Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-02-2015  

Brandweer blust schoorsteenbrand

 

ALMELO – De brandweer werd zondagmiddag te hulp geroepen bij een scoorsteenbrand aan de Grote Bavenkelsweg in het zuidelijke buitengebied van Almelo. De bewoner was al aan het blussen begonnen maar dat lukte niet voldoende. De brandweer zag zich genoodzaakt om de afvoer en de schoorsteenmantel van de open haard te slopen om de brand tussen verdiepingsvloer en dak goed te kunnen blussen. De schade aan het huis bleef verder beperkt.

Fotoreportage: Patrick Weegink
(klik hier)
 

 
04-02-2015  

Edelzang heeft weer een wereldkampioen


Mondial 2015 - Autotron Rosmalen
 

ROSMALEN/ALMELO - Erik Berning uit Almelo is tijdens het Mondail 2015 wereldkampioen geworden met de vogelstam Aurora roodmasker Astrilde met 375 punten. Berning behaalde met een andere tropische vogel ook nog een derde prijs. Het lid van de vogelvereniging Edelzang werd door het bestuur gehuldigd evenals clubgenoot Jo Welmers die een tweede prijs in de wacht sleepte met met de kleurkanarie van de stam Isabel wit dominant met 372 punten. Edelzang heeft dus weer een wereldkampioen zoals in een ver verleden de heer Sauer meerdere WK-titels behaalde met zijn kanariefok.
Voor de Mondial 2015 in Autotron Rosmalen werden 23.000 vogels ingezonden.
 

 
05-02-2015  

Rumoer over zware bezuinigingen

 

ALMELO – Voor de VVD bestaan er geen ‘heilige huisjes’ als het op bezuinigen aankomt. Dat bleek bij monde van raadslid Arjen Maathuis tijdens het discussieprogramma Rumoer in de Almelose bibliotheek.
Voor 15 miljoen euro wil het college van B&W structureel bezuinigen. Opnieuw forse aderlatingen voor o.a. de bibliotheek, cultuur, sport en sociale zaken en hogere lasten voor de burgers via hogere tarieven en hogere OZB.
De gemeenteraad wijdt er de komende maanden een kerntakendiscussie aan, maar er lijkt een meerderheid om de sociale agenda te ontzien door niet akkoord te gaan met het afschaffen van vrijstellingen van gemeentelijke lasten voor minima. Dit tot vreugde van de vertegenwoordigers van de koepelorganisatie Almelo Sociaal. Dinsdag al discussieerde de raad over het voorliggende beleidskader Sport en ook daar vallen voor enkele verenigingen zeer harde klappen als het aan het college ligt.
In Rumoer werd tevens aandacht gevraagd voor de Armeniër Matevosyan die met zijn familieleden het land moet verlaten omdat de asielverzoeken werden afgewezen. Een groep stadgenoten maakt zich sterk tegen dit besluit, maar de invloed van de gemeente daarop is miniem. Alleen als er sprake is van een zeer schrijnend geval zal het college van B&W het dossier onder aandacht brengen van staatssecretaris Fred Teeven, meldde waarnemend burgemeester Willem Urlings al eerder.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (21 foto's)...

 
05-02-2015  

Boessenkool start recyclingbedrijf spuitbussen

 

ALMELO – Machinefabriek Boessenkool start samen met een Canadese compagnon het bedrijf Despray dat bussen met drijfgas gaat recyclen. Verfspuitbussen, haarlakpuitbussen e.d. worden straks gerecycled met door Boessenkool ontworpen machines die uit ‘lege’ spuitbussen via een zogenaamde ‘closed-loop’ resteert in blik, gas en vloeistof.
Boeesenkool wil het prototype van de machine nu vervolmaken voor de Europese markt. De verwachtingen zijn volgens directeur Osse hoog gespannen gelet op wereldwijde belangstelling. Het nieuwe bedrijf Despray zal naar verwachting voor 10 mensen werk opleveren.

Eerder al was Boessenkool in het nieuws met de ontwikkeling van de MultiTool Trac, een elektrisch aangedreven tractor voor duurzame landbouw. Daarvoor wil Boessenkool eveneens een nieuwe fabriek bouwen. Dat leidde tot ophef in bestuurlijk Twente omdat Boessenkool over de grens lonkt vanwege de gunstige Duitse startersvoorwaarden.

 
05-02-2015  

De Zegge Almelo´s schoolschaakkampioen 2015

 

ALMELO – Liefst 28 teams van 12 basisscholen uit Aadorp, Almelo, Mariaparochie en Vriezenveen hebben woensdag gestreden om het Schoolschaakkampioenschap 2015 van de regio Almelo. Na spannende strijd werd uiteindelijk De Zegge uit Almelo de kampioen, op de tweede plek eindigde team 3 van De Fakkel uit Aadorp en het tweede team van De Telgenborch uit Almelo werd uiteindelijk derde in deze ‘koningsklasse’ die hoofdzakelijk bestond uit schakers die ook in clubverband schaken.
Ook in de midden- en beginnersgroep was de spanning soms te snijden. In de middengroep eindigde het 3e team van De Vrije School uit Almelo als eerste, gevold door het tweede team van Shalom en DeMare.
In de beginnersgroep was de overwinning voor het Montessori. Hier eindigde team 2 van DeWierde als tweede voor het eerste team van St. Alphonsus uit Mariaparochie. De strijdt om het kampioenschap kwam mede tot stand door de welwillende medewerking van de Schaakvereniging Almelo.

(klik hier voor alle 62 foto’s)

 
08-02-2015  

Brand in aanbouw van woning Rietstraat

 

ALMELO – In de nacht van zaterdag op zondag is bij een woning aan de Rietstraat, de aanbouw uitgebrand. De brandweer kreeg een melding over een brand aan de Hoornbladstraat zonder duidelijke omschrijving maar het bleek om een aanbouw aan de achterzijde van een woning aan de Rietstraat te gaan. Met twee hogedrukslangen en een motorspuit kreeg de brandweer het vuur onder controle.
De gealarmeerde brandweer uit Borne maakte zich verdienstelijk met een brandinspectie bij de naaste buren.

Fotoreportage: Patrick Weegink (klik hier)

 

 
10-02-2015  

Raad stelt besluit binnenstadsplan uit

 

ALMELO – Knullige late aanlevering van het nieuwe binnenstadsplan was dinsdagavond de aanleiding voor de gemeenteraad om het belangrijke plan voor de toekomst van Almelo uit te stellen. De contracten tussen de gemeente, projectontwikkelaar Urban Interest en Aws Beter Wonen werden dinsdagmorgen getekend en pas 3 uur voor aanvang van de raadsvergadering ter hand gesteld van de gemeenteraad. Te weinig tijd voor de gemeenteraad om het 60 pagina’s tellende document goed te kunnen bestuderen en te bespreken in de fracties stelden de VVD en LAS.
Wethouder Claudio Bruggink probeerde het nog wel door te stellen dat de contracten inhoudelijk niet anders zijn dan de raadsnotitie maar dat oordeel werd door de raad onder tafel geveegd vanwege de cruciale inhoud en de samenhang met de ontwikkeling van de Waterboulevard.
De raad buigt zich nu dinsdag 18 februari over het binnenstadsplan zodat er mogelijk uiterlijk op 1 maart de finale besluitvorming kan worden genomen. Die datum is cruciaal i.v.m. de ‘bevroren’ provinciale subsidie van 9,1 miljoen euro voor herontwikkeling van de binnenstad.
 

 
10-02-2015  

Almelo verbaasd over verkoopplan XL Park

 

ALMELO – Het college van B&W en de gemeenteraad van Almelo zijn verbaasd over de uitlatingen van de Enschedese wethouder Patrick Welman om mogelijk de aandelen van het XL Businesspark Twente te verkopen aan de provincie Overijssel. Een brief met die strekking is onderweg naar de gemeente Enschede met de inhoudelijke mening dat Welman voor zijn beurt heeft gesproken. Volgens wethouder Jan van Marle zijn medeaandeelhouders Hengelo en Borne evenzeer verbaasd en ook de gemeente Oldenzaal is niet blij met die mogelijke ontwikkeling. Volgens Van Marle is er bestuurlijk niet gesproken over dat idee. Van Marle is voorzitter van het dagelijks bestuur van het XL Businesspark Twente. Naar gebleken, is er ambtelijk overleg geweest tussen de provincie en de gemeente Enschede waarbij het initiatief uitging van de provincie.
Van Marle ontkent eventuele afschaling van het 150 ha omvattende XL Businesspark Twente ten gunste van ontwikkeling van de voormalige vliegbasis Twente als technologiebasis voor bedrijven.

Lees ook: Enschede wil XL Businesspark kwijt aan provincie

 
11-02-2015  

Kunstenaars uit Preston naar Almelo

 

PRESTON/ALMELO – Kunstenaars uit de Britse partnerstad Preston komen naar Almelo om samen met Almelose kunstenaars van de Kunstwerkplaats een betonnen bank van mozaïek te voorzien. Het gezamenlijke project moet in de zomer klaar zijn om de bank een plekje te kunnen geven in de met een Britse Green Flag Award bekroonde Schelfhorstpark.

< De betonnen bank is al bij de Almelose Kunstwerkplaats gearriveerd.

 
11-02-2015  

Lokale omroep zoekt toezichthouders

 

ALMELO - De stichting Lokale Omroep Almelo is wegens periodieke aftreding op zoek naar extra leden van haar Programma Beleidbepalend Orgaan (PBO).

Het PBO wordt benoemd door het college van burgemeester en wethouders en houdt toezicht op de programmering van AAFM en AAVISIE conform de mediawet. Het PBO komt twee keer per jaar bij elkaar samen met bestuur en programmastaf.

De publieke omroep is verplicht om vanuit de vijf stromingen - algemeen maatschappelijk, cultureel en kunstzinnig, godsdienstig, geestelijk en etnische minderheden - een afvaardiging te hebben.

Belangstellenden kunnen zich melden via het e-mailadres bestuur@aafm.nl en krijgen dan nadere informatie toegestuurd.

 

 
11-02-2015  

Oranjefonds schenkt Brookshoes 25.000 euro

 

BORNERBROEK – Dorpscentrum Het Brookshoes in Bornerbroek krijgt 25.000 euro van het Oranjefonds. Het geld is bestemd voor een grote opknapbeurt. Zo wordt onder andere de grote zaal voorzien van nieuwe verlichting. Ook worden de toneelgordijnen vernieuwd en worden er op het toneel coulissen aangebracht. Vervolgens worden de vergaderzalen, de bibliotheek, het toneel en het cafégedeelte opnieuw geschilderd. En ook hoopt men het glas in de serre nog te kunnen vervangen.

Het Brookshoes geldt als het kloppende sociale hart van Bornerbroek. Hiervan wordt veelvuldig gebruik gemaakt door verenigingen, sporters, jongeren, muzikanten, buurtverenigingen, toneelspelers, senioren etc. Deze verscheidenheid aan gebruikers geeft wel aan hoe belangrijk een dergelijke ontmoetingsplaats is voor het kerkdorp. Het Brookshoes wordt volledig bemand door vrijwilligers.

 
11-02-2015  

Preston Palace wil Pooksbelten ontwikkelen

 

ALMELO – In 2007 kocht de gemeente Almelo de camping Pooksbelten van eigenaar Van ’t Hag om een einde te maken aan illegale permanente bewoning door campinggasten. Permanente bewoning die mede tot stand kwam door de gemeentelijke sociale dienst die er dakloze gezinnen onderbracht. De ontruiming had veel voeten in de aarde en leidde zelfs tot vragen in de Tweede Kamer, maar uiteindelijk werd iedereen verdreven.
Het plan was om er vervolgens een luxe Wellnessresort met verblijfsrecreatie te ontwikkelen, maar de gemeente kon geen investeerders vinden. Omdat die doelstelling niet haalbaar bleek, werd de visie verruimd en nu is uitgaanshotel Preston Palace de kandidaat om van de voormalige Pooksbelten het recreatiegebied Park Gravenloo te maken. Een camping met plekken voor overdekt kamperen (bij mooi weer gaat het dak open), caravans, chalets/huisjes, boomhutten, piramidetenten, zwembaden, een klim-speel en educatie bos (outdooractiviteiten), een horecagelegenheid en een tweede bedrijfswoning. De gemeente wil aan dit plan medewerking verlenen en de gronden in erfpacht uitgeven.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-02-2015  

Politie zoekt getuigen dodelijke steekpartij


Foto: Alwin Winkel
 

ALMELO – In de nacht van vrijdag op zaterdag houdt de politie een passantenonderzoek aan de Sluitersveldsingel n.a.v. de steekpartij op 24 januari jl. waarbij de 45-jarige Hans Woudstra om het leven kwam. Voor deze steekpartij werden 9 arrestaties verricht waaronder de 16-jarige zoon van het slachtoffer. Drie mannen uit Almelo van 20, 40, en 44 jaar oud zitten nog vast.

De politie komt tot het passantenonderzoek omdat uit rechercheonderzoek gebleken is dat zich voorafgaand aan de steekpartij in de flatwoning aan de Sluitersveldsingel, zich eerst een vechtpartij heeft afgespeeld in het tegenover liggende Schelfhorstpark. Deze vechtpartij vond plaats rond 01.45 uur. Na de vechtpartij is een van de betrokken partijen hulp gaan halen bij de duivenvereniging aan de Verzetslaan in de wijk Sluitersveld. De andere groep was echter al uit het park verdwenen en werd later herkend bij de flat aan de Sluiterveldssingel waar wederom meerdere vechtpartijen ontstonden. Hierbij kwam Woudstra om het leven en raakte een andere ernstig gewond en twee personen lichter gewond.

De politie kondigt het passantenonderzoek aan via de media maar ook via lichtkranten op diverse plekken in de stad. Ook roept de politie eventuele getuigen op om zich te melden via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Een mail sturen kan ook.   

Lees ook: Dode en gewonden bij nachtelijke steekpartij 

 
13-02-2015  

Finkers luistert carnavaleske sleuteloverdracht op

 

ALMELO – Traditioneel wordt in Almelo op de vrijdag van het carnaval-weekend de Stadssleutel overgedragen aan de Stadsprins. Prins Renzo 1 van De Knoll'ntrekkers uit Bornerbroek toog dus met zijn gevolg naar bijna oude stadhuis om deze ‘machtige’ sleutel in ontvangst te nemen uit handen van waarnemend burgemeester Willem Urlings.
Urlings gaf Renzo 1 nog wat tips mee en waarschuwde alvast dat het carnavaleske Bornerbroek dan wel bijna alles zelf bestiert, maar dat vanaf de bovenste verdieping van het nieuwe stadhuis nu ook zicht is over het XL Businesspark heen om de ‘Brookers’ in de smiezen te houden.
Prins Renzo 1 vond het jammer dat de bouw van dat stadhuis toch flink hogere kosten en enige vertraging met zich meebracht, want hij had maar wat graag als eerste de Stadssleutel in dat nieuwe paleis willen ontvangen. Toch ook hij moest toegeven dat het ook een eer is om als laatste prins dat te mogen hebben doen in het Schip van architect Oud.
Renzo 1 had bovendien voor een verrassing gezorgd. Niemand minder dan cabaretier Herman Finkers bezong op carnavaleske manier de start van het carnaval met twee liederen. Ko wit de Floo, een lofzang op de vroeger stadsmuzikant ‘Koperen Ko’ en een speciaal gecomponeerd Almelo’s Volkslied op de stad waar zijn geboortewieg stond.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-02-2015  

Geen resultaten bij passantenonderzoek


Het signaleringsbord aan de Ootmarsumsestraat tegenover de Verzetslaan. Vanuit het clubgebouw van De Blauwe Doffer aan de Verzetslaan vertrok een groep mensen om verhaal te halen na een eerdere vechtpartij in het Schelfhorstpark. De ruzie eindigde in een steekpartij aan de Sluiterveldsingel met een dode en meerdere gewonden tot gevolg.
 

ALMELO – Het passantenonderzoek n.a.v. de steekpartij waarbij de 45-jarige Hans Woudstra 24 januari jl. om het leven kwam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag geen resultaat opgeleverd. De politie sprak wel met honderden mensen maar dat bracht een oplossing niet dichterbij. Reden waarop de politie opnieuw eventuele getuigen oproept. Men wil graag weten of en wie nog meer bij deze zaak betrokken is. Diegenen die personen groepsgewijze hebben zien lopen tussen het clubgebouw van PV De Blauwe Doffer aan de Verzetslaan en de flatwoning van Woudstra aan de Sluitersveldsingel, worden opgroepen om contact op te nemen met de politie.

De politie kondigde het passantenonderzoek aan via de media maar ook via lichtkranten op diverse plekken in de stad. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meldt Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Een mail sturen kan ook.   
 

 
18-02-2015  

Wijkteams TMZ rijden elektisch door de regio

  ALMELO - De wijkteams van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) in de Twentse regio kunnen sinds vandaag gebruik maken van elektrische auto´s om cliënten te bezoeken. In de verschillende TMZ-werkgebieden komen één of meer exemplaren van de ‘smart fortwo electric drive´ te staan.
Woensdagmiddag 18 februari namen een aantal thuiszorgmedewerkers de milieuvriendelijke vervoermiddelen bij Het Weggeler in Almelo in ontvangst.

TMZ zet in totaal vijftien elektrische auto´s in. De meesten hiervan worden gebruikt door de thuiszorg en een aantal auto´s worden ingezet als pendelauto´s bij verschillende TMZ-locaties. In de regio Almelo worden vier elektrische auto´s ingezet. André Echtermeijer - verantwoordelijk voor de inkoop van het wagenpark bij TMZ – vertelt: “De thuiszorg is gegroeid en daardoor ontstond een vraag naar extra auto´s. De elektrische smart bleek het best bij ons te passen. De auto´s zijn veilig, wendbaar en ideaal voor in de stad. Ze rijden bovendien op elektriciteit waarbij wij gebruik maken van groene stroom. De auto´s zijn dus ook nog eens milieuvriendelijk en kostenbesparend.” De auto´s zijn afkomstig van leverancier Baan Twente in Hengelo.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-02-2015  

Vogelvereniging Edelzang huldigt jubilarissen

 

ALMELO – Het 92-jarige Edelzang heeft tijdens een ledenbijeenkomst drie jubilarissen gehuldigd. De heren Johan Sand en Jan Seinen zijn 50 jaar lid en de heer Johan van de Kuil 25 jaar. Onno Bijlsma, lid van het hoofdbestuur van de Algemene Bond voor Vogelhouders sprak de jubilarissen toe en prees hen voor hun inzet voor Edelzang en de vogelsport. Sand en Seinen behaalden dan ook in al die jaren al diverse medailles tijdens de WK voor voor zang en siervogels.
Sand werd benoemd tot erelid van Edelzang voor zijn niet aflatende inzet gedurende 50 jaar. Oud- penningmeester Seinen kreeg een pluim op de hoed omdat in zijn bestuursperiode de contributie zelfs met 3 euro kon worden verlaagd en kom daar maar eens toe in de huidige tijd.

Foto v.l.n.r.: Johan van der Kuil, Jan Seinen, bondsvertegenwoordiger Onno Bijlsma en Johan Sand

Lees ook: 

Edelzang heeft weer een wereldkampioen 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-02-2015  

AOC Oost concentreert MBO in Almelo

 

ALMELO/ENSCHEDE – Het Agrarisch Opleidings Centrum in Almelo wordt vanaf 2016 de centrale locatie voor de hogere niveaus MBO in Oost Nederland. Onder andere de opleidingen tot dierenartsassistent en paardenfokkerij worden verplaatst van Enschede naar Almelo. Het aantal studenten in Almelo verdubbelt door het vertrek van 600 à 700 studenten uit Enschede.
De concentratie is mede een gevolg van het Rijksbeleid door staatssecretaris Dekker die vindt dat de MBO-opleidingen meer moeten focussen. De gemeente Almelo is nauw betrokken bij de ‘overstap’ die in het nieuwe schooljaar geleidelijk wordt ingezet. Het MBO-pakket in Almelo heeft nu al de opleidingen Bloem & Design, Natuur & Groene Ruimte, Veehouderij/Groen/Grond & Infra en Voeding.

 
21-02-2015  

Emiel Roemer start SP-campagne in Almelo

 

ALMELO – De handtekeningenactie van de 10-jarige Luka de Smit tegen de sluiting van het filiaal Schelfhorst van de Bibliotheek, kreeg zaterdag een gevolg. Niemand minder dan SP-voorman Emile Roemer roemde Luka voor haar actie om liefst 661 handtekeningen in te zamelen tegen deze gemeentelijke bezuiniging die desondanks doorging.
Roemer opende samen met Luka ‘symbolisch’ het nieuwe stadhuis dat zeer veel Almeloërs als overbodig beschouwen. Ook nodigde Roemer haar uit voor een rondleiding in het gebouw van de Tweede Kamer voordat de leidsman met het campagneteam van de SP op pad ging door de provincie voor de provinciale verkiezingen op 18 maart a.s.
Roemer hoopt op een grote opkomst om via de nieuwe samenstelling in de Eerste Kamer het kabinet Rutte/Asscher naar huis te kunnen sturen. Volgens de peilingen gaat het die kant op mits iedereen wel gaat stemmen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (15 foto's)...

 
23-02-2015  

Huisarts Kriek vlucht voor papieren rompslomp

 

ALMELO – De Almelose huisarts Edward Kriek ‘vlucht’ voor de papieren rompslomp die de huisartsenpraktijk in Nederland met zich meebrengt. Kriek stelde zijn patiënten vorige week per brief op de hoogte dat hij verkast naar Frankrijk waar een huisartsentekort heerst. Volgens Kriek is een huisarts in Nederland driekwart van de tijd bezig met het registreren van behandelingen en invullen van patiëntendossiers omdat de zorgverzekeraars hen niet alleen met steeds meer administratieve rompslomp opzadelen en fors snijden in de vergoedingen maar ook nog eens beschouwen als potentiële fraudeurs.
De praktijk van Kriek wordt voortgezet door huisarts Andy kwee uit Oldenzaal.
 

 
24-02-2015  

Dimence op horecatoer met publiek restaurant


Afbeelding: architect Kristinsson
 

ALMELO – ‘Zielenknijper’ Dimence gaat in haar nieuwe vestiging aan de Haven NZ meer dan geestelijke gezondheidszorg alleen. Het inpandige bedrijfsrestaurant is namelijk voor iedereen toegankelijk voor een lunch, maaltijd, koffie of een praatje. Ook kan er gewerkt worden op flexplekken of vergaderen met en zonder vergaderservice. Iedereen kan daarvoor boeken bij Dimence.
De enige beperking zijn de openingstijden: Ma./Wo./Vrijdag van 09 tot 18.30 uur, Di./Donderdag van 09-20.00 uur en Zat./Zondag van 15.30 tot 18.30 uur.
Of de reguliere horeca daar blij mee is?

Dimence heeft ook een contract gesloten met de gemeente Almelo over de huur van 90 parkeerplaatsen in de parkeergarage JavaPark. De verwachting is dat daarmee de 345 parkeerplaatsen dagelijks vol staan.
De gemeente kocht de demontabele parkeergarage van de gemeente Zaanstad. Zij het met een verdieping minder. Toch maar eens kijken of die extra verdieping nog te koop staat!

 
26-02-2015  

De Driehoek, nieuwe naam voor t' Veurbrook

 

ALMELO - Het zal even wennen zijn, wijkcentrum 't Veurbrook in de Ossenkoppelerhoek heet vanaf vandaag wijkcentrum De Driehoek. Aanleiding is het door de gemeente opgezegde huurcontract met de stichting Veurbrook die meer dan 25 jaar het wijkcentrum exploiteerde. De gemeente wilde echter het beheer van 'alle' gemeentelijke wijkcentra onder eigen regels en toezicht brengen en huurde daarvoor Accres in, een werkmaatschappij van de gemeente Apeldoorn. De Schelf onderging eerder een soortgelijk lot. de gemeente draaide de 'geldkraan' dicht waarna via een faillissement de weg vrij kwam om haar zin door te drijven. De stichting Veurbrook had echter goed geboerd en nog wat reserve achter de hand, zodat het af en toe nog wat activiteiten kan ondersteunen. Omdat er steeds facturen bestemd voor Accres op de deurmat bleven vallen, maakte de stichting bezwaar tegen het voeren van de naam 't Veurbrook, waarna de gemeente eieren voor haar geld koos en de naam van het wijkcentrum veranderde in De Driehoek.

Fotoreportage: Jan Bril 

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina