Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-12-2009  

La Première E1 najaarskampioen 2009

 

ALMELO - Zaterdag jl. zijn de pupillen van AVV La Première E1 kampioen geworden. In het voorwinterse seizoen hebben ze maar één wedstrijd verloren en verder goed gespeeld waardoor bevordering naar de D-selectie een feit is. De trainers Jannes Santbergen en Dave Teunissen zijn dan ook maar wat trots op hun pupillen. 

< Staand van links na rechts:
Jannes - Jeffrey - Pamela - Brendon - Kevin - Bonne - Dave
Zittend van links na rechts:
Davy - Dwayn - Shamil - Dyllan - Kelvin

 
01-12-2009  

Jeugddisco in biljartcentrum Aadorp verboden

 

AADORP – Biljart & Dartvereniging Quick aan de Peppellaan in Aadorp mag van de gemeente geen disco-avonden meer organiseren voor de dorpsjeugd. Dat schrijft de gemeente in een brief aan het bestuur van de vereniging. Volgens de gemeente mogen in het verenigingscentrum alleen dart- en biljartwedstrijden en trainingsavonden georganiseerd worden en de gemeente baseert zich daarbij op het bestemmingsplan Aadorp Noord.
De bestuurlijke perikelen tussen Quick en de gemeenten Vriezenveen en nu Almelo, hebben al een lange historie. De gemeente Almelo lijkt met dit huidige standpunt de regels strikt te willen hanteren, maar of er in het stadhuis ook over nagedacht is wat dit betekend voor andere sportcomplexen binnen de gemeente waar verenigingen wel eens avonden organiseren die niet geheel passen binnen de doelstelling van de vereniging?

 
02-12-2009  

Kunstgrasveld ON geopend

 

ALMELO - Het kunstgrasveld van Oranje Nassau is woensdagavond officieel geopend door sportwethouder Jan van Marle. Hij verrichte hiervoor de aftrap voor de wedstrijd ON 1 - meisjes B1. De dames waren wel zenuwachtig, maar toen de zenuwen eenmaal in bedwang waren werd alles op alles gezet om winnend uit de strijd te komen. Met gelegenheidskeeper Lars ten Hoeve onder de lat in het eerste team en het overtal van 16 dames, konden de meiden de wedstrijd winnend af sluiten. Eindstand 3-4.
 

Fotoreportage (18 foto's)...

 
03-12-2009  

Horecapanden Kerkstraat verkocht


De panden 10,12 en 14 veranderden binnen enkele weken van eigenaar
 

ALMELO – Al lange tijd liggen meerdere horecapanden in de Kerkstraat braak, nadat de gemeente De Kabouter sloot en de panden waarin De Londener zat aankocht van horeca-ondernemer Ferry Zonder. De gemeente wilde een eind maken aan het nachtelijk stappen, mede na jarenlange aandrang van bewoners uit de Doelenstraat. Een kunstenaar kwam er aan te pas om de geblindeerde ramen nog van een aardig tafereeltje te voorzien, maar het bleef wel een dooie straat.
Nu binnen enkele weken schijnt er weer ‘beweging’ te komen. Het pand van De Kabouter – waar voorheen succesvol ooit de Kings Club was gevestigd en in vroegere tijden Café Mieke Rei (drie pilsjes voor een gulden) – werd aangekocht door Huize Almelo van eigenaar projectontwikkelaar Voskamp. Voskamp kreeg het pand om niet van de gemeente als één der tegemoetkomingen voor de bouw van een bioscoop aan het Ameliaplein. Al met al kreeg Voskamp daarvoor een waarde van een slordige miljoen euro’s toegestopt. Wat de graaf van Rechteren Limpurg met zijn nieuwe aanwinst gaat doen is nog niet bekend, maar meestal koopt Huize Almelo panden aan de westkant van hun domein vanuit een defensief oogpunt om 'negatieve' ontwikkelingen te voorkomen.
De naastgelegen panden 12 en 14 van De Londener zijn door de gemeente verkocht aan Hemstea Holding BV uit Eibergen. De panden worden geheel gestript en in oude luister hersteld. Voor beide panden is een kandidaat om er een restaurant te vestigen en dat past binnen de doelstelling van de gemeente. Als de parkeerplaats aan het Hof van Gülick nu ook nog toegankelijk wordt buiten de openingstijden van de Grote Kerk zou dat een succes kunnen worden. De gemeente lijdt met de verkooptransactie wel een verlies van 120.000 euro. Op het pand van De Kabouter schreef de gemeente destijds 225.000 euro af.

 
03-12-2009  

Bodemsanering Buitenhaven gestart

 

ALMELO – Het was eigenlijk de verantwoording van de provincie Overijssel om de sanering van de voormalige brandstoffenoverslag Best Oil aan de Buitenhaven te saneren. Vele jaren lag het terrein braak en voorkwamen pompen dat de in de grond gesijpelde brandstof de omliggende sloten bereikte. Drieëntwintig tanks met gezamenlijk ruim 2.000.000 liter inhoud zaten er nog in de grond en de meeste daarvan waren al lang doorgeroest. Bij niemand kon de provincie nog een rekening neerleggen, zodat uiteindelijk de gemeente de sanering op zich nam en de provincie betaald. De tanks worden eerst van binnen schoon gemaakt en gaan dan naar buurman Riwald die de tanks in stukken zaagt voordat ze worden afgevoerd naar de hoogovens.
Buurman Kruiskamp – de jachtbouwer – keek er jaren tegenaan en kon eigenlijk geen kant op met zijn bedrijf maar na de sanering is er waarschijnlijk perspectief. Tenminste als buurman Reef een klein strookje grond aan de gemeente wil afstaan om de weg naar de kade te kunnen verleggen. Wethouder Kuiper mocht dinsdagmiddag als machinist de eerste tank uit de grond tillen, niet na voordien de buurtjes te hebben gewaarschuwd dat het nog wel enkele weken zal stinken naar petroleum, diesel en benzine. In ieder geval is hij blij dat binnen kort dit hoofdpijndossier gesloten kan worden.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
04-12-2009  

Gemeente loopt achterstand inburgering in

 

ALMELO – Met een totaal van 686 inburgeraars die een traject volgen of al hebben afgerond, heeft de gemeente Almelo haar doelstelling van 670 inburgeraars t/m 2009 toch gehaald. In augustus tikte minister van der Laan meerdere gemeenten over de vingers omdat zij fors achterliepen bij de doelstellingen. Almelo behoorde daar ook toe en lag toen op minder dan de helft. Wethouder Schouten verweet dat destijds de aanloopproblemen en heeft die achterstand nu volledig weggewerkt. In 2010 moeten 319 inburgeraars de cursus volgen.

< Bij een tijdelijk verblijf hoeft men niet in te burgeren

 
04-12-2009  

Zwarte Pieten getrouwd in Egbertusschool

 

ALMELO - In de St. Egbertus/St. Radboudschool aan de Arendsboersweg werd het sinterklaasfeest op bijzondere wijze gevierd. Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Jan Nijhof voltrok er namelijk het huwelijk tussen twee assistenten van St. Nicolaas, de zwarte pieten Mariana en Batista.
Met veel pakjes en het zingen van veel liedjes was het een waarlijk gecombineerd topfeest voor alle kinderen van de school. Mariana en Batista zijn inmiddels op huwelijksreis en u mag 3x raden waar naartoe.

< foto's: H.V.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
05-12-2009  

Kerststal Aalenhuislaan trekt al veel bekijks

 

ALMELO – Het is pakjesavond, maar hier en daar worden de kerstattributen al afgestoft en de buitenversiering al weer opgehangen. Zaterdag en zondag gaan de bewoners van de Westeres massaal aan de slag om de karakteristieke gevels van de buurt weer feeëriek te verlichten maar aan de Aalenhuislaan is de familie Bosman-Buist al helemaal klaar met de kerstverlichting en de kerststal.
 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
05-12-2009  

Stadsfonds Almelo keert subsidies uit

  ALMELO - Het bestuur van de Stichting Stadsfonds Almelo heeft uit vele aanvragen weer een keuze gemaakt om subsidies uit te delen. Ontvangers zijn: Indigo/Sybil Heijnen, stichting Nieuwe Twentse Kunst, Kerkconcerten Grote Kerk, Nederlands Festival Vocale Ensembles en het Almelo´s Mannenkoor. In totaal ging het om 21.550 euro.
Lees verder...

 
08-12-2009  

Uitreiking Stadsprijs Almelo 2009

 

ALMELO - Op vrijdag 11 december a.s. reikt de Gemeente Almelo de Stadsprijs Almelo 2009 uit. De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek. Er is een gevarieerd programma samengesteld. Na afloop van het officiële programma is er een informeel samenzijn. De vrijwilligers van de Atelierroute, de Belastingservice Particulieren en de Gravenruiters zijn genomineerd voor de Stadsprijs Almelo 2009. Ieder voor zich doet volgens de jury recht aan de status van de Stadsprijs Almelo. De winnaar wordt vrijdagmiddag bekend gemaakt door burgemeester Van Lidth de Jeude.

Het programma ziet er als volgt uit:
16.00 uur Ontvangst
16.15 uur Opening door presentator Harry Middeljans
16.20 uur Film over de drie genomineerden Stadsprijs Almelo 2009
16.25 uur Toespraak Ger Vermeulen, voorzitter Commissie Stadsprijs Almelo
16.30 uur Uitreiking Stadsprijs Almelo door burgemeester Van Lidth de Jeude
17.00 uur Afsluiting en informeel samenzijn
18.00 uur Einde programma

 
08-12-2009  

Noordikbroodje voor voedselbank

 

ALMELO - Een lekker broodje belegd met kaas. Of met rauwkost. Of toch liever eentje met ham of kipfilet? Keuze te over op de Catharina van Renneslaan.In de beide grote pauzes worden op donderdag 10 december de heerlijkste broodjes bereid. En als je weet dat de opbrengst naar het goede doel gaat, maakt dat de broodjes extra lekker zullen smaken.

Voedselbank
Het initiatief om de broodjes te verkopen kwam van de leerlingen zelf. Zij besloten om de voedselbank in Almelo te ondersteunen met een leuke actie. De voedselbank is er voor mensen die, om wat voor reden dan ook, geen of onvoldoende geld hebben om voedsel te kopen. Dus wie donderdag een lekker broodje koopt op de Van Renneslaan, zorgt dat ook een ander smakelijk kan eten

 
08-12-2009  

Almelo Nieuws getroffen door de griep.

 

ALMELO - De vrijwilligers van Almelo Nieuws zijn geveld door de griep. Het kan zijn dat de site niet geheel actueel is. We hopen dat iedereen spoedig weer de werkzaamheden kunnen hervatten.

 
08-12-2009  

Asito en Heracles slaan handen ineen

 

ALMELO – Als het vertrouwelijke ‘bidbook’ van Heracles Almelo ook aan de gemeenteraadsfracties ter inzage wordt gegeven blijft de inhoud niet lang geheim en zo werd dit weekend bekend dat Heracles Almelo niet alleen met een plan voor een nieuw stadion kwam maar dat de samenwerking is gezocht met Asito voor de realisatie van zowel een stadion als een nieuw hoofdkantoor voor de schoonmaakgigant.

<< 
IAA-architecten maakte al een schetsontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor op de hoek van de H.R. Holstlaan-Weezebeeksingel en in de kantoortoren moeten alle hoofdvestigingen van Asito en dochtermaatschappijen TSN en Persoonality onderdak vinden.

 
08-12-2009  

Dimence als eerste geregistreerd in BIG-register

  ALMELO - Vandaag werd Dimence medewerker Suzanne Knol als eerste Verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg geregistreerd in het BIG-register. De registratie vond plaats in Den Haag in de aanwezigheid van directeur-generaal Van Halder van het Ministerie van Volksgezondheidszorg, Welzijn en Sport.

Suzanne Knol werkt als verpleegkundig specialist bij het Expertisecentrum Persoonlijkheidsproblematiek Cluster B van Dimence in Almelo.
Lees verder...

 
09-12-2009  

Media Art Flow Festival moet stapje terug

 

ALMELO – Het Media Art Flow Festival (MAFF) doet in 2010, gedwongen door de economische malaise, een stapje terug. Het geplande MAFF-dorp wordt een mini-dorp en de spectaculaire lichtroute wordt een lichtshow op één locatie. Oorzaak is de lagere sponsorinkomsten van de stichting Nieuwe Twentse Kunst. Toch wordt het media-art spektakel van 19 t/m 28 maart alleszins de moeite waard volgens voorzitter Menno Dimitri Ouderkerk. Het Torentje aan de Egbert Gorterstraat wordt in 2010 voor het eerst bij het spektakel betrokken.
 

 
09-12-2009  

Expositie Rembrandtschildertjes in Polmanstadion

 

ALMELO - De jaarlijkse expositie van de Rembrandtschildertjes vindt dit keer plaats in het Polmanstadion. De Intocht van de “Rembrandtschildertjes”, werd geleid door stadsomroeper Renée Coupée. Er was uitleg waarom de expositie wordt gehouden door mevrouw Marja van Elsberg namens de begeleidende groep kunstenaars . De heer D.M.A. Dick Bolijn, directeur van De Bonkelaar, hield korte toespraak namens de deelnemende scholen en ook een der “Rembrandtschildertjes” mocht vertellen hoe zij het schilderen had ervaren. Heracles Almelo voorzitter Jan Smit verrichtte de openingshandeling van de expositie.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
09-12-2009  

Overhandiging condoleanceregister De Beuk

  ALMELO - Merijn Knippers heeft gisteren zijn ongenoegen over de kap van de beul nog eens verwoord bij de burgemeester. De burgemeester nam het boekje met plezier in ontvangst. De Burgemeester sprak o.a. over zijn verleden als “Rooie Rakker” en over de noodzaak van de kap en niet over de matige of zelfs slechte communicatie en samenwerking binnen de gemeente en inwoners van Almelo.

Foto's: Paul Jongsma, tekst: Merijn Knippers
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
10-12-2009  

College presenteert bezuinigingsideeën voor 2010

  ALMELO - Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Almelo heeft een pakket van ruim € 2 miljoen aan mogelijke structurele bezuinigingsvoorstellen gepresenteerd aan de gemeenteraad. Belangrijk onderdeel is een formatie-inkrimping met 17 fte door diverse vacatures niet meer in te vullen. Voor een sluitende begroting moet Almelo in 2010 daadwerkelijk een bedrag van € 1.380.000 bezuinigen. Op dinsdag 26 januari 2010 kan de gemeenteraad daarvoor zijn keuze maken en besluiten waar wordt bezuinigd. Het pakket van in totaal zestig structurele bezuinigingsvoorstellen omvat verschillende beleidsterreinen. Naast deze maatregelen heeft het college voor € 600.000 aan eenmalige, incidentele bezuinigingsmogelijkheden gevonden.
Lees verder...

 
10-12-2009  

Het Torentje te koop en 15 jaar expo

 

ALMELO – Het werd groots aangekondigd, Het Torentje te koop. De stichting Het Torentje had er een tweeledige bedoeling mee. Ten eerste de aandacht vestigen op de financiële moeilijkheden waarin de stichting verkeerd en ten tweede de aandacht vestigen op het boekwerk Genius Loci, 15 jaar installaties in Het Torentje. Lees verder in het Almelo’s Weekblad.

< Driek van Wissen

 
11-12-2009  

Gemeente heeft roeiboten in de aanbieding

 

ALMELO – De markt & havendienst van de gemeente Almelo heeft een zestal roeiboten in de aanbieding die in Almelose wateren werden aangetroffen en waarvan het eigendom niet is betwist. De ‘opknappers’ zijn te bezichtigen op de gemeentewerf aan de Turfkade 17 nadat u eerst contact heeft opgenomen met de dienst via telefoon 0546-541370. Een schriftelijk bod moet voor 18 januari 2010 zijn ingebracht via Gemeente Almelo, dienst Stadsbeheer/OR/Markt & Haven, Postbus 5100, 7600 GC Almelo

 
11-12-2009  

Marco Collet wint Groot Almelo´s Dictee

 

ALMELO – Marco Collet is de winnaar geworden van het 6e Almelo’s Groot Dictee dat werd gehouden in de aula van het Pius X College. Met slechts 18 fouten troefde hij Peter Jansen (20) en Coen Heldeweg (23) af. Het gemiddelde aantal fouten lag op 47,5 Collet kreeg een kunstwerk van glazenier Frans Houben. Theo Hakkert won bij de prominenten, Heleen Prinsen-Dirksen was de beste onder de krantenlezers vanTC Tubantia en Tamara Stroo Cloeck (Pius X) was de beste middelbare scholier. Een dag eerder won Dané van Hemert (De Mare) het Groot Dictee voor basisschoolleerlingen.

< v.l.n.r. Coen Heldeweg (3), Peter Jansen (2), Marco Collet (1) en glazenier Frans Houben
Pius X foto-gallary - Groot Almelo's dictee, kijk op Aalderinkshoek 2009-2010
Lees hier de tekst van het dictee

Fotoreportage (40 foto's)...

 
11-12-2009  

Gijs IJsbeer op bezoek in Almelo

 

ALMELO – Wethouder Kuiper heeft namens de gemeente de bewustwordingsovereenkomst over het klimaat ondertekend. De actie die werd geïnitieerd door Natuur & Milieu vraagt overal in Overijssel burgers en overheden te tekenen voor bewustwording om het klimaat beter te kunnen behouden. Samen met Gijs IJsbeer ging de wethouder van milieuzaken nog even op de foto en reden zij een rondje op een elektrische scooter waarmee Gijs IJsbeer naar Almelo was gereden. Toen Kuiper gevraagd werd zijn handtekening op de wereldbol te zetten, zette hij deze bij het geboorteland van zijn vrouw, Australie. Over enkele maanden heeft hij weer tijd om er op bezoek te gaan. 

Fotoreportage (17 foto's)...

 
11-12-2009  

Drukke kerstmarkt bij stadsboerderij Beeklust

 

ALMELO - Stadsboerderij Beeklust hield vandaag haar jaarlijkse kerstmarkt. Deze winterse markt wordt rondom de boerderij gehouden en is inmiddels een bekend fenomeen. Het is een kerstmarkt met veel eigengemaakte spullen, goede doelen, boerenproducten, kerstoptredens, stoomcarrousel, ponykar ritjes en nog veel meer in de sfeervolle omgeving van de Stadsboerderij. Talloze kramen met een zeer afwisselend aanbod, van boerenproducten tot kerstkaarten, theeproducten en kaarsen. Veel producten van dagcentra voor mensen met een beperking waren van de partij. Verder kon men genieten van een lekkere oliebol, warme chocolade melk of een kopje snert.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
12-12-2009  

60 Jaar getrouwd en nog altijd gelukkig

 

ALMELO - Jansje Hütte - Toren en Bernard Hütte zijn 60 jaar getrouwd endaarom was er feest in het Theaterhotel. Burgemeester Jonkheer James van Lidth de Jeude kwam deze week al op bezoek om de felicitaties en een grote bos bloemen namens de gemeente te brengen.
Het echtpaar Hütte heeft één zoon en twee kleinkinderen. Bernard Hütte heeft het grootste gedeelte (38 jaar) van zijn werkzaam leven gewerkt bij de Cogas op de afdeling inkoop. Daarnaast was hij vele jaren bestuurslid van Gedial, de personeelsvereniging van gemeenteambtenaren. Ook was hij 30 jaar lang penningmeester van de Partij van de Arbeid in Almelo.

 
12-12-2009  

Atelierroute winnaar Stadsprijs Almelo 2009

  ALMELO – De commissie Stadsprijs heeft de Stadsprijs 2009 toegekend aan de stichting Atelierroute Almelo. De prijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag van 3000 euro en een sculptuur van kunstenaar Robert Jansen.
Als een van zijn laatste officiële handelingen overhandigde waarnemend burgemeester James Van Lidth de Jeude het sculptuur aan Ellen Lamberts van de stichting Atelierroute. Zij verving voorzitter Joep Alberts i.v.m. zijn verblijf in het buitenland.

De stichting Atelierroute mag de geldprijs besteden aan een doel dat de Almelose samenleving ten goede komt.
Lees verder...

Fotoreportage (23 foto's)...

 
13-12-2009  

Beter Wonen ruimt pand Rietstraat 152 op

 

ALMELO – Op 21 februari 2009 brandde het winkelpand met het karakteristieke torentje aan de Rietstraat 152 volledig uit. Ooit was hier een buurtsuper van de COOP gevestigd en de laatste tijd voor de brand zat er de Mert Market.
Al snel bleek uit technisch recherche-onderzoek dat het pand was aangestoken en zo deed Beter Wonen aangifte. De recherche van het politiekorps Twente kon geen bewijs van daderschap vinden en mede daardoor kwam er grote vertraging in de opruimingswerkzaamheden omdat de verzekeringsmaatschappij waar Beter Wonen verzekerd is, nog geen toestemming gaf.
Deze week kon eindelijk worden begonnen met de opruimingswerkzaamheden. Beter Wonen wil het pand herbouwen, waarbij de indeling mede afhankelijk wordt van een mogelijke huurder. In ieder geval wordt het geheel voor de kerst geheel opgeschoond.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
13-12-2009  

Woningbrand aan de Leeuwenburg

 

ALMELO – In de nacht van zaterdag op zondag brandde een woning aan de Leeuwenburg in de wijk De Schelfhorst uit. De brandweer, die om 00.25 uur werd gealarmeerd, moest noodgedwongen het pand betreden via het ingooien van de ruit van de woonkamer omdat de voordeur te goed beveiligd bleek om zich toegang te verschaffen.
Er bleek niemand aanwezig in het pand zodat de schade beperkt bleef tot het materiële en emotionele. De technische recherche onderzoekt de oorzaak van de brand.

Kijk naar een fotoreportage
van Patrick Weegink en Ronald Gijsbers

 
13-12-2009  

Aankomst burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld

 

ALMELO - Maandag 14 december rond 12.30 uur arriveerden burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, haar echtgenoot Frits en één der zonen bij de gemeentegrens van Almelo. Vanaf de A35 werd de familie begeleid door twee motoragenten naar Magna Porta Tower. Het voltallige college van B&W, de gemeentesecretaris, de raadsgriffier en de fractievoorzitters waren bij Magna Porta aanwezig om het echtpaar Hermans op een Twentse wijze welkom te heten in Almelo. Het schenken van het traditionele Almelose kruidenbittertje, onder de tonen van accordeonmuziek, ontbrak uiteraard niet. Vanaf het dak van Magna Porta Tower werd haar een blik gegund over de 'Heerlijkheid Almelo'.
 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
14-12-2009  

Jon Hermans: ontmoeting en gesprek organiseren


De vertrekkende en nieuwe burgemeester bij aankomst in het stadhuis
 

ALMELO - 'Het organiseren van ontmoeting en gesprek is een wezenlijk aspect van het burgemeesterschap', dat zei burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld tijdens haar installatiespeech. Burgemeester Jon Hermans werd maandag 14 december geïnstallleerd als burgemeester van Almelo door commissaris van de koningin Geert Jansen. Ze ontving de ambtsketen uit handen van Jonkheer James van Lidth de Jeude, die drieëneenhalve maand fungeerde als waarnemend burgemeester na het vroegtijdige vertrek van Menno Knip. In haar eerste speech zei burgemeester Hermans dat ze zich zeer aangesproken voelt door de manier waarop de gemeenteraad inwoners de gelegenheid gaf mee te praten over het profiel van een nieuwe burgemeester. Hermans: 'Ontmoeting en gesprek zijn ook zaken waar Almelo behoefte aan heeft. Juist nu in een tijd, ik haal het bewust aan, waarin Almelo probeert te herstellen van alle negatieve en ingewikkelde publiciteit, is gesprek met elkaar meer dan noodzakelijk !'


Installatiespeech burgemeester Jon Hermans

Fotoreportage (22 foto's)...

 
14-12-2009  

Drukke welkomstreceptie in Theaterhotel

 

ALMELO - Maandagavond was er in het Theaterhotel een receptie ter gelegenheid van de installatie van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en het afscheid van waarnemend burgemeester Jonkheer James van Lidth de Jeude. Veel burgers en organisaties maakten gebruik van de door de gemeente georganiseerde receptie. Ook het Almelose bedrijfsleven was goed vertegenwoordigd.

< De gemeentelijke coördinator Veiligheid en de brandweercommandant ontmoeten hun nieuwe baas.

Fotoreportage (32 foto's)...

 
15-12-2009  

Rijkssubsidie voor appartementen Fortezza

 

ALMELO – Het kabinet geeft per woonappartement in het bouwplan Fortezza een stimuleringssubsidie van 6800 euro. In de tweede ronde van de stimuleringsregeling voor de bouw heeft het kabinet een totaalbudget van 150 miljoen euro. Voor Fortezza betekent de toekenning een totaal bedrag van 1.135.700 euro.
De subsidie moet in mindering gebracht worden op de koopkosten van de appartementen. De 167 appartementen variëren van 164.000 tot 664.000 euro v.o.n. Met de subsidie is realisatie een stuk dichterbij gekomen.
Of de subsidie ook gevolgen heeft voor het idee van de VVD om een nieuw stadhuis in Fortezza onder te brengen is nog niet bekend.

Inlichtingen over de appartementen van Fortezza.

 
15-12-2009  

Geflitst

 

ALMELO - De stadsredactie van TC Tubantia reageert nogal ‘bitsig’ op de reactie van de website AlmeloAnders van Almeloër Tony Cassese over de berichtgeving over zijn website in de krant. Ook concludeert TC Tubantia dat het ogenschijnlijk rustig is rond ‘Dolle Pret’ maar onthult eveneens dat eigenaresse ter Avest gewoon doorgaat met haar ‘Hollandse Festivals’. Op de website van Dolle Pret staat dat ter Avest is gestopt met de Hollandse Avonden. Waar TC Tubantia het over heeft is een zondagmiddagmatinee waar een kerst-CD wordt gepresenteerd met medewerking van meerdere artiesten. De stadsredactie verwijst eveneens naar de gekleurde berichtgeving op JEEJAR.nl en de zitting van de bezwarencommissie vanmiddag over deze kwestie. De stadsredactie onthult dan weer niet dat dansschool Elkerbout eveneens doorgaat met activiteiten in strijd met het bestemmingsplan, terwijl zij die activiteit - babyfluisteraar bij dansschool Elkerbout - wel zelf op de eigen stadspagina heeft aangekondigd voor hedenavond.

 
16-12-2009  

Vier miljoen van provincie voor stationsgebied

 

ALMELO – De vrede tussen gedeputeerde Job Klaasen en het Almelose college van B&W is weer getekend. Even dreigde de gedeputeerde namelijk de gemeente onder curatele te stellen als niet onmiddellijk een plan van aanpak voor de miljoenentekorten in de komende jaren zou worden gepresenteerd. Dat bezuinigingsplan kwam er vorige week alsnog, waardoor niets meer in de weg stond om de gedeputeerde en wethouder Sjoers het investeringsplan stationsgebied te laten tekenen. Vier miljoen euro nam Klaasen mee voor de ontwikkeling van het stationsgebied 1e fase waarin is opgenomen een parkeergarage en de uitbreiding van rijwielstallingen aan Oost en Westzijde van het station Almelo Centraal.
Almelo Centraal moet namelijk het ‘knooppunt’ worden voor de toekomstige verbeterde spoorverbinding met Zwolle en Hardenberg/Emmen. Berekend is dat in de toekomst behoefte is voor 350 langparkeerplaatsen inclusief P&R. Op het stationsemplacement wordt daarvoor een parkeergarage aangelegd met een semipermanent karakter dat zeker 10 jaar dienst moet doen voordat een definitieve parkeeraccommodatie aangelegd gaat worden. Het ministerie van V&W/Prorail, Regio Twente en NS-poort zijn de verdere partners in de ontwikkeling.
 

 
16-12-2009  

Kunsthal+ op het Indie terrein

  ALMELO - In de achterliggende maanden hebben de stichtingen Helicon en Indigo hard gewerkt aan de plannen om tot de realisatie van een Kunsthal+ te komen. Deze verkenning heeft nu geleid tot een voorkeur voor de locatie op het Indie terrein.
De realisatie van de Kunsthal+ past prima in de ontwikkeling van het gebied zoals Ter Steege Vastgoed, de eigenaar van het Indiëterrein, voor ogen staat.

In 2008 maakten onafhankelijk van elkaar twee stichtingen in Almelo plannen voor een Kunsthal/museum. De stichting Indigo en de stichting Helicon. Beide organisaties besloten daarop hun initiatieven te koppelen. Er is een inhoudelijk plan (www.indigoalmelo.nl) gemaakt en op basis daarvan werd een programma van eisen opgesteld. Vervolgens is aan de eigenaren van twee totaal verschillende gebouwen, een kerk en een weverij, gevraagd om een schetsontwerp te maken. Na de presentatie van beide spraakmakende concepten, is de keuze gevallen op het ontwerp van Maaskant en van Velzen Architecten uit Amsterdam.
Lees verder...

 
18-12-2009  

Prinses Maxima maakte werkbezoek in Almelo

 

ALMELO – Oktober is nog niet zo lang geleden, maar toen bracht prinses Maxima een werkbezoek aan het Objectief Ondernemers Adviespunt en micro-kredietverstrekker Qredits aan de Wierdensestraat. Nu amper twee maanden later lijkt het er op dat ze nogmaals langs kan komen om het slot op de deur te doen. De gemeente wil namelijk bezuinigen en het OOA onderbrengen bij het ROZ dat in Hengelo en Enschede actief is. Al met al zou dan 1 euroton bezuinigd worden en laat Maxima nu juist voor het werkbezoek – zonder collegeleden – bij OOA/Qredits hebben gekozen omdat de Almelose formule zo uitstekend voor de dag kwam in de landelijke vergelijking. Dat had juist met de vrijwillige inbreng van ondernemers en ex- ondernemers uit het Almelose te maken. Zij (Maxima) is al op de hoogte gesteld van de dreigende perikelen evenals de landelijke voorzitter van micro-kredieten, het 1e kamerlid en waarnemend burgemeester van Naarden mevrouw Joyce Sylvester.
 

 
18-12-2009  

Uw Kerstpakket naar de voedselbank?


geachte redactie
midden november heb ik u namens Nomen Nescio en de Boodschappenmand gemaild dat we weer onze jaarlijkse kerstpakkettenactie aan het organiseren zijn, met als doelgroep almelose 1 ouder gezinnen met kinderen langer dan 5 jaar in de bijstand. het is ons opgevallen dat u hiervan in uw colommen geen enkel notitie hebt genomen, maar wel de actie van de voedselbank promoot.
een kerstpakketten actie van de voedselbank vinden wij een prima initiatief, maar waarom u wel de ene club promoot en de andere verzwijgt dat is ons niet geheel duidelijk. we zijn ook absoluut niet boos maar wel teleurgesteld in uw handelwijze. voor het weekend ronden we overigens onze actie af, maar er is in tegenstelling tot nadere jaren nog wel een tekort voor dit jaar. dit is voor de eerste keer in ons tienjarig bestaan dat we onze begroting niet rond krijgen en een beroep moeten doen op ons bescheiden eigen vermogen voor aanvulling. we hebben 198 pakketten verzorgd, waarmee een bedrag gemoeid is van bijna 25000 euro.
groet gerrit van woudenbergh voorzitter NN Almelo en de Boodschappenmand.

Naschrift redactie:
Dat zijn dan rijkelijke pakketten van 125 euro per stuk. Voor 25 euro per stuk minder hadden er 40 gezinnen meer geholpen kunnen worden met een aardig pakket. Misschien zelfs wel, na het afwerken van uw eigen adresbestand, via de Voedselbank dat geen kapitaal op de bank heeft staan.
 

ALMELO - Dezer dagen ontvangen velen weer een kerstpakket. Steeds meer mensen willen hun kerstpakket echter schenken aan een goed doel, aan mensen die het beter kunnen gebruiken. De voedselbank in Almelo wil daar graag in bemiddelen. Wij kennen de mensen die het goed kunnen gebruiken!
A.s. zaterdag 19 december kan men zijn of haar kerstpakket afgeven bij onze voedselbank aan het Wethouder van Dronkelaarplein 4, bij de hoofdingang van de voormalige Plusmarkt tussen 11.00 en 13.00 uur. Een tweede mogelijkheid bieden wij op dinsdag 29 december tussen 16.00 en 18.00 uur.
Ondernemers en instellingen willen we vragen om bij het uitreiken van de kerstpakketten aan het personeel te wijzen op de mogelijkheid het verkregen kerstpakket een goede bestemming te geven via de voedselbank Almelo. En mochten er bij de bedrijven of instellingen nog kerstpakketten overblijven dan willen wij die graag in ontvangst nemen of komen ophalen.
Het telefoonnummer van de voedselbank is: 06.41.605.996

 
18-12-2009  

Ondanks blazen toch prachtig kerstgala

 

ALMELO - De leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik in Almelo moesten donderdagavond eerst een blaastest ondergaan voordat ze werden toegelaten tot het jaarlijkse kerstgala van de school. De school wil daarmee een halt toeroepen aan het ' indrinken'. Ook RTL en TV-Oost kwamen polshoogte nemen. Het zijn vooral deze aangeschoten leerlingen die zich vervelend gedragen op het kerstbal." De indrinkfeestjes voorafgaande aan het kerstbal blijken voor meer scholen voor voortgezet onderwijs een bron van zorg. Het gezellige kerstbal voor havo- en vwo- leerlingen van de bovenbouw van Het Noordik verliep donderdag in Theaterhotel Almelo zonder problemen. Er waren ongeveer zevenhonderd leerlingen.

Fotoreportage (43 foto's)...

 
18-12-2009  

Gemeente dimt blauwe licht in kerstboorm

 

ALMELO – Veel klachten kwamen er over het felle blauwe licht in de kerstboom in de vijver bij restaurant Kreta. Inmiddels zijn de lichtjes wat netter in de boom gedrapeerd en wordt het felle licht wat gedimd. Het blijft natuurlijk kermislicht en volgend jaar mag het wat ons betreft wel weer zacht wit.

 
18-12-2009  

Klein hondje bij 't Wetshuys komen aanlopen

 

ALMELO - Op woensdag 16 dec. is er bij 't Wetshuys op de koornmarkt om +-21.00 een klein hondje (wat lijkt op een jack russel) aankomen lopen,we hebben haar ter overnachting meegenomen naar huis en op donderdag 17 dec. haar meegeven met de dierenambulance onder de naam "Truus".Mocht dus iemand zijn of haar hondje kwijt zijn kan deze zich melden bij de dierenambulance onder nummer 0653757093
 

 
18-12-2009  

Politie houdt 28 verdachten aan in drugszaak

 

ALMELO - De politie Twente heeft vanaf september 2009 in totaal 28 personen aangehouden in verband met de handel in drugs en het afnemen van drugs. Er zijn vier hoofdverdachten in de zaak, een 20-jarige en een 27-jarige man uit Almelo en een 29-jarige en een 20-jarige vrouw uit Almelo. Zij worden verdacht van het vervaardigen van drugs en de handel in drugs. Na de aanhoudingen zijn er zoekingen verricht in de woningen van deze vier verdachten. Daarbij zijn verschillende soorten drugs in beslag genomen, waaronder GHB, speed en cocaïne. De vier hoofdverdachten zijn voorgeleid. De 20-jarige man zit nog vast. De voorlopige hechtenis van de andere drie verdachten is inmiddels geschorst door de rechter. Naast de vier hoofdverdachten zijn er nog 24 mensen aangehouden. Zij worden verdacht van het afnemen van drugs. Het gaat hier om mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, uit Almelo.  Deze afnemers zijn na verhoor weer heengezonden. Ze zullen zich ook moeten verantwoorden voor de rechter. Het politie onderzoek heeft circa drie maanden geduurd. Het doel is drugsoverlast in Almelo en omgeving terug te dringen.
 

 
19-12-2009  

De schaatsen onder bij 't Linschot Bornerbroek

 

BORNERBROEK - De ijsfanaten hebben vandaag in het Almelose vergeefs een gang gemaakt naar een der ijsbanen. De jachtsneeuw van vrijdagavond gooide roet in het eten. Het sneeuwdek fungeerde als isolatie waardoor de ijsvloer niet kon aangroeien. Bij ijsbaan 't Linschot in Bornerbroek (de weg naar Enter) was men met man en macht actief om de baan sneeuwvrij te vegen. Volgens de zegsman is het zeker dat zondagmorgen om 10.30 uur de baan open gaat voor het publiek. De koek en zopiekeet is er klaar voor en ook is er warme chocomelk en koffie meer dan genoeg voorradig.
In Almelo was het op en rond de ijsbaan aan het Almelo-Nordhornkanaal rustig. Zij het dat men in de kantine wel druk was met een 40-jarige bruiloft en dat zal wel ietsje meer in de kas opleveren. Of de baan zondag open is? In ieder geval wel die in Bornerbroek! 

Fotoreportage (13 foto's)...

 
19-12-2009  

Gemeente koopt slooppand Nieuwstraat

 

ALMELO – Het pand Nieuwstraat 2 en de belendende percelen aan de Ambtstraat 11-13 zijn door de gemeente aangekocht van de Fam. F. Zonder. De gemeente moet 390.000 euro k.k. betalen om de panden te kunnen laten slopen. Door de aanleg van het Verdiept Spoor waren de panden in de knel gekomen en de gemeente wil ter plekke meer ruimte. Winkelier Woudstra had het pand al ontruimd omdat hij er geen droog brood meer kon verdienen.

 
19-12-2009  

Almelo's winterweekend had last van sneeuw

 

ALMELO - Het evenement Winterweekend van de stichting Evenementen en de ondernemersvereniging van de binnenstad bood twee dagen vermaak in de vorm van kraampjes, lekkers en livemuziek. Leerlingen van de muziekschool treden zaterdag en zondag op in de Grote Kerk en op het Amaliaplein. Op de Koornmarkt was een sneeuwkoningin met een dansact. Verder treden in de hele binnenstad muziekensembles en koren op. Op verschillende plekken staan kersthuisjes. In de Doopsgezinde kerk is een orgelconcert. Doordat het weer niet meewerkte was het behoorlijk rustig in de binnenstad. Veel mensen bleven thuis bij de warme kachel en ook de stadsbus reed zondag niet. In de fotobijlage ook enkele foto's van de kerstmarkt in het Louise van Haeftenplantsoen.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
22-12-2009  

Arrestaties rond Heracles-GA Eagles


Ook bij het station was veel politie aanwezig
 

ALMELO - In de aanloop naar het bekerduel maandagavond tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles zijn 8 mensen opgepakt. In het stadion is een 14-jarige Almeloër opgepakt, omdat hij sneeuwballen gooide naar de keeper van Go Ahead Eagles. Tijdens de wedstrijd werden ook twee mannen uit Nijverdal opgepakt, omdat zij agenten hadden bedreigd. Twee Heracles-supporters zijn aangehouden, omdat zij voor de wedstrijd met eieren en sneeuwballen naar de politie gooiden. Een andere Heracles-supporter bemoeide zich met de aanhouding, waarop ook hij werd opgepakt. Eentje schold agenten uit en kon ook mee naar het bureau. Daarnaast werd nog een Almeloër aangehouden, omdat hij een mes bij zich droeg. Voor het bekerduel golden extra veiligheidsmaatregelen, omdat ongeregeldheden tussen supporters werden verwacht. Delen van Almelo waren aangewezen als veiligheidsrisicogebieden. De politie had extra mankracht ingezet, de ME was op de been zijn en er mocht preventief worden gefouilleerd.
Lees verder in AW: Maatregelen hebben effect gehad.

 
22-12-2009  

Kinderwedstrijd ontwerp een stadhuis

 

ALMELO – De gemeente Almelo geeft kinderen in Almelo de kans om ook een stadhuis te ontwerpen. De wedstrijd staat open voor alle kinderen in de groepen 6, 7 en 8 van Almelose basisscholen. De beste drie nemen zitting in een kinderjury en mogen hun mening geven over de ontwerpen van het echte nieuwe stadhuis. Via de gemeentelijke website is meer informatie beschikbaar en via de site van het Nederlands Architectuur Instituut kan tevens een eenvoudig tekenprogramma worden gedownload.
 

 
22-12-2009  

Wevershuisje heeft nieuw bestuur

 

ALMELO - In Erve Pezie werd vorige week een totaal nieuw bestuur gepresenteerd voor het Wevershuisje. Het nieuwe bestuur wordt gevormd door: v.l.n.r. Huub Kok, Elma van Gilst (voorzitter), Ellen Hoekstra en Ernst Kok. Het vorige bestuur o.l.v. voorzitter Jos Bloemendal nam vijf jaar de honneurs waar en wist in die moeilijke tijd te bewerkstelligen dat de gemeente Almelo het pand van het Wevershuisje verkocht aan AWS Beter Wonen. Omdat nu de toekomst verzekerd lijkt en de financiën van de stichting op orde zijn, is het volgens Bloemendal tijd voor nieuwe ideeën en nieuwe mensen. 

< foto AWS Beter Wonen - Michel Coumans

 
22-12-2009  

Eskerplein vervuld 8 kerstwensen

 

ALMELO - Een mooi moment, een kerstgevoel passend bij de tijd van het jaar….. Ondanks het barre winterweer kwamen vele mensen naar het moment waarop de kerstwensen in vervulling gingen. Een aantal winkeliers van het Eskerplein hebben de handen ineengeslagen en gezorgd voor een extraatje voor de kerst voor een aantal mensen die het konden gebruiken. Vele klanten leverden een wens in voor hun medemens. Het voelde als een warm bad, aldus één van de gelukkigen, dat er op deze manier aan haar was gedacht. Ook de ondernemers van het Chinees Indisch restaurant Man Wah en kapsalon Tiziano, ondersteunden de actie door het spontaan aanbieden van een dinerbon en een metamorfose. De mensen werden ontvangen met koffie en wat lekkers en vertrokken met een envelop met inhoud en een kerstwens vanuit de deelnemende winkeliers. Al met al een hartverwarmende actie, georganiseerd door Shoeby Fashion, Bakker Bart, Top 1 Toys, Gall & Gall, De Zuivelhoeve, Ten Velde Poulier, Tuunte Fashion en The Read Shop.

 
23-12-2009  

Moderne nieuwbouw voor Dimence in Almelo

 

ALMELO - Op 22 december tekenden wethouder Anthon Sjoers en bestuursvoorzitter Sybren Bangma namens Dimence, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, een intentieverklaring tot een samenwerking ten behoeve van het project nieuwbouw Westerdokgebied. Dit is de start voor een haalbaarheidsonderzoek naar de nieuwbouwplannen van Dimence in Almelo. Bedoeling is om volgend jaar een samenwerking aan te gaan die er op is gericht alle zorg van Dimence in de gemeente Almelo te huisvesten in deze nieuwe locatie, gericht op de zorg van de toekomst. Dimence wil het aantal locaties in Almelo terugbrengen door vervangende nieuwbouw te realiseren voor kliniek Westeres (Boddenstraat), en de locaties aan de Hanzelaan, de Wierdensestraat, de Egbert Gorterstraat en het Stationsplein. Door interne verhuizingen komt de locatie Oostermaat te vervallen. Als zoeklocatie geldt het Westerdok en de voorkeur gaat uit naar de plek van het Scheepvaarthuis op de hoek Brugstraat-Haven NZ. Het Scheepvaarthuis werd medio 2009 al door de gemeente aangekocht voor bijna 2 miljoen euro. Nu de intentieverklaring getekend is, kan een programma van eisen worden samengesteld en kunnen de bouwplannen verder uitgewerkt worden. Dimence wil de hoofdvestiging voor Twente en de gemeente Hardenberg al in 2013 in gebruik nemen. Het pand wordt zeker 13.000 m2 groot en de bouwkosten bedragen circa 20 miljoen euro.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
25-12-2009  

Richard Quick wordt pachter ‘t Aahoes

 

AADORP – De bestuurscoupe in oktober dit jaar bij de vergadering over de toekomst van ‘t Aahoes heeft na maanden stilte geleid tot de benoeming van Richard Quick als nieuwe pachter/beheerder. Het voorgaande bestuur had ‘uitbater’ Ted Pont al per 31 december de pacht opgezegd en het nieuwe bestuur handhaaft dat besluit.
De aanleiding tot de bestuurscoupe was dat een aantal Aadorpers, onder aanvoering van Richard Quick, vreesde dat het zittende bestuur het Aahoes zou opofferen voor een bouwplan voor ouderenhuisvesting op die plek. De naastgelegen super is al langere tijd dicht en dat was o.a. een zoeklocatie voor dat bouwplan.
Quick die in een loods achter zijn huis al jaren opvang bood aan de dart- en biljartclub Quick wil die activiteiten nu verplaatsen naar het Aahoes. Hij lag met de gemeente in conflict over bijkomende activiteiten zoals een jeugddisco.

 
27-12-2009  

Drukke herdenking op begraafplaats Groenedael

 

ALMELO - De algemene herdenking op begraafplaats het Groenedael heeft zondag weer veel mensen geinspireerd om een  kaars  aan te steken bij het graf van een bekende of  bij het kindermonument. Er was koorzang en een voordracht door Tineke Kuiperij. Ondank het slechte weer was het aantal bezoekers toch aanzienlijk. Steeds meer mensen maken gebruik van deze mogelijkheid om familieleden te herdenken. Ongeveer .zeshonderd mensen hebben zondagavond meegedaan aan de herdenking van de overledenen op het  Groenedael. Het was al weer de derde keer dat de herdenking werd gehouden. Er was koorzang en een voordracht van Tineke Kuiperij.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
28-12-2009  

130.000e bezoeker bij Movie Unlimited Almelo!

 

ALMELO - Na afgelopen week zijn uitgeroepen tot de Top 3 van ‘Beste Bioscoopteams van Nederland’ heeft Movie Unlimited Almelo op zondagmiddag 27 december haar 130.000e bezoeker van dit jaar mogen ontvangen! Bij de voorstelling van ‘Alvin & The Chipmunks’ werd de 130.000e bezoeker ontvangen. Natuurlijk werd dit bijzondere moment, net voor het einde jaar, gevierd en ontving de kleine bezoekster een mooi filmpakket met daarin o.a. de Kids Movie Pas, waarmee zij heel 2010 alle kinderfilms voor slechts 5 euro mag bezoeken en bij ieder bezoek een gratis consumptie ontvangt. Met ook heel veel mooie films in het vooruitzicht, belooft ook 2010 een goed bioscoopjaar te worden voor alle filmliefhebbers!

 
30-12-2009  

Schaatsfabrikant Raps werkt over

  ALMELO - Schaats- en skeelerfabrikant Raps in Almelo heeft alle personeelsleden opgeroepen om aan de grote vraag naar schaatsen te kunnen voldoen. Ook vorig jaar ging de vakantie tussen kerst en oud en nieuw al de mist in voor de personeelsleden.
Raps kreeg grote bekendheid met zijn innovatieve schaatsen door de successen van Falko Zandstra in de beginjaren '90.
Lees verder...

 
31-12-2009  

Happy New Year !!!

 

ALMELO - Zo tegen het eind van 2009 hebben de familiaire omstandigheden prioriteit voor de medewerkers van AlmeloNieuws.nl en volgen er enkele uren geen updates. Wij spreken de wens uit dat het begin van 2010 geen droeve berichten brengt over vuurwerkongevallen of ander menselijk leed en wensen u als trouwe bezoekers van AlmeloNieuws.nl een voorspoedig 2010 toe.

Als u dat met dezelfde stijgende belangstelling doet als in 2009 kunnen wij aan het eind van 2010 ook net zo tevreden terugkijken. Het aantal pageviews steeg in 2009 met ruim 500.000 en bedroeg in totaal 1.261.517 
Precies 452.563 bezoekers uit de gehele wereld waren daarvoor verantwoordelijk. 

 

Archief
Terug naar vorige pagina