Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-08-2019  

Vegro Thuiszorgwinkel Almelo gaat sluiten

 

ALMELO - De thuiszorgwinkel van Vegro aan de Ootmarsumsestraat in Almelo gaat sluiten per 1 september a.s. Een reden wordt niet gegeven in het persbericht maar zal ongetwijfeld te maken hebben met kosten/baten. Vegro continueert haar service in passende medische hulpmiddelen voor zowel koop en leenhuur van deze middelen via de expertisewinkels in Enschede en Deventer. Tot eind deze maand kunt u nog terecht in de winkel in Almelo voor het afwikkelen van huur- en leenartikelen. (op dinsdag en donderdag van 09.00-17.30 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur).

Daarna bent u aangewezen op:

Vegro Thuiszorgwinkel Deventer
Karel de Groteplein 18
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00-17.30 uur
Zaterdag: 10.00-16.00 uur

Vegro Thuiszorgwinkel Enschede
Boulevard 1945 335
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00-17.30 uur
Zaterdag: 10.00-16.00 uur

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de Vegro Klantenservice via 0900 - 2 88 77 66.
Meer vestigingen kunt u vinden via www.vegro.nl/onze-winkels

 
16-08-2019  

Mike Teunissen start in Profronde Almelo

 

ALMELO – Op vrijdagavond 30 augustus staat de Profronde Almelo weer op de wieleragenda. Voor zover nu bekend is kortstondig gele truidrager Mike Teunissen ook van de partij evenals zijn teamgenoot van Jumbo/Visma, Antwan Tolhoek. Streekgenoot Maurits Lammertink (Roompot/Charles) neemt Boy van Poppel mee en Ramon Sinkeldam verdedigt de belangen van Groupema/FDJ. De Brit Daniel Pattenis normaal sterk op de baan maar denkt in Almelo ook een rol van belang te kunnen spelen.

Naast het wielercriterium is er natuurlijk nog veel meer te beleven in de Almelose binnenstad. De Profronde Almelo groeide in een reeks van jaren uit tot een waar volksfeest tot in de ‘vroege uurtjes’.
 

 
17-08-2019  

Almelose jeugd bouwt droomhutten

 

ALMELO – Wordt in de gemeenteraad ‘gesteggeld’ of de kapitaalkrachtigen in bouwplan Almelo Noordoost ook kleinere kavels kunnen gaan kopen, in de wijk Aalderinkshoek bouwt de Almelose jeugd haar eigen ‘droomhut’ in Huttenland. Tot woensdag 21 augustus want dan wordt bouwen slopen met een heus 'dorpsfeest', prijsuitreiking en vreugdevuur. (zie agenda)

Fotograaf Jan Bril nam er een kijkje.

Fotoreportage (70 foto's)...

 
21-08-2019  

Vuurloos Sloophuttenfeest Huttenland

 

ALMELO - Al jaren is het traditie dat op de slotavond van Huttenland, de door de Almelose jeugd gebouwde houten 'bouwsels' met brute kracht worden gesloopt om vervolgens op een brandstapel te belanden om in de 'hens' te worden gestoken.
maar deze keer geen groot kampvuur, want de wind en de locatie betekende teveel risico op een vonkenregen in de omliggende omgeving met het risico van echte brand. Desondanks vermaakten de kinderen zich wel evenals de talloze begeleiders en familieleden, maar ook wethouder Arjan Maathuis die als 'loco' met de prijswinnaars op de foto ging.
Fotograaf Jan Bril maakte bijgaande reportage. 

Fotoreportage (72 foto's)...

 
29-08-2019  

Lijk gevonden in de Weezebeek (update)

 

ALMELO - Aan de Jan Sluyterslaan in Almelo is vanmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen in de Weezebeek nabij het kantoor van Waterschap Vechtstromen.  De forensische opsporing van de politie doet onderzoek naar de identiteit en doodsoorzaak van de persoon. Het forensisch team heeft tevens een drone-team ingezet voor het maken van luchtopnames van de directe omgeving. De politie doet vooralsnog geen mededeling of de overleden persoon een man of vrouw is.

Update:
De dood gevonden man in de Weezebeek, bleek een 47-jarige Pool te zijn. Omtrent de doodsoorzaak bestaat verder nog twijfel.
Later bleek dat de man veel op straat leefde en dat hulpdiensten en politie voordien nog onderzoek deden of de man hulpbehoevend was vanwege psychotisch gedrag. Dat gebeurde bij het winkelcentrum aan het Vincent van Goghplein, vlakbij de latere vindplaats. Toen werd geconstateerd dat de man weliswaar een onverzorgd uiterlijk had, maar deze normaal antwoordde op vragen. Daarbij werd een tolk ingeschakeld. (lees meer in Tc Tubantia)

Fotoreportage: Alwin Winkel   

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina