Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-11-2010  

220 jaar aan jubilea bij Holtkamp Bouw

 

BORNERBROEK – Bouwbedrijf Holtkamp met vestigingen in Bornerbroek en Almelo heeft tijdens haar jaarlijkse personeelsavond 8 jubilarissen gehuldigd die gezamenlijk 220 dienstjaren hebben gewerkt bij het familiebedrijf dat in 1932 werd opgericht in Bornerbroek.
Harrie Spoolder spant de kroon met 40 dienstjaren. Één jubilaris heeft 30 jaar achter zijn naam staan en de andere 6 werken er al 25 jaar.

< v.l.n.r. Rinus Heuvel, Jos Sonder, Richard ten Buuren, Richard Sonder, Harry Spoolder, Harrie Wolters, Wim Willems en Ben Sonder.

 
02-11-2010  

Herfsttinten rondom Almelo

 

ALMELO – Fotograaf Coen Mulder trok er op uit in en rondom Almelo. De plekjes zult u waarschijnlijk niet allemaal herkennen, maar het zijn de fraaie herfsttinten in de natuur die de beelden een extra dimensie geven.

Meer foto's


 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
02-11-2010  

Streetsoccer en Z@psport in de Schelfhorst

 

ALMELO – Dinsdag in de namiddag werd de derde Heracles Streetsoccer gehouden in Burmaniahuis in de wijk Schelfhorst. Van Heracles-zijde waren Everton Ramos da Silva en Tim Breukers degenen die een balletje met de jeugd meetrapten, maar ook de rapper Sillo en Z@psport presentator en balkunstenaar Soufiane Touzani. De oud- Feijenoorder heeft straatvoetbal tot kunst verheven en de opnames worden bij Z@psport uitgezonden in het programmaonderdeel ‘De Groene Bal’.
Streetsoccer in Almelo is een maatschappelijk project van Heracles Almelo en de woningstichtingen Beter Wonen en St. Joseph.

< Fotoreportage: Jan Bril
(meer foto's)
 

Fotoreportage (27 foto's)...

 
03-11-2010  

Serieus bomalarm moskee toch loos alarm

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans had vanmorgen tijdens de wekelijkse persconferentie een mededeling vooraf aan de aanwezige pers. Zij was zojuist op de hoogte gesteld dat er een bomalarm was bij de Almelose moskee aan De Kreek dichtbij het nieuwe ROC-gebouw aan de Wierdensestraat.
Natuurlijk werden collega’s geïnformeerd via sms en mobiele telefoon en alras bleek dat s’morgens tussen 07.00 en 07.30 bij de vrouweningang van de moskee een verdacht zwart koffertje was aangetroffen.
'Het leek uiterst serieus vanwege een draad die van het koffertje naar een raam liep', zo vertelden ooggetuigen die buiten de inderhaast opgezette lintafzetting werden gehouden. Ook werd het ‘bomsquad’ van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) ingeschakeld die na aankomst röntgenfoto’s maakte van het koffertje omdat het toch een serieuze zaak leek vanwege de inhoud van het koffertje. In de koffer zat o.a. een kruik waaraan draden zaten verbonden.
Ook rolde de brandweer slangen uit om een nevelgordijn te kunnen opwerpen indien bij de ontmanteling alsnog een explosie zou ontstaan en de medewerker van de EOD, gekleed in een scherfpak, alsnog in een nevelgordijn kon worden gezet.
Uiteindelijk kon om 11.40 uur het verdachte koffertje in een zwart geblindeerd busje worden afgevoerd.
Korte tijd later werd de afzetting opgeheven en kon het dagelijkse ritme door de buurtbewoners worden opgepakt.
Tips kunnen naar Politie Twente, team Almelo via 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

< Het verdachte zwarte koffertje voor de vrouweningang van de moskee bevatte een kruik die was verbonden met draden. Op de onderste foto wordt het koffertje in een zwarte geblindeerde bus geplaatst en afgevoerd voor nader onderzoek.

O.a. AlmeloNieus.nl fotograaf Jan Bril was ter plaatse en ook ontvingen wij foto's via de mail.

Fotoreportage (30 foto's)...

 
03-11-2010  

Overval tankstation Bornerbroeksestraat

 

ALMELO - De politie is op zoek naar een man die gemaskerd een gewapende overval pleegde op het AVIA Knol tankstation op dinsdag 2 november 2010 omstreeks 19.32 uur aan de Bornerbroeksestraat in Almelo.

De man droeg een bivakmuts en had donkere kleding aan. Hij bedreigde de 18-jarige medewerker van het tankstation met mogelijk een vuurwapen. Na de overval is de dader weggerend in de richting van de Border in de wijk het Nijerees. Tijdens de overval waren er geen andere klanten in de tankshop aanwezig. Niemand raakte gewond. De overvaller heeft een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft onmiddellijk een buurtonderzoek gestart.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval zich te melden. Ook mensen die mogelijk vóór de overval bijzonderheden hebben gezien worden verzocht contact opnemen. Dit kan via het algemene politietelefoonnummer: 0900-8844 of anoniem Bel Misdaad anoniem: 0800-7000.

Video direct na de overval.

 
04-11-2010  

Pyromanen slaan twee keer toe

 

ALMELO – Aan de reeks van brandstichtingen in Almelo komt maar geen eind. Het afgelopen weekend werd een schuur in de Wondestraat aangestoken en leek het er even op dat de dader gevat kon worden. Eigenrichting dreigde maar de politie voorkwam dat. De vermeende dader ontkent alle betrokkenheid.
Woensdagavond ging aan de Van der Hoopweg een schuur achter een woning in de hens en enkele uren later in de nacht aan de J.J.P. Oudstraat ging een auto in vlammen op.
De politie denkt in beide gevallen aan brandstichting en liet tijdens de schuurbrand een getuigenoproep via Burgernet verspreiden. Er werd gezocht naar twee mannen met stevig postuur en een ervan met een rode rugzak. De oproep leverde vijf reacties op, waarvan twee tips. Het leidde niet tot een aanhouding.
Tips kunnen naar: Politie Twente via 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Fotograaf Patrick Weegink was bij de branden aanwezig
Fotoreportage - autobrand
Fotoreportage - schuurbrand 

 
05-11-2010  

Stadhuis en ‘flipperkastbeleid´

 

ALMELO – Het discussieprogramma ‘Rumoer’ van de bibliotheek Almelo en de Twentsche Courant Tubantia was na drie uitstapjes in Proeflokaal ’t Hookhoes weer terug in het vernieuwde interieur van de bibliotheek aan Het Baken. Belangrijkste onderwerp was het verzet tegen de stadsvernieuwing en een nieuw stadhuis op De Kloosterhof en het uit de lucht gevallen plan van een nieuw sober stadhuis op de plek van het gesneuvelde plan Fortezza.
Lees verder

< Strijdt tussen het volk,  Bert Trienen en Marinus Snijder namens het Burgerinitiatief (L) enerzijds en de volksvertegenwoordigers Jaap Stapel en Irene ten Seldam (R) anderzijds. De coalitiepartners van PvdA en CDA opteren nu voor een nieuw stadhuis op de plek van Fortezza. In de enquète in TC Tubantia wijst 71 procent ook dit idee voor een nieuw stadhuis af. Kennelijk is de desastreuze verkiezingsuitslag van maart jl. bij de coalitiepartners al weer vergeten.

Fotoreportage: Jan Bril 
 

Beluister deze aflevering van 'Rumoer' via Radio Almelo.

Fotoreportage (26 foto's)...

 
05-11-2010  

Doeldagen VMBO Het Noordik groot succes

 

ALMELO - ‘Je kunt bij Het Noordik veel bereiken en wij willen je daarbij helpen. Maar je moet je er zelf ook voor willen inzetten!’. Dat was donderdag en vrijdag de boodschap tijdens de Doeldagen op VMBO Het Noordik aan de Catharina van Renneslaan.
De Doedagen van Het Noordik, waarbij groepen 8 van de basisscholen sinds een aantal jaren sfeer kunnen proeven, werden dit jaar omgedoopt tot Doeldagen. Dit om nog eens extra te benadrukken, dat deze vmbo-locatie van Het Noordik alles doet om leerlingen te helpen bij het behalen van hun uiteindelijke doel.

Moed
Leerlingen werden in stijl welkom geheten door heuse piccolo’s en werden in een korte theateract geconfronteerd met een raadselachtig Noordiktalent. Talent zit overal, luidde de boodschap. Na een schuchtere start schraapten meerdere basisschoolleerlingen al hun moed bij elkaar, klommen op het podium en showden hun eigen talent.

Circusact
<< Derde en vierdeklassers van Sport, Dienstverlening en Veiligheid gaven eerder deze week een wervelende circusshow weg aan leerlingen van groep 8 van de Compaan met als titel ‘Noordik 's got talent Circus’. Zij gaven ook tijdens de Doeldagen nog eens acte de présence.

De deelnemende basisscholen kijken terug op een leuke en creatieve kennismaking met VMBO Het Noordik.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-11-2010  

'Markand' oogt fraai en fris

 

ALMELO – Steeds meer kantoorgebouwen in Nederland worden gestript en vernieuwd. Oorzaak is de gedaalde bouwpotentie door de financiële crisis. Het oude belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel is zo’n fraai voorbeeld van verfrissend vernieuwen en ook nog betaalbaar omdat natuurlijk de fundering en het betonnen casco niet gebouwd hoeft te worden. ‘Markand’ is de nieuwe naam en terecht want wie vanuit de richting Wierden de tunnel naar het stadshart rijdt, ziet een uiterst fraaie gevel voor zich. Bovendien is het gebouw nu de op één na minst energie vretende kantoorlocaties van Almelo en behoeft het 76 procent minder energie dan voorheen. Magna Porta aan de A35 is het zuinigste kantoorgebouw in Almelo! Belangrijkste huurder van Markand wordt De Raad voor de Kinderbescherming.
Lees verder

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-11-2010  

NAT inventariseerde lichthinder

 

ALMELO – De stichting Natuurlijk Twente overhandigde vorige week in persoon van secretaris Willem Ardesch aan wethouder Johan Andela de resultaten van een inventarisatie van lichthinder tijdens de jaarlijkse Nacht van de Nacht in Almelo. Als meest kenmerkende punt van teveel licht in de avond en de nacht kwam het gemeentelijk MFA Eninver aan de Apollolaan uit de bus met 29 meldingen.
Lees verder

 
06-11-2010  

Overvaller op cafetaria De Riet opgepakt (upd)

 

ALMELO – Vrijdagavond omstreeks 20.20 uur werd cafetaria De Riet aan de Violierstraat 64a in Almelo overvallen. Op camerabeelden zag het personeel dat een man de cafetaria binnenkwam met vermoedelijk een wapen in zijn hand. Het personeel wist zich op te sluiten. De man maakte een onbekend geldbedrag buit uit de kassa en verliet daarop het pand. Het is de tweede keer dat de cafetaria werd overvallen. De politie schakelde nog wel 80 deelnemers aan Burgernet in maar zonder resultaat. Tips via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Signalement van de dader:
Man van ongeveer 20-25 jaar oud;
De man droeg een zwarte korte jas met capuchon;
Onder de capuchon droeg de man een lichtgekleurde muts met daarop zwarte, verticale strepen.
Verder droeg de man een donkere broek met een witte bies over de zijkant.

Update: 08-11-2010 - Verdachte opgepakt
ALMELO – De politie heeft zaterdag een 20- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een opvanghuis in Almelo. Hij wordt verdacht van de gewapende overval vrijdagavond jl. op cafetaria De Riet in de Violierstraat te Almelo.
De man werd herkend via camerabeelden die in de cafetaria hangen sinds er al drie keer eerder een overval plaatsvond. Of de man ook iets met de recente overvallen op twee tankstations te maken heeft, wordt nog onderzocht.

 
06-11-2010  

Bibliotheekinventaris totaal vernieuwd


'Altijd wel een medewerker aanwezig om zonodig te helpen', zelfs directeur Krol springt desnoods bij.
 

ALMELO – Bijna een maand was de centrale bibliotheek aan Het Baken gesloten en waren de leden op de filialen in De Schelf en het Polmanstadion aangewezen. Het radiodiscussieprogramma ‘Rumoer’ verhuisde tijdelijk naar Proeflokaal ’t Hookhoes waar de sfeer er telkens goed in zat.
‘Stofblikdirecteur’ Jan Krol, zoals hij zichzelf al eens neerzette als directeur en manusje van alles van de Almelose bibliotheek, kreeg er de gelegenheid door om leiding te geven aan de ombouw van de centrale bibliotheek naar een meer eigentijds interieur, waar men een boek of geluidsdrager uitzoekt als ware men in een winkel.
Deze week ging de bibliotheek aan Het Baken weer open voor het publiek. Ruim 4000 bezoekers kwamen een kijkje nemen en hun boeken ruilen. Geen grote balie meer bij de entree maar twee vakken waar men de geleende boeken kan inleveren zoals de lege flessen in een supermarkt. De nieuw geleende boeken moeten de leden nu zelf scannen waarna met de uitgeprinte bon kan worden afgerekend bij de betaalautomaat.
Voor de jongeren zal het snel wennen, maar directeur Krol garandeert dat er altijd een hulpvaardig personeelslid is om even een handje te helpen. Een ander voordeel van de herinrichting is dat de medewerkers van de bibliotheek breder ingezet kunnen worden. Een openstelling op maandag ligt volgens Krol in het verschiet. ‘Want op maandag dicht, dat kan niet meer in een hedendaagse bibliotheek’, aldus Jan Krol donderdagavond tijdens het discussieprogramma ‘Rumoer’ in Leescafé De Meridiaan.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
07-11-2010  

Rommelmarkt in De Schöppe

 

ALMELO – In wijkcentrum De Schöppe hield men zaterdag een Rommelmarkt en het leek er op of iedere bewoner van Het Nieuwland zijn zolder had uitgeruimd. De grote belangstelling was waarschijnlijk ook te wijten aan de ruilbeurs voor Street Beanz – het nieuwe supermarktspeeltje - die eveneens werd georganiseerd.

< Fotograaf Coen Mulder nam een kijkje. (bekijk meer foto’s van Coen)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
07-11-2010  

Kunstmarkt in De Schelf

 

ALMELO – In wijkcentrum De Schelf werd zondag de jaarlijkse Kunst- en Nijverheidsmarkt gehouden. Zowel individueel als door verenigingen werd druk gebruik gemaakt om er hun ‘kunst en ambachtelijke werken’ onder de aandacht van het publiek te brengen.
Op de website van De Schelf was geen enkele informatie te vinden, maar fotograaf Jan Bril toog naar De Schelf voor het maken van een impressie.

Klik
hier voor meer foto's.

Fotoreportage (31 foto's)...

 
08-11-2010  

Almelose Carla wint in ‘De Pen als Lotgenoot´

 

DEN BOSCH – Carla Veen uit Almelo is winnares geworden van de categorie Beeld & Geluid in de jaarlijkse wedstrijd ‘De Pen als Lotgenoot’ een wedstrijd voor chronisch zieken of mensen met een handicap waarin betrokkenen hun verhaal vertellen via een cartoon, een verhaal of een film en geluidsopname.
Carla heeft MS en kan daardoor niet meer als celliste haar werk doen en vond, voor zo lang dat nog gaat, een nieuwe passie in haar volkstuintje.
De vakjury van ‘De Pen als Lotgenoot’ stond onder voorzitterschap van de journalist Victor Deconinck.

Kijk hier naar de beeld en geluidspresentatie van Carla.
(geluid aanzetten)

 
08-11-2010  

Sporthal Rembrandt al bijna geschiedenis

 

ALMELO – De roem van de vergankelijkheid. Dat geldt zeker voor sporthal Rembrandt die amper enkele weken nadat hij buiten gebruik is gesteld, al nagenoeg door sloopbedrijf Maathuis & Braakhuis uit Reutum met de grond gelijk is gemaakt. Even dreigde een week geleden een brandstichting de zaak nog te versnellen, maar de brandweer was in de buurt een ander brandje aan het beslechten en kon toen nog de roemloze teloorgang voorkomen.
Sporthal Rembrandt zal voor velen een rijke herinnering vormen door er zelf te hebben gesport en gedronken of als jarenlang bezoeker van bijvoorbeeld het legendarische ‘White Daimonds Basketball Tournement’.
Met de sloop is in ieder geval een eind gekomen aan een tijdperk dat wordt voortgezet in het prestigieuze IISPA op amper enkele steenworpen afstand.

< Fotograaf Jan Bril nam een kijkje

Fotoreportage (11 foto's)...

 
11-11-2010  

Guinness Book of Records bij Havendagen 2011

 

ALMELO – De organisatoren van de jaarlijkse Almelose Havendagen zijn opzoek naar ‘Het beste idee van Almelo’ om dat idee te kunnen uitvoeren tijdens editie 2011, waarbij een recordpoging voor vermelding in het Guinness Book of Records de uieindelijke bedoeling is.

Heb jij een fantastische recordpoging in gedachten, 'liefst gerelateerd aan water' en is je achtertuin te klein, heb je de middelen niet of ben je op zoek naar publiek, mail dan je idee naar info@almelosehavendagen.nl en omschrijf kort de inhoud van de recordpoging. De vijf beste inzenders worden uitgenodigd voor een gesprek waarna er uiteindelijk één overblijft. De inzender van het gekozen idee krijgt de kans om zijn poging live te verwezenlijken tijdens de Almelose Havendagen 2011 en zal op alle mogelijke manieren door de organisatie worden ondersteund worden.
Heb jij dus een spectaculair idee, individueel of als groep, laat het ons weten en grijp je kans!!!

 
13-11-2010  

St. Maartenstocht in de Schelfhorst

 

ALMELO – Vrijdagavond werd de jaarlijkse St. Maartenstocht gehouden in de Almelose wijk De Schelfhorst. Alle kinderen van de groepen 1 t/m 8 uit het basisonderwijs verzamelden zich met hun ouders bij wijkcentrum De Schelf waarna de lampionnenoptocht van start ging naar het Schelfhorstpark waar het St. Maartenvuur werd ontstoken en een toneelspel werd opgevoerd.

< Fotoreportage: Jan Bril (klik hier voor meer foto's)

Fotoreportage (48 foto's)...

 
13-11-2010  

Intocht Sint(en) & Pieten

 

ALMELO – Zo’n dag als vandaag zit vol verrassingen. Overal in het land wordt vanavond de schoen gezet want de Sint is weer gearriveerd. Wat er in die schoenen komt? Alleen de echte Sint en zijn Pieten weten dat. Vandaag waren er zelfs twee in Almelo en de echte die was bij de Almelose Watersport Vereniging want de echte Sint houdt van tradities en bij AWV komt hij al meer dan 25 jaar als eerste aan om vervolgens naar de haven in de binnenstad te varen.
Hij stuurde zijn ‘hulpsint’ met de meeste pieten deze keer door want zoals hij vertelde heeft hij het niet zo met ‘blondjes’. Dat is ook niet vreemd voor een man die al eeuwen celibatair leeft. De teleurstellingen t.a.v. de ‘Kanopieten’ en de ’witte’ Pieten zullen daar wel een steentje aan hebben bijgedragen en natuurlijk staan dat soort zaken allemaal in het ‘Grote Boek’ want de echte Pieten en de echte Sint ontgaat niets, zo vertelde hij het ‘watervolk’ in de kantine van AWV. De Sint was verheugd om tal van kinderen weer te zien na een verblijf van een jaartje in het verre Spanje en hij beloofde nu al om volgend jaar terug te komen in Almelo en misschien zal hij dan zelf wel weer naar de haven in de binnenstad varen.
“Als dat ‘blondje’ tenminste er even bij stil wil staan dat het tijdens Sinterklaastijd om de kinderen gaat en niet om betaalde en verklede artiesten. Dan kan ik mijn ‘hulpsint’ de volgende keer weer ergens anders naar toe laten gaan, die heeft het al druk genoeg. Maar laat ze in de binnenstad dan alstublieft de harmonie niet meer het liedje ‘Mijn opa, mijn opa, mijn opa’ laten spelen”, aldus de Bisschop van Myra!

Fotoreportages van o.a. Jan Bril, Nick Zweers en Coen Mulder
De redactie kreeg honderden foto's binnen. Ruim 170 foto's hebben wij geplaatst. Alle geplaatste en niet geplaatste foto's zijn te bestellen via de fotosites van de fotografen. Ook vele foto's van de tocht door de City Promenade en de Grotestraat Zuid. 
(m.u.v. de foto's van de intocht bij de AWV)

Fotoreportage (171 foto's)...

 
14-11-2010  

Pyromanen slaan opnieuw toe bij huizen en VW

 

ALMELO – Ruim een week was er rust op het pyromanenfront maar zaterdagavond en in de nacht op zondag moest de brandweer drie keer uitrukken. De eerste melding was een brand in de Ossenkoppelerhoek in de G.T. Rietveldstraat omstreeks 20.00 uur en blijkt er brand te zijn in het dakbeschot en de spouwmuur. De brandweer was hier uren bezig om de vuurhaard te bereiken. Enkele uren later in de nacht rond 02.40 uur moet de brandweer opnieuw naar de G.T. Rietveldstraat en is er een soortgelijke brand twee huizen verderop.
Ruim een uur later om 03.45 uur wordt de brandweer gealarmeerd voor rookontwikkeling in een VW kever die stond geparkeerd onder een carport in een ‘brandgang’ aan de Rietstraat naast de al maanden braak liggende restanten van een vroegere supermarkt.

In alle gevallen wordt brandstichting niet uitgesloten en worden de branden meegenomen in het onderzoek van het speciaal geformeerde Tamalateam van de Politie Twente. Tips die kunnen leiden top oplossing zijn welkom via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

Fotoreportages: Patrick Weegink
Brand 1 // Brand 2 // Brand 3

 
14-11-2010  

Brandweer zet 'de boel op stelten'

 

ALMELO – Zondagavond rond half negen werden de bewoners van de G.K. van Hogendorpstraat en omgeving met sirenes en zwaailicht naar buiten gelokt. Reden: Buurtgenoot en brandweerman Martin Maase ‘zag’ Abraham en dat wilden zijn collega’s niet ongemerkt voorbij laten gaan. Nu schijnt het dat Martin, door zijn collega’s ‘Matje’ genoemd, nog wel eens wat bravoure heeft en dat roept natuurlijk om actie als zo iemand 50 jaar wordt.
En ach die brandweerlieden maken vaak de nodige ellende mee en dan wordt een feestje direct aangegrepen om wat lol te maken. Vooral als het ‘slachtoffer’ goed gebekt is en ook wel eens een foutje maakt.
Onze 'Matje' (pardon Martin) zo gaat het verhaal, is normaal chauffeur op de ladderwagen en zo zag hij eens een keer een flinke houten paal over het hoofd. De bumper in de kreukels, de voorruit gesneuveld, de brandweerhelm ingedeukt en het nodige ‘rammelende tandwerk’ in de mond was zijn lot.
Daaraan werd hij zondagavond dus door zijn collega’s aan herinnerd. Een op de kop getikte cabine van een DAF 95, de bewaard gebleven gekreukelde bumper en helm, een tandartsstoel en wat spandoeken vormden de ingrediënten voor wat huisvlijt van zijn ‘spuitbroeders’ om de voortuin en gevel van huize Maase een totaal ander aanzien te geven, dit tot grote lol van ‘Matje’ die minstens een uur binnen moest wachten voordat hij het resultaat zelf kon aanschouwen.

Kijk ook naar de
fotoreportage
van Patrick Weegink.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
15-11-2010  

Mea Vota exposeert in De Weijdehof

 

ALMELO – Schilderes Mariel Buys van Galerie ‘Mea Vota’ exposeert met eigen werk en werk van cursisten van 14 november tot eind december in het Grand Café van zorgcomplex De Weijdehof aan de Schietspoel 2.

< Fotograaf Jan Bril nam een kijkje bij de opening.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-11-2010  

PiusX rende voor Stop Aids Now

 

ALMELO – Vijf docenten en negenentwintig leerlingen van PiusX liepen zaterdag een sponsorestafetteloop van de locatie van Renneslaan naar het Aids Behandelcentrum van het Medisch Spectrum Enschede.
De estafetteloop werd begeleid door een huifkar die tijdens de tocht afwisselend werd gebruikt als ‘stap-op’. Het doel van de estafetteloop was het inzamelen van geld voor Dance4Life de jongerencampagne van Stop Aids Now. Met de tocht werd een bedrag van 2000 euro ingezameld mede dankzij Bosan Sport, Ronde Tafel 127 en Autobedrijf Aktief. Bolletje zorgde onderweg voor de fourage.

< foto: Wim Heutink

 
16-11-2010  

Opbrengst Mossel-bingo voor de dieren

 

ALMELO – In een uitverkocht proeflokaal België werd op 31 oktober voor de 14e keer de traditionele Mossel-bingo gehouden. Zaterdag jl. was de dag dat de baten werden uitgereikt. Dit jaar werd gekozen om de baten die mede dankzij de sponsoring van Bolletje, Irish Pub The Shamrock , Vishandel Den Drijver en Preston Palace en de inzet van vrijwilligers een bedrag van 1200 euro telde, kon worden uitgereikt.
Dierenopvang Het Noordbroek en de stichting de Gravenruiters, paardrijden voor mensen met een beperking, waren de gelukkigen die het bedrag broederlijk konden delen. Het Noordbroek gebruikt de baten voor huisvesting en medicijnen en de Gravenruiters besteden de bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe pony.

 
17-11-2010  

DVO´71 krijgt nul op het rekest (upd)

 

ALMELO – Het college van B&W heeft gisteren besloten geen gehoor te geven aan de wens van DVO’71 om het huidige trainingsveld gereed te maken voor het spelen van competitiewedstrijden. Ook wordt er geen verlichting geplaatst rondom het voormalige hoofdveld.
Als motivatie zegt het college dat DVO’71 eenzijdig de afspraak met sv. Rietvogels heeft geschonden om in aanloop naar verdere samenwerking haar thuiswedstrijden tot 1 januari a.s. op sportcomplex De Riet te gaan spelen.

Update: 14.55 uur
Sportwethouder Jan van Marle geeft desgevraagd het commentaar dat DVO'71 door eigen toedoen wordt geconfronteerd met de niet nakomen intentieafspraak. Dat DVO'71 inmiddels is uitgeweken naar Bornerbroek heeft hij voor kennisgeving aangenomen.
(Zie B&W besluiten 16-11-2010 onder rubriek Politiek Nieuws

Update: 23.55 uur
KNVB helpt DVO’71 uit de penarie
DVO’71 heeft alsnog dispensatie gekregen van de KNVB voor het spelen van haar thuiswedstrijden op het voormalige hoofdveld. Dat meldt woordvoerder Peter van Meerten aan TC Tubantia. Daarmee lijkt het probleem voor DVO’71 voor de rest van dit seizoen te zijn getackeld nu alsnog dispensatie is verleend voor het speelveld dat niet aan de eisen van de KNVB voldoet.
De club speelde dit seizoen eerst haar thuiswedstrijden in Bornerbroek, op De Riet en wederom bij rksv Bornerbroek.
De problemen zijn daarmee nog niet volledig weggepoetst want de club wil alleen naar De Riet als het daar een eigen kantine en kleedkamers krijgt. De gemeente wil daar niet aan meewerken en vindt dat de club een samenwerking of fusie met sv Rietvogels moet aangaan.
De club moet weg van ’t Maatveld omdat de gemeenteraad al in 2006 heeft besloten het sportcomplex te willen opheffen vanwege bezuiniging op de sportbegroting.
De gemeente heeft eveneens plannen voor woningbouw op ’t Maatveld en zoekt ook nog een nieuwe huisvesting voor Honk- en Softbalclub De Uitsmijters.


B&W besluit: Verzoek DVO'71 wordt genegeerd.

 
17-11-2010  

Loes Info Centrum Jeugd en Gezin geopend

  ALMELO – ‘Wij willen dat jeugd in Almelo een goede plek heeft om op te groeien´, met dat motto opende wethouder Kuik-Verweg woensdag het Loes Info Centrum voor Jeugd en Gezin op de 1e verdieping in de bibliotheek aan Het Baken.
‘Ouders en opvoeders staan nu voor hele andere uitdagingen dan dertig jaar geleden´, zegt wethouder Kuik-Verweg. ‘En dan is het fijn dat er voor ouders en verzorgers een plek is waar je objectieve informatie kunt krijgen. Van mensen die je begrijpen en ervoor zijn opgeleid. Wij willen immers dat jeugd in Almelo een goede plek heeft om op te groeien´, aldus de wethouder.
Aan de totstandkoming van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Almelo hebben vijfentwintig instellingen meegewerkt die lokaal of regionaal werken met jeugd en hun ouders. Wethouder Kuik-Verweg: 'Met deze instellingen hebben we nagedacht over hoe we in Almelo het beste invulling zouden kunnen geven aan het Centrum voor Jeugd en Gezin in Almelo. Samen staan we dan ook voor het succes.'
Lees verder...

 
18-11-2010  

Bewoners Vriezenveenseweg op tilt

 

ALMELO – Een elftal bewoners van de Vriezenveenseweg ter hoogte van Eugeria zijn op tilt geslagen door het besluit van het college van B&W om voor hun huis een parkeerverbod in te stellen. De aanwonenden zijn vooral boos omdat zij dit besluit via de pers moesten vernemen. De gemeente wil ter plekke de fietsstrook doortrekken omwille van de verkeersveiligheid, iets waar de Fietsersbond al jaren voor streed.
De meeste bewoners verliezen daardoor een parkeerplek voor hen zelf en voor visite en moet nu verder van huis parkeren in de achterliggende woonwijk waar ook al een gebrek aan parkeerplaatsen is.
De bewoners hebben een jurist ingeschakeld om zich tegen het besluit te verzetten en overwegen eveneens een planschadeprocedure op te starten.

 
18-11-2010  

Miss Regio Casting doet mee aan Model Event

 

ALMELO – De organisatoren van Miss Regio Nederland uit Almelo is één der 30 castingbureaus die op 27 en 28 november meedoen aan de Dutch Model Event in het Beursplaza World Fashion Centre te Amsterdam.
Tijdens het Event is er een mega-casting, tegelijk met catwalkshows, workshops, Meet & Greet met internationale topmodellen van Elite, Ferrari, Dolce & Gabanna, Nivea, Espresso.
Ook wordt er een referendumactie gehouden t.b.v het project Stop Loverboy’s dat de organisatoren van Miss Regio Nederland al sinds jaren voorstaan.

 
19-11-2010  

Presentatie biografie Darius Dhlomo

 

ALMELO – Darius Mfana Temba Dhlomo (Durban S.A., 9 augustus 1931), was een der eerste zwarte voetballers die op de voetbalvelden in Nederland rond liep. Op 11 november 1958 kwam hij naar Nederland om bij Heracles in Almelo te gaan spelen. Niet geheel vrijwillig want in Zuid Afrika was Darius politiek actief en behoorde hij tot het kamp van Nelson Mandela.
Op voorspraak van Steve ‘Kalamazoo’ Mokone kwam Dhlomo naar Heracles als vierde Afrikaanse speler na Gerald Francis en Macatella. Dhlomo bleef in Nederland voetballen en uiteindelijk in Twente hangen terwijl de anderen het al snel voor gezien hielden. Darius Dhlomo is namelijk meer dan voetballer. Hij is maatschappelijk betrokken maar was ook een actief bokser en muzikant.
Hij leerde klarinet spelen van wijlen Emmy Twilhaar bij wie hij bijna dagelijks in de Plompstraat zijn lessen volgde.
Donderdag werd de biografie over zijn leven gepresenteerd bij boekhandel Hilarius/Broekhuis in het bijzijn van de hoofdpersoon zelf en vrienden uit het heden en verleden zoals zijn oud- voetbalcollega’s Jan van der Wint, Issie Greving, Harry Tusveld en Bennie Haghuis.
De biografie werd geschreven door historicus Wim Coster en journalist Ben Siemerink en is verkrijgbaar in de boekhandel.

Fotoreportage Jan Bril
( meer foto's klik hier)
 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
19-11-2010  

Hekwerk langs van Rechteren Limpurgsingel

 

ALMELO – Langs de van Rechteren Limpurgsingel zijn werknemers van Arffman uit Holten druk doende een traditioneel houten hekwerk te plaatsen. Het hekwerk à la het hekwerk ter hoogte van de Gravenallee moet het oversteken naar het Kollenveld tegengaan. Vooral de voetballertjes van avc Heracles deden dat veelvuldig met alle gevaren van dien.
De echte oversteek naar het Kollenveld is de oversteek bij de Berkelstraat. Nu maar hopen dat men niet over het hekwerk klimt zoals bij de Gravenallee telkens het geval is.

< Manfred en Leidy Wohlgemuth maakten de foto’s tijdens een wandeling.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
19-11-2010  

Start restauratie Mans Kapbaarg mozaïek

 

ALMELO – In opdracht van de gemeente is de afgelopen week gestart met de restauratie van het Mans Kapbaarg mozaïek in het viaduct aan de Wierdensestraat. Het mozaïek is een beeldverhaal van de roman Mans Kapbaarg dat geschreven werd door de schrijver G. B. Vloedbeld. Het mozaïek werd in de jaren 1993/2001 gemaakt o.l.v. docente en kunstenares Ineke Pezie door de leerlingen expressieve vakken van de voormalige DEVA vakschool dat opging in het ROC van Twente. De mozaïekpanelen dreigen ten onder te gaan door de invloed van de weersomstandigheden. Kunstenaar Iwaqn Veneman voerde al eerder noodreparaties uit en gaat nu leiding geven aan een team van vrijwilligers. Zij moeten het mozaïek opnieuw verlijmen op kunststofpanelen. Over twee jaar moet de klus geklaard zijn. 
De twee euroton kostende restauratie wordt door de helft gefinancierd door de gemeente. De stichting 'Herstel Mans Kapbaargmozaïek' moet via het organiseren van speciale acties de andere helft ophoesten.

 
20-11-2010  

Autobrand in Blauwhuisweg

 

ALMELO – De Almelose spuitgasten konden vrijdagavond rond 22.00 uur weer uitrukken voor de zoveelste autobrand. Dit keer ging het om een geparkeerd staande Mercedes Benz aan de Blauwhuisweg in de wijk Sluitersveld. De brandweerlieden waren weliswaar snel ter plaatse maar konden een ‘totalschaden’ niet voorkomen.
Het speciaal geformeerde rechercheteam heeft ook deze brand in onderzoek genomen. De politie verzoekt de Almelose bevolking alert te zijn en tips die tot de dader(s) kunnen leiden door te geven via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000

Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink

 
20-11-2010  

Protest tegen bezuiniging op cultuur

 

ALMELO – In tal van Nederlandse gemeenten werd vandaag gedemonstreerd tegen de kabinetsplannen om 20 procent te gaan bezuinigen op cultuur. Subsidies worden gekort, orkesten dreigen om te vallen, toneelgezelschappen kunnen hun hoofd niet boven water houden en muziekscholen gaan dicht, zoals o.a. in de gemeente Berkelland. Ook gaat de BTW op een entreekaartje omhoog van 6 procent naar 19 procent. De dag van de ‘Schreeuw om Cultuur’ bracht in geheel Nederland vele duizenden mensen op de been.

< Fotoreportage: Coen Mulder (meer foto's klik hier)
RTV Oost maakte ook een
reportage in Almelo.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-11-2010  

SLAM!FM On Tour spettert op Het Noordik

 

ALMELO - Vrijdag jl. was er op Het Noordik aan de Noordikslaan, voor alle onderbouw leerlingen een spetterend schoolfeest. Het was geen normaal schoolfeest, want SLAM!FM On Tour kwam langs op het feest.

Zo was er een Junior Power Styling team, die de make-up en het haar verzorgden van de leerlingen. Ook waren er speciale ‘dance babes’, die kaartjes met korting uitdeelden en foto’s maakten voor op de site van Slam FM. Als klap op de vuurpijl kwam DJ Daniël Lippens draaien. Het schoolfeest werd druk bezocht en al snel zat de sfeer er goed in. Rond elf uur liep het feest tot einde, want de DJ moest die avond nog ergens anders draaien. Al met al was het een super leuke en gezellige avond!

 
22-11-2010  

Eerste prijs voor Eendracht op concours

 

ENSCHEDE - Muziekvereniging de Eendracht uit Almelo behaalde zondag een eerste prijs op het KNFM concert concours in het Muziekcentrum te Enschede. Het Almelose harmonieorkest kwam uit in de derde divisie en kreeg voor haar optreden 81,33 punten van de jury. De Eendracht speelde het verplichte muziekstuk Legend of a Mountain van Jacob de Haan en het vrije keuze werk Dragon Fight van Otto M. Schwarz. De jury benadrukte in het rapport dat zij de Eendracht als een orkest met veel potentie zien, met een goede bezetting en muzikale groeimogelijkheden.
Voorzitter Ben Meijer is zeer tevreden met het behaalde resultaat. ‘Op dit soort momenten vind ik het absoluut een voorrecht om voorzitter te zijn van de Eendracht. De afgelopen weken hebben wij intensief gemusiceerd en we kunnen elkaar daarom feliciteren met dit prachtige resultaat. Het succes is ook voor een groot deel te danken aan onze dirigent Gerard Grobben, die veel tijd en energie in de voorbereiding heeft gestoken. Het belangrijkst vind ik dat we dit hebben bereikt met eigen leden en op eigen kracht. Daardoor wordt de vereniging ook hechter en kunnen we verder bouwen op dit succes.’

De Eendracht timmert meer aan de weg en gaat ook gratis muziekles aanbieden aan kinderen die een instrument willen leren te bespelen.
Meer info op:
www.eendrachtalmelo.nl 

< Foto's: Hardy Klink 

 
23-11-2010  

St. Egbertuskerk naar Pinkstergemeente?


Foto: Anno 1920
 

ALMELO – Volgens een bericht in het Twentse opinieweekblad De Roskam is woningstichting St. Joseph voornemens de St. Egbertuskerk aan de Bornerbroeksestraat te verkopen aan de alsmaar groeiende Pinkstergemeente.
De Pinkstergemeente zit nu in De Banier, een voormalig schoolgebouw aan de Hofkampstraat en daar klagen omwonenden over de wekelijkse overlast van parkerend blik. De Roskam bericht overigens dat de Pinkstergemeente wel voornemens is het gebouw De Banier aan te houden.

Het bericht is inmiddels door directeur Jan Kamst van woningbouwcorporatie St. Joseph bevestigd. Volgens Kamst heeft de woningstichting er alles aan gedaan om een plan voor de St. Egbertuskerk te bedenken en is de karakteristieke koepel met dat doel in 2007 volledig gerestaureerd.

 
24-11-2010  

Eerste steen Vivochem op XL Park Bornerbroek

 

ALMELO – Zo langs de A35 rijdend lijkt de bouw voor Vivochem op het bedrijventerrein XL Business Park Twente al in een behoorlijk gevorderd stadium. Woensdag was de eerste steenlegging door algemeen directeur H. Wuppermann sr. van het Duitse moederbedrijf BÜFA dat Vivochem al weer enkele jaren geleden overnam van de Aadorpse ondernemer Piet Vogelzang. Vivochem staat o.l.v. directeur Ronald IJzer en is gespecialiseerd in de handel, distributie en opslag van chemicaliën en maakt al vele jaren een gestage groei door en groeide uit haar jasje in de vestiging op het bedrijvenpark Noord Twente.
Vivochem is het tweede bedrijf dat zich vestigt op het Twente XL Park.
Het ontwerp van het gebouw is van Palazzo Architecten Christian Heethaar en Hilbert Oosterveen uit Holten.

zie ook archief: Vivochem bouwt in 2010 op XL Business Park 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-11-2010  

Bouw 69 woningen Nijrees Noord gaat door

 

ALMELO – Het verzet van een vaste groep bezwaarmakers tegen de ontwikkelingen in het gebied Nijrees hebben wederom geen succes. Het college van B&W gaat gewoon door met de ontwikkeling van het bouwplan Plegt-Vos voor 69 woningen in Nijrees Noord, zo heeft het dinsdag jl. besloten. B&W wordt daarbij gesterkt door het advies van de onafhankelijke commissie voor onderzoek en advies. Een aanvankelijke schorsing van het plan werd door een nadere onderbouwing op maatschappelijk gebied en economische haalbaarheid van tafel geveegd.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-11-2010  

Ook zonder Michelin Ster is er succes


Bert Kuiper 'spuugde zijn gal' over het afblazen van het nieuwe stadhuis aan de Kloosterhof.

Fotoreportage: Freek Buitenweg
 

ALMELO – Het discussieprogramma Rumoer van de Twentsche Courant Tubantia en de Bibliotheek Almelo kent een wisselende opkomst van het publiek. Ditmaal was her redelijk druk in Leescafé De Meridiaan waarvandaan Radio Almelo het uurtje ‘Rumoer’ live uitzond.
Rapper Silo bracht als start de titelsong van het nieuwe album ten gehore. Bert Kuiper las een column voor waarin hij zijn visie over de lokale politiek weergaf en de keuze voor een nieuw stadhuis op de Fortezza-locatie maar een zwak aftreksel vindt. Een beetje zelfkennis had de ‘stoffige ouwe zeur’ ook met de opmerking dat zijn tijd geweest is.
De discussie ging over de culinaire stand van zaken in het Almelose. Daaruit bleek dat restaurants als Casa Santa Maria en Dock19 helemaal geen Michelin Ster nodig hebben om succesvol te zijn. Sterker, sinds dat men van à la carte is overgestapt op een 3- gangen menu voor 24,50 euro is het alleen maar een stuk drukker geworden. Dock19 heeft wel een eervolle vermelding in het horecavakblad Lekker ! Nico Rikhof van restaurant ‘Op de Proef’ maakte een omgekeerde stap van een 3- gangen menu naar à la carte omdat de anderen hetzelfde gingen doen. Restaurant 21 doet het met een 3- gangen menu voor 21 euro.
Nielz Mulder begint naast Café Nielz en Broodje Onwijz begin volgend jaar met restaurant Zuid in het voormalige pand van kapper Harrie Lucassen die is verhuisd naar de Hanzelaan.
Kookdocent Scholte op Reimer van de Cas Spijkers Academie was er duidelijk over: Een toprestaurant wordt je alleen met heel veel vakkennis, veel geld en veel vasthoudendheid voordat je succes hebt en een ster verdiend.
De slotdiscussie ging over meer kunst in het straatbeeld, een onderwerp waar men nooit over uitgepraat raakt. Jurist/landelijk officier van Justitie, provinciaal CDA-politicus en accordeonspeler Jack Blom bracht tussendoor een klezmerdeuntje ten gehore.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
27-11-2010  

Sint in het Wevershuisje en van Goghpassage

 

ALMELO – Nog een klein weekje en Sinterklaas gaat weer van het koude Nederland naar zijn warme verblijf in Spanje. De kindervriend is dan ook druk om alle gezette schoenen te vullen en met het afleggen van bezoekjes.
Zaterdag was hij in het Wevershuisje en stuurde hij de hulpsint naar het Vincent van Goghplein. In het Wevershuisje deelde de Sint deze keer niet uit maar kreeg hij 'knuffels' voor de Ezra Foundation dat zich inzet voor de sociaal zwakkeren.

< Fotograaf Coen Mulder volgde de Sint door de stad.
(Meer foto's Wevershuisje klik hier)
(Foto's Vincent van Goghplein klik hier)

Update: 28-11-2010
Tijdens koopzondag kwam Coen de Sint weer tegen in de Almelose binnenstad.
(Foto's koopzondag klik hier)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
28-11-2010  

Kerstmarkt voor Kans voor een Kind

 

ALMELO – Op het Amaliaplein wordt een grootse kerstmarkt georganiseerd met tal van kraampjes in Duitse kerstmarktsfeer. Glühwein, Bratwurst, kerstartikelen en nog veel meer voor de inwendige mens vormen de ingrediënten die de gezamenlijke horecaondernemers op 22, 23 en 24 december in de aanbieding doen. Onbaatzuchtig, want de baten van de kerstmarkt gaan dit jaar naar de stichting ‘Kans voor een Kind’ van initiatiefnemer Willem Hoevers, de oud-verzorger van Heracles Almelo.
Lees verder

 
28-11-2010  

Roep Midwinterhoorn schalt over Almelo

 

ALMELO – Het was fris zondag in de Gravenallee, maar fotograaf Coen Mulder toog onvervaard voorzien van camera, vingerhandschoenen en oorwarmers naar de Gravenallee om gehoor te geven aan de roep van de Midwinterhoorn.
Coen was niet de enige, want ook hardlopers, fietsers en een enkele ruiter te paard waren op deze koude zondagochtend getuige van de prestaties van de ‘bloazers’ die zich de longen uit het lijf bliezen en zich lekker warm hielden met een slok uit de Jägermeisterfles.

Fotograaf Jan Bril gaf zondag in de namiddag gehoor aan de roep van de Midwinterhoorn uit het Beeklustpark en maakte daar de bijgaande fotoreportage. 

Fotoreportage Gravenallee: Coen Mulder (meer foto's klik hier)
Fotoreportage Beeklustpark: Jan Bril (meer foto's klik hier)

Fotoreportage (50 foto's)...

 
28-11-2010  

Auto knalt op middengeleiding

 

ALMELO – Zondagavond even voor half acht knalde een automobiliste op de gereconstrueerde Sluitersveldsingel tegen de middengeleiding. Het voorwiel knapte daarbij af waardoor de bestuurster – die alleen in de auto zat – op de busbaan terecht kwam. De brandweer zag zich genoodzaakt om de onfortuinlijke automobiliste uit de auto te bevrijden door het dak er af te knippen. Ze werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink.

 
29-11-2010  

Zorgcentrum in het Kollenveld


Front: Kieftsbeeklaan
 

ALMELO - Al enige tijd wordt er gewerkt aan de bouw van een Zorgcentrum in de wijk Kollenveld. Langs de van Rechteren Limpursingel - tegenover de kruising met de Berkelstraat - bouwt het Enschedese aannemersbedrijf Morssinkhof Bouw een Zorgcentrum waar meerdere disciplines in de eerstelijnszorg worden gevestigd. Initiatiefnemer is tandartspraktijk J.G.M. Reinders aan de Begoniastraat 9, die zijn tandartsenpraktijk en tandtechnisch centrum naar het pand aan de Kieftsbeeklaan gaat verhuizen.
Al eerder meldde AlmeloNieuws.nl dat ook kinderdagverblijf De Cirkel er een dependance opent en verder is er ruimte voor o.a. huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek in het 3500 m2 grote geheel onderkelderde gebouw dat uit meerdere zelfstandige units bestaat.
Het kleurrijke met inspringende accenten ontworpen gebouw is van de hand van Weghorst Architecten uit Wierden.

 
29-11-2010  

Mediakunsttuin tijdens MAF Festival 2011

 

ALMELO - De Mediakunsttuin wordt een op zich zelf staande festivallocatie tijdens MAFF 2011 waar de Enschedese kunstenaar Wessel Westerveld en de Berlijnse mediakunstenaar Karl Heinz Jeron elkaar ontmoeten. De twee mediakunstenaars zijn goed bekend met het bouwen van installaties en werken samen aan een interactieve digitale Mediakunsttuin. De bijzondere tuin wordt toegankelijk voor het publiek, deze zullen tijdens het festival tevens worden uitgedaagd om met de mediakunstenaars mee te tuinieren.

De Mediakunsttuin is het eerste gezamenlijke project tussen het Media Art Flow Festival dat in Almelo plaats vindt van 25 t/m 27 maart 2011 en het European Media Art Festival in Osnabrück. Een maand nadat de mediakunsttuin in Almelo te zien is geweest wordt hij weer opgebouwd in Osnabrück.
De locatie van de tuin in Almelo blijft vooralsnog "geheim", de opties vanwege de vele braakliggende gronden zijn echter legio.
Het project wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de Euregionale subsidieregeling Grenswerte.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
30-11-2010  

Hekwerk langs van Rechteren Limpurgsingel?

 

ALMELO – Langs de van Rechteren Limpurgsingel heeft de firma Arfman uit Holten in opdracht van de gemeente het eiken rustieke landhek uitgebreid om gevaarlijk oversteken door voetgangers en fietsers te voorkomen. Vooral ter hoogte van de Gravenallee en bij het begin van het talud naar het viaduct over het Almelo-Nordhorn kanaal is dat een crime voor de automobilist omdat men zo nodig met hond en/of kinderen wil oversteken omdat het een stukje korter is.
Het verlengde hekwerk staat er nu enkele dagen, maar het helpt geen zier. Kennelijk moet het echt fysiek onmogelijk gemaakt worden want nu is het alleen verspilling van gemeenschapsgeld. Daar kan Arfman niets aan doen, want die werkt volgens opdracht. De vraag is waarom een deel van het hekwerk aan de andere zijde staat waar het geen fysiek nut heeft en wie dat heeft bedacht ? 

< foto’s Manfred Wohlgemuth.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
30-11-2010  

Almelose caravanhandelaar in TROS Opgelicht

  ALMELO – De failliete eigenaar Roy B. van het in oktober failliet verklaarde Almelose caravanbedrijf handelt nog steeds in caravans. Dat blijkt uit onderzoek van het TROS TV-programma Opgelicht, dat dinsdagavond om 20.30 uur op Nederland I wordt uitgezonden.
In totaal is al 40 keer aangifte gedaan tegen eigenaar Roy B. De politie Twente heeft de zaak nog in onderzoek. TROS Opgelicht onderzocht de zaak, bood hem een caravan aan en confronteerde B. met zijn handelwijze.
Lees verder...

 
30-11-2010  

Kookcursus in ´t Veurbrook van start

 

ALMELO – In Wijkcentrum ‘t Veurbrook begon vandaag o.l.v. een ervaren kok in twee sessies een kookcursus voor oud en jong. Doel is de zelfredzaamheid te bevorderen maar ook het samen doen speelt een belangrijke rol. Of u nog in kunt stappen? Probeer het via de mail: bestuur@veurbrook.nl  

< Fotograaf Jan Bril nam een kijkje.

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina