijn dienstwapen bij de moord en de zelfmoord. Dat is gebleken uit het forensisch onderzoek. Dader Gino P. was agent in opleiding bij het politiekorps Amsterdam-Amstelland. Ook daar is verslagen gereageerd op de tragische gebeurtenis.
Agenten mogen hun dienstwapen mee naar huis nemen, mits zij thuis een kluis hebben om het wapen in op te bergen. De munitie moet daarbij in een andere kluis worden opgeborgen. Gino P. die formeel woonde in Amsterdam, was met regelmaat in de ‘pied-à-terre’ van de familie in Almelo. Of in zijn Amsterdamse onderkomen of in de woning in Almelo een kluis aanwezig was is niet bekend. Naar verluidt wordt daar amper op gecontroleerd. De ouders van Gino P. wonen op Gran Canaria.

< Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (22 foto's)...

 
13-12-2011  

13-jarige Gioelle Nijkamp vermist (update)

 

update: 14-12-2011
ALMELO - De 13-jarige Gioelle Nijkamp uit Almelo is sinds woensdagmiddag weer in goede gezondheid thuis, zodeelde de Poltie Twente mede. Details werden niet vrijgegeven. Wel dat zij al eens eerder werd vermist en na twee dagen bij de tennisclub Aadorp werd terug gevonden. Destijds was ze depressief.

ALMELO - Sinds maandag 12 december omstreeks 16.00 uur is de 13-jarige Gioelle Nijkamp (foto) uit Almelo vermist. Het meisje is omstreeks 16.00 uur gaan hardlopen in Vriezenveen om hierna naar het werk van haar moeder aan de Koningsweg in Vriezenveen te gaan. Samen zouden zij richting huis in Almelo gaan. Gioelle is echter niet bij haar moeder op het werk aangekomen. Uit de woning in Almelo is kleding van Gioelle verdwenen. Vermoedelijk is ze weggelopen.

Het signalement van Gioelle:
1.68 m. lang
Halflang donkerblond haar
Droeg een grijze joggingbroek
Zwart hemdje
Lichtgrijs vest
Zwarte Adidas gympen
Draagt grote zilveren oorringen

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die Gioelle na maandag 12 december 16.00 uur nog hebben gezien of weten waar zijn thans verblijft. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 
13-12-2011  

Gino Paratore gaf zich al in 2005 uit als politieman

 

ALMELO - Gino P. de moordenaar van Ashana Wahl, gaf zich in 2005 al uit als politieagent. Jaren voordat hij daadwerkelijk in 2009 aan een opleiding als politieagent begon. Op de website http://politie.write2me.nl schreef hij op 21 oktober 2005 het onderstaande bericht.  

Naam
Gino Paratore
Woonplaats
Gran Canaria
Land
Spanje
E-mail
Datum
21-10-2005 om 01:50:27
Hoi allemaal! Ik was laatst nog met een spaanse politie colega in NL. Hij stond verteld van die mooie leren jassen die we bij ons hebben, vond ze echt mooi!!Jammer als ze weg moesten.
Wat mij betreft, echt UGLY! die nieuwe kleding, onprofessioneel...(voor nieuwe stadswacht oke)
Zou zoals in spanje moeten, high boots, en ook een metal ID bagde die je op je overhemd kunt bevestigen, en na werktijden in je portomonee steekt. Veel profesioneeler of met andere woorden ''politie''

 

 
14-12-2011  

Kerstmarkt Eugeria in Charles Dickens stijl

 

ALMELO - In verzorgingstehuis Eugeria werd voor de patiënten en bezoekers een kerstmarkt in de stijl van Charles Dickens georganiseerd. Fotograaf Jan Bril nam voor AlmeloNieuws.nl een kijkje.

Fotoreportage (43 foto's)...

 
14-12-2011  

Kerstmarkt Dimence op het Nieuwland

 

ALMELO – De Dimence-locatie aan de Kamperfoeliestraat organiseerde woensdag een kerstmarkt voor cliënten, buurtbewoners en belangstellenden. De cliënten hadden zelf tal van kerstversieringen gemaakt voor de verkoop en ook het Rad van Fortuin ontbrak niet. Naast de krampjes met kerstartikelen was er tevens genoeg ‘snoeperij’ en vormde het optreden van het Wierdens Vrouwenkoor een hoogtepunt.

Fotoreportage: Coen Mulder

 

Fotoreportage (20 foto's)...

 
15-12-2011  

Rembrandtschildertjes expo in Titus Brandsmahof

 

ALMELO – De Rembrandtschildertjes van de Ossenkoppelerhoek/Beeklust exposeren hun kunstwerkjes in het Grandcafé van de Titus Brandsmahof. Aan het jaarlijks project namen 55 kinderen deel.
Cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh mocht donderdagmiddag de opening verrichten en hing met Daan Binker het laatste kunstwerk op onder de belangstelling van een bomvol Grandcafé.
‘Het stijgende aantal kinderen dat deelneemt is verheugend maar we zitten ook wel zo’n beetje aan het maximum’, vertelde coördinator Gerda Kleinburink die de sponsoren en de begeleidende professionele kunstenaars prees voor hun inzet om alles in goede banen te leiden.
(later meer foto’s)

 
15-12-2011  

Rumoer over de wijkagent en parkeertarieven

 

ALMELO – In het discussieprogramma Rumoer ging het donderdagavond in Leescafé De Meridiaan over wijkagenten, 3FM Serious Request, oneigenlijk parkeren in woonstraten en parkeertarieven.
Vooral dat laatste leverde discussie op.
Zeker is dat het tarief in 2012 met 20 eurocent per uur stijgt. Meer discussie was er over het nieuwe parkeerplan dat op stapel staat. In de kern van de stad, zeg maar binnen de P-ring, wordt de invoering van de blauwe zone de grootste vernieuwing. Voor bewoners komt er een progressief ontheffingsbeleid oftewel de tweede auto kost meer dan de eerste. Voor langparkeerders als personeel dat in de binnenstad werkt komen er nieuwe terreinen.
Vrees voor de middenstand is dat bij mogelijke invoering de tarieven nog extra zullen stijgen omdat ook de handhaving extra mankracht vraagt.
Een nieuw parkeerverwijssysteem moet e.e.a. in goede banen leiden om onnodig zoeken naar een parkeerplek te voorkomen.
Wethouder Schouten haalde de angel uit het debat door te stellen dat de invoering van een nieuw parkeerbeleid niet tot een extra hoger tarief zal leiden.
Jan Veenstra haalde aan dat de tarieven niet vergeleken moeten worden met Hengelo en Enschede maar meer met Wierden en Tubbergen waar parkeren gratis is (blauwe zone) evenals bij winkelcentra in de Almelose wijken.
Een blauwe zone in de binnenstad noemde Schouten niet opportuun omdat dan de exploitatie van de parkeergarages in de rode cijfers komt!

Luister hier naar de uitzending van Radio Almelo

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

 
15-12-2011  

Knabbel & Babbel in de stad

 

ALMELO – Normaal verzamelen ze eikels en beukennootjes en meer van dat spul, maar Knabbel & Babbel schijnen ook verzot te zijn op vetbolletjes.
Ze komen er voor de stad in, merkte de inzendster van de bijgaande foto. ‘Aardig om te zien zo’n eekhoorn in je achtertuin, maar het gaat wel heel snel met zo’n vetbolletje’, was het begeleidende commentaar.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-12-2011  

35 nieuwe Nederlanders zeggen ‘Ik wil Bolletje´

 

ALMELO – Donderdag werden 35 ingeburgerde nieuwe Nederlanders ontvangen door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld in de Burgerzaal van het stadhuis. Zij heette alle nieuwe Nederlanders een hartelijk welkom in ons land als nieuwe medelanders en drie van hen vertelden waarom ze hadden gekozen voor het Nederlanderschap.
Gezamenlijk werd het Wilhelmus gezongen en feestelijk getoost op de naturalisatie. Tot slot werd iedereen verrast met een grote bos bloemen en een pakket van Almelo’s grootste en beroemdste bakker Bolletje.

 
16-12-2011  

Introductie 3 nieuwe modellen bij Opel Kamp


Verkoopadviseur Koen Borgers en directeur Mark Kamp (r) bij de nieuwe Astra GTC
 

ALMELO - Op 15, 16 en 17 december is bij Opel Kamp aan de Weezebeeksingel de introductieshow van drie nieuwe Opel modellen.
De nieuwe Opel Astra GTC laat zien dat een compacte vijfzitter met coupé-look spannend kan zijn en met de HiPerStrut-voorwielophanging, bekend van de Insignia OPC, ook wendbaar en stuurzeker is.
De nieuwe luxe reisauto Opel Zafira Tourer biedt een ongekend comfort voor een 7-persoons MPV-auto en bovendien een fantastisch zicht door de panoramische voorruit. Bovendien leverbaar in een breed aanbod van zuinige, doch krachtige benzine- en dieselmotoren.
Als derde de elektrische auto van Opel, de Ampera. De fluisterstille auto is van alle comfort voorzien en belangrijk voor zakelijke reizigers, de elektromotor wordt gevoed door een range extender (=motor generator), waardoor de actieradius wordt vergroot naar ruim 500 kilometer en de bijtelling is 0%.
Onze fotograaf was erg onder de indruk van de mogelijkheden die de Ampera te bieden had en is nu na zijn proefrit in de Ampera thuis zijn centjes aan het tellen.

Foto's: Nick Zweers Fotografie

Fotoreportage (5 foto's)...

 
16-12-2011  

Actie voor Serious Request in Indiëcomplex

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft vrijdagmiddag het startsein gegeven middels het overhandigen van een cheque voor de 24 uur durende Serious Request actie t.b.v. het Rode Kruis. Aan de actie nemen scholierendeel van o.a. OSG Erasmus, St. Canisius, Pius X en het ROC van Twente.
Radio Almelo zendt gedurende 24 uur uit vanaf locatie en diverse bands hebben hun medewerking toegezegd.
Zaterdagmiddag om 17.00 uur loopt de actie ten einde en kan hopelijk een fors bedrag bekend gemaakt worden.
Iedereen is welkom om de actie in het Indiëcomplex bij te wonen en om uiteraard een gift achter te laten of een verzoeknummer aan te vragen tegen een vergoeding.

Fotoreportage: Coen Mulder

(klik hier voor alle foto's)
 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
17-12-2011  

Onthulling kunstwerken Verdiept Spoor

 

ALMELO – ‘U bevindt zich hier’, is de titel van 8 kunstwerken langs het ‘Verdiept Spoor’ van de Almelose kunstenaar Henk Lammers die vrijdagmiddag werden onthuld. Het initiatief kwam van de Rotary Ambt Almelo en er werd eendrachtig samengewerkt met Prorail en de gemeente Almelo om het kunstproject te realiseren.
Het ontwerp, of liever de ontwerpen van Henk Lammers werd uitverkoren uit ruim 20 inzendingen van Almelose kunstenaars en vandaag was het de grote dag voor Henk Lammers dat de 8 kunstpanelen in stromende regen werden onthuld door o.a. cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh, Drs. A. Gietelink (Rotaryclub Ambt Almelo), Mevr. H. Wiggers (ProRail) en kunstenaar Henk Lammers zelf.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (40 foto's)...

 
17-12-2011  

Patricia is 30 jaar, hiep, hiep, hoera!

 

ALMELO – Normaal gesproken doen wij niet aan berichtjes over verjaardagen, maar voor Patricia maken wij een uitzondering. Ze woont aan de Rietstraat bij haar moeder, is het zonnetje in huis en werd gisteren 30 jaar. Patricia is dagelijks in de weer met haar lievelingshondje en gaat al vijf jaar dagelijks naar de dagopvang aan De Leemhorst in de wijk Windmolenbroek waar zij graag koekjes en taartjes bakt en het geweldig naar haar zin heeft.
Fotograaf Coen Mulder zette Patricia, haar moeder en haar lievelingshondje op de foto en beloofd is beloofd, vandaag kan ze dat zien op AlmeloNieuws.nl
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
17-12-2011  

Indrukwekkend afscheid van Ashana Wahl

 

ALMELO - Hedenmorgen vond een indrukwekkend afscheid plaats van de 18-jarige Ashana Wahl, de medewerkster van de C1000 op de Schelforst die vorige week vrijdag door haar ex- vriend Gino Paratore op haar werkplek werd doodgeschoten.
Familie, vrienden, collega's en schoolgenoten woonden de dienst bij in de aula van het ROC van Twente op de hoek Parallelweg/Wierdensestraat in Almelo en gingen aansluitend te voet naar de Algemene Begraafplaats aan de Willem de Clercqstraat waar de begrafenis in besloten familiesfeer plaatsvond.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (9 foto's)...

 
17-12-2011  

Kerstfair Nijrees nat maar druk

 

ALMELO – De wijk Nijrees is niet zo’n woonwijk waar alle voorzieningen voorhanden zijn, maar de ‘noabers’ zijn wel druk met het organiseren van festiviteiten voor de wijk. Dit keer een druk bezochte Kerstfair op het grasveld aan de Nije Allee met uiteraard tal van kraampjes, muziek, ezels en husky’s.
Ondanks de regenbuien vermaakte jong en oud zich prima.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (48 foto's)...

 
17-12-2011  

20.000 euro voor Serious Request

 

ALMELO – De 24-uurs Serious Request-actie van leerlingen van OSG Erasmus, St. Canisius, Pius X en het ROC van Twente in de oude weverijhal van het Indiëcomplex heeft € 8979,13 opgebracht exclusief toegezegde stortingen.
Bij CSG Het Noordik werd eveneens een actie gehouden en dat bracht € 11.000,00 op. Samen dus € 20.000,00 voor de inzet van het Rode Kruis voor moeders in oorlogsgebieden, het centrale doel van alle acties voor 3FM Serious Request.
De leerlingen zamelden geld in, lieten zich sponsoren en onthielden zich 24 uur van voedsel om ook zelf een fysiek offer te brengen.
Radio Almelo zond vanuit het Indiëcomplex 24 uur live verzoeknummers uit.
Het geld uit de actie in het Indiëcomplex wordt komende vrijdag overhandigd in het Glazen Huis van 3FM Serious Request dat dit jaar in Leiden staat. Volgend jaar staat het Glazen Huis in Enschede.

Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril

(klik hier voor alle foto's van Coen)
 

Fotoreportage (49 foto's)...

 
18-12-2011  

Kerstkoopzondag in Almelo

 

ALMELO – De koopzondag voor kerst lokte ondanks het weer toch een flink aantal bezoekers naar de binnenstad die vooral in het Doelengebied sfeer bood met tal van kraampjes met lekkernijen en acties voor goede doelen. Ook de bewoners deden flink mee waarbij de baten eveneens naar goede doelen ging.
Op de Koonmarkt natuurlijk een draaimolen voor de kinderen maar ook een autoshow van Huiskes Kokkeler die de nieuwste VW-modellen toonde. In Zuid deze keer geen 'Glazen Huis' voor een goed doel, want er waren al acties voor Serious Request op andere locaties zoals het Indiëcomplex en 't Noordik.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder

(Klik hier voor alle foto’s van Coen en hier voor alle foto’s van Jan)

 

Fotoreportage (75 foto's)...

 
18-12-2011  

Midwinterhoornblazen Beeklustpark

 

ALMELO - In het Beeklustpark op de laatste Adventszondag klonken weer de tonen van de midwinterhoorn.
De slotzondag in de serie van vier stond geheel in de sfeer van Kerst met naast het midwinterhoornblazen een optreden van het koor "La Sido" en de vuurkorven en glühwein en/of warme chocolademelk deed goede diensten om weer lekker warm te worden.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (30 foto's)...

 
19-12-2011  

189 aanvragen voor Wijkwaardebon

 

ALMELO – De allerlaatste ronde voor een aanvraag van een Wijkwaardebon heeft maar liefst 189 aanvragen opgeleverd. De gemeente Almelo heeft hiervoor nog € 223.000,- in kas. De beoordeling van de aanvragen geschied door regiegroepen uit elke wijk en wijzen uiteindelijk toe welke aanvragen worden beloond.
Dit keer onder de aanvragen veel zaken die te maken hebben met activiteiten en versiering voor kerst en oud en nieuw, waaronder kerstversiering voor de hele straat en een bijdrage voor het organiseren van een oliebollenstraatfeest.
Maar ja, of dat nog kans maakt zo kort voor de feestdagen?
De inschrijving sloot 30 november jl en de toewijzing volgt met spoed zo beloofd de gemeente!
 

 
19-12-2011  

ZorgAccent & Thuiszorg NWT terug in Almelo


Het oude hoofdkantoor aan de Zeearend 2 te Almelo is inmiddels verkocht.
  ALMELO/HELLENDOORN – Thuiszorg Noord West Twente en ZorgAccent zijn weer terug met haar hoofdvestiging in Almelo. Eerder verhuisde het hoofdkantoor van de Zeearend 2 in Almelo naar Hellendoorn maar nu is dat sinds 1 december jl. aan de Bellavistastraat 3 in Almelo.

De gefuseerde instelling gaat door onder de naam ZorgAccent en blijft actief met dezelfde mensen en met dezelfde producten variërend van thuiszorg, dagactiviteiten, intensieve verzorgings- of verpleeghuiszorg, voedings- en dieetadvies tot cursussen en gemak-services aan huis maar dan onder deze krachtige, nieuwe naam, legt bestuurder Irma Harmelink uit.
Het centrale telefoonnummer blijft ongewijzigd: 0900 0678 (lokaal tarief).

Het pand aan de Zeearend is inmiddels verkocht. HCNON Hulpmiddelen dat daar nog gevestigd was, stopt per 1 januari a.s. met het servicepunt aan de Zeearend 2 in Almelo. Vanaf deze datum kunt u voor het lenen en terugbrengen van artikelen gebruik maken van de CarintReggeland-winkel in het ziekenhuis aan de Zilvermeeuw.
Lees verder...

 
20-12-2011  

Mozaïk gratis naar Heracles – De Graafschap

 

ALMELO – Vijfenzestig leerlingen van VSO ’t Mozaïk mogen vanavond gratis naar het KNVB-bekerduel tussen Heracles Almelo en De Graafschap. De school voor speciaal omderwijs krijgt de entreekaarten van het Almelose Recyclingbedrijf Riwald BV aan de Buitenhaven.
Riwald Recycling: "We wilden graag vlak voor de feestdagen iets leuks doen voor anderen, vandaar dat wij het Mozaïk hebben benaderd of wij ze blij konden maken met een aantal kaarten voor de wedstrijd van vanavond. We hopen dan ook dat iedereen een leuke avond zal hebben".

< Op 28 december a.s. vliegen de gebroeders Richard, Gert en Ewald Huzink met mede-teamcoureurs Bernard ten Brinke en Erik Wevers naar Argentinië voor deelname aan de zwaarste autorally ter wereld Dakar 2012. Het Riwald Dakar Team bestaat totaal uit 30 man.
Bekijk de beelden van de presentatie van het Riwald Dakar Team.

 
20-12-2011  

Dievenspoor na ramkraakje

 

ALMELO – Af en toe krijgt Hermandad hulp uit onverdachte hoek. In de vroege ochtend van heden, hebben sporen van fietsbanden in de sneeuw de politie geleid van een ramkraak bij een kledingwinkel aan de Grotestraat naar een woning aan de Thorbeckelaan, waar drie verdachten konden worden aangehouden met de gestolen spullen. Een 25-jarige Almeloër, een 21-jarige Assenaar en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats ‘brommen’ nu in het Twentse politie-arrestantencomplex in Borne.
 

 
20-12-2011  

Vrouw gewond na kop-staartbotsing

 

ALMELO - Bij een kop-staartbotsing op de Havezathe is vandaag een 28-jarige automobiliste uit Almelo gewond geraakt. De vrouw reed op de Havezathe, komende van de Stins. Toen zij afremde om linksaf de Borg Ewsum in te rijden, botste de achter haar rijdende auto tegen haar auto aan. De vrouw is ter controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder, een 58-jarige vrouw uit Geesteren, kwam met de schrik vrij.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
21-12-2011  

Verkeer krijgt extra aandacht op Pius X

 

ALMELO – Een ongeruste ouder trok begin deze week aan de bel over de gevaarlijke verkeerssituatie bij de kruising Aalderinksingel – Cesar Franckstraat. Aanleiding is de bouw van een fietstunnel onder het spoor en dat levert gedurende de bouw telkens veranderende verkeerssituaties op.
De ongeruste ouder wordt op zijn wenken bediend, want het aanpalende Pius X College doet mee aan Fiets4safe, waarbij 3 acteurs op speelse manier wijzen op het gevaar voor fietsers in het verkeer. Ook komen overtredingen aan bod en in een rollenspel wordt ook het juridisch gevolg duidelijk wanneer een fietser door rood licht rijdt.
De school heeft docent Victor Pirenne aangesteld als veiligheidscoördinator en de huidige actie zal volgens directeur Frans Schoondermark ook een vervolg krijgen in de komende jaren.
Koren op de molen van verkeerswethouder Theo Schouten, die maandag jl. een overeenkomst sloot met het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO), met als streefgetal nul verkeersdoden in Overijssel in 2012.

< Het eerste licht kiert onder het spoor door.

 
21-12-2011  

Raad zegt halt tegen plan Noorse Broeders

 

ALMELO – Voor de tweede keer heeft de gemeenteraad van Almelo het college van B&W teruggefloten t.a.v. de medewerking voor de bouw van een religieus centrum van de Noorse Broeders in het gebied Bavinkel.
De kritiek richtte zich vooral op het stapelen van stenen in het buitengebied terwijl de nota Buitengebied nog niet definitief is vastgesteld. Het Almelose college zag daar geen bezwaar in en vond dat het plan paste naar voorbeeld van het Groenpark dat er eerst gerealiseerd zou worden. Daar stak de Raad van State echter een stokje voor.
De Christelijke Gemeente Nederland (CGN) zoals de Noorse Kerk in Nederland zich tegenwoordig noemt, heeft de terreinen inmiddels wel gekocht.
Raadslid Marike van Doorn (ALA/AOV) betwijfelde echter of het überhaupt wel kon i.v.m. de veiligheidszone rondom Enrichment Technology (v/h URENCO). Ook een tiental omwonenden heeft de koppen bij elkaar gestoken en is eveneens tegen het plan. Woordvoerder Mossel had menige vraag en zei zich te gaan verzetten. Eerder voerde hij jarenlang strijdt tegen de komst van de naastliggende stortplaats en overslag van huisvuil Elhorst-Vloedbelt.
Wethouder Gerrit van Woudenbergh trachtte nog wel een besluit te forceren door op te merken dat er mogelijk een schadeclaim komt van zijde CGN, iets dat wethouder Theo Schouten te stelligste ontkende. Reden voor burgemeester Jon Hermans een schorsing in te gelasten. Het college trok daarop het plan in, zodat eerst de nota Buitengebied kan worden vastgesteld. Dat moet volgens wethouder Schouten binnen drie maanden kunnen. Daarna komt het plan van CGN voor de derde keer aan de orde.

Ter info:
Dossier Netwerk TV over Noorse Broeders
Verslag debat Tweede Kamer inzake psychische onderdrukking sekten enz.
Boek: Vergeven en vergeten
Mishandeling van kinderen


 
22-12-2011  

ID-kaart gerommel kost gemeente € 250.000

 

ALMELO – Het juridisch getouwtrek over de leges van ID-kaarten kost de gemeente Almelo zo’n € 250.000,00 De rechtbank in Den Bosch sprak op 7 oktober 2010 uit dat de leges onwettig waren omdat de overheid de plicht tot legitimatie had opgelegd. Gemeenten in het land, waaronder Almelo namen toen een besluit dat leges die na die datum werd geïnd, terug betaald zou worden indien de Hoge Raad de uitspraak van de Bossche rechter zou beamen. Dat gebeurde op 9 september jl. tot leedwezen van gemeenten en minister Donner die onmiddellijk een reparatiewet uitvaardigde.
Onlangs nam het college van B&W een besluit om het besluit van vorig jaar in te trekken, maar er stond niet bij hoe nu verder gehandeld zou worden. Dat was het Almelo’s Weekblad opgevallen en vervolgens werd navraag gedaan.
Ruim twee weken later kwam het antwoord. De gemeente betaalt ongeveer 6000 aanvragers de betaalde leges terug en probeert nu dat geld bij de opvolger van Donner te claimen.
Lees verder in het AW

 
22-12-2011  

Roosdom Tijhuis bouwt in Nijrees Noord

 

ALMELO – Roosdom Tijhuis directeur Henk Bijl en wethouder Jan van Marle hebben woensdag een grondexploitatieovereenkomst ondertekend voor de bouw van 96 woningen in het plangebied Nijrees Noord. Roosdom Tijhuis ontwikkelt en bouwt op die locatie 14 vrijstaande woningen, 46 twee onder één kap woningen en 36 rijtjeswoningen gelegen tussen de Weezebeek en de Nijreesweg.
De koopwoningen variëren van 170 à 173.000 euro in de sociale normering en van 230 tot 300.000 euro in de vrije sector. De huurwoningen komen net niet in aanmerking voor huursubsidie.
Roosdom Tijhuis, met vestigingen in Rijssen, Almelo, Capelle aan de IJssel en Haaksbergen (IMABO-Nobel), bouwt jaarlijks in ons land 500 à 600 woningen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-12-2011  

Green Energy Twente naar XL Businesspark

 

ALMELO – Wethouder Jan van Marle heeft vandaag een overeenkomst getekend met Green Energy Twente voor de afname van ruim 4 ha grond op het XL Businesspark langs de A35 bij Bornerbroek. Green Energy Twente produceert energie uit o.a. de reststoffen van de foodindustrie, de landbouw en het buitengebied. Naast de groene energie levert de installatie van Green Energy Twente ook waardevolle compost, groene meststoffen, CO2 voor de tuinbouw en schoon proceswater.

Na Timberland, Buiting Machinebouw en Staalconstructies, ViVoChem en ADA is Green Energy Twente het vijfde bedrijf dat kiest voor XL Businesspark Twente. In totaal zijn daarmee ruim 18 ha van het 120 ha grote bedrijventerrein bebouwd of gereserveerd.
Het XL Businesspark is bestemd voor ruimte vretende bedrijven in Twente zoals logistiek, transport, distributie of industrie groter dan 2 ha.

Voorzitter Jan van Marle van het samenwerkingsverband XL Businesspark Twente, van de grote Twentse steden en de provincie Overijssel,  is blij met de komst van Green Energy Twente. 'Het bedrijf past uitstekend in het duurzaamheidprofiel van ons bedrijventerrein. De techniek die Green Energy gebruikt is dusdanig geavanceerd dat bijvoorbeeld de geuremissie zo miniem is dat het bedrijf wat dat aspect betreft zelfs in een stedelijke woonomgeving zou passen', aldus van Marle.

 
24-12-2011  

Ondernemers binnenstad opgepast!

 

ALMELO – Onder die titel schrijft juridisch adviseur J. Eshuis op zijn website een waarschuwing voor ondernemers in het centrum van Almelo t.a.v. het risico van dubbele gemeentelijke belastingheffing op uithangborden en buitenstaande display’s.
Voor zaken die op of boven gemeentegrond staan of hangen, wordt namelijk al sinds jaar en dag precario geheven en daar komt een reclamebelasting bij. Gemeenten mogen echter niet twee keer heffen op dezelfde objecten. Juridisch bureau JEEJAR wijst daarop en geeft het advies goed na te kijken of de door de geheven jaarlijkse kosten niet dubbel in rekening worden gebracht.
Lees hier meer…
 

 
24-12-2011  

Fijne Kerstdagen !

 

ALMELO – De medewerkers van AlmeloNieuws.nl wensen alle bezoekers van deze website fantastisch fijne kerstdagen toe.
Met nog een weekje te gaan, is in ieder geval zeker dat ook dit jaar het aantal bezoekers is gestegen. Niet zo spectaculair als in 2010, maar toch waren het er dit jaar nu al meer dan 460.000
Wij hebben er vertrouwen in, dat wij in het jaar 2012 opstomen naar 500.000 jaarlijkse unieke kijkers met meer dan 1,5 miloen pageviews.

 
24-12-2011  

Kerstsfeer in het centrum

 

ALMELO - In het centrum zijn natuurlijk in de aanloop naar de kerstdagen allerlei sfeer-verhogende activiteiten. Van draaimolen tot glijbaan en van rendier Rudolph zonder hoorns tot Dickenskoor en de assistentes van de kerstman Elva en Alvira.
AlmeloNieuws fotografen Jan Bril en Coen Mulder namen een kijkje.
(klik hier voor alle 49 foto’s van Coen en hier voor alle foto's van Jan)

Fotoreportage (50 foto's)...

 
24-12-2011  

Lichtjestocht langs Bijbelse taferelen

 

ALMELO – In het Beeklustpark kwam op kerstavond het kerstverhaal tot leven. De druk bezochte Lichtjestocht leidde langs diverse taferelen uit het Bijbelse kerstverhaal. Romeinse soldaten escorteerden de tocht langs o.a. herders en engelen, de herberg, het paleis van de koning waar zojuist de wijzen uit het oosten waren gearriveerd en de stal waar Jozef en Maria met hun boreling onderdak vonden.
Het Gospelkoor Inspiration zorgde voor passende liederen tijdens deze Lichtjestocht langs het kerstverhaal.

Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril

(Klik hier voor alle 135 foto’s van Coen en hier voor alle foto's van Jan)

 

Fotoreportage (50 foto's)...

 
26-12-2011  

Kortsluiting veroorzaakt zolder brand

 

ALMELO – Een vermoedelijke kortsluiting in een duplexwoning in de Hortensiastraat was de aanleiding dat de rust van de brandweer tijdens de kerst werd verstoord. Maandagmorgen rond 10.40 uur kwam het brandalarm waarop werd uitgerukt. Bij aankomst kwam rook uit het dak en via het balkon waren de spuitgasten snel binnen om de nog niet grootse brand met succes te bedwingen.
Er ontstond wel de nodige waterschade bij naast- en ondergelegen woningen waarvan de bewoners werden opgevangen door een medewerker van Salvage. Medewerkers van Cogas sloten de woning af van gas en elektriciteit. De bewoners van het bewuste pand waren niet thuis.
De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand. Op de zolder werden sporen van een niet meer in gebruik zijnde wietplantage aangetroffen. De 24-jarige bewoner van de bovenwoning werd later aangehouden.

Kijk naar de reportage van Patrick Weegink

Fotoreportage (1 foto's)...

 
27-12-2011  

Replica tribune Heracles mogelijk in Madurodam

 

ALMELO – De monumentale Engelse tribunen van avc Heracles krijgt waarschijnlijk een kopie op schaal in Madurodam.
De stichting tot Behoud van de Monumentale Tribune heeft daar met ondersteuning van sponsor Royal ten Cate een aanvraag voor ingediend. Volgens het plan moet er dan wel kunstgras op het speelveld voor het nagebouwde rijksmonument komen. De uit 1924 stammende en gerestaureerde houten tribune kreeg in juli jl. de rijksmonumenten-status.
Tot het comité van aanbeveling van de stichting tot Behoud van de Monumentale Tribune behoort eveneens NOS Sport presentator Tom Egbers.

< 'Hier gaf ik Wolfram Arnthoff altijd een handje', zei Tom bij de presentatie in 2010 van zijn derde boek over Heracles-legende Steve Mokone.

(archieffoto: Jan Bril)

 
30-12-2011  

Latere levering ID-kaart voor jongeren

 

ALMELO - De levertijd voor identiteitskaarten voor jongeren (jonger dan 14 jaar) is langer dan gebruikelijk. Er zijn veel ID-kaarten aangevraagd omdat ze in 2012 een stuk duurder worden voor jongeren. De kaarten die na de Kerst zijn aangevraagd, kunnen vanaf 1 februari 2012 worden opgehaald. Voor spoedaanvragen en aanvragen voor identiteitskaarten (ouder dan 14 jaar) en paspoortaanvragen gelden de normale levertijden.
De langere levertijd heeft te maken met productieproblemen bij de leverancier van de ID-kaart.
 

 
30-12-2011  

De reden waarom Huize Alexandra moet sluiten

 

DEN HAAG/ALMELO – Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid heeft de Tweede kamer per brief laten weten waarom het beleid t.a.v. gesloten jeugdzorginstellingen op de schop gaat. In juli werd bekend dat ook Huize Alexandra gesloten wordt. De plaatsingscapaciteit is per datum 1 januari 2012 overgezet naar de locatie Sassenheim zo staat in de berichtgeving.
Volgens Veldhuijzen van Zanten is in Alexandra het leefklimaat onvoldoende. Hetzelfde geldt volgens haar voor nog vier van de twaalf jeugdzorginstellingen in Nederland. Begeleiders zouden onvoldoende persoonlijke aandacht geven en te weinig kennis van zaken hebben. Van Zanten wil bijscholing van personeel en een verbeterplan van de instellingen.


Brief aan Tweede Kamer
Rapport jeugdzorgplus

 
31-12-2011  

Allen een gezond 2012 gewenst!

 

ALMELO – Het jaar 2011 is nagenoeg passé en een der belangrijkste nieuwtjes was wel dat DigiD zo lek was als een mandje en er feitelijk volop gefraudeerd kon worden. Vijftig gemeenten werden afgesloten op 8 oktober en ook Almelo behoorde daartoe.
Pas op 8 november jl. was de gemeentelijke website weer aangesloten op DigiD. Almelo had dus een maand nodig om het lek te dichten. Belangrijker is echter hoe het kwam dat het betaalsysteem via de gemeentelijke website zo lek was als een mandje en wie daarvoor verantwoordelijk was?
Tot op heden geen antwoord en ook geen raadsvraag over het onderwerp gezien!

Het jaar 2011 was ook het jaar waarin het raadsbesluit werd genomen om 15 miljoen euro te lenen om dat geld vervolgens weer te kunnen uitlenen aan de plannenmakers voor een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo.
Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit wil na de competitie al beginnen met de bouw van een nieuw stadion. Of dat lukt?
Daarvoor moet wel eerst het hele sportcomplex Ossenkoppelerhoek op de schop, maar er is nog geen spoor van activiteit.
Bovendien hebben de plannenmakers nog niet bekend gemaakt of er voldoende ‘founders’ gevonden zijn om de andere benodigde 15 miljoen euro bij elkaar te schrapen. Shirtsponsor ten Cate richt zijn pijlen op Madurodam hebben we gelezen. Dat is ook wat kleiner dan een nieuw stadion waar bovendien nog gesteggeld wordt over de naam.

2012 wordt dus een spannend jaar waarin alle mogelijkheden en onmogelijkheden van plannen die in de stad leven duidelijk worden. Het wordt tevens het jaar waarin de ‘verliezen’ van gemeentelijke plannen duidelijk worden en hoe die tekorten moeten worden betaald.

AlmeloNieuws.nl wenst in ieder geval iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond 2012 toe!

Burgers en bestuurders kunnen elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente in Preston Palace. Ook worden dan de Almelose sportkampioenen uit 2011 gehuldigd! De receptie begint om 20.00 uur in de Preston Hall en duurt tot 22.30 uur.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
31-12-2011  

Tros Nieuwsshow Radio en het Geluksbudget

 

HILVERSUM/ALMELO - Het begon in Almelo en vindt inmiddels volop navolging: het Geluksbudget. Een gemeentelijk bijdrage voor eenzame mensen die helpt hun sociaal isolement te doorbreken. Het is een methode om mensen weer iets te geven om van te dromen, zegt onderzoeker Aad Francissen. En dat de methode werkt bewijst Coen Mulder. Hij zit niet meer achter de geraniums maar gaat met zijn camera op pad om natuurfoto’s van wild te maken of fotoreportages voor AlmeloNieuws.nl
Vooral dat laatste maakte dat de sociale contacten geweldig toenamen en alle deuren opende vertelde Coen aan Mieke van der Weij en Peter de Bie van de Tros Nieuwsshow.
Het door de inmiddels gepensioneerde Almelose ambtenaar Nordkamp bedachte Geluksbudget vindt nu overal in Nederland navolging. Reden voor de Tros Nieuwsshow daar aandacht aan te besteden.

< Presentatoren Mieke van der Weij en Peter de Bie
Hier kunt dit item terug luisteren

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina