Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-05-2017  

Raadslid aangehouden na waarschuwingsschot

Echtelijke onmin de aanleiding
 

ALMELO – De politie heeft dinsdagavond de 47-jarige Johan van Loon aangehouden na een waarschuwingsschot. De aanhouding vond plaats in de Nieuwstraat. Van Loon is raadslid voor LAS. De reden voor aanhouding ligt in de relationele sfeer. Zijn partner deed eerder die avond melding van bedreiging. Toen Van Loon dinsdagavond werd gespot, werd hij door de politie gevolgd. Bij het parkeren in de Nieuwstraat ging de politie tot actie over maar Van Loon reageerde niet op bevelen, waarop een waarschuwingsschot werd gelost. De politie had het vermoeden dat Van Loon in het bezit was van een vuurwapen. Dat werd overigens niet aangetroffen. Hangende het onderzoek zit Van Loon in arrest. Donderdag beslist de Officier van Justitie of Van Loon in de cel moet blijven of op vrije voeten komt.

 
04-05-2017  

Politie doet remtesten Windmolenbroeksweg

Dodelijk ongeval de aanleiding
 

ALMELO – De Windmolenbroeksweg ter hoogte van de kruising met de Ledeboerslaan was vanmorgen de locatie waar de politie remtesten uitvoerde met de auto die betrokken was bij een dodelijk ongeval ter plekke op 23 januari jl.
Het dodelijk ongeval waarbij de per fiets overstekende 16-jarige Chiel werd gegrepen door de auto,  leidde tot veel verontwaardigde aandacht op sociale media vanwege de getoonde beelden.
De remtest met de bij het ongeval betrokken auto, vormt onderdeel van het dossier bij mogelijk een strafrechtelijk gevolg.

 
04-05-2017  

Dodenherdenking 2017


Veertien organisaties, tal van individuen en een delegatie uit partnerstad Iserlohn legden bloemen bij het herdenkingsmonument voorafgaand aan 2 minuten massale stilte.
 

ALMELO - ‘Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Daar moeten we over blijven praten. Want oorlog begint waar praten ophoudt’, zei burgemeester Arjen Gerritsen in zijn toespraak  tijdens de Dodenherdenking bij het herdenkingsmonument op het Wethouder E. van Dronkelaarplein. Het deed Gerritsen deugd dat ook een flink aantal jongeren de druk bezochte herdenking bijwoonde.
Tijdens de voorafgaande herdenkingsdienst in Hof 88 wees Gerritsen er op dat van de 242 Almelose slachtoffers de meesten waren vermoord om wie zij waren namelijk Jood. ‘Nalatigheid, berusting en onverschilligheid is de Joodse gemeenschap fataal geworden in de Tweede Wereldoorlog’, gaf Gerritsen aan.  ‘Slechts heel weinig mensen kwamen in verzet tegen de Duitse bezetters. Slechts weinigen kozen er voor om niet te berusten in de terreur en intimidatie’, aldus Gerritsen die er tevens op wees dat de Duitse vernietigingsmachine zo goed functioneerde dankzij plichtsgetrouwe inzet van de vele bureaucratische radertjes in het systeem.
Gerritsen legde ook de verbinding met terroristische aanslagen in de huidige tijd. ‘Kijken wij werkloos toe als groepen worden gediscrimineerd, vernederd of uitgestoten?’ Volgens Gerritsen heeft iedereen de verantwoordelijkheid voor zijn eigen daden en kan iedereen de grens trekken naar moraal. ‘Blijf waakzaam voor de barbaar in onze omgeving en voor de barbaar in ons zelf’, betoogde Gerritsen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (102 foto's)...

 
04-05-2017  

Bouwmensen maakt Chappe Historisch Festival


Directeur R. Herman van Bouwmensen Twente met in zijn hand een miniatuur van de semafoor en op de achtergrond de waarheidsgetrouwe kopie die ten tijde van Napoleon werd gebruikt.
 

ALMELO – In de Napoleontische tijd duurde het meerdere dagen om een belangrijke boodschap uit Frankrijk naar Nederland over te brengen. Tot de machtige ‘kleine Franse generaal’ de beschikking kreeg over de semafoor, een optische telegraaf waarmee hij in twee uur een bericht uit Parijs naar Amsterdam kon sturen middels een netwerk van seinpalen op zichtafstand.
Tijdens het Historisch Festival Almelo van 12 tot en met 14 mei in het Schelfhorstpark wordt dat zichtbaar gemaakt met dank aan het opleidingsinstituut voor de bouw Bouwmensen Twente.

De leerlingen van Bouwmensen Twente in Almelo maken de ‘seinpalen’ in het Frans ook wel ‘Chappe’ genoemd naar de uitvinder, na. Met de dwarsligger en twee armen van hout en met behulp van touwen kan de ‘Chappe’ of semafoor  in meerdere posities worden gezet waarbij telkens een letter uit het alfabet wordt aangeduid van de door te geven boodschappen of commando’s. De betekenis was dus in het begin alleen begrijpelijk voor de Franse overheerser maar was uiteindelijkgeen lang leven beschoren. Tijdens het Historisch Festival wordt hij echter nog eens gedemonstreerd.

De organisatie van het Historisch Festival is Bouwmensen Twente daarvoor dankbaar, maar ook voor de fraaie nieuwe entreepoort die de leerlingen voor de tweede keer produceerden voor het festival en de grote houten bak, voor het onderdeel archeologische opgravingen die gebruikt werd in de Napoleontische tijd.
Met al het gebulder van kanonnen en de schijngevechten van de manschappen met ‘knetterende’ voorladers wordt de ‘Slag om Ruigenrode  dus weer een heel historisch spektakel in het Schelfhorstpark’. De re-enactors (deelnemers) die de veldslag naspelen, komen uit meerdere Europese landen.

Kijk voor meer informatie op: www.historischfestivalalmelo.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-05-2017  

Almelose Profronde met extra ‘kronkel´


De finish is op De Waag maar dan wel via een 'kronkel' om de bouwhekken.
 

ALMELO – De vernieuwbouw rond het Marktplein en vorig jaar het Waagplein heeft ook dit jaar tot hoofdbrekens geleid voor het parcours van de  Almelose Profronde. Toch kan op vrijdag 25 augustus a.s. de 35e Profronde van Almelo in de binnenstad plaatsvinden. De ruimte op het Marktplein is door de bouwwerkzaamheden behoorlijk ingeperkt maar middels  een goede afzetting met bouwhekken, kan ruimte gemaakt worden voor de renners die in Almelo haar rondjes draaien. In de aanloop naar de plek van start & finish aan De Waag wordt een extra ‘kronkel’ in het parcours gelegd waarbij de renners wel vol in de remmen moeten. De eindsprint naar de finish voor de VIP-tent op het Waagplein wordt dus een korte maar biedt de gasten wel meer zicht vergeleken met vorig jaar toen noodzakelijkerwijs werd uitgeweken naar het inmiddels gesloopte pand van Scheer & Foppe. Het grootste publieksevenement van Almelo heeft dus groen licht gekregen uit het stadhuis en kan alvast worden genoteerd in de agenda.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-05-2017  

Aangehouden raadslid nog vast

 

ALMELO – Raadslid Johan van Loon zit drie dagen na zijn aanhouding nog vast op verdenking van het bedreigen met een vuurwapen van zijn echtgenote. Het 47-jarige raadslid werd dinsdagavond aangehouden waarbij de politie een waarschuwingsschot afvuurde. Dat gebeurde aan de Nieuwstraat waar Van Loon parkeerde terwijl de politie hem al volgde vanaf de Sluiskade. Van Loon zou niet hebben gereageerd op de sommatie uit de auto te stappen en ook niet zijn handen hebben getoond. Eerder op de avond had de echtgenote een klacht ingediend dat zij zou zijn bedreigd met een vuurwapen. Reden voor de politie om het veiligheidsprotocol te volgen en een waarschuwingsschot te lossen. Van Loon verzette zich verder niet tegen zijn aanhouding.
Raadsnestor Gijs Stork (LAS) reageerde op zich verbaast over de aanhouding. Hij was op de hoogte van de huwelijksperikelen waarbij de echtgenote  van Van Loon de echtelijke sponde had verlaten. Sterker, Stork had Van Loon zelfs dinsdagavond nog gesproken en deze had daarbij een normale rustige indruk gemaakt. Kort na het vertrek van Van Loon volgde daarop de aanhouding.
Stork maakt zich inmiddels wel druk over het geruchtencircuit dat sommige raadsleden sinds de aanhouding van Van Loon onderhouden. ‘Bepaalde figuren hebben er kennelijk belang bij om Van Loon te beschadigen. Ook binnen de gemeenteraad’, zegt Stork daarover.  
Burgemeester Gerritsen werd door de politie geïnformeerd en stelde formeel raadsnestor Stork op de hoogte vanwege de aanhouding van Van Loon. ‘Daarmee is wat mij betreft de kous af’, stelde de burgemeester.   

Geen pistool gevonden
Nadat Van Loon hangende het onderzoek vast wordt gehouden, is gedurende drie dagen zowel de auto, bedrijfslocatie als woning onderzocht naar een vuurwapen. Dat werd niet gevonden. Toch wordt Van Loon nog vastgehouden in afwachting op het besluit van de rechter-commissaris die zich eerst zaterdag buigt of Van Loon op vrije voeten komt of nog langer vastgehouden wordt.

 
05-05-2017  

Airbags en navigatie uit 11 auto´s gejat

 

ALMELO – In drie dagen tijd zijn navigatiesystemen en airbags gejat uit 11 auto’s in de wijk Windmolenbroek. Alle betrokken auto’s behoorden tot de VW-Groep  met merken als Audi, Seat, Skoda en Volkswagen. Opmerkelijk, de geringe braakschade maar allemaal keurig met vakkennis gedemonteerd.
Toch kan de schade flink in de papieren lopen. Dat kan zelfs ook bij een all-risk verzekering, leert ons navraag bij Regio Autoschade dat met nagenoeg alle verzekeraars werkt. De meeste verzekeraars houden namelijk rekening met een afschrijfformule voor bijvoorbeeld navigatiesystemen. Sommige systemen af fabriek kunnen wel meer dan 3.000 euro kosten en als volgens de afschrijfformule de helft al is weg geboekt, moet de getroffen eigenaar fors bijbetalen voor een nieuw te installeren navigatiesysteem.  In sommige gevallen als de auto flink ‘gestript’ is en al wat jaartjes ouder, komt zelfs de dagwaarde als vergoeding in beeld en kan de auto naar de sloper of vervalt deze aan de verzekeringsmaatschappij.
De laatste jaren is de wijk Windmolenbroek vaker getroffen door inbraken in auto’s en huizen. De politie vermoedt dat dit met de ligging te maken heeft ten opzichte van de A35/A1 omdat professionele bendes het land door reizen om toe te slaan. Dit wel na eerst wijken goed in kaart te hebben gebracht om snel toe te kunnen slaan.

 
05-05-2017  

Dievegge offerblok Georgius op heterdaad betrapt

 

ALMELO – Donderdagavond toonde het TV-programma ‘Onder de Loep’ van RTV Oost opnames van herhaalde diefstal van geld uit het offerblok in de Mariakapel van de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat. Gevraagd werd of de vrouw die als dader werd aangemerkt, door de TV-kijkers herkent werd.

Nog geen dag later werd de dievegge op heterdaad betrapt bij een nieuw bezoek aan de Mariakapel. Een andere bezoekster van de kerk herkende haar van de gisteren uitgezonden TV-beelden en alarmeerde direct de politie die direct ter plaatse kwam.

Uit nieuwe opnames van vanmiddag van de al enige tijd in de kerk geplaatste camera’s bleek dat de verdachte vrouw opnieuw een poging had ondernomen om papiergeld uit het offerblok te hengelen. Daarop werd zij aangehouden voor verder onderzoek. Het bleek een in Nordhorn (D) woonachtige vrouw die naar alle waarschijnlijkheid niet de TV-uitzending van de avond tevoren had gezien. De parochie schat dat het afgelopen half jaar een bedrag van ongeveer 2.500 euro is buitgemaakt.
 

 
07-05-2017  

Ondernemers doel nieuwe gevaarlijk spam

 

ALMELO – Hackers hebben weer een nieuwe vorm van verspreiding van gevaarlijke spam geïntroduceerd. Dit keer krijgen ondernemers een email waarin wordt gedaan dat een pakketdienst tevergeefs heeft getracht een pakketje af te leveren op uw in de Kamer van Koophandel ingeschreven vestigingsadres en dat een nieuwe afspraak gemaakt moet worden door dit via een afspraakformulier van de pakketdienst te doen. Wie nietsvermoedend het formulier opent, zit in de problemen.
Bij het openen van het afsprakenformulier worden tegelijkertijd macro’s ingeschakeld dat admin-rechten geeft op uw eigen computer waardoor de hackers externe verbindingen kunnen opzetten via uw computer. Uw eigen gegevens zijn dan niet meer veilig.

De namen van afzenders zijn o.a. Althuis logistiek BV, Braam logistiek BV, Schellings logistiek BV en  Odekerken logistiek BV, maar er kunnen natuurlijk ook andere afzendernamen opduiken.
Van alle drie genoemde nepafzenders wordt het nepadres Demkaweg 412 in Utrecht gebruikt.
OPEN DUS NOOIT HET AFSPRAAKFORMULIER.

Kenmerken van deze hack-mails zijn:
1. Telefoon nummer is te kort / bestelling niet te regelen via telefoon
2. .doc bestand waar je iets moet invullen en daarna opsturen, kan veel efficiënter
3. Spelfout in de e-mail
4. Afzender onvindbaar in de zoekmachines


Toch geopend, dan als de bliksem IT-deskundige inschakelen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-05-2017  

Scherper toezicht gehandicapten P-plaatsen

 

ALMELO – Het gemeentelijk bedrijf Parkeerbeheer en de politie gaan scherper toezien op foutparkeerders op parkeerplekken voor gehandicapten.
Aanleiding het hogere aantal klachten over bezette invalidenparkeerplaatsen door auto’s zonder invalidenparkeerkaart. De toename van klachten omvat de binnenstad en parkeerlocaties bij supermarkten, bouwmarkten en tuincentra. De boete is overigens niet mis en bedraagt 370 euro exclusief administratiekosten.

 
07-05-2017  

Lentefair Groei & Bloei Beeklustpark

 


Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (64 foto's)...

 
07-05-2017  

Autobrand door kortsluiting

 

ALMELO – Een automobilist heeft zondagmiddag op de Kolthofsingel zijn auto aan de kant moeten zetten door kortsluiting. Tijdens het rijden kwam er rook uit het dashboard. Nadat hij stopte sloegen de vlammen onder het dashboard vandaan. De gealarmeerde brandweer kon niet voorkomen dat de auto fikse schade opliep.

 
07-05-2017  

Raadslid nog in onderzoekbewaring

 

ALMELO – Raadslid Johan van Loon zit nog steeds in bewaring voor mogelijk vuurwapenbezit en bedreiging van zijn ex- partner. De rechter-commissaris heeft zaterdag besloten dat het onderzoek meer tijd vergt. Het Almelose raadslid werd dinsdagavond aangehouden nadat zijn ex- melding deed van bedreiging. De politie heeft in de afgelopen dagen geen vuurwapen gevonden.
Raadsnestor en fractiegenoot Gijs Stork laat in een verklaring weten dat de fractie daarvan kennis heeft genomen en alle vertrouwen heeft in het justitiële onderzoek. Stork betreurt de gang van zaken maar realiseert zich ook dat het een privézaak is en zich daarom van commentaar onthoudt.
Eerder al gaf burgemeester  Arjen Gerritsen in Tubantia aan dat voor hem de kous af is omdat het een conflict in de privésfeer betreft.

Update 09-05-2017

Raadslid erkent bedreiging van echtgenote
ALMELO – Raadslid Johan van Loon heeft erkent dat hij zijn echtgenote heeft bedreigd, dat meldt zijn raadsman Mr. Speijdel. Volgens de advocaat heeft zijn cliënt al langer relatieproblemen en was Van Loon redelijk wanhopig. Ook raadsnestor Gijs Stork vertelde vorige week al dat hij op de hoogte was van de relatieproblemen. Van Loon was kort voor zijn aanhouding nog bij hem thuis en maakte toen een rustige indruk, zo vertelde Stork toen.
Op de vraag of Van Loon met een vuurwapen heeft gedreigd, gaat Mr. Speijdel in Tubantia niet in. De politie spotte Van Loon vorige week dinsdag in zijn bedrijfsvoertuig toen de politie op weg was naar het opgegeven adres waar de bedreiging zou hebben plaatsgevonden. In de Nieuwstraat werd het raadslid vervolgens aangehouden. Daarbij werd een waarschuwingsschot gelost. Van Loon reageerde niet op een commando van de politie. Mr. Speijdel zegt daarover;  ‘Van Loon voerde op dat moment juist een emotioneel telefoongesprek met een vriendin. Hij besprak zijn relatieproblemen met haar en was min of meer bij haar aan het uithuilen.’ Volgens Mr. Speijdel had zijn cliënt niet in de gaten dat agenten al bij zijn auto stonden.
De rechter-commissaris achtte zaterdag voldoende reden om Van Loon 14 dagen in hechtenis te houden tot zijn voorgeleiding aan de Raadkamer, ondanks dat de zoektocht naar een wapen geen resultaat had. Raadsnestor Stork liet afgelopen weekend weten dat hij het als een privézaak beschouwd. Dat deed eerder al burgemeester Arjen Gerritsen in een reactie in Tubantia.

 
08-05-2017  

Politie twee keer in actie in supporterscafé

 

ALMELO – Een privéfeestje zondagavond in het supporterscafé ‘Hart voor Heracles’ noopte de politie twee keer in actie te komen. Beide keren betrof het een knokpartij. Bij de eerste inzet bleek de ruzie al gesust. Bij de tweede inzet werd één persoon in hechtenis genomen. Bij de ongeregeldheden waren meerdere personen betrokken.

 
10-05-2017  

Almelo's Mannenkoor concerteert in AZC Almelo

 

ALMELO – Het bijna 100-jarig Almelo’s Mannen Koor (AMK) zal op dinsdagavond 16 mei om 20.00 uur concerteren in het asielzoekerscentrum te Almelo. Het concert wordt de bewoners van het AZC aangeboden in het kader van het aanstaande jubileum.
Het koor staat onder leiding van dirigent Nick Moretz met aan de piano Han Kolthof die tevens de solistenrol op zich neemt.

Meer over het koor: www.almelosmannenkoor.nl

 
11-05-2017  

Gokhuis ontmanteld

 

ALMELO – Burgemeester Arjen Gerritsen heeft bestuursdwang ingezet om een illegaal gokhuis aan de Beeklustlaan 21a te ontmantelen. Er kon o.a. gegokt worden op uitslagen van voetbalwedstrijden. De multiculturele stichting Het Beek is de huurder van het pand. Bij controle in het pand werden meerdere computers en een ticketmachine aangetroffen.
Illegaal gokken is bij wet verboden. Maar het bestrijden er van is een lastige zaak. Voor jaren geleden werd al aan de toenmalig officier van justitie gedemonstreerd dat dit zelfs kon met de publiekscomputers in de openbare bibliotheek. In het geruchtencircuit gaat het verhaal dat illegaal gokken wijd verspreid is, ook in Almelo.
 

 
11-05-2017  

Club 41 doneert 5.000 euro Stop MS Romaike

 

ALMELO – Club 41 Almelo organiseerde woensdag 19 april jl. het tweede fundraisingevent ‘Hersens Hart en Kloten’ in haar bestaan. Zo’n 250 genodigden werden meegenomen in de ontwikkeling van de stad waarbij ondernemers, burgemeester Arjen Gerritsen, Frits Huffnagel en de Belgische investeerder Wim Heylen het woord voerden. Heylen zette onlangs zijn handtekening voor de bouw van een logistiek centrum op het XL Businesspark Twente aan de A35 bij Almelo.
De baten van het fundraisingevent (5.000 euro) werden eergisteren tijdens een bijeenkomst bij ’t Hookhoes overhandigt aan de stichting Stop MS Romaike. De stichting heeft 75.000 euro nodig voor een specialistische behandeling in Rusland.

 
12-05-2017  

Grondbank ook op zaterdag open


Beheerder Ronnie Beene voor de ‘bilboard´ van Grondbank Almelo aan de Bleskolksingel
 

ALMELO – Normaal gesproken zou men denken dat een regionale grondbank vraag en aanbod van zand door bedrijven bij elkaar brengt. Maar de Grondbank Almelo aan de Bleskolksingel 7 staat ook ten dienste van particulieren. Zo kunnen inwoners van Almelo en de regio tegen geringe vergoeding overtollig zand kwijt als de tuin weer eens op zijn kop is gezet, opnieuw is betegeld en er nog wat zand over is. De kosten vallen erg mee. Voor het brengen van 1.000 kg (1 ton) zand bij Grondbank Almelo rekent men 19,95 euro inclusief btw.
‘Het voordeel is dat wij als gemeentelijk bedrijf precies in kaart hebben hoe de vervuilingsgradaties in alle delen van de stad zijn. Dat kan men hier dus altijd kwijt’, vertelt coördinator Bert Wiltvank namens de gemeente. Wiltvank wijst er in deze ook op dat indien men juist zand nodig heeft,  om bijvoorbeeld een laag liggend stuk tuin wat op te hogen, de grondbank gezeefde zandvoorraden heeft met dezelfde certificering en het dus altijd gebruikt mag worden. Op basis van postcode kan Grondbank Almelo dat bekijken.

Ook op zaterdag geopend
Beheerder Ronnie Beene van de grondbank wijst er op dat inwoners van Almelo op vertoon van de afvalpas hun overtollig snoeihout kunnen inleveren. Voor inwoners van buurgemeenten kan dat tegen een betaling van een geringe vergoeding.
‘Daar maken wij weer compost van voor tuinders maar ook voor particulieren. Ook dat kan gekocht worden tegen een geringe prijs. Veel inwoners van Almelo weten dat niet. Om meer voor hen te kunnen doen, gaan wij bij de grondbank ook de openingstijden aanpassen. Tot nu was dat nog op doordeweekse dagen tijdens kantooruren en dat is lastig voor particulieren. Daarom zijn wij vanaf nu met de grondbank ook op zaterdag open. Mijn collega Freddy Blom of ikzelf zijn dan van 10.00 uur tot 14.00 uur aanwezig’, aldus Beene die ook nog graag kwijt wil dat de grondbank ook vulzand heeft voor het aanleggen van bestratingen!

 
12-05-2017  

Ridderorde voor Coby Noordhoff – van de Pol

 

ALMELO – Burgemeester Arjen Gerritsen heeft vrijdagmiddag namens Koning Willem- Alexander mevrouw Coby Noordhoff – van der Pol de versierselen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. De uitreiking vond met enige vertraging plaats omdat Noordhoff tijdens de dag van de jaarlijkse lintjesregen met vakantie was.

Coby Noordhoff kreeg haar hoge onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de medemens via meerdere organisaties. Te noemen zijn de Dag van de Dialoog, de Vredesdienst, de Wereldgebedsdag en de dodenherdenking op 4 mei maar ook het gemeentelijk Armoedepact, het Apostolisch genootschap, de meisjes in het vroegere Huize Alexandra, een gezondheidscentrum en een project voor weeskinderen in het dorp Matamba in Tanzania. Father Albert Mligo liet vanuit Tanzania burgemeester Gerritsen de volgende boodschap overbrengen; “Cobi Noordhoff is a very hard working woman, very intelligent, very diplomatic, very understanding, a good organizer and full of compassion for the poor people. May God bless her”.

Noordhoff toonde zich blij vereerd en dankbaar maar niet zonder haar gezin en vrienden te danken. “Ik ben thuis niet anders opgevoed. Het is vanzelfsprekend anderen bij te staan maar dat kan alleen als je dat samen doet”, aldus Noordhoff die tevens kenbaar maakte zich bij leven en welzijn nog lang voor anderen te willen inzetten.

 
12-05-2017  

Historisch Festival knallend van start

Duizenden toeschouwers omzomen het slagveld
 

ALMELO – Voor de derde keer is het Almelose Schelfhorstpark de locatie voor het Historisch Festival met als hoogtepunt de Slag om Ruigenrode, het schouwspel waarin Keizer Napoleon Bonaparte een nederlaag krijgt in de slag tegen de geallieerden.
Vriidagavond verrichtte burgemeester Arjen Gerritsen de officiële opening van het festival, ietwat verlaat vanwege de verlate komst van Napoleon die vanuit België bij Deventer in de file was beland.
Na de inspectie van de troepen klonk dan het kanongebulder en het geknal van de musketten over de Schelfhorst. De hoogtepunten uiteraard op zaterdag- en zondagmiddag als  de Slag om Ruigenrode wordt opgevoerd en weer duizenden toeschouwers naar het Schelfhorstpark zal lokken.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (158 foto's)...

 
12-05-2017  

Fietser onder auto en gewond naar ziekenhuis

 

ALMELO – Vrijdagochtend werd in de Hanzelaan een fietser aangereden door een auto. Hoe dat kon gebeuren is nog door de politie in onderzoek. De fietser werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Foto: Alwin Winkel Fotografie

 
16-05-2017  

Burgemeester sluit actievoerders op

 

ALMELO – De titel doet ernstiger vermoeden dan het in werkelijkheid is. Geen eenzame opsluiting maar een publieke op het terras van Café Nielz aan het Marktplein. Niet als straf maar juist om aandacht. Aandacht voor gedwongen prostitutie van jonge meisjes in India.  Daar willen de actievoerders tegen strijden door zich 12 uur aaneen te laten opsluiten in een houten hokje van 1 bij 2 meter,gelijk aan de hokjes in Indiase bordelen.
Heracles-voetballer Mark-Jan Fledderus was een der eersten die positief reageerde om mee te doen. Het kon allemaal omdat zondag verloren werd van Feyenoord en er voor Fledderus dus geen verlenging van het voetbalseizoen is. Dinsdag werd hij door burgemeester Arjen Gerritsen opgesloten net zoals Frija Spekreijse in het tweede hokje op het terras. Twaalf uur duurt de ‘gedwongen zit’ voordat aflossing plaatsvindt. Totaal 10 Almeloërs doen mee in estafettevorm tot zaterdag de actie afloopt. Doel is dat elke ‘zit’ 2.500 euro aan donaties cq veilingopbrengst oplevert. Totaal is het streefbedrag dus 10 x 2.500 euro.
Bij aanvang van de opsluiting stond de totaalteller op 14.000 euro. Één etmaal later is de 18.000 euro gepasseerd. Van 24 gemeenten waar actie wordt gevoerd de tweede plek na Apeldoorn. Het streefbedrag zal derhalve wel gehaald worden maar de deelnemers hopen uiteraard op meer, veel meer!
Zo staat Fledderus op donderdag bijna op het persoonlijke streefbedrag van 2.500 euro ,maar zijn er nog geen biedingen op beschikbaar gestelde voetbalshirts van Stefan de Vrij (Lazio Roma), Thomas Vermaelen (Barcelona) en Memphis Depay (Manchester United). Allen spelers waar Fledderus in de Nederlandse competitie al tegen speelde. Frija Spekreijse zit al ruim boven het drievoudige persoonlijke streefbedrag dankzij leuke veilingitems en een grote vriendenschare die doneerden. Ook de andere deelnemers kunnen nog wel enige sponsoring gebruiken. Het kan nog tot zaterdag. Kijk voor donaties of een bod op een van de vele veilingitems van elke Almelose kandidaat op de webpagina https://www.freeagirl.nl/lockmeup/restaurants/nielz/   

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

 
17-05-2017  

Roparun schenkt 37.500 euro palliatieve doelen

 

ALMELO – De stichting Almeloopers heeft van de landelijke stichting Roparun 37.500 euro ontvangen voor besteding aan palliatieve doelen in de regio Almelo. Het ‘prijzengeld’ werd toegekend door in 2015 tweede te worden in de gastvrije-stadkeuze van de deelnemers op de route Hamburg – Rotterdam. In 2016 werd een derde plek toegekend met het bijbehorende bedrag van 12.500 euro.

Sinds 2008 nemen de Almeloopers deel aan Roparun. De eerste jaren op de route Parijs-Rotterdam en de laatste jaren vanaf Hamburg. Almelo werd ook al eens drie keer gekozen tot meest gastvrije stad waar Roparun doortrekt.
(De stichting Roparun zoekt nog een vrijwiliger om als promotor te fungeren op de route Hamburg-Rotterdam)

Ben Kamphuis (bestuurslid Stichting Almeloopers en Teamcaptain Almeloopers / team 260 overhandigde, in het bijzijn van Roparun-afgevaardigde Max van der Ven, met assistentie van wethouder Irene ten Seldam en burgemeester Arjen Gerritsen de volgend giften uit: 
 
A.  Hospice ’t Nieuwland:
mevrouw Marie Leerling: € 3.900,00
bijdrage opleidingskosten post-HBO-opleiding Palliatieve Zorg voor een verpleegkundige binnen het hospice

B. Evenmens (informele zorg voor elkaar, v/h Vrijwillige Thuiszorg Overijssel):
mevrouw Janny Broekhuis € 767,50.
Te besteden aan hulpmateriaal (= bordspel en kaartjes) communicatie palliatieve zorg.

C. Hospice Het Meulenbelt:

mevrouw Gerrie Rohaan € 7.000,-
Te besteden aan een aangepaste rolstoel zodat (terminale) kankerpatiënten ook naar buiten kunnen.

D. Stichting Inloopcentrum Almelo in oprichting:

Mevrouw Nel Nienhuis  € 26.000,00
te besteden aan het nieuw te realiseren inloophuis voor (ex) kankerpatiënten in het ZGT ziekenhuis te Almelo.
Aanschaf van ondermeer:
Meubels en serviesgoed
Materialen voor creatieve activiteiten
12 yogamatjes
Televisie
Verrijdbare smartboard met beamer
Verrijdbare behandel/massagetafel met toebehoren
Ontwikkelen logo, huisstijl, ontwerp website, etc. etc.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
17-05-2017  

Almelospeld voor Ben Kamphuis

 

ALMELO – Burgemeester Arjen Gerritsen heeft stadgenoot Ben Kamphuis gedecoreerd met de Almelospeld. Geboren in Mander (Tubbergen) en al jaren wonend in Almelo. Sinds 2008 actief als Almelooper, als teamcaptain en als bestuurder van de stichting maar ook de initiator die de landelijke stichting Roparun tegen Kanker (dat al voor de 26e keer een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam organiseert) bewoog om de in 2012 ingevoerde tweede estafettelooproute Hamburg - Rotterdam via Almelo te laten lopen.

Zo’n 280.000 euro zamelden de Almeloopers al in voor Roparun en 187.500 euro kwam terug voor palliatieve zorg vanwege de prijswinnende doorkomsten door Almelo. Prijsgeld dankzij de duizenden deelnemers aan de 3 daagse estafette die Almelo zo’n goede beoordeling gaven.

Roparun 2016 leverde meer dan 5,4 miljoen euro op om te besteden aan de strijd tegen kanker en zorg voor patiënt. In 25 jaar staat de teller op ruim 73 miljoen euro. 
Editie 26 van Roparun wordt gehouden van 3 t/m 5 juni a.s. De doorkomst in Almelo van Hamburg naar Rotterdam is op zondag 4 juni.

Programma en route 4 juni Almelo, klik
hier.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-05-2017  

Maak je fit voor Almelo Allee

 

ALMELO – Voor het wandel, run en fietsevenement Almelo Allee zijn de voorbereidingen al weer flink op stoom. De routes rond Almelo zijn vorm gegeven door het groene landschap en de domeinen van Huize Almelo. Duizenden deelnemers kunnen op 24 september weer genieten al wandelend, rennend of per fiets over routes met diverse afstanden. Binnenkort start de inschrijving.

Een deel van de opbrengst is bestemd voor palliatieve zorg waarvoor de Almeloopers zich inzetten door deel te nemen aan de jaarlijkse Roparun op de route Hamburg-Rotterdam. 

Voor ongeoefende hardlopers organiseert atletiekvereniging SISU speciale clinics om op 24 september fit aan bijvoorbeeld de 5 km run te kunnen beginnen. Meer info
 

 
18-05-2017  

Opening Science Center in bibliotheek Almelo

 

ALMELO – De openingsavond van het Science Center Erasmus PRO dat tot en met 3 juni is te bezichtigen in de bibliotheek trok zo’n 100 bezoekers.
De Technasium brugklasleerlingen hebben 17 exhibits tentoongesteld waarin verschillende natuurkundige principes zijn uitgewerkt.

Een van de bezoekers zei: "Wat geweldig om te zien dat ieder groepje zich verdiept heeft in een onderwerp dat hen aanspreekt." Een greep uit de thema's die te zien zijn: elektriciteit opwekken, wrijvingskracht, aardbevingen, windkracht, katrollen, veerkracht en dichtheid. De bezoekers konden stemmen op de top 3 van de beste exhibits. "Het was moeilijk om te kiezen, er zitten zo veel leuke exhibits tussen", zei de opdrachtgever.

Een ouder benoemde dat hij het indrukwekkend vond om te zien hoe snel leerlingen presentatievaardigheden ontwikkelen. Hij had niet van zijn zoon verwacht dat hij voor zoveel onbekende mensen zijn exhibit vol zelfvertrouwen kon presenteren. En een andere ouder was onder de indruk van het niveau van sommige exhibits. Zo is voor de exhibit over de aardbeving ingewikkeld programmeerwerk nodig. Zij vond het knap dat brugklasleerlingen dat al kunnen.

De exhibits zijn van 17 mei t/m 3 juni te zien op de vierde verdieping van de bibliotheek Almelo. Iedereen is welkom!

Fotoreportage (5 foto's)...

 
19-05-2017  

CKV Achilles zoekt historische foto´s


Het eerste team van CKV Achilles uit 1927
 

ALMELO - 15 mei jongsleden vierde CKV Achilles haar 97e verjaardag. Voor de korfbalvereniging geen reden om groot feest te vieren maar wel een moment om kort bij stil te staan. Nog drie jaar, dan bestaat Achilles 100 jaar en dat is een jubileum waar wel groots aandacht aan zal worden geschonken.
De komende periode wil de vereniging zoveel als mogelijk de geschiedenis in kaart brengen. Om die reden is Achilles op zoek naar historisch materiaal. In de rijke historie zijn er vele mooie momenten geweest, kampioenschappen, jeugdkampen, feestavonden en nog veel meer.  Momenten die regelmatig zijn vastgelegd door middel van foto’s, video’s of door artikelen in de krant. CKV Achilles is er naar op zoek!
Heeft u nog oude foto’s  van uw zoon of dochter in een fotoalbum? Of heeft uw vader of moeder of opa of oma bij Achilles gekorfbald en zijn er nog oude krantenknipsel, documenten of verhalen bewaard gebleven. U kunt ze delen via archief.achilles@gmail.nl of u kunt contact opnemen met Harmen Eenkhoorn via 06-20019978.

 
20-05-2017  

Mes op de keel voor Agenda voor Twente

 

ALMELO/ENSCHEDE – De gemeente Enschede heeft de dwarsliggers Almelo, Hengelo, Hellendoorn en Rijssen-Holten het mes op de keel gezet in de onderhandelingen voor een nieuwe investeringsagenda voor Twente.
In de afgelopen 8 jaar werd de investeringsagenda voor de 14 Twentse gemeenten gefinancierd uit de opcenten van afvalverwerker Twence. Met ingang van 2018 moeten de Twentse gemeenten dat uit eigen middelen doen. Het streefbedrag was 12,50 euro per inwoner, maar Almelo wilde niet verder gaan dan 5 euro en ook Hengelo, Hellendoorn en Rijssen-Holten wilden minder besteden vanwege kritiek op de plannen in de nieuwe Agenda voor Twente dat in hun ogen teveel Enschedese investeringsplannen bevatte.

< Enschede zette de zaak op scherp door te dreigen uit het overleg te stappen en de samenwerking te gaan zoeken met de Duitse regiogemeenten waaronder Münster en alleen die Twentse gemeenten en of gemeenten in Oost Nederland die wel mee willen doen.

Door de nodige kritiek van de ‘dwarsliggers’ en de tegendruk van Enschede is het gezamenlijke streefbedrag per Twentse inwoner nu verlaagd naar 7,50 euro jaarlijks voor de jaren 2018 tot en met 2022. De Agenda voor Twente richt zich op investeren in Twente als techniekregio, de arbeidsmarkt, bereikbaarheid/vestigingsklimaat en duurzaamheid met als doel de regio sociaaleconomisch sterker te maken.
Het ‘afgedwongen’ compromis moet nog wel door alle 14 Twentse gemeenteraden worden goedgekeurd. Bovendien  ligt er de wens te onderzoeken of gemeenten individueel extra 5 euro per inwoner jaarlijks uit willen trekken. In het eerdere plan zouden de Twentse gemeenten nog eens een euro extra jaarlijks per inwoner vrij moeten maken voor de ontwikkeling van toerisme.
Komen alle 14 gemeenten uiteindelijk uit op 12,50 per inwoner, is er jaarlijks 8 miljoen euro beschikbaar. Dat is gelijk aan het investeringsprogramma zoals dat al sinds 2008 bestaat onder de naam Agenda van Twente en eind dit jaar afloopt.

 
20-05-2017  

Toch weer een gezellig Rembrandt Fiësta

 

ALMELO – Even dreigde de Rembrandt Fiësta van vorig jaar de laatste te zijn geweest. Gebrek aan vrijwilligers lag daaraan ten grondslag maar toch werd met vereende krachten nog een nieuwe editie toegevoegd aan dit cultureel internationale festijn op gebied van muziek, dans en snacks aan de Rembrandtlaan.
Vrijdag werkte het weer iets minder mee maar desondanks werd er genoten. Op zaterdag dan de topdag met fraai weer en veel bezoekers als extra beloning voor de organisatoren die ter elfde ure alsnog de kar trokken.

 

 
20-05-2017  

Bonkelaar/Rotsduif wint Kaliber Battle!

 

ALMELO – De Grote Kerk was vrijdagavond het decor van de 4e Kaliber Battle waarin de groepen 4 van de basisscholen de Huve, de Wierde, de Weier (twee klassen), de Bonkelaar/Rotsduif en Toorop en de Telgenborch met elkaar de strijd aangingen om de meest muzikale klas in het Almelose basisonderwijs.
Opa’s en oma’s, papa’s en mama’s, broertjes en zusjes en vele vriendjes en vriendinnetjes moedigden de ‘battle-gangers’ in de bomvolle kerk.

De uitvoering ‘Moeder, wat ben ik bang’ van de Bonkelaar/Rotsduif werd uiteindelijk als beste gekozen door de jury bestaande uit Arjan van Bavel (eigenaar van de Waarbeek en bekend als Adje van Paul de Leeuw), Anouk Snellink (zangdocente bij Kaliber Kunstenschool), Christien van Wijk (wethouder van Cultuur bij de gemeente Almelo) en Jeffrey Hinnen (voorzitter van het Twentse Lente Festival). Zij bekroonden dat met het cijfer 10 voor de zang en presentatie, een fraaie beker en een plaquette om in de school aan de muur te hangen ter herinnering. Maar het gewonnen schoolreisje naar De Waarbeek was reden voor het grootste gejuich.
De Wierde werd tweede en het team van de Weier 4B werd als derde geklasseerd. Ook dat werd met bekers bekroond. Voor de niet-prijswinnaars was er eeen aanmoedigingsprijs als troost.

Alle deelnemende kinderen zitten in groep 4, waar zij wekelijks muzieklessen volgen van Kaliber Kunstenschool. In de lessen leren zij de basis van muziek en zang, het bespelen van instrumenten en dans en beweging. Kaliber geeft deze zogeheten ABC lessen op bijna alle basisscholen in Enschede, Almelo, Oldenzaal en Nijverdal.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-05-2017  

Dik 35 duizend euro voor Free a Girl in India

 

ALMELO – De organisatoren van ‘Lock me Up and Free a Girl’ voor het bestrijden van gedwongen prostitutie van jonge meisjes in India kunnen van de opsluitactie bij café Nielz een bedrag tegemoet zien van 35.751,00 euro.

Bekende en minder bekende stadgenoten lieten zich 12 uur opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter gelijk aan de leefomstandigheden van de slachtoffertjes in India. Tijdens die opsluituren op het terras bij café Nielz konden mensen doneren via het offerkluisje maar ook online via de website van Free a Girl waar tevens geboden kon worden op veilingitems die de vrijwilligers door bedrijven en instanties beschikbaar was gesteld.

De Almelose initiatiefneemster Frija Spekreijse bleek een uitstekend netwerk te hebben en scoorde het hoogste bedrag. Slechts 3 haalden de doelstelling van 2.500 euro niet. Toch was het totale Almelose resultaat er gemiddeld ver boven en dat verdiend hulde.

Landelijk scoorde de actie in Enschede bij Fellini het hoogst met 47.903 euro met Jules Verne uit Apeldoorn als goede tweede met een bedrag van 41.246 euro. De actie bij café Nielz werd eervol derde. In totaal werd op 24 horeca-locaties in Nederland de marathon-actie ‘Lock me Up’ gevoerd met een opgeteld resultaat van 357.304 euro.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-05-2017  

Gewond door brandende gasfles op terras

 

ALMELO - De hulpdiensten zijn vanmorgen tegen het middaguur uitgerukt voor een melding van een brand op het terras van tapasrestaurant Solera in de Grotestraat in Almelo. Een medewerker was bezig met de voorbereiding van de opening. De medewerker werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak bleek een brandende gasfles te zijn geweest. De gealarmeerde brandweer had het vuur snel onder controle. De politie heeft een onderzoek ingesteld en kijkt ook naar de ARBO-regels en APV inzake het gebruik van gasflessen.

Foto: Alwin Winkels Fotografie

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-05-2017  

Klaas Knot opent expositie bankoverval

Grootste bankroof aller tijden op Nederlandsche Bank in Almelo

Klaas Knot tijdens zijn openingstoespraak
Foto: Stadsmuseum
 

ALMELO – In 1944 pleegden verzetsmensen de grootste bankroof allertijden in de vaderlandse geschiedenis op het filiaal van de Nederlandsche Bank in Almelo. De buit bedroeg maar liefst 46 miljoen Nederlandse guldens.

De huidige president van de Nederlandsche Bank Klaas Knot wist het niet maar had zich bereid verklaart de opening te verrichten van de expositie over de bankroof in het Stadsmuseum Almelo. De overval was met instemming van de regering in ballingschap verricht om de spoorwegstaking te financieren. Helaas werden na enkele dagen de meeste betrokken verzetshelden gepakt en viel de ‘buit’ weer in handen van de Duitse bezetter.

„Onze wetten zijn ergens in de verte gebaseerd op de Tien Geboden. Niet doden en niet stelen zijn er twee die nog altijd goed herkenbaar zijn. Maar als de wereld op z’n kop staat, gelden andere wetten en ontstaan er nog meer grijstinten dan er gewoonlijk al zijn”, aldus Knot tijdens de openingstoespraak van de expositie over die roemruchte overval.

Peter Schoof maakte een documentaire die inmiddels is uitgezonden door RTV Oost en de Almelose amateurhistoricus Hans Holtmann een powerpoint-presentatie die ook op de expositie te zien is. Over de overval is ook de musical ‘Het Verzet Kraakt’ in de maak die in september zo’n 20 keer wordt opgevoerd in het Indiëlab.
De expositie in het Stadsmuseum is vanaf vrijdag te zien en duurt tot 26 augustus.
 

 
26-05-2017  

Even afstappen in Almelo tijdens Hemelvaart

 

ALMELO – Organisator Ruud de Jong ziet zijn boekenmarkt op Hemelvaartsdag steeds meer de publiekstrekker worden. Duizenden bezoekers lieten het dauwtrappen even voor gezien en  struinden rond op het Waagplein en Marktplein al snuffelend of er nog lectuur, kunst of lp’s van vinyl van hun keuze voorhanden was op de 140 kramen die De Jong aan de man of vrouw had weten te brengen. De muzikale omlijsting en het prachtige weer zorgden er voor dat het na het snuffelen ook nog goed toeven was op de volle terrassen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (42 foto's)...

 
26-05-2017  

Brandje bovenwoning Ootmarsumsestraat

 

ALMELO – Aan de Ootmarsumsestraat moest de brandweer vrijdagavond in actie komen voor een brandje in een bovenwoning boven de vroegere fietsenwinkel Stuivenberg. De bewoners konden ongedeerd het kamerverhuurde pand verlaten en de spuitgasten hadden het vuurtje snel onder controle.
Later werd door de politie een 29-jarige bewoonster opgepakt die in het pand een kamer huurde. Zij was niet aanwezig bij het ontstaan van de brand in haar kamer. Er bestaat vermoeden van brandstichting, De vrouw werd opgesloten in het arrestantencomplex van de politie in Borne in afwachting van het onderzoek.

Klik hier voor meer foto's van Patrick Weegink

 
27-05-2017  

Bellinckhof moet landgoed worden

 

ALMELO – Mr. Egbert ten Cate, Kamerheer der Koning voor Overijssel, nazaat van de  vroegere ‘textielbaronnen’ van het huidige Royal TenCate, directeur van effectenbank Ten Cate & Cie NV in Amsterdam, bestuurder van Stichting Kasteel Rechteren, voorzitter van Stichting Huis Bergh, voorzitter van de Raad van Toezicht van Rijksmuseum Twenthe en bewoner/eigenaar van de Bellinckhof aan de Wierdensestraat, wil van zijn domein in de westelijke groene long van Almelo een heus landgoed maken. 
Al jaren kocht hij lapjes grond in de aanpalende omgeving wanneer de gelegenheid zich voordeed en nu heeft landschapsarchitect Michael van Gessel de opdracht gekregen het geheel tot landschap vorm te geven. Het Landgoed Vogelsanck vernoemd naar een eerder optrekje van het adelijk geslacht Bellinckhave op dezelfde plek, moet naar voorbeeld gaan lijken op de omgeving rondom Kasteel Twickel bij Delden. De kosten betaald Mr. Egbert ten Cate uit eigen zak. Het plan moet voldoen aan de rijksregels die gelden voor landgoederen.

Mr. Egbert ten Cate was eerder al de kartrekker als bestuurder van de Stichting Almelo Parkstad voor de restauratie van het nabije Beeklustpark en het baggeren van de grachten in 2012 en de recente opknapbeurt naar Engelse landschapsstijl van het Egbert ten Cate plantsoen, vernoemd naar een zijner voorvaderen uit het textielgeslacht Ten Cate.

Dinsdag a.s. wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de plannen van Mr. E. ten Cate ten aanzien van de vorming van het landgoed. Om dat te verwezenlijken is een bestemmingsplanwijziging nodig waarbij agrarische grond moet worden omgeschreven naar natuurgebied. Het plan volgt de normale inspraakprocedure voor belanghebbenden die hun zienswijze/bezwaar t.z.t. kenbaar kunnen maken bij het college van B&W.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-05-2017  

Knokken bij de Skihut, politie veegt schoon

 

ALMELO – De politie heeft vannacht rond 03.00 uur hard ingegrepen bij een massale vechtpartij bij café De Skihut aan de Grotestraat. Daarbij werden tevens honden ingezet om de straat ‘schoon te vegen’. Alle beschikbare dienders werden ingezet om aan de ongeregeldheden een eind te maken. Het café werd gesloten. Andere uitgaansgelegenheden in de buurt werden uit voorzorg gesommeerd hun deuren tot nader orde gesloten te houden voor in- en uitgaand publiek. Ook de toegangswegen naar het uitgaansgebied werden afgesloten omdat personen die eerder weg waren gestuurd, via omwegen probeerden terug te gaan naar de plek waar de vechtpartij ontstond.
Twee personen werden aangehouden omdat bevelen van de politie niet werden opgevolgd en een derde kon eveneens de cel in wegens belediging van politieambtenaren.

In de binnenstad van Almelo worden op uitgaansavonden camera's ingezet. In de stad wordt dit weekend het Twentse Lente Festival gehouden. De ongeregeldheden bij de Skihut werpen een smet op het geheel.
Opnames worden door de politie bekeken en verdere aanhoudingen worden nioet uitgesloten. Ook ontvangt de politie beelden van omstanders die e.e.a. met hun mobieltje hebben gefilmd. ook die beelden worden bekeken.

 
30-05-2017  

Oud- CDA voorman Roel Koetsier overleden

 

ALMELO – De vroegere CDA-fractievoorzitter Roel Koetsier is maandag 29 mei jl.  overleden. Koetsier diende zijn partij van 1974 tot 2002 in de Almelose gemeenteraad waarvan 20 jaar als fractievoorzitter en was tevens statenlid in de provincie Overijssel van 1978 tot 1982. In zijn raadsperiode als fractievoorzitter drukte Koetsier een groot stempel op het beleid in diverse coalities.

Roel Koetsier was een CDA’er in hart en nieren. Zijn betrokkenheid bij de mensen om hem heen was groot. Hij wilde midden in de samenleving staan en vervulde deze rol, naast zijn raadslidmaatschap, ook in verschillende bestuursfuncties. Onder andere als voorzitter van het Almelo’s Christelijk Mannenkoor en met diverse kerkelijke functies binnen de Grote Kerk Almelo.
Voor het CDA Almelo was Roel een echte pater familias. Standvastig en trouw droeg hij de christelijke waarden van het CDA uit. Hij probeerde daarin zoveel mogelijk consensus in de fractie en de raad te krijgen om plannen te realiseren en de uitgangspunten van het CDA uit te dragen. Zijn natuurlijke kracht was verbindingen te leggen met respect voor ieders standpunt. Als leidraad hanteerde hij dat het CDA er moet zijn voor de mensen en dat naar hen geluisterd moet worden.

In Roel Koetsier verliest het CDA in Almelo een sterke betrokken persoonlijkheid. Roel Koetsier is 84 jaar geworden.

< Roel Koetsier - Foto: Marinus Blaak (geleraaf.nl)

 
30-05-2017  

Fietser zwaar gewond na aanrijding

 

ALMELO – Rond het middaguur is aan de Bornsestraat ter hoogte van de Lidl een fietser zwaar gewond geraakt door een aanrijding met een auto. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De Verkeers ongevallen analisten (VOA) van de politie deden onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Daarbij werd voor enige tijd hinder ondervonden voor de doorstroming van het verkeer. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is nog onbekend.

Fotoreportage: Alwin Winkel Fotografie

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina