Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-10-2010  

Eskerplein ontevreden over verkeersbeleid

 

ALMELO – Het rendement van de ondernemers aan het Eskerplein op het Sluitersveld stemt de meeste ondernemers tevreden, maar ten aanzien van de verkeersafwikkeling heerst er grote ontevredenheid. Die mening verkondigde Herman van Limbeek die aan het Eskerplein een Plusmarkt exploiteert, tijdens de tweede debatavond Rumoer in Leescafé De Meridiaan. ‘We hebben voldoende parkeerruimte, dat is het probleem niet. Het is de toegang, want dat is een ramp! Veel te smal waardoor het lijkt alsof er te weinig parkeerruimte is’, aldus van Limbeek.
Hij stelde tevens dat het onderwerp al vanaf dag één bij de gemeente is aangekaart maar dat het tot nu toe niet heeft geleid tot maatregelen. Ook vinden de ondernemers dat er te weinig fietsenrekken zijn om de fietsen te stallen zodat ze her en der worden neergezet.
Van Limbeek had een flinke klaagzang want ook is hij ontevreden over de bouw van 500 woningen die er nog zouden komen maar nog niet zijn en dat kost hen alleen maar omzet zo lang die nog niet worden gebouwd. Volgens van Limbeek doet de gemeente helemaal niets voor de ondernemers aan het Eskerplein terwijl dat wel het geval is in de binnenstad. ‘In de binnenstad wordt na elke marktdag grondig geveegd, hier blijft de rommel soms wekenlang liggen’, klaagt van Limbeek. Een ander probleem dat van Limbeek aansneed was het uitdelen van rode kaarten aan winkeldieven in de binnenstad en daarna worden geweerd. ‘Die winkeldieven kunnen niet meer in de binnenstad terecht en komen dan naar ons’, ging zijn klaagzang verder.
Één postieve noot had van Limbeek toch tijdens zijn klaagzang want volgens eigen zeggen draait zijn super als een tierelier.

Rumoer is een discussieprogramma van de Bibliotheek Almelo en Twentsche Courant Tubantia op donderdagavond tussen 20.000 uur en 21.00 uur in Leescafé De Meridiaan. Rumoer wordt live uitgezonden via Radio Almelo.
 
< Freek Buitenweg maakte de fotoreportage

Fotoreportage (13 foto's)...

 
01-10-2010  

Turnsters nemen IISPA als eerste in gebruik


Wethouder Jan van Marle en BosanTON-voorzitter Hetty Mulder.
foto: Nick Zweers
  ALMELO – Er moeten nog bergen werk verzet worden om de prestigieuze Twentse sporthal IISPA aan de Woonboulevard klaar te krijgen voor de voorronden van het EK Korfbal van 22 t/m 24 oktober a.s. maar na 13 maanden wachten mocht BosanTON (Topturnen Oost Nederland) vrijdag de speciaal voor hen ingerichte topsportturnhal in gebruik nemen onder het toeziend ook van sportwethouder Jan van Marle, de ouders en veel pers.
Van Marle wenste de topturnsters en turners van BosanTON veel succes in hun nieuwe huisvesting ondanks dat het ruim een jaar langer duurde dan gepland. ‘Ik hoop dat jullie hier de basis zullen leggen voor mooie sportsuccessen in de toekomst´, aldus van Marle.
Voorzitter Hetty Mulder van BosanTON vond de accommodatie overweldigend. ‘Als je hier staat, dan ben je de ellende van de bouwvertraging zo weer vergeten´, liet ze de aanwezigen weten. Ook dankte zij de leerkrachten van CSG Het Noordik over hun extra inzet in het afgelopen jaar voor de LOOT-leerlingen van de vereniging die al een jaar op hun nieuwe schoolopleiding zitten en door de vertraging extra veel moesten reizen. Wat haar betreft wordt de IISPA met haar fantastische turnaccommodatie het turnbolwerk van Oost Nederland.
Lees verder...

Fotoreportage (49 foto's)...

 
01-10-2010  

Nijlpaard gespot in de Ootmarsumsestraat

 

ALMELO – U kent ze wel die paarden die bij menige dierenspeciaalzaak staan als blikvanger maar een nijlpaard? Toch troffen we een dergelijk monstrueus dier aan in de Ootmarsumsestraat bij Faunaland Smit.

< Om de verhouding goed te zien was een duif zo vriendelijk onder de buik van het beest een graantje mee te pikken.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-10-2010  

Debutant Korte pakt hoofdprijs APKV

 

ALMELO – Johnny Korte uit Almelo is in zijn eerste jaar als fokker van sebright krielen direct in de prijzen gevallen. Hij heeft zaterdag één van de hoofdprijzen behaald op de jaarlijkse fokkersdag van zijn club APKV Het Oosten. Op de openbare keuring van de kleindierenvereniging op het terrein van De Reisduif aan de Winkelsteeg in hartje Almelo, is keurmeester Wim Voskamp lovend over de zilver zwartgezoomde kip. Hij beoordeelt het dwerghoen met het hoge predikaat fraai.
Andere prijswinnaars op deze onderlinge competitie zijn Harald Asbreuk uit Albergen. Hij wint bij de konijnen met een dier van het ras Belgische haas. Keurmeester Henk Volmer uit Losser bekijkt het ranke konijn van top tot teen en laat uiteindelijk een fraai noteren als predikaat. Bij de sierduiven geeft keurmeester Bennie Kleine uit Enschede na zijn keuring de voorkeur aan een oosterse meeuw van Cor Veenvliet uit Almelo, voor een oosterse roller van zijn club- en plaatsgenoot Mark Jorink.
De fokkersdag is zaterdagavond afgesloten met een besloten feestavond voor leden en partners. De leden van APKV Het Oosten kijken nu uit naar de komende clubshow die is ondergebracht op de provinciale kampioenschappen. Deze show wordt gehouden op 26, 27 en 28 november in sporthal Mossendam in Goor.
Meer informatie: www.apkvhetoosten.nl

< Trots poseert Johnny Korte bij zijn dwerghoen van het ras sebright. Hij wint één van de hoofdprijzen op de fokkersdag van APKV Het Oosten.
Foto: Tom van den Berg

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-10-2010  

Burgerwelkom nieuwe inwoners in stadhuis

 

ALMELO – Jaarlijks houdt de gemeente een welkomstontvangst voor haar nieuwe bewoners en zaterdag maakten daar enige tientallen van gebruik. De gemeente wil met de bijeenkomst haar welkom laten blijken en informeel eens horen hoe de nieuwe inwoners Almelo ervaren. Ook werd aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de stad, werden informatiekraampjes opgesteld in de Burgerzaal en toog men de binnenstad in onder begeleiding van raadsleden om onderweg tekst en uitleg te krijgen. Na afloop werd in het stadhuis nog een drankje geschonken en een hapje genuttigd.

< Burgemeester Jon Hermans schonk hoogstpersoonlijk de drankjes in.
Dat hebben we Knip nog nooit zien doen.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
03-10-2010  

Dwarsfluitsucces Almelose Christelijke Harmonie

 

ELBURG/ALMELO - Twee dwarsfluitleerlingen van de Almelose Christelijke Harmonie zijn zaterdag jl. Nederlands Kampioen geworden tijdens een muziekconcours in Elburg.
Noortje Dam en Eline van Zwol kregen van de jury 88 punten voor hun prestatie in de vijfde divisie ensembles en werden eerste. Julia Krisman greep net naast het kampioenschap en werd met haar optreden op dwarsfluit in de zelfde divisie tweede bij de solisten.
Noortje Dam (13 jaar) en Eline van Zwol (13 jaar) speelden samen het muziekstuk Allegretto & Rondo van de componist François Devienne en scoorden hoog met 88 punten op een mogelijk totaal van 100.
Julia Kristman speelde solo het muziekstuk La Cinquantaine van Gabriel Marie. De jury roemde haar techniek en klank en beloonde haar met 85.5 punten goed voor een tweede plaats.
Klik hier voor meer foto's.

 
03-10-2010  

Afscheid van sporthal Rembrandt

 

ALMELO - Sinds 1966 speelde Basketbalvereniging De Uitsmijters haar thuiswedstrijden in Sporthal Rembrandt. Aan dit tijdperk is nu definitief een einde gekomen, omdat de club met ingang van oktober alle thuiswedstrijden gaat spelen in de Internationale Indoor Sporthal Almelo (IISPA) aan de Woonboulevard.
Ter gelegenheid van het afscheid van de oude hal die zal worden afgebroken, organiseerde Uitsmijters een zondagmiddag vol activiteiten voor leden, oud-leden en aanhang waarbij een hapje en een drankje niet ontbraken.
Er werd naast het taart schieten, de zeskamp, een 3punts shoot out en een dunkwedstrijd eveneens nog een partijtje gespeeld tussen de oude vedetten van de Uitsmijters en de huidige toppers. Sportwethouder Jan van Marle liet tijdens zijn vrije middag eveneens van zijn belangstelling blijken en was getuige van de nederlaag van de ‘oudjes’.

< De fotoreportage is van Jan Bril
(meer foto’s klik hier)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
04-10-2010  

Mishandeling, brandstichting en arrestaties

  ALMELO – De politie had het afgelopen weekend e.a.a. te doen. Vrijdag werd een 22-jarige Almeloër aangehouden vanwege mishandeling van een 20-jarige stadgenoot. Beide kenden elkaar en vochten een eerder ontstane vete uit nadat de gearresteerde met zijn auto de fietsende 20-jarige de pas afsneed en hem een pak slaag gaf.
Lees verder...

 
04-10-2010  

V-Focus zet Bilanx op twee als Agrodienstverlener

 

WAGENINGEN/ALMELO – Het agrarisch vakblad V-focus, een uitgave van Agrimedia BV uit Wageningen, heeft de agrarische adviseurs van Bilanx Accountants op de tweede plek gezet bij de accountancy na een jaarlijks kwaliteitsonderzoek onder 13.500 veehouders. In de totale top 50 lijst neemt Bilanx als nieuwkomer in het onderzoek de 14e plaats in. In het onderzoek werden 50 adviesbedrijven meegenomen zoals veevoerbedrijven, accountantskantoren, verzekeraars en banken. Opvallend is de lage score van banken in het onderzoek. Bilanx heeft kantoren in Almelo en Hardenberg.
Teamleider Strootman van Bilanx is verheugd met de uitkomst van het onderzoek van V-focus; “We komen binnen in de top-50 van dit vakblad op een tweede plaats bij de accountantsorganisaties en dat voelt goed. Met ons team, dat zich richt op de agrarische sector, zijn we trots op dit resultaat. De hoge waardering is een blijk van vertrouwen en ook in de toekomst zullen we onze klanten op een eenvoudige en heldere wijze van dienst zijn”.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-10-2010  

Milieuadviseur Middelkamp verliest opnieuw

 

ALMELO – Milieuadviseur Marcel Middelkamp heeft weer het lid op de neus gekregen bij zijn ‘vendetta’ tegen de sloop- en puinbreekactiviteiten op het voormalige Indië-complex.
Na eerst persoonlijk al enkele procedures te hebben verloren bij de voorzieningenrechter, heeft een nieuwe procedure waarbij Middelkamp namens sloopbedrijf Kolenbrander uit Bornerbroek optrad, eveneens geen zin gehad.
Bestuursrechter mr. J.H. Keuzenkamp wees gisteren de eis tot handhaving af omdat Kolenbrander niet als belanghebbende kan worden beschouwd. Eerder al wees zijn collega Elferink de eis van Middelkamp af om dezelfde reden. Middelkamp huurde een dag voordat hij de zaak aanhangig maakte nog tevergeefs een garagebox in de buurt van het 23 ha. grote terrein om als belanghebbende te kunnen worden beschouwd.
De Rijssense Gebouwen Sloopdienst (RGS) sloopt op het Indië-complex tal van industriële panden in opdracht van Ter Steege Vastgoed uit Rijssen die daar een compleet nieuwe woonwijk wil realiseren. In de nieuwe woonwijk komen culturele voorzieningen, een restauratieve voorziening, een kinderdagverblijf en woningen voor jonge gezinnen en senioren.

 
04-10-2010  

Prins Friso wordt topman bij Urenco

 

AMSTELVEEN – Prins Friso van Oranje krijgt een topfunctie bij energiebedrijf Urenco, meldt ANP. De prins wordt financieel directeur en volgt Bart Le Blanc op bij het Britse hoofdkantoor van de Urenco Group per 1 april 2011.
Friso van Oranje komt van adviesbureau Wolfensohn & Company, waar hij managing director is. Voorafgaand aan Wolfensohn werkte Van Oranje bij McKinsey & Company in Amsterdam en bij Goldman Sachs in Londen, waar hij vicepresident in de Investment Banking Division was.
Le Blanc blijft actief als voorzitter van Enrichment Technology Company (ETC), de joint venture tussen Urenco en Areva, verantwoordelijk voor de levering van gascentrifugetechnologie.
 

 
05-10-2010  

NOS filmt topturnsters BosanTON


Sanne Wevers in de klas bij CSG Het Noordik terwijl de NOS haar filmt.
 

ALMELO – De NOS maakte vandaag een reportage over de topturnsters van BosanTON die sinds vrijdag jl. de topsportturnhal in het IISPA in gebruik hebben genomen. De NOS volgde o.a. topturnsters Sanne en Lieke Wevers vanuit hun ouderlijk huis in Oldenzaal op weg naar de training in de IISPA waar de zusjes Sanne en Lieke Wevers en clubgenoten Wyomi Masela en Yvette Moshagen sinds vrijdag hun dagelijkse training afwerken.
Sanne Wevers en Yvette Moshagen zijn beide geselecteerd voor het WK turnen dat van 16 tot 24 oktober wordt gehouden in Ahoy Rotterdam. Wyomi Masela en Lieke Wevers vielen in het voortraject af door blessures. Voor de drie finaledagen van het WK in Ahoy zijn nog een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar.
Ook werden de turnsters gefilmd op de onderwijsinstelling CSG Het Noordik waar de topturnsters van BosanTON hun schoolopleiding volgen in de LOOT-afdeling voor topsportbeoefenaren. De LOOT-opleiding houdt rekening met training en wedstrijden en geeft extra studiebegeleiding om het beoefenen van topsport mogelijk te maken.

 
06-10-2010  

Surseance voor houtskoolfabrikant Carbo

 

ALMELO – Houtskoolfabrikant Carbo Group BV op het Bedrijvenpark Twente in Almelo heeft surseance van betaling aangevraagd. Het bedrijf is onder het grote publiek bekend met o.a. de naam Ekoblok en produceert veel houtskool onder diverse namen voor de barbecue. Bij de vestiging in Almelo werken 49 personeelsleden.
Het bedrijf kwam ook nog wel eens negatief in het nieuws door de stankoverlast die in het nabijgelegen Aadorp werd ervaren.
In april 2008 werd de vestiging in het Duitse Gildehaus door een grote brand getroffen. De bluswerkzaamheden namen toen een week in beslag waarbij een hal van 25.000 m2 en 10.000 ton houtskool verloren ging. Carbo heeft eveneens bezittingen in Zuid-Afrika.
Als bewindvoerder is advocaat N. Hijmans van Damsté Advocaten aangesteld. Deze noemt het een zeer complexe zaak omdat er veel eisers zijn en er tijd nodig is om inzicht te krijgen. De bewindvoerder doet nog geen uitspraken over de toekomst van het bedrijf.

 
06-10-2010  

Menno Knip kandidaat voor Eerste Kamer

 

ALMELO – Voormalig burgemeester van Almelo, Menno Knip, geeft de hoop op het senatorschap voor de VVD in de Eerste Kamer nog niet op. In de huidige zittingsperiode staat hij als eerste reserve te boek en hoopte hij alsnog benoemd te worden door het vertrek van een der VVD-fractieleden. Ex- informateur en VVD-senator Uri Rosenthal wordt genoemd als de nieuwe minister van Onderwijs. Is dat het geval dan is Menno Knip de eerste opvolger. 
Lees verder

 
06-10-2010  

Provincie gunt Nijhof Grind geen tijd meer

 

ZWOLLE/ALMELO – De Provincie Overijssel gunt Nijhoff Recycling in Almelo geen tijd meer om volgens de richtlijnen van de provincie te gaan werken. Al meer dan 10 jaar ligt het bedrijf met de provincie overhoop omdat het vervuilde stoffen niet afvoert naar depots maar mengt met grond om onder de wettelijke norm te komen zoals de provincie beweerd.
De provincie heeft op tal van plaatsen binnen en buiten de provincie grond gevonden die van Nijhoff afkomstig bleek en stoffen bevatte als PAK’s (Poly Aromatische Koolwaterstoffen) en koper. Nijhoff Recycling reinigt jaarlijks tonnen aan grind voor Prorail dat het gereinigde grind dan weer gebruikt bij de vervanging van de spoorbedding.
Verder kreeg de provincie van Nijhof geen verklaringen overde waterdichtheid van de bedrijfsvloeren en is het naastgelegen terrein van Rijkswaterstaat eveneens vervuild. Ook werd Nijhuis in de loop der jaren voor miljoenen euro's aan dwangsommen opgelegd.
In juni kondigde Nijhof bij de bestuursrechter aan dat er een directiewisseling heeft plaats gevonden en dat men er alles aan doet om het werkproces te verbeteren. Op 4 oktober zou de grond van het Naastgelegen Rijkswaterstaat moetenj zijn gereinigd, maar dat is niet geschied. De provincie heeft nu besloten dat alle vergunningen zijn ingetrokken en dat het bedrijf half november moet zijn ontmanteld. Directeur Esther Nijhof, die haar vader Bram in juni opvolgde, gaat opnieuw naar de Raad van State om de beschuldigingen van de provincie te weerleggen.

 
06-10-2010  

Heracles Streetsoccer in de Schelfhorst

 

ALMELO – Zes teams deden woensdagmiddag mee aan het Heracles Streetsoccertoernooi bij winkelcentrum De Schelfhorst. Het Streetsoccertoernooi is een maatschappelijke activiteit van Heracles Almelo, de gemeente, Scoop Welzijn en de woningbouwcorporaties Beter Wonen en St. Joseph on der de naam 'Heracles scoort voor Iedereen'. Heracles-spelers Birger Maertens en Remko Pasveer verleenden assistentie en deelden handtekeningen uit. Het volgende Streetsoccertoernooi is op 20 oktober in de Aalderinkshoek.

< Birger Maertens met fans. 
fotoreportage: Jan Bril (meer foto’s)

Fotoreportage (24 foto's)...

 
06-10-2010  

De eerste wedstrijd in het IISPA is gespeeld

 

ALMELO – De oefenwedstrijd van het nationaal korfbalteam tegen een Twentse selectie was woensdagavond de eerste officiële wedstrijd in de Internationale Indoor Sporthal Almelo (IISPA). Wethouder Gerrit van Woudenbergh nam waar voor sportwethouder Jan van Marle en heette het nationale team en de toeschouwers die in grote getale waren gekomen van harte welkom in de IISPA die als Twents project gezamenlijk met de Netwerksteden Borne, Hengelo en Enschede tot stand is gekomen.
Hoewel de Twentse selectie nog even op voorsprong kwam, moest men uiteindelijk het onderspit delven tegen de nationale selectie die later deze maand speelt om de Europese titel.
De landen die in Almelo op 22, 23 en 24 oktober in actie komen zijn: Tsjechië, Portugal, Wales en Turkije.

< Foto: Nick Zweers -
Fotoreportage: Nick Zweers en Jan Bril

Fotoreportage (23 foto's)...

 
06-10-2010  

Rabobank Noord Twente praat haar leden bij

 

ALMELO – Rabobank Noord Twente hield maandagavond een ledenvergadering in het Polmanstadion om haar leden bij te praten over de financiële situatie van de bank. Directie voorzitter Erik Jutstra sprak in het algemeen over een bewogen 2009 maar de bank is onder slechte omstandigheden goed overeind gebleven. Dat geldt eveneens voor de Rabobank Noord Twente dat in het fusiejaar met Rabobank Tubbergen een nettowinst boekte van € 9,2 miljoen.
Uit het ‘Coöperatiefonds’ keerde de bank € 155.000 over 65 verenigingen en stichtingen in het eigen werkgebied. Hiervan ging in totaal € 47.000 naar 21 projecten in Almelo.
Trendwatcher Adjiedj Bakas liet op zijn eigen karakteristieke wijze zijn oog schijnen over ontwikkelingen en trends waarin in de toekomst volgens hem niet valt te ontkomen en zorgde voor een inspirerende avond.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-10-2010  

Brand bij hondenvereniging DTS

 

ALMELO - In het gebouw van hondenvereniging DTS (Door Training Sterk) in Almelo heeft woensdagmiddag een uitslaande brand gewoed. Het verenigingsgebouw aan de Schuilenburglaan heeft flinke schade opgelopen. De brand ontstond omstreeks 14.20 uur. Op het moment dat de brandweer kwam aanrijden sloegen aan de achterzijde de vlammen uit het dak. De brandweer had het vuur snel onder controle. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het terrein van de hondenvereniging is uit voorzorg afgezet. Op het moment dat de brand uitbrak waren er volgens de brandweer geen personen of honden in het gebouw van DTS afwezig. De oorzaak van de brand is onbekend. Dat geldt ook voor het schadebedrag.

Kijk naar het filmpje op You Tube

 
07-10-2010  

Ludieke opening kinderboekenweek De Heemde

  ALMELO - Woensdagmorgen 6 oktober opende basisschool De Heemde aan de Hanzelaan, de kinderboekenweek . Dit gebeurde met het boek ‘Paultje en het paarse krijtje´, een boek dat vertaald is door Annie M.G. Schmidt.
Lezen is een belangrijk item binnen de school. Elke ochtend wordt om half negen door alle leerlingen van groep 3 t/m 8 gelezen. Ook de kleuters worden betrokken bij dit leesproject. Tijdens de kinderboekenweek worden er dan ook diverse activiteiten georganiseerd om de kinderen enthousiast te maken d.m.v. allerlei zaken die hiermee te maken hebben.
Lees verder...

Fotoreportage (11 foto's)...

 
07-10-2010  

Sluitersveldsingel nadert voltooiing

 

ALMELO – Her en der in de stad heeft het verkeer last van de wegwerkzaamheden hoewel dat in één geval iemand goed uitkwam. Het afgelopen weekend werd iemand in de binnenstad opgepakt door de politie terwijl hij onder de invloed van pillen was en zich hevig verzette. Met behulp van een ambulance werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd met in het kielzog de politie. Bij de geblokkeerde overgang Zuiderstraat-Nieuwstraat minderde de ambulance dermate vaart dat hij uit de ambulance sprong en er te voet vandoor ging over de geblokkeerde overgang. De verbouwereerde agenten het nakijken gevend die niet met de auto doorkonden vanwege de wegwerkzaamheden op de overgang.
De wegwerkzaamheden aan de Sluitersveldsingel naderen het einde en bij de St. Jozefkerk wordt al behoorlijk zichtbaar wat de verkeersdeskundigen in het stadhuis allemaal bedacht hebben om het verkeer ‘soepeler’ te laten lopen via allerlei ovale bochtconstructies.
Bij de Krommendijk is de duiker in de oude loop van de Loolee nagenoeg klaar en zijn de asfalteringswerkzaamheden begonnen. Kortom van en naar de Mariaparochie kan met enkele weken weer zonder vertraging.

< Jan Bril nam een kijkje bij de kruising St. Jozefkerk.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
07-10-2010  

Rumoer over het horecabeleid

  ALMELO – Het wekelijkse radioprogramma ‘Rumoer´ van de Bibliotheek Almelo en de Twentsche Courant Tubantia ging donderdagavond vanuit Proeflokaal ´t Hookhoes vooral over de horeca op bedrijventerreinen. Inhoudelijk stelde de discussie weinig voor vooral omdat de meesten zich niet hadden verdiept in de wetgeving en de verordeningen waaronder diverse horeca-activiteiten op bedrijventerreinen zijn ontstaan. Ook de berichtgeving daarover is inhoudelijk niet adequaat te noemen als gesteld wordt in de krant dat als je maar begint en veel stampij maakt je uiteindelijk beloond wordt.
Lees verder...

Fotoreportage (25 foto's)...

 
08-10-2010  

Elektronicagigant Saturn niet naar Woonboulevard

 

ALMELO - De Duitse Metroroep heeft haar plan voor een vestiging van Saturn op de Woonboulevard herzien. Het niet doorgaan van de zusterketen van Mediamarkt is een bittere pil voor de winkeliersvereniging op de Woonboulevard die deze week haar vijftienjarig bestaan viert. Saturn was de beoogde trekker om de Woonboulevard een nieuwe impuls te geven. Saturn heeft 8 vestigingen in Nederland en ruim 250 in Europa.

 
08-10-2010  

Drukke banenmarkt in Polmanstadion

 

ALMELO – Het CWI Werkplein in Almelo presenteerde zich tijdens de Landelijke Banenmarkt in het Polmanstadion. Op de banenmarkt konden werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact komen om de banen te presenteren die men te vergeven heeft.
Daarnaast stonden o.a. organisaties als het Objectief Ondernemers Adviespunt (OOA), Talentplus, Convince en Fusion op de banenmarkt om zich te presenteren.
Het OOA geeft advies in het starten van een eigen bedrijf en Talentplus is een vrijwilligersorganisatie voor oudere werkzoekende Hbo-ers. Convince en Fusion zijn banenbemiddelaars van de gemeentelijke sociale dienst Almelo. Al met al werd de banenmarkt in het Polmanstadion goed bezocht.

< Fotoreportage: Jan Bril
(meer foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
08-10-2010  

Overlast horeca Grotestraat Z loopt spuigaten uit


Naschrift redactie:

Zowel de exploitant van Het Dopje als van Famly geven aan dat zij zich niet herkennen in het verhaal zoals omschreven. Zo zegt de woordvoerder van Het Dopje dat hij wel degelijk een terrasvergunning heeft en dat er in het verleden geluidsmetingen zijn verricht waarbij alle metingen binnen de regels vielen. Bovendien zou hij er op toezien dat bezoekers van zijn lokaliteit niet in en uitlopen. Wel bevestigd hij, dat sinds de taxi´s op de hoek van de Hofkamstraat/Grotestraat staan de overlast is toegenomen.

Ook de woordvoerder van Famly geeft aan dat de taxistandplaatsen voor extra overlast zorgen. De taxi´s mogen van de politie namelijk niet meer door het stukje Grotestraat tussen Hofkampstraat en Schuttenstraat rijden en worden daarvoor bekeurd als zij dat toch doen. Hij geeft eveneens aan dat nu al het uitgaanspubliek op het Amaliaplein wordt verwezen naar de taxistandplaats en dat dit tot wachttijden en overlast leidt. Vooral rond het sluitingsuur is de druk het grootst en zijn er te weinig taxi´s om de wachtende taxiklanten snel te vervoeren. Omdat het dan al na vieren is mogen zij deze wachtende mensen niet meer toelaten en dat leidt er toe dat inderdaad portieken worden bevuild. Ook bevestigt hij dat de overbuurvrouw met regelmaat s'ochtends een emmer water door het portiek gooit.
Hij heeft zijn ongenoegen over het taxibeleid al vaker geuit richting de wijkagent maar ambtelijk overleg tussen politie en gemeente heeft juist tot die taxistandplaatsen geleid met alle gevolgen van dien. Ook heeft hij herhaaldelijk bij de politie aangegeven, dat daardoor herhaaldelijk handgemeen ontstaat en hij de taxistandplaatsen liever kwijt is dan rijk.

Navraag bij het college van B&W laat blijken dat het college niets weet over een proef met taxistandplaatsen en het college dat eerst wil uitzoeken. Tot op heden, ruim veertien dagen na de vraag te hebben gesteld is er geen antwoord.

De woordvoerder van Famly wil expliciet nog wel kwijt dat hij niets liever wil dan een gezonde exploitatie zonder overlast, maar dat ook hij herhaaldelijk tevergeefs aan de bel heeft getrokken.
Beide exploitanten betreuren het dat de omwonenden geen contact men hen hebben gezocht om gezamenlijk een lijn te trekken t.a.v. de openbare orde voor hun bedrijven en die rond het Amaliaplein.

Taxirijder Littooij zegt tegen AlmeloNieuws.nl dat hij op ambtelijk verzoek heeft afgezien van zijn ontheffing om tussen de Hofkampstraat en Schuttenstraat te mogen rijden en hij nu een ontheffing heeft om van de Hofkampstraat richting Holtjesstraat te rijden. De oorzaak zou liggen in het feit dat de politie dan zelf niet meer langs het Amaliaplein kan rijden tijdens hun surveillance terwijl taxi´s daar hun klanten oppikken. Ook het aantal horecabezoekers op het plein zou dat bemoeilijken. Hij betreurt het dat hij als ‘eigen rijder´ wordt afgeschilderd terwijl hij vergunningen heeft voor vijf taxi´s en veel met de horeca rondom het plein afspraken heeft voor het vervoer van klanten. Hij ontkent dat hij ‘toeters en bellen' aan een der taxi´s heeft zitten die afgaan als het portier wordt geopend. Ook betreurt hij het dat in een citaat verwezen wordt naar de directeur van Stadstoezicht zijnde zijn vader. Deze heeft niets met het taxibeleid van de gemeente van doen.
 

ALMELO – Verhitte gezichten van bewoners uit de Grotestraat Zuid en omgeving maken duidelijk dat men de overlast van horecabezoekers en geluidsoverlast van aanpalende horecabedrijven meer dan zat is. Gesprekken met politie en ambtenaren van de gemeente hebben na maanden nog tot niets geleid.
Aan de ambtenaar die gaat over de zuidelijke binnenstad is een waslijst van overtredingen ten aanzien van de sluitingstijd overhandigd en is precies weergegeven waar en wanneer dat gepaard ging met vechtpartijen, gelal en drinken op straat aan toe.

Betreffende het Amaliaplein gaan de klachten meestal over te harde muziek tijdens het groeiende aantal festiviteiten maar vooral café Het Dopje en eethuis Famly zijn volgens omwonenden de bedrijven die continu voor overlast zorgen. Café Het Dopje zou voortdurend de muziek keihard hebben aanstaan terwijl de deur meer open dan dicht staat. Bovendien wordt er tot laat in de nacht een terras geëxploiteerd terwijl men niet eens over een terrasvergunning beschikt. Ook komen ‘gasten’ vaak naar buiten om hun ‘overtollige waterdruk’ in portieken van anderen te lozen waarna men weer vrolijk naar binnen gaat. De exploitant van Het Dopje zou daar niet tegen optreden. Klachten die bij de politie zijn geuit hebben tot nu toe niet opgeleverd dat wordt opgetreden. ‘Al patrouillerend wordt er zelfs doorgereden als er een vechtpartij aan de gang is’, zegt een der buurtbewoners. ‘Ik heb ook met de politie gebeld en die zei dat de gemeentelijke afdeling Bijzondere Wetten verantwoordelijk is betreffende de handhaving van de sluitingstijd, de luide muziek en het ontbreken van een terrasvergunning. Dat behoorde niet tot de taak van de politie en als ik een klacht wilde indienen, dan zou hij zijn naam wel even spellen zodat de klacht op de juiste wijze geschreven bij zijn superieuren terecht zou komen’, kortom je wordt gewoon niet serieus genomen’, zegt de buurtbewoner.

‘Er zijn gesprekken geweest met de ambtenaar zuidelijke binnenstad en met de veiligheidscoördinator, er is een waslijst aan data met vechtpartijen en overlast overhandigd, er zijn tal van video-opnames overhandigd, maar er gebeurd niets’, zegt een andere omwonende. ‘Al maanden wachten wij op actie om de overlast te stoppen en bij toeval komen wij er achter dat er stilzwijgend een proef is gestart met taxistandplaatsen rondom het Amaliaplein. In de avond- en nachtelijke uren mogen taxi’s dan wel door het afgesloten gedeelte van de Grotestraat Zuid tussen Bavinkstraat en Hofkampstraat rijden. Komen er taxistandplaatsen in hetzelfde gedeelte, de Hofkampstraat en de Schuttenstraat voor in totaal 30 taxi’s. Dat werd niet aangekondigd want de plannenmakers in het stadhuis gaan er van uit dat wanneer niemand tijdens de onaangekondigde proef klaagt, het voornemen kan worden uitgevoerd. Nou, die taxi’s zijn een bron van overlast door het te hard rijden en het ‘lallen’ van wachtende passagiers in het weekend in de vroege ochtenduren. "Één 'vrije rijder' maakt het helemaal bont want die heeft een hele feestwinkel van licht en geluid in zijn Amerikaanse slee hangen, die telkens afgaat als hij zijn portier opent. Die staat hier in de Grotestraat Zuid soms al uren te wachten voordat hij zijn eerste passagier kan oppikken. Ondertussen loopt meneer continu tussen taxi en Famly/Dopje heen en weer en dan begint de ‘feestwinkel’ in zijn auto weer van voren af aan. Dat zou je toch niet verwachten van een zoon van de baas van Stadstoezicht, maar het is wel zo! Deze overlast wordt verschoven naar de buren omdat de horeca geen taxi’s tussen Hofkampstraat en Schuttenstraat over het Amaliaplein wil laten rijden, nou ze worden bedankt!", zegt een der buren.

De omwonenden die niet met naam in de krant willen, laten weten dat de gemeenteraad zal worden ingelicht over al deze klachten en het nalaten van handhaving. Zij verwachten dat de gemeenteraad het initiatief zal nemen dat de afdeling Bijzondere Wetten ook de handhaving ter hand zal nemen en de politie gekapitteld zal worden betreffende hun prioriteitstelling. Dat moet volgens hen wel, want er komt al weer een café bij in de Grotestraat Zuid ondanks negatieve adviezen van meerdere gemeentelijke afdelingen, de politie, en woningstichting.

Omdat er van gemeentezijde niet wordt opgetreden tegen de ongeoorloofde terrasexploitatie en ook de politie in gebreke blijft t.a.v. de handhaving, hebben de omwonenden inmiddels een juridisch adviseur in de hand genomen om de handhaving van orde en gezag af te dwingen. Ook wil men meer weten over de proef met taxistandplaatsen terwijl dat nooit openbaar is aangekondigd.

 
09-10-2010  

Speelse Unicefloop goed voor 15.000 euro

 

ALMELO – De organisatoren van de Unicefloop hadden een totaal ander karakter gegeven aan de loop in het Nijreesbos door diverse spelonderdelen als klim- en trekonderdelen in te bouwen. Scoutinggroep Llanos verrichtte daarvoor de nodige hand- en spandiensten. Een clown zorgde voor extra vertier en er werd geschminkt dat het een lieve lust was. Verder werd voorgelezen uit spannende verhalen, werden marshmallows geroosterd en was er erwtensoep en broodjes knakworst. Natuurmoeders lieten de deelnemertjes kennis maken met de smaak van bosproducten en de avondschemering gaf een extra avontuurlijk tintje aan de sponsorloop voor Unicef.
De achthonderd lopertjes maakten met hun deelname Unicef 15.000 euro rijker en hun opa’s, oma’s, papa’s en mama’s en andere sponsoren hetzelfde bedrag armer. Maar het geld wordt goed besteed en dat is een troost.

< Fotoreportage Jan Bril
 (meer foto's)

Bram Weijschedé van B&C Drive In Show stuurde nog een fimpje

Fotoreportage (41 foto's)...

 
09-10-2010  

Getuigen gezocht: Pyromaan slaat weer toe

 

ALMELO - Vanochtend rond 02.00 uur is een camper op de hoek Schoolstraat - Olmweg in Almelo volledig uitgebrand. Rond 2.10 uur kwam er een melding binnen. De brandweer heeft de brand snel geblust, maar kon niet voorkomen dat de camper is uitgebrand en een woning eveneens schade heeft opgelopen.
De politie vermoedt dat er brand is gesticht. De Technische Recherche van de politie stelt een onderzoek in.
Als er mensen zijn die met betrekking tot deze brand of eerdere autobranden informatie hebben, die voor Politie Twente bruikbaar kan zijn dan worden ze verzocht contact op te nemen met Politie Twente, via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

Politie Twente roept mensen op alert te zijn bij autobranden in Almelo en als er zaken zijn die ze niet vertrouwen direct contact op te nemen met de politie via een der bovenstaande telefoonnummers.

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink

 
09-10-2010  

Vrachtwagen op de kant na aanrijding

 

MARIAPAROCHIE/ALBERGEN - Zaterdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden net buiten Mariaparochie. Een vrachtwagen uit de richting Albergen heeft vermoedelijk geen voorrang gekregen. Een auto die uit de richting Tubbergen kwam is aan het eind van de Noordergraafsingel rechtsaf richting Almelo gegaan zonder de vrachtwagen, die geladen was met zand,voorrang te geven. De vrachtwagenchauffeur heeft getracht de personenauto te ontwijken maar dat is helaas niet gelukt. De personenauto is linksachter geraakt door de vrachtwagen en door de uitwijkactie is de vrachtwagen op de zijkant terecht gekomen. De inzittenden van de personenauto zijn niet gewond geraakt. De chauffeur van de vrachtwagen is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een jong meisje dat ook in de vrachtwagen zat, is licht gewond geraakt.

< Fotoreportage: Clemens Brughuis

Fotoreportage (20 foto's)...

 
09-10-2010  

Kunsthal Plus Almelo wordt ambitieus plan

 

ALMELO – Het plan om van de laatste hal op het Indië-complex, waarin nu nog de weverijmachines van Royal ten Cate dagelijks geweven kunststofdoek produceert, een aansprekende Kunsthal te maken krijgt steeds meer vorm.
In het voorjaar van 2011 gaat de weverij definitief dicht en wordt de productie verplaatst naar Nijverdal en al een jaar later licht het in de bedoeling om Kunsthal Plus te gaan openen. Een Kunsthal die zich moet gaan onderscheiden qua opzet en waarvan de faam zich moet gaan uitstrekken tot geheel Nederland en zelfs over de landgrenzen heen.
Sinds kort is er ook een stichtingsbestuur onder voorzitterschap van de Almeloër Hans Hammink die samen met zijn medebestuurders de Stuurgroep Kunsthal Plus Almelo handen en voeten moet geven om het ambitieuze plan te realiseren. De Stuurgroep is ingesteld door de initiatiefnemers van het eerste uur en de stichtingen Indigo en Helicon.
Ter Steege Vastgoed uit Rijssen, die het Indië-complex ontwikkelt tot een nieuwe woonlocatie voor jong en oud, ondersteunt de realisatie van de Kunsthal Almelo Plus en ziet de Kunsthal als een van de dragers in de ontwikkeling.
Het plan werd vrijdag gepresenteerd in de kantine van woningstichting St. Joseph aan de Heetveldsweg.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (22 foto's)...

 
09-10-2010  

Yvon Women's Wear 20 jaar aan de Koornmarkt

 

ALMELO - Precies op de 'Dag van de Toegankelijkheid' vierde Yvon dat ze twintig jaar geleden met haar zaak verhuisde van de Rietstraat naar de Koornmarkt. En heren... met de toegankelijkheid zit het helemaal snor, want als moeder en dochter gezellig aan het shoppen zijn bij Yvon Women's Wear staat de koffie klaar om het 'wachten' te veraangenamen! 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-10-2010  

Sporten met en zonder een beperking

 

ALMELO – In de 'Week van de Toegankelijkheid' was de Koornmarkt was zaterdag het domijn van verenigingen en organisaties die sporten aanbieden voor mensen met een fysieke beperking en zonder fysieke beperking. Het doel is bewustwording dat sporten goed is voor iedereen.
Heracles Almelo liet eveneens haar maatschappelijke betrokkenheid blijken door  middenvelder Kwame Quansah en coördinator Willem Hoevers van de stichting Heracles Foundation af te vaardigen. 

 

< Jan Bril nam een kijkje. (Meer foto's)

Fotoreportage (35 foto's)...

 
11-10-2010  

Gravenallee wordt weer een fraaie allee

 

ALMELO – Het fraaiste plekje in het hart van Almelo krijgt weer de uitstraling die het verdiend. Weg met de diverse verharding is het motto. Een mooie traditionele klinkerbestrating is wat het verdiend, dit historische plekje op steenworpafstand van de Hema.
De vaklieden van Groote Infra maken er iets mooi's van.

< Coen Mulder nam een kijkje naar de vorderingen.
(meer foto's van Coen)

Fotoreportage (9 foto's)...

 
12-10-2010  

AlmeloAnders.nl steekt de draak met Knip

 

ALMELO – Op de website www.almeloanders.nl wordt onder de titel ‘Dolle Pret op het Binnenhof’ de draak gestoken met de aanstaande benoeming van voormalig burgemeester Menno Knip tot senator voor de VVD. Ook op de satirische website een gefaked gesprek tussen hotelier Hammink en wethouder van Woudenbergh over het plan Almelo Nouveau.
Verder de problematiek van het stallen van fietsen nabij het station waar blijkbaar de reclame-inkomsten van een billboard belangrijker zijn dan het vrij houden van de fietsenrekken en is er aandacht voor ex- wethouder Bert Kuiper middels een ‘videoboodschap’ van Bert.
Even kijken dus voor wat onvervalste Almelose satire.

 
13-10-2010  

Getuigen gezocht autobrand R. Verhulstlaan

 

ALMELO - De politie Twente is opzoek naar getuigen van de autobrand op dinsdag 12 oktober aan de Rombout Verhulstlaan in Almelo. Rond 22.30 uur is er melding van de brand gedaan. In eerste instantie werd gedacht dat er een boom in de brand zou staan. Uiteindelijk bleek het om een geparkeerde auto te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat het om brandstichting gaat.
Inmiddels is uit onderzoek duidelijk geworden dat rond 22.30 uur een oudere man en vrouw op de Rombout Verhulstaan hebben gelopen. Dit stel heeft aangebeld bij een van de buurtbewoners en gevraagd of hij wist wat er aan de hand was. Volgens de man en de vrouw zou er brand zijn. De buurtbewoner heeft daarop de brandweer gebeld. De politie wil graag met deze oudere man en vrouw in contact komen. Zij kunnen mogelijk belangrijke getuigen zijn.
Daarnaast verzoekt de politie mensen die rond 22.30 uur mensen of voertuigen in de omgeving van de Rombout Verhulstlaan hebben gezien zich te melden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie Twente, rechercheteam Almelo op: 0900 – 8844.
(2010092722)
 

 
13-10-2010  

NAT inventariseert lichthinder plekken

  ALMELO – De stichting Natuurlijk Twente (NAT) inventariseert alle lichthinder plekken in Almelo met als doel het terugdringen van lichthinder in de nachtelijke uren. Het doel is het terugdringen van de overlast voor dieren die de nacht nodig hebben om te overleven, het verminderen van Co2 uitstoot en het terugdringen van het ‘onnodig’ energieverbruik.
Lees verder...

 
14-10-2010  

VVBA op pad met chronisch zieke kids

  ALMELO - Het leven met een chronische ziekte is geen sinecure. Zeker niet als je een klein kind bent en zonder zorgen – en zeker zonder pijn – zou moeten opgroeien. Een heel klein beetje zorgeloosheid kregen bijna veertig kinderen met een aandoening deze week cadeau; ze gingen in een grote bus naar de Beerze Bulten voor een middagje vertier en lekkernijen.
Het uitje naar het Giga Konijnenhol in de avontuurlijke omgeving van Beerze was een presentje voor de chronisch zieke kinderen van de Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo en omgeving (VVBA) en haar samenwerkingspartners ROC van Twente en OCT en RBC Rijssen.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-10-2010  

Convenant maatschappelijke stages

 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft met een aantal onderwijsinstellingen een convenant getekend ter bevordering van maatschappelijke stages van leerlingen bij instellingen, verenigingen en organisaties. Het convenant werd in de businessroom van het Polmanstadion namens de gemeente getekend door wethouder Mieke Kuik-Verweg met directieleden van o.a. Pius X, St. Canisius, CSG Het Noordik, OSG Erasmus en AOC Oost. Scoop Welzijn neemt namens de gemeente de begeleiding op zich van het project. Tijdens de bijeenkomst presenteerde Jan Olde Kalter namens Heracles Almelo het maatschappelijke project ‘Heracles scoort voor Iedereen’. Daarmee onderstrepend dat ook Heracles Almelo haar maatschappelijke taken op zich neemt.
Lees verder

Fotoreportage (6 foto's)...

 
14-10-2010  

Excursie onderwijs in Week van de Techniek

 

ALMELO – Op initiatief van de Industriële Kring Twente afd. Almelo, de gemeente Almelo, het basisonderwijs en drie scholen voor het voortgezet onderwijs wordt van 18 t/m 21 oktober de 1e ‘Week van de Techniek’ gehouden. Tijdens die dagen kunnen leerlingen met hun ouders kennis maken met tien technische bedrijven in Almelo. De deelnemende bedrijven zijn: PANanalytical, Aeronamic Aircraft subsystems, VDL Enabling Technologies, Sensata Technologies, Urenco, Munsterhuis Autobedrijven, Bolletje, Schmits Chemical Solutions te Almelo en Groothuis Bouw te Harbrinkhoek.
Lees verder

v.l.n.r.: Wethouder Mieke Kuik-Verweg, IKT-bestuurder Cees van Gilst, Gert Overweg – namens het Onderwijs, projectleider Gerard Venneman en wethouder Johan Andela

 
14-10-2010  

CDA-raadslid stapt uit de fractie

 

ALMELO – Het CDA-raadslid Imran Dikmen-Yalçi heeft haar lidmaatschap van het CDA opgezegd. Als reden geldt voor haar de samenwerking van het CDA met de PVV van Geert Wilders. De PVV is volgens haar een beweging die mensen uitsluit en delen van de samenleving anders wil behandelen en dat is volkomen tegen haar principes. De samenwerking met Wilders is voor haar een gruwel en het verloochent de beginselen van het CDA waarin zij juist wilde samenwerken aan de toekomst van onze kinderen ongeacht ras, geloof of geaardheid.
Lees verder

 
15-10-2010  

Posters op plekken autobrand

 

ALMELO - Politie Twente heeft op twee plekken in Almelo waar onlangs auto’s in de brand zijn gestoken posters opgehangen. Het gaat om de Rombout Verhulstlaan en de Schoolstraat. Op de poster staat een oproep aan getuigen om zich te melden als ze informatie over de branden hebben. Ook vraagt de politie mensen alert te zijn.  Zondagochtend 9 oktober heeft er rond 02.10 uur een camper in de brand gestaan op de hoek Schoolstraat – Olmstraat in Almelo. De brandweer heeft de brand snel geblust, maar kon niet voorkomen dat de camper is uitgebrand en een woning eveneens schade heeft opgelopen. Dinsdagavond 12 oktober is er rond 22.30 uur een auto in brand gestoken aan de Rombout Verhulstlaan. De politie doet al enkele maanden onderzoek naar verschillende branden in Almelo, waaronder autobranden. Politie Twente roept mensen op alert te zijn bij (auto)branden in Almelo en vraagt mensen direct contact op te nemen als er zaken zijn die ze niet vertrouwen. Bent u getuige van een brandstichting bel dan direct 112. Heeft u tips, bel dan met het Tamalateam van Politie Twente op: 0900 – 8844. Anoniem informatie doorgeven kan via 0800 - 7000.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-10-2010  

Rumoer over minima-bezuinigingen

 

ALMELO – De tweede uitzending vanuit Proeflokaal ’t Hookhoes van het discussie programma Rumoer ging vooral over de aangekondigde bezuinigingen bij het minimabeleid. Alle belangenorganisaties en ook de Voedselbank Almelo hebben stevige kritiek op de collegevoorstellen. Deze wil de Verordening Maatschappelijke Participatie opheffen waardoor geen bijdragen meer verleend worden in het lidmaatschap van sportclubs, lidmaatschap bibliotheek, abonnement op kranten, internetaansluiting, schoolreisjes voor kinderen en kaartjes voor theater- bioscoop- en concertbezoeken.
Te gast was ook wielrenner Tom Stamsnijder uit Bornerbroek die kwam vertellen waarom hij weggaat bij het Rabobank wielerteam.
Bibliotheekdirecteur Jan Krol las een column voor waarin hij uiteenzette waarom de bijbel met spoed uit de bbliotheek verbannen moet worden.

Luister Rumoer via uitzending gemist Radio Almelo en lees TC Tubantia 

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-10-2010  

Barbershop viert jubileum voor KiKa

 

ALMELO – De Barbershop aan de Ootmarsumsestraat 407a vierde vandaag haar vijftienjarig bestaan en deed dat in het kader van Kinderen Kankervrij (KiKa).
Voor elke knipbeurt die vandaag werd gedaan bij de klanten, stond de Barbershop tien euro af aan KiKa en dat is wel een klein berichtje waard. 

< Foto: Jan Bril
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-10-2010  

LANparty PCforceV6 in ‘t Veurbrook

 

ALMELO - Drie dagen lang is wijkcentrum ’t Veurbrook het domein van de Computergamers. Gedurende die tijd wordt er fanatiek tijdens de Lanparty PCforceV6 tegen elkaar gespeeld om de prijzen. Op zondag is om 16.00 uur het einde en de prijsuitreiking.
Bezoekers zijn welkom tussen 10.30 en 20.00 uur.

< Jan Bril nam tussendoor even een kijkje
(meer foto's)

Fotoreportage (16 foto's)...

 
16-10-2010  

Kunsttentoonstelling op De Heemde

 

ALMELO - Als afsluiting van de Kinderboekenweek met als onderwerp ‘De grote tekententoonstelling’, waren de kinderen van de basisschool De Heemde aan de Hanzelaan de hele week in actie om tekeningen te maken voor de slottentoonstelling.
Van de kleutergroepen t/m groep 8 was het een ‘creatieve bende’ maar werden ook kunstwerken van bekende kunstschilders als Monet en Renoir besproken omdat op De Heemde belang wordt gehecht om talenten te ontwikkelen.
Naast de slottentoonstelling van de zelf gemaakte kunstwerken, was er tevens een boekenbeurs waar de leerlingen hun eigen boeken konden verkopen of ruilen.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
17-10-2010  

Binnenbrandje in het Twenthe Centrum

 

ALMELO – Zondagmiddag rond 17.30 uur zien voorbijgangers rook komen uit het Twenthe Centrum aan de Burgemeester Raveslootsingel en slaan alarm via 112. Het Twenthe Centrum wordt momenteel verbouwd tot o.a. UWV Werkplein en vanwege de omvang van het gebouw nam de brandweer geen risico en rukte met grootmaterieel uit.
Bij aankomst en na onderzoek bleek het mee te vallen en kon al snel het sein brand meester worden gegeven zonder dat echt grote schade werd aangericht. 

< Kijk hier naar de fotoreportage van Patrick Weegink

 
18-10-2010  

Autopyromaan slaat weer toe

 

ALMELO – Binnen een week waren er in Almelo drie gevallen van autobrand en het lijkt maar niet te stoppen. Dinsdag 12 oktober stond er een geparkeerde auto aan de Rombout Verhulstlaan in in de hens en maandagavond werd alarm geslagen voor autobranden aan De Kreek en de Bellavistastraat. Bij de laatste ging het om een poging gelet op de aansteekhoutjes die onder de auto werd gevonden maar de auto aan de nabij gelegen De Kreek ging in vlammen op.
Al met al heeft de recherche 68 branden in onderzoek waarbij vermoedelijk brandstichting in het geding is. Het gaat daarbij om schuttingbranden, conifeerbranden, containers, afvalbakken en auto’s.
De politie verzoekt dringend om ogen en oren open te houden en tips die tot oplossingen kunnen leiden door te geven via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

< Kijk hier naar de foto’s van Patrick Weegink

 
19-10-2010  

Presentatie nieuw stadion en de voetbalwet

 

ALMELO – Maandagavond werd in de businessroom van het Polmanstadion het plan voor een nieuw voetbalstadion gepresenteerd aan het grote publiek. Architect Norbert Lienesch van PR8 Architecten en projectmanager Bert Westra gaven uitleg over het bouwplan. Ook via vragen kwamen onderwerpen als het supporterscafé, het rolstoelterras, het rookbeleid en de financiering aan de orde.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld gaf uitleg over de inzet van de nieuwe voetbalwet evenals officier van justitie Carlo Dronkers. Zijn uitleg van een vicueuze cirkel van 5 km rond de middenstip waarin een gebiedsverbod kan worden opgelegd, maakte niet veel indruk onder de talrijke aanwezigen. In dat verband werd bijvoorbeeld niet gewezen op bepalingen in de Grondwet en het Europees recht die personen die binnen die cirkel wonen, het gebiedsverbod niet kan worden opgelegd. Daarvoor zou een kleine cirkel rondom het stadion meer uitkomst bieden en moet ten aanzien van ‘raddraaiers’ toch ook een dossier worden opgebouwd.
Heracles Almelo voorzitter Jan Smit, die vol enthousiasme is voor de bouw van een nieuw stadion, gaf te kennen dat het wel snel dient te gebeuren omdat hij anders de ‘Pijp aan Maarten’ geeft.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (14 foto's)...

 
20-10-2010  

Precisie carrouselwerk bij Boessenkool


Foto 1: De Galacsi Structure klaar voor afbouw met ultra High Tech Optiek voor grensverleggend onderzoek in het heelal, 30 lichtjaren van de aarde verwijderd.
 

Innovatieve co-maker denkt en werkt mee om de beste resultaten te bereiken
ALMELO - Bij Machinefabriek Boessenkool in Almelo vertrekt deze week (week 42) het zo genoemde Galacsi frame. De Galacsi is onderdeel van de Adaptive Optics Facility (AOF), een systeem van lenzen en spiegels om uit de ruimte opgevangen signalen beter te kunnen interpreteren.
Het frame heeft een diameter van 2500 mm en een vlakheid van 0,05 mm. De positioneervlakken zijn nauwkeuriger dan 0,01 mm.
Voordat de reis naar het Very Large Telescoop (VLT) project op de berg Paranal in Chili gaat, worden in Garching bij München eerst de hightech lenzen en spiegels ingebouwd.

Op eindresultaat gerichte productie
Om de uiterst nauwkeurige resultaten te kunnen bereiken moest af en toe worden afgeweken van de vooraf berekende details en werkvolgorde. Het zeer zware laswerk in de aluminium delen vereiste aangepaste materiaaldikte en afmetingen. Na het nodige innovatief denken en doen zijn de juiste passingen en de exacte maatvoering van het totale werkstuk perfect gerealiseerd.

Matter dan mat spuitwerk
Om de observaties in de ruimte zo zuiver mogelijk op te vangen en te interpreteren is het noodzakelijk dat er in het apparaat geen lichtvervuiling (reflectie) op kan treden. Daarvoor is het binnenwerk van een heel speciale coating voorzien door een zeer gespecialiseerd coatbedrijf.

Innovatieve ondernemingscultuur
Je merkt bij Boessenkool heel goed dat de mensen die dit project hebben gerealiseerd genoten van het overwinnen van de uitdagingen in dit werkstuk. Zonder de betrokkenheid en innovatieve kwaliteiten die in hun ondernemingscultuur zijn ingebakken lijkt deze bijzondere Galacsi onmogelijk in een keer goed gemaakt te kunnen worden. Inmiddels wordt bij Boessenkool alweer volop gewerkt aan het volgende precisie apparaat van groot formaat voor de opdrachtgevers van het Very Large Telescoop project.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-10-2010  

AWV woedend op stichting Evenementen (upd)


Het 'inklaren' van de Sint in 2009 - foto: AWV
  ALMELO – De Almelose Watersport Vereniging (AWV) is woedend op de stichting Evenementen Almelo. Reden is de late opzegging om de Sinterklaasintocht na een reeks van 25 jaar niet meer vanaf de werf van AWV te laten vertrekken omdat de stichting Evenementen Almelo niet langer is gediend van het meevaren van ‘witte´ passagiers.

In 2008 zorgde de stichting Evenementen Almelo ook al voor ophef omdat de ‘kanopieten´ niet meer welkom waren bij de feestelijke intocht. Reden was toen dat de ‘kanopieten´ nog wel eens een rolletje onder water maakten waarbij de schmink niet altijd even watervast bleek. Toen haalde men er het NCRV TV-programma ‘Man bijt Hond´ mee. Maar wederom die aandacht zou teveel eer zijn voor de stichting Evenementen Almelo.
Bovendien hebben wij op onze oude archieffoto´s gezien dat juist veel ‘witte´ gemeentebobo´s meevaren. Kortom wederom niet erg ‘gentlemen like´ van de stichting Evenementen Almelo!
De intocht is op zaterdag 13 november a.s.

Naschrift redactie:
Als bijlagen de brief van AWV en het daarop volgende persbericht van de stichting Evenementen Almelo als reactie.
De stichting heeft het in haar persbericht over een opgelegd afmeerverbod door Rijkswaterstaat aan de vaarzijde van het Twentekanaal.
Hoe kan het, dat Rijkswaterstaat een afmeerverbod instelt in de officiële jachthaven van AWV is dan de eerste vraag?
Ook heeft de stichting het over in het kielzog meevarende blanke passagiers op volgboten bestaande uit opa's, oma's, ouders en kleinkinderen.
AWV laat weten dat sinds jaar en dag op twee boten gehandicapte kinderen meevaren als gast en aansluitend na terugkomst in de jachthaven sinds jaar en dag een sinterklaasfeest wordt georganiseerd voor leden en meevarende gasten.
Ook stelt AWV dat het vaarwater van iedereen is en volgboten de vrijheid hebben om in het kielzog van de pakjesboot het kanaal te bevaren naar en van de haven in de binnenstad.
Ook dit jaar wil AWV dat proberen te organiseren ondanks de opstelling van de stichting Evenementen Almelo die AWV na 25 jaar wil afdanken voor bewezen diensten.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-10-2010  

Schoolexcursies tijdens ‘Week van de Techniek´

 

ALMELO – In de voor Almelo eerste ‘Week van de Techniek’ bezochten basisscholen diverse bedrijven voor een kijkje in de keuken om kennis te maken met de carrièrekansen die technische bedrijven bieden. De Industriële Kring Twente afdeling Almelo en deelnemende bedrijven als PANanalytical, Aeronamic Aircraft subsystems, VDL Enabling Technologies, Sensata Technologies, Urenco, Munsterhuis Autobedrijven, Bolletje, Schmits Chemical Solutions te Almelo en Groothuis Bouw te Harbrinkhoek organiseerden de ‘Week van de Techniek’ samen met het onderwijs in Almelo.

< De leerlingen van De Noorderborch brachten een bezoek aan Groothuis Woningbouw.

Op steenworp afstand van basisschool Noorderborch staat, een beetje verscholen in het groen, het complex van Groothuis Woningbouw. De meeste kinderen uit groep acht wisten niet eens dat het bestond. Tot dinsdag 19 oktober; de dag dat ze kennismaakten met de bouw en zich konden verbazen over het bouwbedrijf Groothuis en wat ze er allemaal kunnen (maken). En waar ook ultra korte workshops werden gegeven door de VVBA e.o.
De Noorderborch is een van de twaalf basisscholen die meedoen aan de allereerste Week van de Techniek in Almelo. De leerlingen uit de groepen zeven en acht van die scholen, bezoeken een of meer van de tien bedrijven in de Week van de Techniek hun deuren openen voor jonge gasten. De Week van de Techniek wordt gehouden om kinderen te laten zien en ervaren dat het leuk is om een technisch vak te leren.
Bij Groothuis woningbouw was er een topprogramma. Met niet één, maar twee leuke onderdelen (een rondleiding door het hele bedrijf en miniworkshops metselen, timmeren, tegelzetten en hand- en sluitwerk demonteren) en een wedstrijdje. De rondgang begon in een enorme hal waar ruw houten planken worden verwerkt tot complete kozijnen. De kinderen stonden overal met de neus bovenop en konden precies zien hoe dat in z’n werk gaat. Om het allemaal extra leuk te maken, moesten de jongens en meisjes van Groothuis vragen beantwoorden over het productieproces. Onder de beste deelnemers wordt een hijskraan van lego verloot. Tweede onderdeel bij Groothuis werd verzorgd door de VVBA e.o. Die liet de kinderen zelf timmeren en zagen, tegels zetten en metselen. Natuurlijk met een beetje hulp van een klein peloton inmiddels gepensioneerde vakkrachten. Bij Groothuis woningbouw beleefden de medewerkers ook veel plezier aan het jeugdige bezoek. ‘We doen mee aan de Week van de Techniek in Almelo omdat we het belangrijk vinden. Er zijn altijd kinderen die met hun handen willen werken. Wij kunnen ze laten zien dat je in de bouw heel veel verschillende beroepen hebt en dat de bouw hartstikke leuk is’, aldus Raymond Rolefes van Groothuis woningbouw.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-10-2010  

Kookwedstrijden op de donderdagmarkt

 

ALMELO – Vandaag werd op de centrummarkt de jaarlijkse kookwedstrijd gehouden voor leerlingen van de kokopleiding van het ROC van Twente. Organisatoren zijn de Twentse AAK ( Alliantie van Ambachtelijke Twentse Koks), het ROC van Twente en de stichting Almelose Weekmarkten.
Als juryleden fungeerden TV-kok Huub Oudshoorn, SVH Meesterkok Jelle Wagenaar en de van RTV Oost bekende Thea Kroese die vooral veel streekgerechten op de TV bracht. Zij was tevens de juryvoorzitter.
Door de kookwedstrijden werd de tijdsduur van de donderdagmarkt verlengd tot 15.00 uur.
Het winnende koppel Nelson Tanate en Tobias Mintjens mogen deelnemen aan de voorronde van de Nationale Kampioenschappen voor jonge koks tijdens het beroepenevenement Skills Masters dat van 24 t/m 26 maart 2011wordt gehouden in Rotterdam.

< Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (14 foto's)...

 
21-10-2010  

Braakink Caravans failliet

 

ALMELO – Braakink Caravans aan de Ambachtstraat 20 te Almelo is door de rechtbank in Almelo op 20 oktober jl. failliet verklaard. Tot curator is benoemd Mr. H.J.G.M. te Woerd van Daniëls Huisman Advocaten te Almelo.
 

 
21-10-2010  

Rumoer over voetbal en gemeenteraad


Gijs Stork wil wel terug naar het begin van de volksvertegenwoordiging toen raadsleden individueel werden gekozen.
 

ALMELO – De derde radio-uitzending van het discussieprogramma Rumoer uit Proeflokaal ’t Hookhoes ging donderdagavond over het inmiddels ingetrokken stadionverbod van de ‘Almelose Dries Roelvink’ Gertie Leushuis en de versnippering in de gemeenteraad die inmiddels bestaat uit 14 fracties.
Zanger Leushuis kreeg een stadionverbod omdat hij met een naakte opblaaspop langs het veld liep tijdens de westrijd tegen FC Twente om de ‘meute’ op de tribunes op te zwepen. Het opgelegde verbod werd echter door het bestuur van Heracles Almelo al weer ingetrokken na de vele bezwaren uit de supportersschare die de opzwepende acties van Leushuis wel kan waarderen. Reden voor raadslid Jan Hammink (PvdA) om Leushuis te verblijden met een fietspomp zodat Leushuis zijn opblaaspop weer kan vullen. Maar dan wel in een zwart-witte outfit.
Ter discussie stond ook de versnippering van de gemeenteraad nu deze na de verkiezing in maart jl. alweer is toegenomen naar 14 door het uitstappen van eerst Gerwin Kamphuis uit de PVA en onlangs de Turkse Almelose Imran Dikmen-Yalçi uit de fractie van het CDA vanwege de samenwerking met de PVV van Gert Wilders.
Nestor van de gemeenteraad Gijs Stork doet er niet moeilijk over en juicht het alleen maar toe. ‘Des te meer, des te beter’, riep Stork in de microfoon van Radio Almelo tijdens het discussieprogramma Rumoer in proeflokaal ’t Hookhoes. ‘Pas dan krijg je echte democratie. Want er zijn in de grote fracties allerlei individuen die twijfelen. Alleen de fractiediscipline houdt ze nu nog in het gareel’, aldus Stork die verder vindt dat eerst dan, de voorstellen op zijn merites kunnen worden beoordeeld en niet meer ‘door de strot’ geduwd worden onder de druk van de collegepartijen.

< Fotoreportage Jan Bril

Beluister hier de discussie via Radio Almelo gemist.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
22-10-2010  

Trotse vader wint ‘Laptop van Loes´

 

ALMELO – Sinds twee jaar is Loes ‘hulp bij opvoeden van kinderen’ actief in Almelo, net zoals in meerdere Twentse steden. Ouders die tips willen ontvangen bij het opvoeden van hun kinderen kunnen namelijk bij Loes terecht via de website www.loes.nl Dat deed, naast de ruim zeshonderd maandelijkse websitebezoekers, ook de Almeloër Martin Langcamp en hij viel met zijn neus in de boter tijdens de actie ‘Een trotse vader’ waarbij een laptop van Loes te winnen viel.

Lees verder

 

 
22-10-2010  

Jan Olde Kalter per direct weg bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Veiligheidscoördinator Jan Olde Kalter is per direct opgestapt bij Heracles Almelo. Nog maar enkele weken geleden liet hij aan AlmeloNieuws.nl weten het bijzonder naar zijn zin te hebben en voor maximaal drie jaar door het Politiekorps Twente te zijn gedetacheerd bij de Almelose eredivisionist.
Eerst volgend jaar zou hij moeten besluiten om bij de club in dienst te treden, maar dat besluit is nu versneld achterhaald door zijn functie per direct ter beschikking te stellen.
Heracles Almelo laat in een persbericht weten zijn directe vertrek te betreuren en wil zo snel mogelijk een nieuwe veiligheidscoördinator aanstellen. Olde Kalter geeft geen commentaar en wil ook niet reageren op het verbod dat het bestuur van Heracles Almelo vorige week instelde om zich tijdens de wedstrijd nog langs de boarding of op de trappen te bevinden.
Deze maatregel, op straffe van een stadionverbod, leidde tijdens de wedstrijd tegen NEC tot felle protesten van de ‘harde kern’ onder de supporters.

< Veiligheidscoördinator Jan Olde Kalter stapt per direct op
foto: Freek Buitenweg

 
23-10-2010  

Middelkamp doet aangifte tegen sloop Indië

 

ALMELO – Milieuadviseur Middelkamp stapte al vijf keer naar de voorzieningenrechter van de Almelose rechtbank inzake de sloop- en breekactiviteiten in opdracht van Ter Steege Vastgoed BV op het Indiëcomplex. Drie keer deed hij dat namens zichzelf en de laatste twee keer namens sloopbedrijf Kolenbrander uit Bornerbroek. Alle keren kreeg hij het lid op de neus maar nu heeft Middelkamp vrijdag jl. aangifte gedaan bij de politie tegen de sloopwerkzaamheden, meldt TC Tubantia.

De beweegredenen van Middelkamp is de verspreiding van kwartsstof die bij de sloopactiviteiten vrijkomt en kankerverwekkend kan zijn. In baksteen zit namelijk ook kwartsstof dat overigens in de natuur veelvuldig voorkomt. Bijvoorbeeld bijna het hele Nederlandse Noordzeestrand heeft een hoger kwartsgehalte dan de Europese wettelijke norm toestaat en toch is het strand vrij toegankelijk voor recreatie.

Tijdens de sloopwerkzaamheden op het 22 ha grootte Indiëcomplex, wordt door sloopbedrijf RGS uit Rijssen zoals door de gemeente voorgeschreven een watervernevelaar ingezet en de bestuursrechter zag dan ook geen aanleiding om in te grijpen.
Ter Steege Vastgoed BV wil op het Indiëcomplex een woonrijk in de kern van de stad maken voor jong en oud, inclusief kinderdagverblijf en een ambitieuze kunsthal.

 
24-10-2010  

Almelose Ruiterdagen gedupeerd door autobrand

 

ALMELO – De stichting Twents Hippisch Centrum, de stichting organisatie Almelose Ruiterdagen en Rijvereniging en ponyclub De Looleeruiters zijn zaterdagavond ernstig gedupeerd door een brandstichting van het bedrijfsvoertuig die door de drie organisaties wordt gebruikt t.b.v. de hippische evenementen die op het Twents Hippisch Centrum te Almelo worden georganiseerd.
Het voertuig dat stond geparkeerd bij een bedrijf aan de Geysendorfferweg werd zaterdagavond rond 20.00 uur in de hens gestoken door een onverlaat.
Omdat de blusploeg van de brandweer van post Noord toevallig nog aan de koffie zat wegens een brand in Geerdijk (gem. Twenterand), was men snel ter plaatse om het overslaan van de brand op het bedrijfspand te voorkomen.
De unit Forensisch Technische Opsporing van de Regiopolitie Twente heeft de brandstichting in onderzoek. Tips kunnen naar: 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000

< Foto: Patrick Weegink
(meer foto's)


Overigens gaan de ponywedstrijden vandaag op het Twents Hippisch Centrum gewoon door. Het is het laatste buitenconcours van dit seizoen.

 
24-10-2010  

Herten onder dak in Rogmanspark

 

ALMELO – Mooi op tijd voor de winter hebben de herten in het Rogmanspark een nieuw dak op hun winterkwartier gekregen. Bij regen, sneeuw en kou kunnen de dieren weer schuilen onder een nieuw strodak dat in de afgelopen dagen volgens traditioneel vakmanschap werd aangebracht.
Samen met de nieuwe klinkerbestrating in de Gravenallee ziet het rondje Huize Almelo er weer fraai uit.

< Foto: Coen Mulder

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-10-2010  

Pyromanen slaan 2 x toe in Ossenkoppelerhoek

 

ALMELO - Zondagavond werd de brandweer in korte tijd twee keer gealarmeerd voor branden in de Almelose wijk Ossenkoppelerhoek. Aan de Frederik van Eedenstraat werd vermoedelijk brandgesticht in een leegstaand bedrijfspand waar voorheen een kringloopwinkel was gevestigd. Nog tijdens het nablussen kwam het alarm van een brand in het restaurant van de voormalige sporthal Rembrandt aan de Rembrandtlaan. Slechts enekel honderden meters om de hoek van de brand aan de Frederik van Eedenstraat.
De sporthal werd gesloopt omdat enkele weken geleden de Topsporthal IISPA aan de Weezebeeksingel in gebruik werd genomen. Bij de branden werden brandweerkorpsen uit Almelo, Wierden en Rijssen ingeschakeld.
Het aantal branden in Almelo begint dramatische vormen aan te nemen ondanks dat de Politie Twente een speciaal rechercheteam in het leven heeft geroepen. De politie schakelde Burgernet in, omdat twee jongens in donkere kleding met mutsen op werden gezien die na het ontstaan van de brand in de Frederik van Eedenstraat wegrenden. Het leidde niet tot een aanhouding. Tips ontvangt de politie graag via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

< Frederik van Eedenstraat - foto: Patrick Weegink
(meer foto's)

 
25-10-2010  

De Blokkendoos nu aan de Windmolen

 

ALMELO – Het heeft de nodige voeten in de aarde gehad om kinderdagverblijf De Blokkendoos van de Vogelweide te verhuizen naar een nieuwe locatie, maar uiteindelijk is er aan De Windmolen 24 een prachtig kinderdagverblijf ontstaan voor 3 groepen van in totaal ±40 kinderen. Het prachtig verbouwde pand biedt eveneens ruimte om met een buitenschoolse opvang te starten voor ± 25 kinderen per dagdeel en daar is directrice mevrouw Ten Tusscher dan ook bijzonder trots op.
Lees verder…

 
26-10-2010  

Opnieuw twee autobranden

 

ALMELO – Maandagavond gingen opnieuw twee auto’s in de hens. De eerste melding kwam even na tien uur uit de Henk Höftenstraat in de wijk Sluitersveld. Een klein uurtje later werd een autobrand gemeld bij garage Smaling aan de Bornsestraat waar een Landrover Defender in de fik ging.
Het speciaal opgetuigde Tamalateam van het Politiekorps Twente heeft in middels meer dan 70 branden in onderzoek waarvan zeker 26 autobranden.
Tips ontvangt de politie graag via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000

< Foto's: Jan Bril

Fotoreportage (7 foto's)...

 
26-10-2010  

Vipix maakt luchtfoto’s met UFO’s

 

ALMELO – Mocht u in de nabije toekomst een UFO zien bel dan niet meteen de politie want de kans is groot dat er twee mannen met grote controles ergens in de buurt staan. Henk van Oosten en Richard Nijhof hebben sinds kort namelijk het bedrijf Vipix opgezet wat gespecialiseerd is in het maken van luchtfoto’s of video’s voor tal van opdrachtgevers.

Lees verder…

 
26-10-2010  

Overval op tankstation Baniersweg

 

ALMELO – Tankstation Leus aan de Baniersweg werd dinsdagavond tegen acht uur overvallen door een man in donkere kleding en een donkere bivakmuts. De dader, met Twentse tongval, bedreigde de medewerkster met een steekwapen en ging er met de inhoud van de kassa tussenuit voordat de gealarmeerde politie snel ter plaatse was. Het onderzoek duurt voort. 

Tips: Politie Twente via 0900-8844,
via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

 
27-10-2010  

Herfstactiviteiten bij Rietvogels en PH

 

ALMELO – Al sinds het begin van de week zijn er tijdens de herfstvakantie activiteiten voor de jeugd uit de wijken De Riet en Nieuwland bij SV Rietvogels. In samenwerking met het Sportbuurtwerk en de Krajicekfoundation worden dagelijks tientallen jongens en meisjes bezig gehouden met allerlei sportieve spelletjes op en rond het sportcomplex De Riet.
Zelfs voorzitter Bert Hümmels moest er woensdagmiddag aan geloven en gaf voetballes en liet de jeugd ter afsluiting van de woensdagsessie een ‘potje’ voetballen op de hoofdweide.
Donderdag gaat men met de jeugd het Louise van Haeftenplantsoen in, waar allerlei spelletjes worden georganiseerd en de Pannakooi volop zal worden gebruikt. De deelname is gratis en vrijdag is de laatste dag van de herfstactiviteiten.
De senioren houden vrijdag een kaartavond met klaverjassen, boonaken en jokeren. Kortom de club is weer actief bezig, want ook de mini’s zijn aan een Almelose competitie begonnen en op zaterdag 4 december komt Sinterklaas om 13.15 uur naar clubgebouw De Kauwe aan de Rietstraat.

Bij PH in de Schelfhorst was het woensdag ook een en al voetbal, met doelschieten en onderlinge partijtjes. Kortom op tal van Almelose sportvelden wordt de jeugd in de herfstvakantie actief bezig gehouden ondanks de frisse temperatuur.

< AlmeloNieuws nam woensdagmidag een kijkje.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
27-10-2010  

Menno Knip beëdigt tot 1e Kamerlid

 

DEN HAAG – Ex- burgemeester Menno Knip werd dinsdagmiddag beëdigt als 1e kamerlid voor de fractie van de VVD als opvolger van Uri Rosenthal. Rosenthal werd benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet Rutte/Verhagen.
Hij neemt ook de portefeuille ‘Europese Zaken’ over van zijn voorganger Rosenthal mede omdat hij gedurende de periode 2000/2009 al voorzitter is geweest van de VVD-commissie Europa.

 
28-10-2010  

Burgemeester houdt toezicht in Oekraïne

 

ALMELO - Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld is in Oekraïne als lid van een Europese delegatie die toeziet op de lokale verkiezingen die in Oekraïne worden gehouden op zondag 31 oktober a.s. Zij is plaatsvervangend lid van de Nederlandse delegatie van het Congres van Lokale en Regionale Overheden van het Europese Parlement. Dat is een raadgevend orgaan waarin lokale en regionale autoriteiten in de lidstaten van de Raad van Europa zijn vertegenwoordigd. Het heeft tot doel deze te laten deelnemen aan het Europese eenmakingproces en de werkzaamheden van de Raad van Europa. Eén van de taken is het toezien op verkiezingen, zoals in Oekraïne, dat lid wil worden van de Europese Unie. Bij de presidentsverkiezing in januari waren er ook vertegenwoordigers van het Europese Parlement. Die constateerden toen dat de presidentsverkiezing eerlijk was verlopen, in tegenstelling tot vier jaar daarvoor.

 
28-10-2010  

Arrestaties voor vuurwerkbom Heracles

 

ALMELO – De supportersvereniging Hart voor Heracles meldt op haar website dat de politie deze week twee verdachten heeft opgepakt die er worden van verdacht een vuurwerkbom tot ontploffing te hebben gebracht bij de voetbalwedstrijd tegen NEC op zondag 17 oktober jl.
Bij de ontploffing liepen een aantal omstanders lichte verwondingen op. De verdachten zouden zijn opgespoord via de videobeelden van de bewakingscamera’s die bij elke wedstrijd het publiek in de gaten houden.
Officieel is het bericht door de politie nog niet bevestigd, maar de daders wacht in ieder geval een stadionverbod en mogelijk zelfs financiële sancties van de KNVB en Heracles Almelo. Daarnaast zal ook het Openbaar Ministerie haar rol willen spelen in mogelijke strafvervolging.

 
28-10-2010  

Dode in woning C. Huygensstraat vermoord

 

ALMELO - In een woning aan de Constantijn Huygensstraat 6 in Almelo is vanmorgen een 43-jarige dode man gevonden nadat de bewoonster van het pand, een 36-jarige vrouw, zich om 06.00 uur in de ochtend op het politiebureau had gemeld met de mededeling dat in haar woning een dode zou liggen.
De politie ging daarop in de woning kijken en trof daar het lovenloze lichaam van de man aan. De vrouw werd daarop nog op het politiebureau aangehouden omdat voor de politie aannemelijk is dat het niet gaat om een natuurlijke dood maar mogelijk misdrijf in het spel is. Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) helpt de politie Twente bij het vaststellen van de doodsoorzaak.

De verdachte is in de loop van de dag overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne, waar zij in verzekering is gesteld. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 43-jarige man uit Almelo. Deze vermoedelijk uit Drachten afkomstige man stond niet ingeschreven op het adres aan de Constantijn Huygensstraat. Bekend is dat de man en vrouw relationele problemen hadden en de politie vaak assistentie verleende wanneer het weer hommeles was. Ook in de afgelopen nacht was er volgens buren weer flink lawaai in de woning tussen 01.00 uur en 03.00 uur.
De recherche doet nog nader onderzoek en de wijkagent is vandaag veel in de buurt aanwezig geweest en blijft ook de komende tijd het aanspreekpunt voor buurtbewoners.

Het Almelo's Weekblad meldt:
Volgens enkele buurtbewoners zou de bewoonster B.K. haar vriend Erik H. hebben neergestoken. Dit zou zijn gebeurd tussen 00.00 en 03.00 uur. Op dit moment is de politie bezig met een buurtonderzoek. Een en ander is nog niet officieel bevestigd. Kijk ook RTV Oost.

RTV Oost meldt:
Een anonieme tipgever meldt dat Erik H. zou zijn doodgeslagen met een hamer. De politie wil dat in het belang van het onderzoek niet bevestigen noch ontkennen.   

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-10-2010  

Nominatie voor Münsterproject Noordik


foto: Noordik-Leerling Etiënne Lagcher test na het interview bij een Duitse AUDI-dealer het nieuwste model
  ALMELO - Het “Münsterproject” van de sectie Duits van CSG Het Noordik in Almelo is genomineerd voor het Europees TalenLabel 2010. Dit is een prijs voor innovatieve talenprojecten die sinds 1998 wordt uitgereikt. Het thema van dit jaar is “Talen bouwen bruggen”.
Het Münsterproject van Het Noordik is bedoeld voor examenleerlingen VWO Duits. Door het project kunnen deze leerlingen op een motiverende wijze al hun Duitse vaardigheden in de praktijk toepassen. In november stappen ze daarvoor in de bus richting het Duitse Münster, waar ze een dag de tijd hebben om gesprekken te voeren over allerlei onderwerpen.
Lees verder...

 
28-10-2010  

Basisscholen schaatsen overdekt in Enschede

 

ALMELO - In de maand november gaan ongeveer 1250 basisschoolleerlingen van groep 7 op zes ochtenden schaatsen in IJshal Twente te Enschede. Het schaatsproject is onderdeel van het bevorderen van deelneming aan basissporten dat via Almelose basisscholen wordt uitgevoerd. Het is voor de tweede keer dat de schaatsochtenden worden georganiseerd. 
De deelnemers krijgen als beloning voor deelname aan het project een waardebon om nog eens te komen schaatsen onder hoede van een volwassene.
Naast de basisscholen zijn eveneens de ijsclub Twente uit Almelo en de IJshal Twente uit Enschede betrokken bij dit sportstimuleringsproject.
Alle deelnemende leerlingen kunnen in principe vrij schaatsen, maar diegenen die niet kunnen schaatsen krijgen dan schaatsles.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-10-2010  

Radio Almelo kabelTV stopt met Nieuwstekst

 

ALMELO – Op het TV-kanaal van Radio Almelo (AAvisie) worden geen nieuwsberichten meer getoond. Wel worden nieuwsberichten nog gepubliceerd via de website van Radio Almelo. Via de website zijn ook alle radio-uitzendingen na te luisteren via Gemist.
Op het TV-kanaal van Radio Almelo zijn voortaan thematische fotoreeksen over Almelo te bekijken.
Of het stoppen met AAvisie te wijten is aan een gebrek aan vrijwilligers is niet bekend, maar op de website wordt wel een oproep gedaan voor meerdere vrijwillige functies.

 
30-10-2010  

B&W wil stadhuis op plek Fortezza

 

ALMELO - Het nieuwe stadhuis van Almelo moet worden gebouwd op de locatie Fortezza aan de Egbert Gorterstraat. Dat is de uitkomst van een intern onderzoek dat de gemeente heeft gemaakt n.a.v. de financiële perikelen en het afblazen van een nieuw stadhuis op de Kloosterhof.
Lees verder...
Lees ook TC Tubantia over het B&W-plan en de verdeeldheid in de gemeenteraad.

 
30-10-2010  

Herfsttocht ATV Ruiten Drie

 

ALMELO – De wielertoerclub ATV Ruiten Drie hield zaterdag voor haar leden haar jaarlijkse herfsttocht. De mentale en fysieke voorbereidingen en het vertrek waren bij wijkcentrum De Schöppe.

< Fotoreportage: Coen Mulder (meer foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
31-10-2010  

Hoger beroep gijzeling stadhuis is maandag a.s.

 

ARNHEM – Maandag 1 november dient het hoger beroep over de gijzeling van 16 juni 2008 in het Almelose stadhuis bij het Gerechtshof in Arnhem. Op die dag gijzelde Ahmed O. met pistolen gewapend de toen nog in functie zijnde wethouder Kuiper en vier ambtenaren omdat O. kwaad was op de gemeente en verhaal wilde halen bij inmiddels ex- wethouder Sjoers maar hem niet aantrof.
Aanleiding was de al meer dan een jaar durende strijdt van de echtgenote van O. met de gemeente om een vergunning voor restaurant De Rechter in het voormalige V&D pand. Zowel ambtelijk als bestuurlijk waren toezeggingen gedaan en was alles verbouwd volgens de ambtelijke adviezen. Tegelijkertijd werd bestuurlijk de vergunning getraineerd omdat zoals uit het VARA TV-programma ZEMBLA later bleek, de gemeente geen vergunning wilde geven omdat volgens de visie het pand in 2017 zou moeten wijken voor de vernieuwing van de binnenstad (Nu zit er wel een eethuisje met vergunning). Ook startte ex- burgemeester Knip een BIBOB-onderzoek via het ministerie van Justitie waarbij bevindingen over het ondernemerspaar en personeelsleden heen en weer gingen en werden aangepast.
Ook de provinciale ombudsman tikte de gemeente gevoelig over de vingers inzake een onwettige ontruiming van het terras bij restaurant De Rechter. De bestuursrechter deed dat eveneens bij het onthouden van een ontheffing voor het tappen van bier tijdens Koninginnedag op het Waagplein en sprak zelfs van "detournement de pouvoir" (gebruik maken van wetgeving waarvoor het niet is bedoeld) toen de burgemeester na de weigering ook het bezwaar weigerde te erkennen.
Ahmed O. werd het allemaal teveel, en stak op 16 juni 2008 eerst het restaurant van zijn vrouw in de fik, sjeesde naar het stadhuis waar hij zijn auto eveneens in de hens stak voordat hij de trappen van het stadhuis opstormde op zoek naar wethouder Sjoers.
Door de rechtbank in Almelo werd Ahmed O. in oktober 2009 veroordeeld tot 9 jaar cel wegens vrijheidsberoving en maandag a.s. dient nu het hoger beroep.
Advocaat mevrouw mr. M. Goris heeft het Hof in Arnhem weten te overtuigen om enkele nieuwe getuigen te laten oproepen voor verhoor. Deze getuigen, waaronder ambtenaren, werden in de aanloop naar de zitting in Almelo alleen door de Rechter Commissaris gehoord en niet door de rechtbank. Onder hen is ook de eigenaar van het pand die moet getuigen hoe de halvering van het huurcontract onder druk van de gemeente tot stand kwam.
De hele affaire leidde tot een onderzoeksrapport van KPMG waarin honderden verbeteradviezen t.a.v. het vergunningenbeleid werden omschreven.

Update 08-11-2010
Lees ook dit
Een Link naar het commentaar van de juridisch adviseur van de echtgenote van gijzelnemer Ahmed O. De echtgenote was de exploitante van Restaurant 'De Rechter' en is op meerdere fronten met de gemeente in een juridische strijd verwikkeld.

Archief
Terug naar vorige pagina