Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-08-2016  

Almelose Roots in Olympisch Rio

 

ALMELO – De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn begonnen. Voor Nederland komen 241 sporters in actie. Onder hen een viertal sporters met Almelose ‘Roots’ zoals wielrenster Kirsten Wild die op de baan in actie komt, bokser Peter Mullenberg, volleybalster Maret Grothues en Teakwondoka Reshmie Oogink.
Daarmee zijn niet allen met Almelose ‘Roots’ genoemd die in Rio in actie komen. Zo heeft chef de equipe Maurits Hendriks ook een verleden in Almelo. De geboortige Amsterdammer verhuisde in zijn jeugd naar Almelo, studeerde o.a. aan het Erasmus en hockeyde bij de Mixed Hockey Club Almelo. En dan is er nog de jeugdige Charlotte de Jager die tot een van de 221 is verkozen om in het Holland Heineken House actief te zijn als gastvrouw. Zij bericht vanuit Rio de ‘nieuwtjes’ aan het Almelo’s Weekblad.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-08-2016  

Er wordt flink getimmerd op Huttenland

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (45 foto's)...

 
13-08-2016  

Herdenking bij Indie monument Hagenborgpark

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (80 foto's)...

 
14-08-2016  

Catsburg wil uitbreiden en Duitse vestiging


Het tankstation Kalken bij Gent (B)
 

ALMELO – Catsburg Dak- en Gevelbeplating aan de Buitenhaven in Almelo is op zoek naar een nieuwe uitvalsbasis in Nederland en Duitsland, meldt De Roskam. Het bedrijf krijgt steeds meer opdrachten in zowel Nederland als Duitsland.
Als voorbeeld noemt grondlegger en adviseur Henk Catsburg de futuristische vestiging van Aldi in Solingen (D) en Lidl in Huizen en de beplating van een tankstation bij Gent (B) dat men samen uitvoert met de Almelose bouwonderneming Löwik Bouw en Beton.
Catsburg Dak- en Gevelbeplanting is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en monteren van metalen en aluminium dak- en gevelbekledingen, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Ook levert men kunststof- en bitumineuze dakbedekkingen en plaats men zonnepanelen.
Bij Catsburg werken 12 mensen in vaste dienst en heeft tevens een pool van vertrouwde inleners die bij montagewerkzaamheden worden ingezet.

 
15-08-2016  

Het ‘succes´ van afvalinzamelpunten

 

ALMELO – Volgens wethouder van duurzaamheid, milieu en afval Javier Cornelissen (SP) zijn de aanloopperikelen bij de binnenstedelijke afvalinzamelpunten achter de rug. Althans dat beweerde Cornelissen maanden geleden in de gemeenteraad. Niets is echter minder waar weet de Almelose burger. Elk weekend zijn bij diverse winkelcentra de containers overvol en wordt het afval naast de containers op straat gedeponeerd. Met enige regelmaat ontvangt de redactie hierover foto’s. Deze keer wederom van het afvalinzamelpunt bij winkelcentrum De Gors op het Windmolenbroek (zondagmiddag rond 17.45 uur), de voorbeeldwijk waar gescheiden inzameling begon, maar uit eigen waarneming was het dit weekend ook weer mis bij het winkelcentrum Schelfhorst.
Volgens Cornelissen zijn op de bekende knelpunten containers bijgeplaatst om de capaciteit te vergroten. Deze keer zal het dus wel aan vakantieperikelen bij Twente Milieu liggen. Hoe lang wordt de burger nog voor de gek gehouden en wanneer hakt de gemeenteraad knopen door om te erkennen dat de zogenoemde afvalinzamelpunten alleen maar een bron van ergernis zijn waarvoor de burger nota bene verplicht aan het sjouwen wordt gezet en ook nog eens fors moet betalen?
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
17-08-2016  

Brandweer Almelo houdt actie bij Huttenland

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (104 foto's)...

 
22-08-2016  

Brand in woning aan De Eese

 

ALMELO – Om 02.18 uur in de nacht van zondag op maandag kreeg de brandweer een melding van brand in een woning aan De Eese (Schelfhorst). De brandweer zette twee autotankwagens in uit Almelo en Vriezenveen en een hoogwerker uit Almelo. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.
Het gezin met 3 kinderen werd door buurtbewoners, nog voordat de brandweer arriveerde, via het slaapkamerraam met behulp van een ladder uit huis gehaald. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in de vaatwasser.

 
23-08-2016  

Einde aan jaarlijkse Wijkfestival Schelfhorst

 

ALMELO – De organisatie van het jaarlijkse Wijkfestival in de Schelfhorst, heeft de stekker uit de organisatie getrokken.  Het wijkfestival werd op 12 juni jl. afgelast vanwege de weersomstandigheden en naar nu blijkt, is deze buitenactiviteit te risicovol voor de organisatie. De deelnemers/standhouders krijgen 50 procent terug van het betaalde inschrijfgeld. Voor de standhouders van eetkraampjes komt de organisatie tot een volledige teruggave vanwege hun specifieke kosten als inkoop voor etenswaren, dit nadat alle rekeningen, zoals vergunning, kosten spandoeken en inhuur materialen als parasols e.d. zijn betaald.

 
24-08-2016  

Huttenland in de fik

 

ALMELO - Met het in de fik steken van Huttenland, dit keer op het Indiëterrein, kwam er een eind aan weken van zagen en timmeren door de Almelose jeugd. Wethouder Irene ten Seldam assisteerde de brandweer om tijdens het zogenoemde sloophuttenfeest, de gesloopte bouwsels in de fik te steken. Ook deelde zij de prijzen uit voor de mooiste en origineelste hutten.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (92 foto's)...

 
24-08-2016  

Cornelis Blok voorzitter Museum Heemkunde

 

ALMELO – Mr. Cornelis H. Blok is door het bestuur van de Stichting Museum voor Heemkunde Almelo (Stadsmuseum Almelo) per 23 augustus jl. benoemd tot voorzitter.

De heer Blok (65) woont sedert 2011 in Almelo en is kolonel in ruste van de militair juridische dienst. Voordat hij zich in Almelo vestigde, werkte hij in Brussel, Wenen en het Midden Oosten.

Het Stadsmuseum Almelo aan de Korte Prinsenstraat is onlangs ingrijpend verbouwd en heringericht en feestelijk heropend in februari van dit jaar. Het museum is geopend dinsdag tot en met zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.
 

 
24-08-2016  

Van Poppel, Lammertink en Clement in Profronde

 

ALMELO – Het is al weer de 34e Ronde van Almelo, vrijdagavond in het centrum van de stad. Een volksvermaak dat er mag zijn met 39 renners aan de start waaronder nationaal kampioen Dylan Groenewegen en secondant Mike Teunissen van Team Lotto NL-Jumbo, de sprinters Danny en Boy van Poppel van respectievelijk Team Sky en Trek-Segafredo, Stef Clement van IAM Cycling en regiotopper Maurits Lammertink die maar liefst zeven ploeggenoten van Roompot Oranje Peloton om zich heen heeft. De in Losser wonende Enternaar maakt volgend seizoen zijn overstap naar Katusha, de Russische World Tour-formatie. Hij kan de vierde Tukker worden na Gerard Veldscholten (1983), Hennie Kuiper (1985) en Jos Lammertink (1986) om als eerste over de meet te gaan. Vorig jaar werd Maurits Lammertink nog tweede. Genoeg reden dus om dit jaar in Almelo de palmares te willen grijpen.

Een dagje wielrennen in Almelo begint om 13.00 uur met de reclamekaravaan die door de stad trekt om de zaak wat op te warmen. Om 16.30 uur dan de Dikke Banden Race voor Kids gevold om 18,00 uur door de reclamekaravaan over het parcours in de binnenstad waarna rond 19.45 uur het parcours vrij is voor de profs.
Aansluitend dan op de diverse pleinen breekt het muzikale geweld los tot in de nachtelijke uurtjes.

< Enternaar Maurits Lammertink is de regionale favoriet.
Foto: Roompot Oranje Peleton

 
25-08-2016  

Koperdief Almelo in Onder de Loep

 

ALMELO - Recht fietsen lukt de man niet meer, als hij met 150 meter bliksemafleider op zijn fiets vertrekt. De politie heeft beelden vrijgegeven waarop een man te zien is bij een tandartsenpraktijk aan de Zeearend in Almelo. Hij klimt op het dak en steelt daar de kabels.

De man is ruim een uur rond het pand van de praktijk te zien. Hij is kalend, heeft een baard en een kale plek op zijn achterhoofd. De politie vermoedt dat de man uit de omgeving komt.
In het RTV Oost programma Onder de Loep werden de beelden getoond.

Wie meer weet over de man of de diefstal kan bellen met de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-08-2016  

Cateraar Tweetal verkocht aan Effektief Groep

 

ALMELO – De Almelose cateraar Tweetal is per 1 oktober a.s. verkocht aan de Effektief Groep in Groningen, meldt De Roskam. Het cateringbedrijf Tweetal werd in 1976 mede opgericht door de verkopende eigenaar Anton Koopman en groeide in die 40 jaar gestaag uit naar 50 personeelsleden. Koopman blijft nog 2 jaar als commercieel directeur aan Tweetal verbonden, terwijl Eric Minkhorst als algemeen directeur fungeert.

Onder de paraplu van de Effektief Groep, moet Tweetal Catering groeien naar een omzet van vijf miljoen euro. De Effektief Groep behoort tot de top 10 van Nederlandse schoonmaakbedrijven. Effektief is actief in geheel Nederland met uitzondering van Brabant, Limburg en Zeeland. Tweetal Catering valt onder de sector Leisure & Events van de Effektief Groep, dat haar historie heeft sinds 1953 en ontstond uit het toen opgerichte Groningse Schoonmaakbedrijf Centrum.

 
26-08-2016  

Stekker definitief uit plan nieuw Natuurhus

 

ALMELO – Er komt definitief geen nieuw Natuurhus in het Hagenpark, meldt Tubantia. Ook kan het plan voor een nieuwe inrichting van het Hagenpark in de prullenbak. Het bestuur van de Stichting Natuurhus trekt na vijf jaar plannenmaken de stekker er uit en wil de stichting opheffen. Ook heeft het bestuur de gemeente laten weten dat men per 1 januari a.s. stopt met de natuur- en milieueducatie op Almelose basisscholen en dat men de huur van het tijdelijk onderkomen aan de Deldensestraat opzegt.
Reden is dat de gemeente het gat van 180.000 euro, in het half miljoen euro kostende en beoogde nieuwe Natuurhus in het Hagenpark, niet wil dichten. Het college van B&W gaf een negatief advies aan de gemeenteraad die vervolgens met nipte meerderheid de financiering van het resterende bedrag afwees.
De stichting maakte in de laatste vijf jaar herhaaldelijk aangepaste plannen voor het realiseren van een Natuurhus namens de basisorganisaties IVN, Nivon, Imkersvereniging ’t Iemenschoer, tuindersvereniging Groei & Bloei, vereniging Veldbiologie en Astrona.

Archief
Terug naar vorige pagina