Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-07-2019  

Almelo in 2050 van het aardgasnet

Cogas, corporaties en gemeente ontwikkelen warmtevisie
  ALMELO - De gemeente Almelo, Cogas en de woningbouwcorporaties ontwikkelen samen een nieuwe warmtevisie om Almelo uiterlijk in 2050 van het aardgasnet te krijgen.
Aardgas is in de toekomst niet meer de energiebron voor het verwarmen van huizen en gebouwen, laat staan duurzaam als fossiele brandstof waaronder ook kolen en olie worden gerangschikt.
Al deze werken ten nadele van het klimaat en zijn mede oorzaak van de opwarming van de aarde. Het ondertekenen van een convenant warmtevisie door de gemeente Almelo met de corporaties Beter Wonen, St. Joseph en Cogas is derhalve een eerste Almelose stap op weg naar de energietransitie.
Lees verder...

 
07-07-2019  

Drukke bedoening Open Dag Heracles Almelo

 

ALMELO – Een toenemend fenomeen in ‘voetballand’ zijn de Open Dagen bij de profclubs.  Zo ook uiteraard bij Heracles Almelo waar drommen kinderen met vaders, moeders, opa’s en oma’s op af kwamen voor de spelerspresentatie voor het nieuwe seizoen, het scoren van een handtekening van hun idool, of een shirtje in clubkleuren van de Almelose eredivisionist en dat allemaal op het van Riemsdijk Plein, en in het Erve Asito zoals de naam van het stadion nu luidt.
Fotograaf Jan Bril heeft niet zoveel met voetbal maar wel met mensen en dat ziet u in bijgaande reportage.
 

Fotoreportage (71 foto's)...

 
13-07-2019  

Havenfestival Almelo op de weg terug

 

ALMELO – Dit jaar dan weer een Havenfestival in Almelo. Organisatorisch was het even wat minder afgelopen jaren vanwege ‘liggelden’, maar toch werd de draad weer opgepakt. Weliswaar wat mider schepen dan in de topjaren, maar tal van andere andere activiteiten langs de havenkade en het Marktplein maakten veel goed. Een enkele schipper had al een week eerder aangelegd om ook een kijkje te kunnen nemen bij een der grootste hippische festijnen van Nederland, de Almelose Ruiterdagen.
Fotograaf Jan Bril toog door de binnenstad om de activiteiten tijdens de Havendagen 2019 in beeld te brengen.

Fotoreportage (150 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina