Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-05-2016  

Fraaie Lentefair Groei & Bloei in Beeklustpark

 

ALMELO – De 100-jarige afdeling Groei en Bloei Almelo van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde(KMPT) organiseerde zondag een fraaie Lentefair in het Beeklustpark. Voor de belangstellenden was er van alles te beleven op het gebied van tuinieren, bloemen kweken en bloemschikken. Er was tijdens het mooie lenteweer volop muziek en lekkernijen en voor de kinderen was er een speciaal programma.

Kijk naar de fotoreportage van fotograaf en hobby-tuinier Jan Bril.

Fotoreportage (52 foto's)...

 
02-05-2016  

Jongen (16) uit instelling al een maand vermist

 

ALMELO – De politie in Almelo is al bijna een maand op zoek naar de vermiste Luuk Lima Lopes. De 16-jarige verdween uit een Almelose instelling en werd voor het laatst gezien op woensdag 6 april. Het vermoeden bestaat dat hij naar Zutphen of Rotterdam is uitgeweken.
Luuk Lima Lopes is 1.90 meter lang, draagt vaak en pet of jack met capuchon en droeg op de dag van zijn verdwijning vermoedelijk witte schoenen.
Een ieder die weet waar de jeugdige knul zich ophoudt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

< Foto vrij gegeven door Politie Almelo

 
03-05-2016  

Robert Broekkamp 25 jaar bij Regio Autoschade


v.l.n.r.: Echtgenote Yvonne Broekkamp, zoon Justin, bedrijfsleider Dennis Veldscholten en jubilaris Robert Broekkamp.
 

ALMELO - Voor Robert Broekkamp was het maandag 2 mei een feestelijke werkdag bij Regio Autoschade aan de Grintweg op het industrieterrein Buitenhaven in Almelo. Onverwacht werd hij in het bijzijn van echtgenote Yvonne en zoon Justin in het zonnetje gezet voor 25 jaar trouwe dienst als autospuiter / voorbereider.

Het begon voor Robert allemaal 25 jaar geleden bij Autoschade Nijland in Borne dat in 2002 werd overgenomen door Regio Autoschade in Almelo. Lovende woorden, enveloppen met inhoud en gebak bij de koffie waren er van bedrijfsleider Dennis Veldscholten en uiteraard de aandeelhouders Henk Kamp, Paul Egberink en Klaas Drent van Regio Autoschade.

De 49-jarige Broekkamp, vader van vier kinderen en bijna zes kleinkinderen, gaat nog altijd dagelijks fluitend naar zijn werk. “We hebben een leuke ploeg en het werk bevalt me nog steeds. Gelukkig maar want anders kun je er beter mee stoppen”, zegt Broekkamp die in de loop der jaren zijn vak alleen maar heeft zien verbeteren, zowel qua techniek als in veiligheid.
“In het team van Regio Autoschade doe ik zowel de voorbereidende werkzaamheden als het spuiten zelf. Dat doen we als collega’s afwisselend zodat je scherp blijft op het resultaat. Je ziet in de voorbereiding de finesses die nodig zijn om goed spuitwerk te krijgen, want het moet allemaal wel glad als een spiegel nog los van de kleur, die ook precies moet zijn.  Het mooiste is wel dat je resultaat ziet van je werk en ook dat de klanten waardering hebben voor ons vakmanschap”, aldus Broekkamp die maar wat blij is dat ook zoon Justin voor het vak heeft gekozen en nu van Pa alle fijne kneepjes krijgt aangeleerd.

 
04-05-2016  

Herdenking oorlogsslachtoffers in Almelo

 

ALMELO – Vandaag werden de Almelose slachtoffers van Wereldoorlog II herdacht, evenals de Nederlandse gevallenen bij VN-inzet van Nederlanders in recentere tijden. De stille tocht en de herdenkingsplechtigheid bij het uit 1951 daterende monument op het Weth. E. van Dronkelaarplein trok weer duizenden belangstellenden. Onder hen natuurlijk burgemeester Jon Hermans en haar Duitse ambtsgenoot Dr. Peter Paul Arends van partnerstad Iserlohn, maar ook vertegenwoordigers van diverse verenigingen in de stad.

Fotoreportage: Jan Bril 

 

Fotoreportage (85 foto's)...

 
05-05-2016  

Duizenden naar boekenmarkt op Hemelvaartsdag

 

ALMELO – De jaarlijkse boekenmarkt tijdens Hemelvaart op het Marktplein trok vandaag zo’n 10.000 bezoekers. Op 120 kramen werden naast boeken ook grammofoonplaten, cd’s en kunstwerken aangeboden. Organisator Ruud de Jong had voor de muzikale omlijsting het Twents Singer- Songwriter Gilde gecharterd en de dag werd afgesloten met een concert op het terras van Proeflokaal België.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

 
07-05-2016  

Dode man op sportcomplex Maardijk (upd)

 

ALMELO – Op het sportcomplex van Oranje Nassau is aan het eind van de middag een dode man gevonden. Het gaat om de 22-jarige Marno Bosch (foto) die mogelijk door een klap om het leven is gekomen, meldt RTV Oost. ON-voorzitter Koetsier ontkent tegen Tc Tubantia dat er is geslagen. Het betreft een speler van het vijfde team dat eerder op de dag supporterde bij een uitwedstrijd tegen PH waar men nog een gezellige derde helft beleefde om later nog een afzakkertje te nemen in het eigen clubhuis. Nadat de jongeman rond 18.30 uur de kantine verliet om naar huis te gaan, zakte deze buiten in elkaar. De politie heeft de zaak in onderzoek en deed nog geen mededelingen.

Update: 08-05-2016
De politie heeft een 23-jarige clubgenoot van het slachtoffer aangehouden. Deze zou in het vierde elftal spelen van Oranje Nassau en het slachtoffer een klap hebben gegeven. Sectie moet uitwijzen of deze klap het slachtoffer fataal is geworden. De club heeft alle activteiten afgelast.

Update: 9-5-2016
Het Openbaar Ministerie heeft het voorarrest van de betrokken clubgenoot verlend in afwachting van de resultaten van de sectie op het lichaam van het slachtoffer.
De club heeft een condoleanceregister geplaatst in het clubhuis en heeft voorlopig alle trainingen en activiteiten afgelast.

Update: 11-5-2016
Teveel drank was de aanleiding die leidde tot de dood van Marno Bosch, normaal speler van het vijfde bij de Almelose voetbalclub Oranje Nassau maar door een blessure nu als leider betrokken bij het elftal dat een feestje vierde vanwege de behaalde tweede plek in de competitie.
Bosch zou door teveel drank zijn gemaand om naar huis te gaan maar hij reageerde met een vervelende opmerking over de ex- vriendin van een clubgenoot. Deze gaf hem daarop een klap waarna het slachtoffer buiten de kantine in elkaar zakte, meldt De Telegraaf.
De verdachte is inmiddels op vrije voeten in afwachting van het sectierapport. Hem wordt mogelijk ‘mishandeling met de dood tot gevolg’ ten laste gelegd.

 
10-05-2016  

Drugsbende Almelo, Vroomshoop, Zwolle opgerold


Screenshot van de inval aan de Oude Windslaan in Almelo.
 

REGIO – Bij invallen in Almelo, Vroomshoop en Zwolle heeft de politie 15 arrestaties verricht. In totaal werden 21 locaties onderzocht met behulp van technisch personeel van defensie. De politie nam waardevolle spullen zoals juwelen, horloges, geld en 15 auto’s in beslag.
Alle opgepakte verdachten worden verdacht van grootschalige hennepteelt en de handel in hennep.
In Zwolle deed de politie een inval in de voormalige St. Jozefkerk die nu wordt bewoond en in meerdere woningen net zoals in Vroomshoop. In Almelo werd een villa doorzocht in de wijk Paradijs aan de Oude Windslaan. Dit niet tot verrassing van de buren. Eerder al vond hier een inval plaats door de FIOD toen de woning nog bewoond werd door een familielid van de huidige bewoner die ook in arrest zit. Zijn Mercedes, contanten, horloge en een schilderij van The Godfather was hier de buit van de politie.

Een filmpje over de inval aan de Oude Windslaan is
hier te zien.

 
10-05-2016  

Mogelijk behoud stadhuis van Oud

 

ALMELO – Het Almelose College van B&W is overstag ten aanzien van de voorgenomen sloop van het oude stadhuis. Het vroegere stadhuis werd ontworpen door de internationaal geroemde Rotterdamse architect J.J.P.  Oud. Tegen de voorgenomen verkoop en sloop verzette zich de Erven Oud en organisaties als het Cuypers Genootschap, Heemschut en de stichting Hergebruik Gebouwen.
De laatste deed een hernieuwd bod van 125.000 euro en vrijwaart de gemeente voor mogelijke gevolgschade door asbest. Het College van B&W wil dit bod nu accepteren en heeft dit besluit nu voorgelegd aan de gemeenteraad. Mocht die instemmen, vissen andere potentiële kopers, waaronder TMZ, achter het net. Deze aanbieders gingen allen uit van sloop van het markante gebouw dat zowel mooi als lelijk wordt genoemd.

 
11-05-2016  

Repair Café Almelo van start

 

ALMELO – Vrijdag a.s. is Almelo een eigen Repair Café rijker. De stichting Aveleijn verbreed de doelstelling van Het Klussenhuis op de hoek Kruisweg/Boomshoekweg en wil ook particulieren de mogelijkheid bieden om huishoudelijke apparaten zoals mixers, koffiezetapparaten, fietsen e.d. te repareren. Te vaak en te veel belanden dit soort goederen bij het afval terwijl vaak nog wel reparatie mogelijk is.

Gereedschap en materiaal is aanwezig maar Aveleijn zoekt ook nog vrijwilligers met technische kennis zodat bezoekers elkaar kunnen assisteren bij reparaties.

De start van Repair Café Almelo is vrijdag 13 mei om 13.00 uur. Elke tweede vrijdag van de maand is daarna het Repair Café geopend van 12.30 uur tot 15.30 uur.

Meer info: www.repaircafealmelo.nl

 
11-05-2016  

COV Wilhelmina ontvangt cheque 3.000 euro

 

ALMELO – In Theater De Gashouder in Dedemsvaart ontving dinsdagavond de Christelijke Orkestvereniging Wilhelmina uit Almelo een cheque van 3.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Bestuurslid Jan Kristen reikte in totaal 56 cheques uit aan aanvragers uit Overijssel.

COV Wilhelmina was de enige Almelose aanvrager die in het eerste kwartaal van dit jaar werd beloond door het Prins Bernhard Cultuurfonds. De 85-jarige vereniging besteed 2.000 euro voor de aankoop van nieuwe kleding en de rest wordt geïnvesteerd in de uitvoering van het jubileum showprogramma Night of the Proms op 11 juni a.s. in het Theaterhotel te Almelo.
 

 
11-05-2016  

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

 

ALMELO – De politie heeft dinsdagavond rond 21.00 uur een waarschuwingsschot gelost bij de arrestatie van een 46 jarige man uit Almelo. Dat gebeurde in de Gravenallee bij Huize Almelo. De man had zich in de bosjes verstopt met een scooter, een voertuig dat als gestolen geregistreerd stond. Toen de man gespot werd door Stadstoezicht, ging hij er tussen uit en in de Gravenallee kwam men hem opnieuw op het spoor. De man werd al langer gezocht wegens vermeende diefstallen van scooters. Een dag eerder nam de politie al twee scooters in beslag bij zijn woning aan de Klimopstraat. Hij ging er toen met een maat vandoor. De politie kwam dinsdagavond ter assistentie na de melding van Stadstoezicht. De man stond bekend als mogelijk vuurwapen gevaarlijk. Omdat hij zich niet wilde laten aanhouden en achter zijn jas greep, werd er ter waarschuwing geschoten. Niemand raakte daarbij gewond.

 
12-05-2016  

Dieven stelen zuigmonden bij Leus Carwash

 

ALMELO – Bij Leus Carwash aan de Kolthofsingel keken medewerkers donderdagmorgen raar op. Val alle 26 autostofzuigers waren de zuigmonden gestolen. Het hoe en waarom is nog niet duidelijk want een dergelijke diefstal is nog nooit eerder gesignaleerd. Leus heeft daarom een beloning van 500 euro aangekondigd voor tips die leiden tot de aanhouding van de dader(s), meldt de website De Ondernemer.

Eerder al bestreed Rob Leus succesvol ‘proletarisch tanken’ via facebook en nu zette hij opnieuw beelden van de beveiligingscamera’s online. Op de beelden zijn één of twee mannen te zien die met capuchons op en hun hoofd gebogen hun slag slaan. Echt herkenbaar in beeld zijn ze niet.

Een ander toenemend fenomeen is het openbreken van de geldinworp van autostofzuigers bij wasinrichtingen. Volgens de politie neemt dat hand over hand toe in Nederland terwijl er nauwelijks buit te halen valt omdat de automaten dagelijks geleegd worden. Wel is vaak de schade aanzienlijk voor de carwash-exploitanten.

 
13-05-2016  

Wethouder geeft startsein Repair Café

 

ALMELO – Wethouder Irene ten Seldam heeft vanmiddag het officiële startsein gegeven van het Repair Café in Almelo. Particulieren kunnen er huishoudelijke apparaten zoals mixers, koffiezetapparaten, fietsen e.d. laten repareren, want vaak is dat nog wel mogelijk. Het Almelose Repair Café is gevestigd in Het Klussenhuis van Aveleijn  op de hoek Kruisweg/Boomshoekweg. Elke tweede vrijdag van de maand is  het Repair Café geopend van 12.30 uur tot 15.30 uur.

Meer info: www.repaircafealmelo.nl

Fotoreportage: Ben Konings

Fotoreportage (21 foto's)...

 
15-05-2016  

Roparun City Festival Almelo 2016

 

ALMELO – De deelnemers aan Roparun op de route Hamburg-Rotterdam kregen tijdens de koude en natte doorkomst in Almelo weer een warm onthaal. Onder hen twee teams van de Almeloopers die natuurlijk extra aandacht kregen van familie en bekenden. Al jaren haalden de Almeloopers telkens meer dan 30.000 euro binnen voor palliatieve zorg en de regio Almelo werd daar als etappeplaats ook niet slechter van omdat het al drie keer werd verkozen tot warmste en vreugdevolste doorkomstplaats.
Op tweede Pinksterdag worden de deelnemers onthaald aan de finish in Rotterdam waar ook de lopers van de route Parijs-Rotterdam worden verwelkomt.
De sponsorteller van Roparun 2016 staat inmiddels op 2.213.269,68 euro.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (128 foto's)...

 
27-05-2016  

TMZ huldigt jubilarissen regio Almelo

 

ALMELO – Donderdag werden door zorginstelling TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) de jubilarissen die actief zijn in de regio Almelo in het zonnetje gezet. Het gaat hierbij om 15 medewerkers die 12,5 jaar in dienst zijn en 3 medewerkers met een 25-jarig dienstverband. Als blijk van waardering voor hun jarenlange enthousiaste inzet bood TMZ hen deze avond een feestelijke receptie, geschenken en een buffet aan in Het Meulenbelt in aanwezigheid van collega’s en familie.

25 jaar TMZ
Gerda de Groot, Miranda Beuving en Marielle Oosterhuis

12,5 jaar TMZ
Monique Schepers, Carla Breedveld, Jacqueline Rozendal, Ellen Immink, Corrie Boom, Joyce Ramaker, Debora Steggink, Renate Hoff, Willeke van de Schootbrugge, Jolanda Wolves, Karen Nijhuis, Elise Geurts, Diane Dijkstra, Claudia Huiting en Hanneke Lambers.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-05-2016  

Zwaar gewond na aanrijding met boom

 

ALMELO – Een automobilist is vannacht rond 02.20 uur zwaar gewond geraakt toen hij met zijn auto uit de bocht vloog op de Berlagelaan en tegen een boom tot stilstand kwam. De 22-jarige Almeloër werd met zwaar letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De plek des onheils, ter hoogte van het Mr. Siebelinkhuis, was uren afgesloten wegens onderzoek door de Verkeersongevallendienst van de politie.

Foto's zie: Alwin Winkel Fotografie

 
28-05-2016  

Cruyff Court Schelfhorst heropend

 

ALMELO – Het vernieuwen van de kunstgrasmat op het Cruyff-Heracles Almelo Court in de wijk Schelfhorst werd zaterdag gevierd met een heus toernooi waaraan meisjes- en jongensteams uit Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel deelnamen.

<< Het werd een zonnig en sportief feestje waarbij de jongens uit Kampen en de ‘meiden’ van De Rank uit Hengelo het beste presteerden. (zie foto's)

De sportiviteitsprijs ging naar de ‘meiden’ van basisschool De Regenboog uit Hoogeveen en bij de jongens naar het team van De Roerganger uit Heerenveen. Zij plaatsten zich alle vier voor de landelijke finale op 18 juni in Eindhoven.

Het Cruyff-Heracles Almelo Court in de Schelfhorst werd in 2005 beschikbaar gesteld door de Cruyff Foundation dat wereldwijd meerdere Courts aanlegt. Ter nagedachtenis werd er om 14.14 uur één minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden oud- topvoetballer.

Het toernooi werd georganiseerd door de Cruyff Foundation en Sportbedrijf Almelo met de ondersteuning van o.a. Heracles Almelo, het bedrijf NIJHA, Scoop Welzijn, PH Almelo en de basisscholen de Noorderborch, de Tandem en de Telgenborch.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-05-2016  

Shantykoren Festival

 

ALMELO – Na de ‘Nacht’ was zaterdag het Shantykoren Festival een publiekstrekker in de binnenstad. Duitse gasten, een weekendje in het Theaterhotel, keken zich de ogen uit met al die festiviteiten dit weekend in de binnenstad. ‘Ganz schön was los hier’, was de reactie.
Jan Bril maakte de fotoreportage van het Shantykoren Festival.

Fotoreportage (28 foto's)...

 
31-05-2016  

Cogas plaatst slimme energiemeters in Almelo

 

ALMELO - Alle huishoudens en mkb-bedrijven (kleinverbruiksaansluitingen) in Almelo krijgen tussen juni 2016 en december 2018 van netbeheerder Cogas een slimme energiemeter aangeboden. Deze digitale energiemeters kunnen op afstand worden uitgelezen door de netbeheerder. Hierdoor hoeven bewoners niet langer zelf de meterstanden door te geven. Ook krijgen zij hiermee de mogelijkheid hun energieverbruik vaker en nauwkeuriger te volgen. De slimme meters vervangen de huidige meters voor gas en elektriciteit. Water is dus nog uitgesloten.

De landelijke overheid heeft bepaald dat alle Nederlandse huishoudens tussen 2015 en 2020 een slimme meter aangeboden krijgen door hun netbeheerder. De overheid wilde dit verplicht stellen en een weigering zou worden aangemerkt als economisch delict met zelfs een half jaar gevangenisstraf tot gevolg. Kritiek was er alom op het wetsvoorstel en zo werd de verplichting geschrapt. De kritiek van het eerste uur gold voornamelijk de privacy van de gebruiker. Zo kan men uitlezen of er veel apparaten op elektriciteit in huis zijn, wanneer men naar bed gaat en opstaat en of men op vakantie is. Bovendien zou de apparatuur te hacken zijn, waardoor concurrenten maar ook dieven misbruik van de situatie kunnen maken.
De huidige kritiek richt zich er op dat de ‘slimme meter’ juist duurder uitpakt voor gebruikers zo is op diverse websites te lezen en ook RADAR TV behandelde het onderwerp herhaaldelijk. Leefbewust.com heeft het in deze over blindstroom bij LED-lampen die met de ‘slimme meter’ ook wordt gemeten en dus ook betaald moet worden. Traditionele meters kunnen die blindstroom niet meten. 
Nadelig pakt de ‘slimme meter’ in de toekomst wellicht ook uit voor mensen die zonnepanelen op hun dak hebben. Over het zogenaamde salderen beslist het kabinet in 2017.
Het enige voordeel schijnt dus te zijn dat men niet jaarlijks zelf de meterstanden door hoeft te geven voor de eindafrekening. Overigens moet men dat bij een ‘slimme meter’ ook doen indien men verhuist, want de netbeheerder meet op afstand het verbruik zes keer per jaar. Indien gewenst kan men de ‘meting op afstand’ uit laten zetten, maar een wettelijke controle is daar niet op. 

Op www.cogas.nl/planning kunnen inwoners in het Cogas-gebied zien wanneer hun postcode aan de beurt is. Indien men sneller een ‘slimme meter’ wil, kan dat tegen betaling van extra kosten. In Aadorp en Bornerbroek wordt door Cogas de ‘slimme meter’ alleen voor het gasgebruik ingezet. Netbeheerder Enexis plaatst later in beide dorpen een eigen ‘slimme meter’ voor het stroomgebruik.

Archief
Terug naar vorige pagina