Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-10-2009  

Officiële start preventieplan Ossenkoppelerhoek

 

ALMELO – Woensdagmiddag was er feest in winkelcentrum Van Goghplein. Wethouder Theo Schouten gaf het officiële startsein van het preventieplan Ossenkoppelerhoek. Door de slechte weersomstandigheden moesten de meeste activiteiten naar de centrale hal van het winkelcentrum worden verplaatst. Het kon de pret van de kinderen niet drukken. Minister Van der Laan heeft onlangs 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het verbeteren van de leefbaarheid in de Almelose wijk. Hoofddoel van het preventieplan Ossenkoppelerhoek is het realiseren van een sociale stijging van de wijk en de wijkbewoners. Tijdens het startfeest gaven verschillende organisaties een beeld van de diverse activiteiten en projecten die de komende tijd zullen worden uitgevoerd in de Ossenkoppelerhoek. Er was een loterij, een ballonnenwedstrijd en een springkussen voor kinderen. Ook aanwezig waren de corporaties St. Joseph en Beter Wonen die aangeven welke verbeterslagen zij in petto hebben voor de wijk.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
01-10-2009  

Zwemmen in het Polmanstadion?

 

ALMELO - Het Polmanstadion wordt een 50 meterzwembad. Tenminste, dat staat in het conceptverkiezingsprogramma van de D66. De D66 leden zien het wel zitten gezien het gejuich waar het plan mee werd ontvangen. Het zal dan ook definitief in het verkiezingsprogramma komen. Door het plan van een nieuw stadion komt de plek van het huidige stadion beschikbaar. Het is iedereen wel duidelijk dat het huidige zwembad aan vervanging toe is. Met een zwembad van internationale afmetingen zou een cluster van topsportaccommodaties ontstaan uit het voetbalstadion van Heracles, een zwembad en het in aanbouw zijnde Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo (IISPA). Maar eerst zal Twente zondag kopje onder gaan in het heilige Polmanstadion.

 
02-10-2009  

Startschot Maatschappelijke Stage Noordik

  ALMELO - Diverse instellingen kunnen binnenkort een telefoontje verwachten van leerlingen van CSG Het Noordik.
Deze en vorige week werd namelijk het startschot gegeven voor de Maatschappelijke Stage voor vierdejaars-leerlingen.
Dit betekent dat leerlingen de boer op gaan om een stageplek te zoeken voor dertig uur gedurende het schooljaar 2009-2010.
In het schooljaar 2010/2011 is Maatschappelijke Stage landelijk verplicht.
Lees verder...

 
02-10-2009  

WMO-adviesraad geïnstalleerd

 

ALMELO – Wethouder Theo Schouten installeerde eergisteren de WMO-adviesraad die de gemeente gevraagd en ongevraagd van advies mag dienen bij de uitvoering van de voorzieningen volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Als voorzitter werd benoemd de heer T. Zijlstra.
In de Kolkschool heeft de WMO-adviesraad een inlooploket voor burgers die adviezen willen bij hun aanvraag op de voorzieningen volgens de WMO.
 

 
02-10-2009  

DVO´71 met rug tegen de muur

 

ALMELO – De bezuinigingstaak waarmee de gemeenteraad het college van B&W opzadelde om ruim een euroton op de sport te bezuinigen, betekent dat de kleinste voetbalvereniging van Almelo, DVO’71 feitelijk met de rug tegen de muur staat. Het college wil namelijk het sportcomplex ’t Maatveld afstoten waardoor DVO’71 en honk- & softbalclub De Uitsmijters daar niet kunnen blijven. Het voormalige trainershonk van Heracles Almelo staat al leeg. Voor het Maatveld ligt ook al een bouwplan voor acht woningen klaar. Het ligt in de bedoeling dat de Uitsmijters naar het nieuw aan te leggen sportcomplex aan de Weezebeeksingel gaan en DVO’71 op sportcomplex De Riet wordt gehuisvest. Ambtelijk wordt er van gemeentezijde al jaren onderhandeld om de club samen te laten werken of te fuseren met sv Rietvogels.

Lees verder in het Almelo's Weekblad

 
03-10-2009  

Stadsfonds keert giften 2009 uit

 

Het bestuur van de Stichting Stadsfonds Almelo donderdag jl. de volgende subsidieaanvragen voor het jaar 2009 gehonoreerd:

De Muziekschool Twente t.b.v. Blockparty 0546 - € 1500,-
De Twentse Cultuurhistorische Vereniging “gouden jubileum 2008 ” - € 1000,-.
Toonkunst Almelo - € 500,-.
De CKV Kunstmarkt 2009 - € 1000,- 
Religieus erfgoed in de St. Georgiuskerk - € 1000,- 

 
03-10-2009  

Laatste uitvoering Mikado door Servus

 

ALMELO - De geschiedenis speelt zich af in het stadje Titipu in Japan, in de "vijftiende eeuw. Nanki-Poo, de zoon van de Mikado, moet met de hofdame Katisha trouwen. Omdat hij verliefd is op de lieftallige Yu Yum, ontvlucht hij het hof. Vermomd als minstreel gaat hij naar Titipu om Yum-Yum op te zoeken. Yum-Yum is verloofd met haar voogd Ko-Ko, maar die is ter dood veroordeeld. Tot zijn ontsteltenis verneemt Nanki-Poo dat Ko-Ko gratie heeft gekregen en tot opperbeul is benoemd. We hebben het over de operette Mikado. Vorige week was er een voorproefje tijdens de atelierroute. Vanavond was de laatste opvoering in de Pnielkerk, volgend jaar maart speelt Servus Kiss me, Kate. ”Kiss me, Kate" gaat in het kort over een theatergroep die een muzikale bewerking van Shakespeare’s The Taming of the Shrew uitvoeren. Het is dus een “stuk in een stuk”. “Kiss me, Kate” vertelt het verhaal van de ooit getrouwde, maar hu heftig gescheiden, musicalsterren Fred Graham en Lilli Vanessi.

AlmeloNieuws.nl ‘paparazzi’ Freek was er bij voor de fotoreportage

Fotoreportage (14 foto's)...

 
05-10-2009  

Hotelier begrijpt de wereld niet meer

 

ALMELO – Bijna 20 jaar is het geleden dat de familie Hammink neerstreek in het Almelose om de voormalige gemeentelijke schouwburg over te nemen en er het Theaterhotel van maakte dat er nu staat. Twee en een half miljoen gulden per jaar moest de gemeente jaarlijks ophoesten om de schouwburg in stand te houden. Door de privatisering kon dat tot de helft worden beperkt in de vorm van cultuursubsidie voor alleen het theaterprogramma. Hammink, die is aangesloten bij het van der Valk concern, investeerde destijds 25 miljoen gulden in de desolate schouwburg en bouwde er een hotel van allure bij.

Lees verder in het Almelo's Weekblad.

 
06-10-2009  

St. Stephanusschool weer snel te klein

 

BORNERBROEK - De uitbreiding van de St. Stephanusschool in Bornerbroek vordert gestaag. De school wordt met één leslokaal en een werkkamer uitgebreid. Of de uitbreiding, die in januari 2010 klaar moet zijn, voldoende is wordt betwijfeld. De school heeft nu 240 leerlingen terwijl de gemeente uitging van een prognose van 180 leerlingen.
Als oorzaak van de groei wordt gezien de autonome groei van Bornerbroek. Ook veel ouders uit de wijk Nijrees kiezen er voor om hun kinderen in Bornerbroek naar school te doen.

 
06-10-2009  

Ladies Circle als leerling automonteurs

 

ALMELO – Het is niet de eerste gedachte die bij je opkomt, maar de lady’s van Ladies Circle Oostenwind uit Almelo waren maandagavond te gast bij autobedrijf Zuithof in Bornerbroek om wat meer te leren van de techniek die het huidige vervoermiddel in zich heeft.
Normaal gaan ze gewapend met een mobieltje de weg op om ‘manlief’ of ANWB te kunnen bellen bij autopech, denk je dan. Nee, helemaal fout, nu moesten de gemanicuurde handjes ‘vuil’ worden gemaakt. Op enkele dubbel linkshandige Lady’s na lukte dat, hoewel de ‘master’ monteur er wel wat zorgelijk bij keek.
Zo’n 120 dames waren geïnteresseerd in banden verwisselen, bandspanning nakijken, lamp verwisselen en enkele doken zelfs moedig onder de motorkap om het oliepeil te meten. Natuurlijk was er ook aandacht voor het bloemschikken van La Difference uit Wierden en de mode van La Suite uit Almelo. In ieder geval moest ook de knip worden 'getrokken', want de baten van de avond gingen naar de stichting Intermobiel waar gehandicapte jongeren hun kennis en ervaring kunnen delen.

Onze 'paparazzi' Freek trok de stoute schoenen aan en knipte wat onwennig de plaatjes.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
06-10-2009  

Tunnels Nijreessingel opnieuw betegelen

 

ALMELO – De tunnels onder de Nijreessingel worden opnieuw betegeld. De tunnels die twee jaar geleden gereed kwamen, waren al betegeld maar de tegels lieten allemaal los. AlmeloNieuws- scribent Chris de Vries ontdekte destijds dat de aangebrachte tegels massaal los lieten en maakte er melding van.

Onderzoek geeft niet direct een oorzaak waarom de tegels los lieten. Aannemer TBI en de gemeente Almelo hebben echter een compromis bereikt. Voor de kopse kanten van de tunnels is het bestek aangepast zodat deze worden voorzien van waterdichte voegen. De gemeente betaalt daarvoor maximaal 65.000 euro voor alle tunnels waar zich het euvel voordoet. Aannemer TBI die alle verdere kosten voor zijn rekening neemt, is inmiddels begonnen met de betegeling van de tunnel in de Bornerbroeksestraat. Deze tunnel geldt als test. Volgend jaar wordt bezien of de nieuwe betegeling wel stand houdt. Pas daarna wordt begonnen aan de andere tunnels.

 
07-10-2009  

Aardgaslek blokkeert uren verkeer

 

ALMELO – De toegang van en naar de van Rechteren Limpurgsingel via de Sluiskade ZZ is vanmorgen enige uren afgesloten geweest door een lek in de afsluiter van een aardgasleiding van netwerkbeheerder Cogas. Politie en brandweer zette de plek van het lek, dat zich bijna onder het viaduct over het Almelo-Nordhornkanaal bevond, af vanwege ontploffingsgevaar.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
07-10-2009  

Opruimen hondenpoep blijft verplicht

  ALMELO - Nieuw hondenbeleid in Almelo: minder overlast door strengere regels en meer handhaving De Gemeente Almelo verwijdert alle hondentoiletten maar breidt het aantal hondenuitlaatgebieden uit. In deze uitlaatgebieden mogen honden los lopen en hoeft de hondenpoep niet te worden opgeruimd. Ook komen er hondenuitlaatstroken. Daar moeten de honden aangelijnd zijn maar geldt geen opruimplicht. De Gemeente plaatst borden waarop de regels staan aangegeven. Voor de rest van de gemeente wordt de bestaande opruimplicht aangescherpt door te verplichten dat iedere hondenbezitter een opruimmiddel bij zich moet hebben en ook moet kunnen tonen. Dat vergemakkelijkt de controle en handhaving. Op plekken waar weinig voorzieningen zijn, komen hondenpoepafvalbakken. Hondenbezitters worden daarmee in staat gesteld te voldoen aan de opruimverplichting.
Lees verder...

 
08-10-2009  

RABO-Coöperatiefonds deelt 70.000 euro uit

  ALMELO – Aan 35 verenigingen en stichtingen uit Almelo, Vriezenveen en Wierden werd door Rabobank Coöperatiefonds van Rabobank Noordwest Twente een totaalbedrag van 70.000 euro toegekend.
Het Rabobank Coöperatiefonds keert sinds 1997 jaarlijks bedragen uit aan lokale organisaties en verenigingen, die een maatschappelijk of cultureel doel nastreven. Het geld gaat naar uiteenlopende doelen, die allemaal werkzaam zijn in het werkgebied van de bank.
Lees verder...

 
08-10-2009  

Almelo Verdiept feestje met Ilse de Lange

 

ALMELO – Vrijdag viert de gemeente Almelo en spoorwegbeheerder ProRail de officiële opening van het spoortracé Almelo Verdiept.  Daar waar vroeger de “dubbele overweg” was, is nu een ongelijkvloerse kruising met het spoor en een verkeersknooppunt waar vele wegen samen komen. Voor een goede verkeersafwikkeling zijn dan ook de nodige stoplichten geplaatst. 
De opening van het ruim 40 miljoen euro kostende project wordt opgeluisterd met een optreden van Ilse de Lange onder de titel ‘Ba(c)k in Almelo’, waarbij Bak staat voor de verdiepte spoorroute door dit deel van Almelo en Back voor het optreden van Almelose Ilse.

Voor gijzelnemer Okci is er geen feestje want die staat vrijdag voor de rechter bij de start van het strafproces. Het college van B&W zei er woensdag tijdens de wekelijkse persconferentie spontaan dit over: 'Ietwat ongelukkig, maar bij toeval komt dat zo uit. Deze opening stond al gepland en toen stond de datum van het proces nog niet vast'.
  
< vrijdag 9 oktober, Opening Almelo Verdiept met Ilse de Lange, aanvang 19.00 uur, entree vrij

Voor enkele dagen moet het verkeer weer wijken en vandaag wordt druk gewerkt in de Schoolstraat om u vrijdag een prachtige avond te bezorgen met onze Almelose Ilse.

Automobilisten kunnen alleen hun voertuig parkeren aan de Rembrandtlaan tegenover de sporthal. Fietsen kunnen worden gestald aan de Schoolstraat bij de ingang van het tijdelijke feestterrein.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
08-10-2009  

Eis 17 jaar voor gijzeling stadhuis

 

ALMELO – Het werd een lange zit vrijdag in de Rechtbank van Almelo waar de Koerdische gijzelnemer Ahmet O. terecht stond voor brandstichting, poging tot moord c.q. doodslag, gijzeling en verboden vuurwapenbezit. Rechter Stoové ondervroeg O. over zijn motieven en O. antwoordde telkens over het onrecht dat de gemeente hem had aangedaan waardoor hij volledig door het lint zou zijn gegaan.
Lees verder in het Almelo's Weekblad.

Diverse Links naar artikelen in TC Tubantia
Wat dreef Ahmet O. tot vuur en pistolen
Gijzelnemer voor het gerecht - live-blog
Almelose zakenman voelde zich bedreigd
Slachtoffers; Keken wij naar O. dan keken wij in de loop van zijn wapen
Boek op komst over Almelose hijzelingszaak

 
09-10-2009  

Wegafsluitingen Beeklust

  ALMELO - Gemeente Almelo verbetert Rembrandtlaan en Windmolenbroeksweg. Van maandag 12 oktober tot en met vrijdag 4 december zijn delen van de Rembrandtlaan en de Windmolenbroeksweg afgesloten vanwege werk aan de weg. De Gemeente Almelo herstelt het asfalt en de trottoirs en beide wegen worden veiliger ingericht. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd en duurt bij normale weeromstandigheden tot vrijdag 4 december.
Lees verder...

 
09-10-2009  

Almelo Verdiept met groots feest geopend

 

ALMELO - Onder het toeziend oog van duizenden Almeloërs werd vrijdagavond Almelo Verdiept officieel geopend.
Hiervoor was er op het spoorweg-viaduct van de Schoolstraat/Violierstraat een groot podium met videoschermen geplaatst. Nadat Wethouder Sjoers in het zonnetje was gezet - enig boe-geroep klonk ook - met de allereerste 'Safety Award' van ProRail, mocht verkeersminister Camiel Eurlings via een videoboodschap de openingsrede uitspreken.
Na zijn laatste woorden 'Almelo chapeau!' nam Ilse De Lange bezit van het podium en gaf zij een wervelende show onder de noemer 'Ba(c)k in Almelo'.

Kijk ook naar de foto's van Jozef Scurio

Fotoreportage (27 foto's)...

 
10-10-2009  

CV-ketel ontploft aan De Eik

 

ALMELO - De brandweer van Almelo werd zaterdagmorgen ingeschakeld bij een woning aan De Eik omdat in een woning een harde knal werd vernomen. Na inspectie bleek een CV-ketel op de zolderverdieping het hebben begeven. De schade bleef beperkt tot de ketel en de nok van het dak.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
11-10-2009  

Vivochem bouwt in 2010 op XL Businesspark

  ALMELO - Het chemiebedrijf Vivochem Almelo start medio 2010 met de nieuwbouw van de nieuwe bedrijfsvestiging op het XL Businesspark bij Bornerbroek. Het van oorsprong Aadorpse bedrijf van Piet Vogelzang verhuisde jaren geleden van de lokatie langs het kanaal in Aadorp naar het bedrijvenpark Noord Twente. Ook deze lokatie is inmiddels aan de krappe kant zodat het inmiddels tot het Duitse concern BUFA behorende VivoChem nieuwbouw verkoos op het 150 ha grote XL Businesspark langs de A35.
Lees verder...

 
11-10-2009  

Gaslek bij restaurant De Mandarijn

 

ALMELO – Bij het Turks Chinees restaurant Nostalji (vh De Mandarijn) aan de Grotestraat Noord werd zaterdag een gaslek geconstateerd waarna de brandweer werd gealarmeerd. Die ging over tot ontruiming en het provisorisch dichten van het lek. Na voldoende ontluchten van het pand mochten de klanten weer naar binnen. Vandaag wordt het provisorisch gedichte lek hersteld.

 
11-10-2009  

Gijzeling: OM eist 17 jaar, advocaat vrijstelling

 

ALMELO – Het werd een lange zit vrijdag in de Rechtbank van Almelo waar de Koerdische gijzelnemer Ahmet O. terecht stond voor brandstichting, poging tot moord c.q. doodslag, gijzeling en verboden vuurwapenbezit. Rechter Stoové ondervroeg O. over zijn motieven en O. antwoordde telkens over het onrecht dat de gemeente hem had aangedaan waardoor hij volledig door het lint zou zijn gegaan.

Lees verder in het Almelo's Weekblad
 

 
12-10-2009  

Eser2 Plesmanweg, nu restaurant Sofra

 

ALMELO – Nadat enkele maanden geleden het faillissement van restaurant Eser2 – in het pand van Lenferink Automobielen aan de Plesmanweg – werd uitgesproken, heeft er een doorstart plaatsgevonden onder de naam Mediterraans restaurant Sofra, dat blijkt uit een huis aan huis verspreide folder. Het telefoon- en faxnummer voor bestellingen zijn identiek aan Eser2.
Als eigenaresse staat te boek mevrouw N.F. Sunar-Adibelli en dat is de echtgenote van de failliete exploitant van restaurant Eser2.

 
12-10-2009  

Politie vindt wapen bij VSO-school 'de Passage'

 

 ALMELO - Maandagmorgen werd in de bosjes bij de VSO school 'De Passage' aan de Cesar Franckstraat in Almelo een mogelijk vuurwapen gevonden. Rond 10.45 uur maandagmorgen belde de directeur van de school naar de politie met de melding dat er mogelijk op school een vuurwapen voorhanden was bij een van de leerlingen.
Bij het onmiddellijk gestartte onderzoek en met behulp van een speurhond, werd even later een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gevonden in de bosjes bij de school. Twee leerlingen van de school, jongens van 16 en 17 jaar, werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek en verhoor zal moeten uitwijzen of zij en mogelijk anderen betrokken zijn. Door het snel handelen van de directeur kon de politie direct tot actie over kon gaan.

 
13-10-2009  

Almeloërs roken teveel

 

ALMELO – Volgens een onderzoek van de GGD roken Almeloërs bovengemiddeld. Ligt het Nederlands gemiddelde van volwassenen op 30 procent, in Almelo is dat liefst 40 procent. Als oorzaak wordt aangegeven het gemiddeld lage inkomen en lagere scholing. Ook jongeren in Almelo roken bovengemiddeld omdat zij daar in de thuissituatie mee te maken krijgen.
Wethouder Theo Schouten – die zelf al 30 jaar niet meer rookt – overweegt een plan om Almeloërs te helpen om met roken te stoppen. Hij noemt stoppen niet alleen veel gezonder, maar ook een financieel voordeel.

 
13-10-2009  

Straatje open, straatje dicht, straatje open

 

ALMELO – Al enkele weken werd er druk gewerkt aan de vernieuwing van de parkeerplaats bij het winkelcentrum Aalderinkshoek. Vorige week werd de laatste hand gelegd aan de asfaltering van de rijbanen. Maar maandag werd het asfalt er weer uitgebroken omdat er nog het nodige leidingwerk bij in moest.
Wie verantwoordelijk is voor deze miskleun en wie opdraait voor de extra kosten is nog onbekend, maar dat zou best eens de burger van Almelo kunnen zijn. Vragen daarover zouden wel eens kunnen komen van raadslid Bert Kozijn, want die woont er pal tegenover.
 

 
13-10-2009  

Dwangsom Dolle Pret inmiddels 50.000

 

ALMELO – Opnieuw heeft de deurwaarder namens de gemeente een aantal dwangsommen neergelegd bij Dolle Pret in Almelo BV op het bedrijvenpark Het Noordbroek. Ook tegen deze vorderingen is verzet aangetekend. De totale som aan dwangsommen bedraagt inmiddels 50.000 euro.
Diverse raadsfracties hebben aangegeven de problematiek op de politieke agenda te zetten, maar dat duurt en duurt terwijl het college van B&W maar doorgaat met het opleggen van dwangsommen.

 
13-10-2009  

Vier maanden geëist tegen zoon gijzelnemer

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag vier maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk, geëist tegen Levent O. Het OM acht O. (19) schuldig aan het leveren van een van de wapens waarmee zijn vader, Ahmet O., vorig jaar een wethouder en vier ambtenaren van de gemeente Almelo heeft gegijzeld.

Levent O. zou het wapen op 5 juni 2008, elf dagen voor de gijzeling hebben weggehaald bij restaurant De Molen in de Nieuwstraat, tot januari 2008 de zaak van zijn vader. Daar zou het wapen op het systeemplafond in het toilet hebben gelegen. Het OM baseert zich vooral op verklaringen van de nieuwe eigenaren van De Molen.
Lees verder...

 
13-10-2009  

Burgemeester kan drugswoning sluiten


Hennepkwekerij in woning Almelo
 

 ALMELO - Burgemeester Van Lidth de Jeude kan nu ook woningen in Almelo sluiten als er drugs in gevonden zijn. Deze maatregel is vastgelegd in het gewijzigde Damoclesbeleid, waarin het sluiten van lokalen al geregeld was. De nieuwe regel geldt voor zowel softdrugs als harddrugs en is opgesteld op basis van artikel 13b in de Opiumwet. De gemeente Almelo werkt sinds september samen met het Openbaar Ministerie en politie in het Veiligheidshuis. De politie informeert de burgemeester als een overtreding van de Opiumwet geconstateerd wordt. De burgemeester kan besluiten een woning of lokaal te sluiten.

Woning drie tot zes maanden dicht
In het Damoclesbeleid zijn de details van de handhaving vastgelegd. Als bijvoorbeeld vanuit een woning softdrugs worden verhandeld of meer dan de gedoogde hoeveelheid is aangetroffen, wordt eerst een waarschuwing gegeven. Na de tweede overtreding kan de woning drie maanden gesloten worden. Voor eenzelfde overtreding met harddrugs kan de woning zelfs zes maanden gesloten worden.

De Opiumwet richt zich op het voorkomen en beheersen van gezondheidsrisico’s die drugsgebruik met zich meebrengen. Ook de effecten van drugsgebruik op de leefomgeving zijn in deze wet vastgelegd.

Naschrift redactie:
Of woningstichtingen en eigenaren zo blij zijn met deze maatregel kan worden betwijfeld. Zeker woningstichtingen zijn zelf mans genoeg om de woning wettelijk te laten ontruimen en zij doen dat ook met regelmaat. Bij daadwerkelijke uitvoering van het Damoclesbeleid kan de schade voor woningverhuurders onevenredig fors oplopen door een te lang opgelegd algemeen toegangsverbod. Bovendien zijn meestal in de algemene huurvoorwaarden al regels opgenomen voor oneigenlijk gebruik en dat blijkt te werken volgens de voorhanden jurisprudentie. 

 
14-10-2009  

Maak uw personeel fitter, zegt Arbo WGC

 

ALMELO – Arbodienst WGC Oost hield dinsdagavond een netwerkavond in de businessruimte van het Polman stadion voor werkgevers met als motto ‘Lekker naar je Werk’. Kern van de avond, hoe vergroot men de inzetbaarheid en fitheid van personeelsleden om het ziekte verzuim te minimaliseren en het rendement op 98% te brengen.
Wethouder Mieke Kuik-Verweg nam deel aan het forum en zette o.a. uiteen hoe de gemeente de ‘kaartenbak’ van de sociale dienst minimaliseert en vooral langdurig werklozen weer een normaal dagritme op laat doen middels fitnesstraining en werkervaringsplaatsen die voor werkgevers gedurende een half jaar kosteloos zijn.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
14-10-2009  

Prinses Maxima komt donderdag in Almelo

 

ALMELO - Prinses Máxima neemt donderdag 15 oktober deel aan een besloten werkovereenkomst betreffende microkredietverlening en advies aan ondernemers. Als lid van de Raad voor Microfinanciering bezoekt prinses Maxima de firma Qredits en het Objectief Ondernemerspunt Almelo, meldt TC Tubantia op haar website.
De Raad voor Microfinanciering stimuleert kennis en draagvlak voor microfinanciering.

< Prinses Maxima - persfoto archief Koninklijk Huis

 
14-10-2009  

Schoonmaakactie in binnenstad

  ALMELO - De Gemeente Almelo houdt een grote schoonmaakactie in de bewonersgebieden van de binnenstad. Wijkwethouder Anthon Sjoers en wethouder stadsbeheer Theo Schouten vegen vrijdag 16 oktober persoonlijk de eerste meters schoon, gezeten in een veegmachine en een borstelmachine. Daarna gaat een groot actieteam aan de slag, bestaande uit mensen van Twente Milieu, Soweco en de Stadsdeelploeg binnenstad van de Gemeente Almelo.
Het winkelgebied in de binnenstad van Almelo wordt vaak schoongemaakt. De bewonersgebieden daaromheen worden echter ook gebruikt door winkel- en uitgaanspubliek. Bijvoorbeeld om er doorheen te lopen of te parkeren. Daarom vindt de Gemeente het zinvol hier een extra schoonmaakactie te houden.
Lees verder...

 
14-10-2009  

Omleiding naar Witte Paal (N36)

 

ALMELO - De van Rechteren Limpurgsingel richting Witte Paal (N36) gaat maandagochtend 19 oktober volledig dicht vanaf de kruising met de Stins-Bleskolksingel richting Vriezenveen/Witte Paal. De afsluiting duurt ijs en weder dienende, tot en met vrijdag 13 november. In die periode wordt het wegdek opnieuw geasfalteerd en van belijning voorzien. Het bestemmingsverkeer Vriezenveen wordt omgeleid via de parallel lopende Vriezenveenseweg.
Verkeer komende van de A1 kan beter de route A35 richting Wierden volgen tot afslag N36.

 
14-10-2009  

Eenzijdig ongeval Havezathe

 

ALMELO -Bij een eenzijdig ongeval op de Havezathe in Almelo is woensdagavond een bestuurster van een auto licht gewond geraakt en ter controle over gebracht naar hetziekenhuis.
De bestuurster reed op de Havezathe tussen de Havikhorst en de Borg Ewsum en raakte door nog onbekende reden de controle over het voertuig kwijt. In de crash heeft ze een geparkeerde auto geschampt en een lantarenpaal omver gereden.

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink

 
15-10-2009  

Almeloër Hoogland naar Afghanistan

 

ALMELO – VVD-statenlid Erwin Hoogland uit Almelo nam gisteren afscheid van de Provinciale Staten van Overijssel omdat hij voor vier maanden wordt uitgezonden naar Afghanistan. De 45-jarige Hoogland is luitenant-kolonel en wordt plaatsvervangend commandant contigent van de Nederlandse NAVO-troepen. Hoogland heeft al uitzendervaringen in Bosnië, Macedonië en Irak. Ook is hij als consultant verbonden aan Negolia. Hoogland was twee jaar Statenlid. Donderdagavond is hij te gast in het RTV Oost programma ‘De Wandelgangen’.

 
15-10-2009  

MKB: gratis parkeren, renovatie binnenstad

 

ALMELO – Volgens het MKB Almelo moet tijdens het revitaliseren van de binnenstad het parkeren gratis zijn om omzetverlies tegen te gaan. Dat meldt MKB-voorzitter Wim van der Elst. De binnenstad gaat gedurende tien jaar op de schop en er wordt omzetverlies gevreesd. Ook goed overleg tussen gemeente en middenstand is volgens van der Elst een vereiste.
Deze week wees het college van B&W compensatie voor gedupeerde middenstanders tijdens de aanleg van Almelo Verdiept af. Daarover deed van der Elst geen mededelingen of het MKB die visie van het Almelose college deelt of bestrijdt. Volgens juridisch adviesbureau JEEJAR zijn claims zeker niet kansloos.
Van der Elst is tevens voorzitter van de VVD afdeling Almelo en was tijdens de gemeenteraadverkiezing van 2006 wethouderkandidaat voor de VVD.

 
15-10-2009  

Start opvoedwebsite Loes.nl geslaagd

 

ALMELO - De opening van de website Loes.nl voor ouders die radeloos zijn bij het opvoeden van hun kinderen, is geslaagd volgens een persbericht van de gemeente. Vorige week openden de wethouders Kuik-Verweg en Schouten het inloopkantoor van de stichting Jeugd & Gezin in gebouw Eninver aan de Apollolaan. De website Loes.nl met opvoedkundige tips werd toen officieel eveneens gepresenteerd. In een week tijd werd Loes.nl volgens de gemeente al door 2000 bezoekers bezocht.
Reden voor AlmeloNieuws om nog enige aandacht te besteden, want de wekelijkse Loescolumn in de gemeenteadvertentie in weekblad Ruiten Drie valt lang niet bij iedereen op de deurmat.

 
15-10-2009  

Maxima op werkbezoek in Almelo

 

ALMELO - Maxima bracht vandaag een bezoek aan Almelo. Zij bezocht een besloten werkovereenkomst betreffende microkredietverlening en advies aan ondernemers. Als lid van de Raad voor Microfinanciering bezocht prinses Maxima de firma Qredits en het Objectief Ondernemerspunt Almelo.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
15-10-2009  

Verkeersteller aan lantaarnpaal Frerikshuislaan

 

ALMELO - Diverse aanwonenden van de Frerikshuislaan keken raar op toen zij sinds kort een kastje aan een lantaarnpaal zagen zitten. Het kastje - op grote hoogte gemonteerd - had geen bedrading aan de lantaarnpaal en was aan de wegzijde voorzien van twee kleine sleutelgaatjes. Daarnaast had het kastje een handgreep aan de bovenzijde.

Gelukkig gaf de achterzijde wat aanknopingspunten. Na bestudering van de stickers van de firma Pol Heteren bleek dat er een verkeersteller gemonteerd was. Deze teller - werkend met behulp van een radar - kan twee weken op de accu werkzaam zijn en kan (standaard) maximaal 360.000 voertuigen tellen. Of de Frerikshuislaan aan dit hoge aantal zal komen valt nog te bezien.

Hoogstwaarschijnlijk zal de gemeente in kaart willen brengen hoeveel verkeer, en wanneer deze langs de radar gaat, aangezien er scholen en een kinderdagverblijf in de nabijheid is gevestigd. Andere kastjes in deze omgeving zijn nog niet gespot.

 
15-10-2009  

Mohamad toonbeeld van geslaagde integratie


Mohamad ontvangt paspoort
  ALMELO - Almeloër Mohamad Jalloh ontving vorige week na lang wachten een vreemdelingenpaspoort. Wethouder Theo Schouten reikte het hem uit. Mohamad Jalloh is als alleenstaande minderjarige asielzoeker in oktober 2001naar Nederland gekomen vanuit Sierra Leone. Een half jaar later kwam hij in Almelo wonen, waar hij startte met een inburgeringcursus en met vrijwilligerswerk. Hij viel op in positieve zin en mocht een opleiding doen als helpende in de zorg. Sinds 2004 voorziet hij in zijn eigen onderhoud als verzorgende op de psychogeriatrische afdeling van Verpleeghuis Het Meulenbelt.
Lees verder...

 
15-10-2009  

Leerlingen ontmoeten bekende politici

  ALMELO/DEN HAAG - Noordik naar Tweede Kamer. Vierdeklassers (GT4) van CSG Het Noordik, locatie C. van Renneslaan, hebben woensdag een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer in Den Haag. Zij waren uitgenodigd door CDA Tweede Kamerlid Sabine Uitslag.Met slaperige gezichten stapte iedereen op 8.00 uur in de bus om vervolgens om 10.30 uur in Den Haag uit te stappen. Bij binnenkomst in de Tweede Kamer werd iedereen uitgebreid gefouilleerd. De veiligheidsmaatregelen waren behoorlijk streng: oorbellen, ringen, riemen en nog veel meer moesten afgegeven worden.Rondleiding
Toen iedereen door de controle was, werden de leerlingen en hun begeleiders verwacht Sabine Uitslag. Zij vertelde het een en ander over haar werk, waarna de leerlingen uitgenodigd werden vragen te stellen.
Lees verder...

 
15-10-2009  

Almelose Werkplaats op wielen rijdt op aardgas

  ALMELO - De nieuwe calamiteitenauto van gemeente Almelo rijdt op aardgas. Wethouder Bert Kuiper noemde vrijdagmiddag tijdens de ingebruikname de multifunctionele wagen een werkplaats op wielen. De wagen is 24/7 beschikbaar voor de storingsdienst van gemeente Almelo
De werkplaats op wielen wordt ingezet bij storingen aan bijvoorbeeld lichtmasten of vastgelopen rioolpompen. Ook kan de calamiteitenauto worden ingezet als een wegafzetting moet worden ingericht bij een brand of acute bestratingsproblemen. In de bus is een werkbank geplaatst en voor het verhelpen van storingen zijn diverse gereedschappen aan boord. Daarnaast zijn veiligheids- en afzettingsmateriaal aanwezig.
Lees verder...

 
15-10-2009  

Dibi wil onderzoek in jeugdinstellingen

 

De Inspectie voor de Jeugdzorg zou onderzoek moeten doen naar seksueel overschrijdend gedrag in jeugdinstellingen, volgens GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi. Dibi wil dit onderzoek na bekendmaking van jeugdzorginstelling Commujon in Almelo dat daar minderjarige jongeren seksueel contact met elkaar hebben gehad. De instelling heeft dit onderzoek laten doen door Bureau Jeugdzorg en geen aanwijzingen van dwang of misbruik kunnen vaststellen. Wel werd geconstateerd dat de instelling onvoldoende is toegerust om jongeren met obsessief seksueel gedrag de behandeling te geven die ze nodig hebben. Dibi is geschokt te zijn door de conclusie van de onderzoekers dat zij niet uitsluiten dat seksueel gedrag ook in andere jeugdinstellingen plaatsvindt. 'Bovendien zijn er vaker incidenten met jeugdinstellingen', stelt het GroenLinks-Kamerlid. Dibi dringt er bij minister op aan dat de instellingen worden voorzien deskundigheid om dergelijke gedragsproblematiek te kunnen behandelen.

 
16-10-2009  

Wethouders starten schoonmaakactie

 

ALMELO - De Gemeente hield vandaag een grote schoonmaakactie in de bewonersgebieden van de binnenstad. Wijkwethouder Anthon Sjoers en wethouder stadsbeheer Theo Schouten maakten vanmorgen persoonlijk de eerste meters schoon. Samen met de wethouders kwam een groot team in actie om de eerste werkzaamheden te voltooien. Het schoonmaken van goten en trottoirs in de binnenstad is moeilijk omdat er vaak auto’s staan geparkeerd. Daarom vroeg de Gemeente - via een bezorgd kaartje - aan bewoners hun auto’s op plaatsen neer te zetten waar al is schoongemaakt. Het actieteam o.l.v. de beide wethouders deelden 200 bezems uit om de binnenstadsbewoners ook in actie te krijgen.

< Vegen politieke bezems ook schoon?

Fotoreportage (17 foto's)...

 
17-10-2009  

Kloosterhofflat blijft, gemeente overstag

 

ALMELO – Een keihard nee, liet de Almelose woningstichting Beter Wonen horen toen de gemeente het Stadhuisplan lanceerde op de Kloosterhoflocatie. Volgens woordvoerder Storm van Leeuwen heeft Beter Wonen nog steeds de nodige scepsis over de locatiekeuze maar Beter Wonen kwam uiteindelijk wel met een compromisvoorstel door een deel van de Kloosterhofflat op te offeren en te laten afbreken mits dat aan de andere zijde van het gebouw wordt gecompenseerd.
Lees verder in het Almelo's Weekblad

 
17-10-2009  

PANalytical en maatschappelijke scholing

 

ALMELO – Panalytical was een der bedrijven waar de gemeente geen vergeefs beroep op deed om te helpen bij het leerproject ‘Toppers op Zondag’. ‘In de regel gaat het om een zak met geld als de gemeente belt voor een bijzonder project’, zegt Human Resource directeur Cees van Gilst en vervolgt: ‘Dat deden wij deze keer maar niet want het bedrijfsleven heeft het geld niet voor het oprapen, zeker niet in deze onzekere economische tijd.
Lees verder in het Almelo's Weekblad.

< Foto: Willem Stolk

 
18-10-2009  

Meer foto's werkbezoek prinses Maxima

 

ALMELO - De redactie van AlmeloNieuws.nl kreeg de beschikking over meer foto's van het werkbezoek van prinses Maxima aan Almelo. Die foto's willen wij u dan ook niet onthouden.
Als lid van de Raad voor Microfinanciering van het ministerie van Economische Zaken bezocht prinses Maxima de microkredierfinancierder Qredits en het Objectief Ondernemersadviespunt Almelo aan de Wierdensestraat.

< Belangstellenden en pers stonden al ruim van tevoren te wachten

Lees het verslag in het Almeloos Weekblad.

Fotoreportage (37 foto's)...

 
19-10-2009  

Uitbreiding voor Zwierink Standbouw

 

ALMELO - Zwierink Standbouw BV uit Almelo gaat haar vestiging aan Twentepoort West uitbreiden. Het bedrijf heeft door de jaren heen op diverse beurzen in binnen- en buitenland zijn sporen verdiend als een zeer bedreven full-service standbouwbedrijf en kent de nodige referenties met opdrachtgevers als Wavin, Eurocommerce en Rational.
Naast standbouw kent Zwierink ook nog een afdeling reclame met klanten als Texco, van Lochem Automotive en Mistral.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
19-10-2009  

Praat mee over ontwerp nieuw stadhuis

 

ALMELO - Met de bouw van het nieuwe Stadhuis in Almelo start ook de binnenstadsvernieuwing in het hart van de stad. De gerenommeerde architecten Jo Coenen, Roberto Meyer en Dirk Jan Postel beginnen in november met hun schetsontwerp. Maar voor zij aan de slag gaan, hebben Almeloërs de gelegenheid de drie volop ideeën en suggesties mee te geven. Dat gebeurt tijdens een inspiratiesessie op donderdagavond 5 november van 19.00 tot 22.00 uur in het ROC van Twente in Almelo. Lees meer.
 

 
19-10-2009  

Twee kampioenen voor Newland Countrydancers

  ALMELO - Twee leden van de Newland Country Dancers uit Almelo zijn tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen in Dalfsen eerste geworden. Alex Plas werd 1e in de klasse Teen Newcomer Male en Esmay Wiegman werd 1e in de klasse Primary Newcomer Female. Daarnaast waren er diverse leden die nest naast de eerste plek grepen. Zo werden Nathalie Heithuis en Wendy Groot Hemmink respectievelijk 2e en 3e in de klasse Youth Newcomer Female. Celeena Lamers werd 2e in de klasse Primary Newcomer Female en Kimberley Wiegman werd 3e in Youth Novice Female.
Lees verder...

 
20-10-2009  

Partnerstad benoemt nieuwe burgemeester

 

ISERLOHN (D) – In de Duitse partnerstad Iserlohn begint Peter Paul Ahrens woensdag aan zijn nieuwe taak als burgemeester. De SPD-politicus volgt Klaus Müller (CDU) op die met pensioen is gegaan.
Met zijn verkiezing zorgde Ahrens voor een complete omslag in de Almelose partnerstad gelet op het feit dat de CDU gedurende decennia een burgemeester leverde. Het zal geen makkelijk begin worden voor Ahrens die slechts 2/3 van het normale budget uit de kas van het land Noordrijn Westfalen ter beschikking staat.
Voordien was Ahrens gedurende acht jaar ambtelijk als ‘erste beigeordnete’ (vergelijkbaar met wethouder) verantwoordelijk voor stadsontwikkeling en wonen.

< Peter Paul Ahrens. Foto IKZ

 
22-10-2009  

ZEMBLA herhaalt uitzending gijzeling stadhuis


archieffoto: Een lid van het arrestatieteam bevindt zich vlak bij de kamer van wethouder Kuiper
 

HILVERSUM - Op 16 juni 2008 haalde Almelo het wereldnieuws. Een horeca-ondernemer stak zijn restaurant en auto in brand en liep met twee geladen vuurwapens het gemeentehuis binnen. Vijf uur lang gijzelde Ahmet O. een wethouder en vier ambtenaren, om na tussenkomst van een politieagent de wapens neer te leggen.

VARA/NPS gaat de uitzending van Zembla over de gijzeling en bestuurlijke cultuur in het Almelose stadhuis herhalen op zondag 25 oktober om 21.45 uur op Nederland II dat staat vermeldt op de website van Zembla. Aanleiding is de strafzaak tegen O. Het OM eiste 17 jaar gevangenisstraf en advocaat Cees Korvinus vroeg om onmiddellijke invrijheidsstelling. Verdachte O. zit sinds 16 juni 2008 in voorarrest. De rechtbank van Almelo doet op 28 oktober uitspraak.

Dossier
KPMG rapport
Geen goed
vergunningenbeleid in Almelo
Gemeente Almelo wil leven
beteren
Gemeente verleend alsnog
bouwvergunning, onderneemster al failliet
Provinciale Ombudsman: Uitspraak bezwaarprocedure ontruiming terras
Rapport bureau BING over grondtransacties wethouder Sjoers
RTV Oost: Politiek Magazine met als gast burgemeester Knip
RTV Oost: Bericht raadsdebat rapport BING
RTV Oost: De Wandelgangen met 'stoelendans' burgermeester Knip, juridisch adviseur Eshuis en mevrouw Okci


Raadsbrief verbeteren bestuurscultuur, integriteit en communicatie

 
24-10-2009  

Erasmus-buren gaan opnieuw procederen

 

ALMELO – Sinds de aanleg van het sportterrein achter de OSG Erasmus aan de Sluiskade NZ regent het klachten van enkele aanwonenden, zoals lawaai en ballen die in de tuin belanden en door leerlingen weer worden opgehaald door over de omheining te klimmen. In de loop der tijd voerde juridisch adviseur Marcel Middelkamp voor de aanwonenden de nodige juridische procedures en wees in de laatste zitting de Raad van State een verzoek tot handhaving door de gemeente af.
Wel werd geadviseerd een mediator in de hand te nemen om de directie van het Erasmus en aanwonenden tot elkaar te brengen om op minnelijke wijze tot een vergelijk te komen. De inzet van een mediator heeft echter niet tot resultaat geleid, zodat de men de klachten en handhaving opnieuw voor de rechter wil brengen.
Juridisch adviseur Middelkamp heeft daarbij een truc bedacht om nu de echtgenotes als klagende partij in te brengen. De mannen waren namelijk al uitgeprocedeerd. Of de truc lukt? Het college van bestuur van het Erasmus vindt dat een oneigenlijk gebruik van de wet. We laten het u t.z.t. weten of de truc lukt.
 

 
24-10-2009  

Oude belastingkantoor wordt gerenoveerd

 

ALMELO – Het gaat er dan toch van komen, het oude belastingkantoor aan de burgemeester Raveslootsingel wordt gerenoveerd. Nieuwe gebruiker wordt de Raad voor de Kinderbescherming dat haar huidige huisvesting aan de Bellavistastraat moet verlaten. Voor het Bellavistagebied wordt een plan ontwikkeld om daar meerdere gezondheidsinstanties te huisvesten.
Het voormalige belastingkantoor wordt door projectontwikkelaars Koopmans-Elmo uit Enschede aan de buitenkant opgeknapt waarin diverse grijstinten de hoofdmoot gaan vormen. Van binnen wordt het gebouw volledig gestript en gemoderniseerd. Vooral aan energiebesparende maatregelen wordt alles uit de kast getrokken om voor het gebouw de A-status te kunnen bereiken.
De kantoortoren die ooit voor de dienst rijksbelastingen werd gebouwd, kostte toen 28 miljoen guldens. Een bedrag dat na in gebruikneming bij de eerste kwartaalinning van de toenmalige aangiftes al was terug gebeurd.

< Boven het te renoveren oude belastingkantoor en beneden het oude arbeidsbureau aan de Bellavistastraat waar de Raad voor de Kinderbescherming nu nog is gehuisvest.

 
24-10-2009  

Urenco schenkt euroton aan bibliotheek

 

ALMELO – Urenco Nederland, de uraniumerts verrijker, geeft over een periode van drie jaar een euroton aan de bibliotheek van Almelo.
Urenco ontstond na het tekenen van het Verdrag van Almelo in 1971 tussen Nederland, Groot Brittannië en Duitsland om gezamenlijk de verrijking van uraniumerts op te pakken als brandstofelement voor kerncentrales. In de 40 jaar van haar bestaan heeft Urenco haar vestiging in Almelo en elders in de wereld zien groeien en met alle sub-bedrijven vormt de Urencogroep een stevige arbeidspositie in het Almelose.
Uit dank voor die positie wil Urenco iets terug doen voor de Almelose gemeenschap en daarom geeft het bedrijf een forse financiële injectie aan de inrichtingvoorziening in de Almelose bibliotheek. De bibliotheek gaat de centrumbibliotheek herinrichten op basis van retail- en winkelinrichting filosofie. De gehele uitleenvoorraad wordt daarbij opgedeeld in segmenten van belangstellingssfeer volgens een door de bibliotheek uitgevoerd marktonderzoek.
Op 26 oktober wordt door Urenco-directeur Drs. Huub Rakhorst en bibliotheek voorzitter Mr. Ger Vermeulen de sponsorovereenkomst getekend.

< Drs. Huub Rakhorst, CEO Urenco Nederland

 
25-10-2009  

Dode bij brand Beeckesteijn

 

ALMELO – Bij een woningbrand aan de Beeckesteijn in de wijk de Schelfhorst is een dode gevallen en moest een omwonende met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis worden vervoerd. Deze kon later in de nacht weer naar huis. De brand die rond 01.00 uur ontdekt werd, was snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

<
Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink.

 
26-10-2009  

Almelo staat op beurs Huis 2009

 

ALMELO - Met het Masterplan ontwikkelt Almelo het nieuwe wonen. Landstedelijk in villa’s op ruime tot zeer ruime vrije kavels in Almelo NoordOost, heerlijk wonen aan het water in Waterrijk Almelo of op prachtige locaties in het hart van de binnenstad, dichtbij winkels en terrassen. Dat is het nieuwe wonen in Almelo. Op de beurs HUIS 2009 in Hengelo presenteert de Gemeente Almelo alle plannen op woongebied. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de bijzondere woonmogelijkheden in Almelo. Bovendien kunnen zij u informeren over beschikbare kavels, architectuurreferenties en de verdere begeleiding van uw bouwplannen. De beurs HUIS 2009 vindt plaats op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 november in het Expo Center in Hengelo. De beurs is op vrijdag geopend van 13.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Meer informatie is te vinden op http://www.beurs-huis.com/.

 
28-10-2009  

Consumptietarief Hof88 licht aangepast

 

ALMELO - Om aan de kritische kanttekeningen van de PvdA tegemoet te komen heeft het college van B&W besloten de koffie en theeprijs in Hof 88 niet te verhogen naar 1,30 maar van 0,70 naar 1 euro. Daardoor worden de andere consumpties extra verhoogd om het begrote verlies op te vangen.
Tjonge jonge, waar een college van B&W in Almelo niet druk mee kan zijn!

 
28-10-2009  

Coalitiemacht geeft groen licht voor Stadhuis

  ALMELO – Er werd dinsdagavond stevig gedebatteerd over de voortgang van het plan van een nieuw stadhuis. De VVD rakelde in de aanloop van het debat de financiële onzekerheden publiekelijk op en trok zijn eerdere instemming in.
Lees verder...

 
28-10-2009  

9 jaar cel voor gijzelingszaak stadhuis

 

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft woensdag negen jaar gevangenisstraf opgelegd aan de echtgenoot van een Almelose horecaonderneemster.
Ahmet O. nam vorig jaar 16 juni wethouder Kuiper en vier ambtenaren in het stadhuis van Almelo in gijzeling. De rechtbank veroordeelde hem niet voor gijzeling maar wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving van het vijftal. Ook achtte de rechtbank bewezen dat O. voobereidingen trof tot moord op wethouder Sjoers, brandstichting in de zaak van zijn vrouw en eigen auto en verboden wapenbezit. Poging tot moord cq doodslag op wethouder Sjoers en wethouder Kuiper achtte de techtbank onbewezen. Aan de slachtoffers Kuipers en vier ambtenaren werd een door O. te betalen schadevergoeding van 1250 euro toegekend. 
Verzachtende omstandigheden wegens stress-syndroom vanwege de vergunningenperikelen met de gemeente achtte de rechtbank niet van toepassing omdat bij vermeend onheus handelen van de gemeente andere rechtsmiddelen ter beschikking staan. Justitie achtte het handelen van O. ingegeven door de ontstane financiële situatie.
Het door Justitie in beslag genomen geld dat werd aangetroffen in het woonhuis en zaak van mevrouw O. moet worden teruggegeven.

Kort na deze zitting sprak de rechtbank Levent O. - de zoon van Ahmet O. - vrij van medeplichtigheid in de voorbereiding op poging tot moord op wethouder Sjoers en tevens vrij van verboden wapenbezit. Levent O. kon volgens de rechtbank niet weten wat zijn vader van plan was en achtte ook niet bewezen dat hij de door zijn vader gebruikte wapens daadwerkelijk in zijn bezit had.
Levent O. zit nog wel in hechtenis als verdachte bij een nachtelijke schietpartij enkele maanden geleden in Hengelo.

Lees ook TC Tubantia 
en kijk naar De Wereld draait door
of lees de reacties van burgers op Zembla TV
Lees het vonnis.

 
30-10-2009  

Hoe komt het nieuwe stadhuis er uit te zien?

  ALMELO - Met de bouw van het nieuwe Stadhuis in Almelo start ook de binnenstadsvernieuwing in het hart van de stad. De gerenommeerde architecten Jo Coenen, Roberto Meyer en Dirk Jan Postel beginnen in november met hun schetsontwerp. Maar voor zij aan de slag gaan, hebben Almeloërs de gelegenheid de drie volop ideeën en suggesties mee te geven. Dat gebeurt tijdens een inspiratiesessie op donderdagavond 5 november van 19.00 tot 22.00 uur in het ROC van Twente in Almelo. U kunt zich alsnog opgeven voor deze inspirerende sessie.
Lees verder...

 
31-10-2009  

SP wil raadsonderzoek affaire De Rechter


Javier Cornelissen - SP
 

ALMELO – De Raadsfractie van de SP wil een diepgaand onderzoek naar het gemeentelijk handelen in de vergunningenaffaire rond restaurant De Rechter. Fractievoorzitter Javier Cornelissen zegt dat in een artikel in TC Tubantia. Het SP-raadslid was de enige die het kordon van stilzwijgen vorig jaar doorbrak in de TV-uitzending van ZEMBLA over het drama in het stadhuis en de oorzaken waarom Ahmet O. doordraaide en de eigen bezittingen in brand stak voordat hij het stadhuis met een pistool bestormde.
De meeste andere fracties zoals CDA, PvdA en VVD doen er liever het stilzwijgen toe al zijn raadslid Stork (ALA/AOV) en raadslid Ibrahim Mercanoglu (PvdA) vrij genuanceerd in hun reactie aan het Almelo’s Weekblad.

Archief
Terug naar vorige pagina