Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-02-2009  

Beloning voor tip gestolen kunstwerken aan Jura

 

ALMELO - Voor tips die leiden tot het opsporen van de 6 kunstwerken die in december werden gestolen uit de villa van de familie Ling aan de Jura, wordt via een detectivebureau een beloning van 25.000 euro uitgeloofd.
Tot op heden is er geen enkele aanwijzing waar de kostbare werken van naar schatting 1 miljoen euro zijn gebleven. De 6 gestolen kunstwerken waaronder 'Maannacht' - een nachtzicht op Laren - van de kunstenaar Jan Sluijters, staan alle geregistreerd bij 'Art Loss' waardoor het in de handel brengen bijna onmogelijk is.

 
01-02-2009  

Elf eiken op XL Businesspark zijn verplaatst

 

ALMELO - Elf eiken die door de oorspronkelijke bewoners werden geplant en nu in de weg staan op het XL Businesspark Twente bij Bornerbroek, zijn vrijdag verplaatst naar een plek langs de Pastoor Ossestraat. Een andere markante eik van meer dan 100 jaar mag blijven staan. Dat is het resultaat van bezwaren door de voormalige bewoners en het IVN tegen mogelijke kap. Het overleg heeft tevens opgeleverd dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het bestaande bomenbestand op het 180 ha. grote industrieterrein in ontwikkeling. XL-park is bedoeld voor bedrijven die in Twente meer dan 2 ha benodigen voor hun onderneming.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
02-02-2009  

Petros opent kunstopvang voor thuislozen

 

ALMELO - Kunstenaar Petros Margosyan gaat in zijn atelier en expositieruimte 'Kunsthuis van Haiks' in de Havenpassage 12 aan de slag met thuislozen voor het maken van kunst onder deskundige begeleiding. Petros wil de thuislozen een zinnig bestaan bieden door hen te begeleiden bij het maken van schilderijen, posters of andere kunstwerken tijdens de dag.
Voor meer informatie Petros Margosyan Mob: 06-17421230

Foto collegiaal van geleraaf.nl

 
02-02-2009  

Brandstichting in café, politie zoekt getuigen

 

ALMELO - In de nacht van zondag 1 februari en maandag 2 februari werd er gepoogd brand te stichten in een café aan het Centrumplein in Almelo, de politie zoekt getuigen.
Maandagmorgen 2 februari omstreeks 01.00 uur kreeg de politie melding van een alarm in een café aan het Centrumplein in Almelo. Bij aankomst bleek dat een ruit vernield was waardoor men het café was binnen gekomen. Bij de inbraak In het café werd gepoogd brand te stichten. Dit kon op tijd geblust worden en erger werd voorkomen.
De politie is opzoek naar de dader(s). Wellicht zijn er getuigen die het een en ander hebben gezien. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Almelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

 
02-02-2009  

Meer opvang voor alcoholverslaafden bij Tactus

bron: RTV Oost
 

ALMELO - Tactus Verslavingszorg opent per 1 maart een uitgebreidere opvang voor alcoholverslaafden bij hun Almelose vestiging.
Daarmee moet de overlast in winkelcentrum Havenpassage verminderen. Winkeliers en winkelend publiek klagen al tijden over de overlast van alcohol- en drugsgebruikers. Het achttien jaar oude winkelcentrum staat op de nominatie te worden gesloopt en is nog maar deels bezet met winkels en tijdelijke kunstateliers. De verslaafden gebruiken en dealen op grote schaal in de Havenpassage. Voor de drugverslaafden is nog geen opvang in Almelo beschikbaar; Tactus is daarover nog in onderhandeling met de gemeente.

< Winkeliers en publiek klagen over de overlast in de Havenpassage

 
03-02-2009  

Snelheidscontrole Ootmarsumsestraat

 

ALMELO - Vanmorgen vond er vanaf 10:45 uur een snelheidscontrole plaats aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. De auto - waar vanuit deze controle werd gehouden - stond richting Mariaparochie opgesteld, ongeveer 50m voor het matrixbord.

Nu de werkzaamheden aan de Ootmarsumsestraat zijn afgerond zullen er in de toekomst meer controles op deze plaats worden gehouden.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
03-02-2009  

1e Zakelijk Almelo v/h jaar in Theaterhotel


Martin Steenbeeke (r) interviewt bestuursvoorzitter Aldo van der Laan van de Zwanenberg Food Group.
  ALMELO - Gisteren werd de eerste bijeenkomst van dit jaar van Zakelijk Almelo gehouden in het Theaterhotel. Coen Heldeweg was spreekstalmeester en stelde interviewer Martin Steenbeeke en gasten Aldo van der Laan - algemeen directeur Zwanenberg Food Group Almelo - en Nico-Jan Hoogma - algemeen directeur Heracles Almelo - aan de gasten voor. Columnist van de dag was rechter mr. Ger Vermeulen van het arrondissement Almelo.
Lees verder...

Fotoreportage (23 foto's)...

 
03-02-2009  

Nieuwe foto's 'Verdiept Spoor' Almelo

 

ALMELO - Op onze speciale pagina 'Verdiept Spoor' kunt u de werkzaamheden van dit project volgen.

Deze week wordt het ballast-grind op de juiste hoogte gebracht en de betonnen dwarsliggers erop gezet. Door de vorst heeft het project een achterstand van één week opgelopen ten opzichte van de planning. Binnenkort worden de rails geplaatst op de dwarsliggers.

>> Ga naar de fotoreportage

 
04-02-2009  

Klachten verspreiding gemeenteadvertentie

  ALMELO - Juridisch adviesbureau JEEJAR doet een oproep aan alle burgers die de gemeenteadvertentie niet ontvangen door gebrekkige bezorging van het weekblad Twenth/Ruiten Drie, het bureau te informeren.
Het bureau is van mening dat daardoor de Almelose burgers verplichte informatie wordt onthouden en ten koste van de belangen van burgers kan gaan in hun rechten.
Lees verder...

 
06-02-2009  

Gemeente krijgt vergunning voor biertappen

 

ALMELO - Vier Almelose wijkcentra die al ruim vier maanden geen bier meer mochten tappen, hebben eindelijk een horecavergunning van de provincie gekregen. Het college vroeg de vergunning eerst aan op eigen naam, maar dat mag niet van de Drank & Horecawet omdat de vergunninghouder tijdens openingsuren aanwezig moet zijn.
De gemeente was het daar niet mee eens, maar ging uiteindelijk 'door de bocht' en stelde beheerders aan op wiens naam de vergunning alsnog kon worden verleend.
De provincie Overijssel is in deze de vergunningverlener omdat de gemeente niet zichzelf een vergunning mag verlenen.

 
06-02-2009  

Korvinus nieuwe advocaat gijzelnemer stadhuis


Ook de gemeentelijke marktmeesters 'pestten' de onderneemster door de kramen van de kooplieden pal tegen de ramen van het restaurant te laten plaatsen.
 

ALMELO - Cees Korvinus is de nieuwe advocaat in de Almelose gijzelingszaak. Dat bleek vanmorgen tijdens de pro-forma zitting bij de Almelose rechtbank. De bekende strafpleiter nam het stokje over van advocaat Jan-Hein Kuijpers die al twee keer schitterde door afwezigheid wegens andere drukke bezigheden.
Korvinus gooide meteen de 'knuppel in het hoenderhok' door de Rechtbank te verzoeken alsnog tien getuigen - waaronder veel ambtenaren - te mogen horen in de zaak tegen verdachte O. Korvinus beroept zich in zijn verdediging op psychische overmacht van verdachte vanwege de 'onwettige dwarsliggerij' van de gemeente Almelo in het conflict met gijzelnemers echtgenote. De gemeente wilde haar de benodigde vergunningen niet verstrekken.
De Rechtbank wees het verzoek van Korvinus af, zoals ook al eerder bij een vergelijkbaar verzoek van advocaat Kuijpers. Wel liet de Rechtbank de uitspraak van de Provinciale Ombudsman toe waarin deze de gemeente Almelo onbehoorlijk handelen verwijt bij het ontruimen onder dwang van het terras bij het restaurantbedrijf van de echtgenote van verdachte O.

Lees ook TC. Tubantia en het Almelo's Weekblad.

 
06-02-2009  

Man zwaar mishandeld in eigen woning

 

ALMELO - Donderdagavond omstreeks 23.05 uur kreeg de politie een melding van de ambulancedienst dat er een 66-jarige man zwaargewond was aangetroffen in zijn woning aan het Kloosterhofpad in Almelo.

De gewonde man werd, met onbekend letsel, overgebracht naar het ziekenhuis. Gezien de verdachte omstandigheden waaronder de man werd aangetroffen werd er een onderzoek gestart. Naast een technisch onderzoek heeft de politie vannacht ook een buurtonderzoek gehouden. Uit dit onderzoek kwam een verdachte naar voren. Omstreeks 4.05 uur werd een 39-jarige Almeloër in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling c.q. poging tot doodslag. De man is opgesloten. De toestand van het 66-jarige slachtoffer is kritiek maar stabiel.

 
06-02-2009  

Schoorsteenbrand aan de Markgravenweg

 

ALMELO - Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur kreeg de brandweer een melding over een schoorsteenbrand aan de Markgravenweg. Toen de hoogwerker arriveerde kwam er alleen nog rook uit de schoorsteen, maar enkele minuten later staken de eerste vlammen boven de schoorsteen uit.  Met behulp van de hoogwerker was de brand snel onder controle en werd er nog met een warmtebeeldcamera gezocht naar eventuele brandhaarden in de schoorsteen en tussen de dakbedekking. De brandweer wist door het snelle optreden de schade nog te beperken.  

Fotoreportage (5 foto's)...

 
06-02-2009  

Twee voetbalclubs op De Riet wel goed?


DVO B1 - Op de foto staande van links naar rechts;
Sponsor Hessel Voorn, sponsor Theo Hospers, Martijn Huiskes. Howik Tasirmaz, Iwan Asik, Pim Egberink, Masis Hadarian, Alan Asik, sponsoren Bert Nijmeijer en Erik Ruiter.
Onderste rij van links naar rechts;
Trainer Peter van Meerten, Hayas Awanesian, Tom Molema, Sevan Serup, Rico Klomp, Paul Hadarian, Rutger Doornekamp en elftalleider Bas Telgenhof.
Niet op de foto de spelers; Matheu Cakmak, Artur Gamojan en Ali Fida.
  ALMELO - In 2005/2006 stelde de gemeenteraad dat er bezuinigd moest worden op de sport. Het college kwam met het voorstel om het sportcomplex 't Maatveld af te stoten. Nu ligt er de optie om DVO'71 naar het sportcomplex De Riet te verhuizen. Een fusie met SV Rietvogels blijkt moeilijk te liggen. De huidige gemeenteraad wil zelfs weten of er een eigen 'honk' kan komen voor de te verhuizen club. Niemand in de gemeenteraad schijnt zich echter af te vragen of dit nog een bezuiniging is. Laat staan dat SV Rietvogels en straks misschien DVO'71 haar aanwas uit dezelfde amper verjongende woonwijk moet halen. DVO'71 is dolblij dat het er eindelijk na al die jaren in is geslaagd een jeugdelftal op de benen te brengen. De club heeft 4 seniorenelftallen.
Voor de goede orde; SV Rietvogels 6 senioren en 8 jeugdelftallen. Zowaar geen goede basis voor twee florerende verenigingen in De Riet zou je zeggen.
Zou het niet beter zijn om DVO'71 naar de velden van PH te laten verkassen? Zit de geplande stadsuitbreiding niet in het noorden van de stad en dus ook de te verwachten ledengroei? Of wacht de gemeenteraad gewoon af welke club uiteindelijk het onderspit delft?
Lees verder...

 
07-02-2009  

Intersport gaat aan het verbouwen

 

ALMELO - Marcel Dechering heeft de knoop doorgehakt de Intersport aan de Grotestraat Noord is aan het verbouwen en heeft ook de voorgevel voor een belangrijk deel gesloopt. Al vele jaren togen de Almeloërs naar deze locatie voor de benodigde sportartikelen, want in de jaren 60 zat hier al de sportzaak van Casper Molmans. 

Intersport dat hier ook al decennia zit, wil niet alleen het aanzien van de gevel verbeteren maar ook het interieur van de sportspeciaalzaak aanpassen naar huidige maatstaven. Na de vestiging van Ter Stal in het oude Varossieu filmtheater opnieuw een impuls voor het noordelijk deel van de City Promenade. De plannen lager er al maar nu nog even de grote stap maken om van zijn zaak de mooiste sportzaak van Almelo te maken. De verbouwing zal enkele maanden duren doch de verkoop gaat gewoon door in een klein deel van zijn zaak.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
09-02-2009  

Informatiekaravaan Omgevingsvisie Overijssel

 

ALMELO – Bent u ook benieuwd naar het Overijssel van de toekomst? Met de Ontwerp-Omgevingsvisie geeft de provincie Overijssel de richting aan voor de ontwikkeling van Overijssel tot 2020 en verder . Maar wat betekent dit voor de gemeente Almelo en omstreken en hoe wil de provincie haar ambities gaan uitvoeren?

Geintresseerden konden informatie krijgen over de toekomst van Almelo. Wat staat er in de Omgevingsvisie over de ontwikkeling van woningbouw in de omgeving van het station in relatie tot het goederenvervoer? Hoe worden de woningbouwplannen van Almelo afgestemd met de andere gemeenten in Twente? Welke bedrijventerreinen staan op de nominatie om geherstructureerd te worden? Met deze en andere vragen konden geïnteresseerden terecht op een informatiebijeenkomst over de Ontwerp-Omgevingsvisie in het gemeentehuis in Almelo.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
10-02-2009  

Eerste rails verdiepte spoor een feit

 

ALMELO - Ondanks het gure weer van de afgelopen nacht is de Oostelijke spoorbaan van 'Almelo Verdiept' een feit. Toen even na 1:30 uur de laatste intercity vanuit Almelo richting Enschede passeerde, en het baanvak door de verkeersleiding buiten werking werd gesteld, konden de werknemers van aannemer VHB - die in opdracht van ProRail de rails leggen - beginnen aan de zware klus om de ruim 1100 meter dwarsliggers van rails te voorzien.

Deze rupslegger plaatste de 120 meter lange rails vanuit de werkeenheid aan de Joost van de Vondelstraat richting de 'overwegen' Violierstraat en Nieuwstraat. Voor deze klus stond een ruime 6 uur gepland.

>> Bekijk fotoreportage

 
10-02-2009  

After Cito Party met Elize

 

ALMELO - Het Pius X College hield dit jaar het jaarlijkse After Cito Party in het Theaterhotel in Almelo. Het Pius X College wil met deze avond de leerlingen van alle groepen 8 uit Almelo en omgeving een moment van ontspanning bieden na de spannende cito toets, ook wil het Pius X College een indruk geven van de activiteiten van het scholengemeenschap. Nadat er diverse zang- en dansoptredens van leerlingen van de Pius te zien waren was het de beurt aan Elize, ze verzorgde een spetterend optreden met nummer als 'Automatic' en 'Into your system' .

Elize maakt haar debuut bij “Kinderen voor kinderen” met het tietenlied. Nadat ze hier landelijk mee bekend werd ging ze verder als solo artiest en scoorde meerdere hits met onder andere 'Automatic' en 'Into your system'. Onlangs was Elize nog te zien als presentatrice bij het tv programma ‘So you think you can dance’.

Fotoreportage (37 foto's)...

 
10-02-2009  

Vraagtekens bij bouwplannen Nijrees en Waterrijk

 

ALMELO - De Almelose politiek maakt zich zorgen over de ontwikkelingen op de woningmarkt. In de raadsvergadering over twee weken moet nog beoordeeld worden over het beeldkwaliteitplan Nijrees Noord. Nu is al duidelijk dat de gemeente zijn huiswerk over mag gaan doen. Geen enkele politieke partij kan zich in het project vinden. Dat werd wel duidelijk gisteravond in de voorbereidende raadsvergadering. Een nederlaag voor wethouder B. Kuiper die zelfs door partijgenoot Rotteveel werd gevraagd om het plan maar helemaal in te trekken.

In Waterrijk moeten 4500 voornamelijk dure woningen komen. Vooral de oppositie vraagt zich af of dat met de doorzettende vergrijzing van de bevolking en de huidige kredietcrisis nog wel realistisch is. Wethouder Broekhoven heeft toegezegd dat het plan indien noodzakelijk aangepast kan worden aan actuele ontwikkelingen.

 
11-02-2009  

Knäckebröd-oven oorzaak brand Bolletje

 

ALMELO - Even na 13:34 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brand in een productie- en opslaghal van Bolletje, aan de zijde van de Plesmanweg. Daar bleek de Knäckebrödoven in brand te zijn geraakt. Met assistentie van de bandweer uit Wierden was men de brand al snel meester en kon de hal met ventilatoren worden belucht. De oven is tijdelijk buiten productie en moet geheel worden gedemonteerd om de 'verbrande inhoud' te kunnen verwijderen.

Toen de politie de ruime omgeving af wilde zetten vond er een ongeval plaats op de kruising Plesmanweg/Vissedijk - Kolthofsingel. De politieauto - die plotseling op het kruispunt stilstond en haar zwaailamp daar pas aan deed - zag een afslaande trekker met aanhanger over het hoofd.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
12-02-2009  

Vanavond hoorzitting plan Hofkamp-Paradijs


Reactie G. Voskamp:

Voskamp jr. laat per email weten aan de redactie van AlmeloNieuws.nl dat er geen kapvergunning nodig is voor het 'uitdunnen' van bos. Dat de plek waar de 'paardenbak' is gerealiseerd een open plek was vanwaar in 1940-1945 de Duitse Wehrmacht haar V1's afschoot richting Engeland en dus sindsdien een open plek is geweest. Bovendien zou de gemeente alles hebben gecontroleerd en goed hebben bevonden.

Voskamp jr. noemt het gerucht dat wethouder Kuiper belangstelling heeft voor één der boskavels stemmingmakerij en een vervroegde 1 aprilgrap.

Niets te verbergen dus volgens Voskamp jr. en dus voor ons ook geen reden om het artikel te verwijderen. Laat wethouder Kuiper maar eerst reageren op de vragen die leven onder de bevolking. Wij zullen u die antwoorden niet onthouden!

Bovendien willen we echt graag weten waarom de hoorzitting niet op de gemeentelijke website werd gepubliceerd en wij hopen ook dat wethouder Kuiper zelf het gerucht over de voorbestemde bouwkavel ontkracht!

Reactie W. Bijen

Geachte redactie,

Wat een treurigheid.
“een hardnekkig gerucht”. Inderdaad, elke vorm van journalistieke waardigheid is verdwenen bij Almelo Nieuws.

De Wethouder moet een publiekelijk standpunt innemen t.o.v. een gerucht!!! Hou op met die onzin.

Je beroept je op feiten of je komt er niet mee. Ik vind het ongehoord dat jullie telkens maar weer een beeld scheppen van dit college dat zij slechts uit zijn op eigen gewin.

Treurig treurig treurig..

Goed dat jullie niet met abonnementen werken nu hoef ik, gelukkig, niets op te zeggen.

Willy Bijen.

 

ALMELO - Vreemd, nergens op de gemeentelijke website is te lezen dat er vanavond om 19.00 uur in het gemeentehuis een hoorzitting wordt gehouden over de aanpassingen in het bestemmingsplan Oost Hofkamp-Paradijs. Een aanpassing die al tot de nodige commotie leidde vanuit de Bolkshoek, vanwege de voorgenomen bouwkavels in het landgoed Het Paradijs van de Almelose projectontwikkelaar Jan Voskamp.

Eerder liet Voskamp sr. in TC Tubantia al weten van het bouwplan af te zien, omdat het hem alle commotie niet waard was. Of dat een afleidingsmanouvre was? Het college van B&W, bij monde van wethouder Kuiper, liet onlangs weten niet af te willen zien van de aanpassingen en noemde de voorgenomen bouwkavels in het landgoed zelfs een structuurversterkende maatregel voor de Bolkshoek en omgeving.
Het is maar hoe je dat wilt bezien. In een ver verleden werd de bouw van een villa in het Paradijs pas mogelijk nadat eerst de 'Villa Heyt' werd gesloopt. Nu zou het dus wel kunnen en dat noemt het college natuurlijk een voortschrijdend inzicht.
Ook de bestemmingsplanwijziging langs het Seeland zet de deur open voor verdere woningbouw en dat kan gevolgen hebben voor de stankcirkel van de aanpalende melkveebedrijven aan de overzijde van de Loolee met mogelijk grote gevolgen voor de exploitatie van die bedrijven in de groene long die het grafelijke gebied nu eenmaal is. Één der grondeigenaren aan het Seeland heeft daartoe al een gesprek gevoerd met wethouder Kuiper.

Gerucht
In de stad circuleert ook het hardnekkige gerucht dat wethouder Kuiper één der gegadigden is voor een van de twee bouwkavels in het landgoed Het Paradijs. Het zou goed zijn dat de wethouder ook daar een publiekelijk standpunt in neemt.

Kaalslag
Bovendien heeft er rond de villa van Voskamp jr. (voorheen villa Bendien) aan de Bolkshoekweg in de afgelopen tijd nogal wat kaalslag plaatsgevonden. Zo werd eerder al een paardrijbak gerealiseerd, maar enkele weken geleden werd op een zaterdag met groot materieel weer een deel van het bos gerooid. Een kapvergunning of aanvraag daartoe hebben wij van AlmeloNieuws.nl niet kunnen ontdekken in de gemeentelijke advertenties. Het zou goed zijn, dat daar vanavond ook enige duidelijkheid over komt.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
13-02-2009  

NS-overgang Violierstraat definitief dicht

 

ALMELO - Na 140 jaar spoorgeschiedenis gaat in de nacht van zondag op maandag de spoorwegovergang Violierstraat-Schoolstraat definitief dicht. In haar bestaan zorgde de 'dubbele overweg' voor de nodige verkeersslachtoffers en ook tijdens de bouw van het verdiepte spoor viel er nog een dodelijk slachtoffer.

Met het weghalen van de 'noodbrug' maandag a.s. komt aan de gelijkvloerse kruising definitief een einde. De verkeersafwikkeling wordt tot het gereedkomen van het 'verdiepte spoor' medio deze zomer, omgelegd via de overgangen in de Rietstraat en Nieuwstraat en kan voor het doorgaande verkeer grotendeels worden opgevangen via de route Nijreessingel. Naar verwachting wordt in juli de doorgang van het verkeer via de Schoolstraat-Burg. Raveslootsingel genormaliseerd.

 
14-02-2009  

Koudeopslag Leemslagen kansrijk project


Leemslagenplas (Google Earth)
 

ALMELO - Tijdens de jumelageconferentie van de partnersteden Iserlohn (D), Denizli (T), Almelo en Preston (GB) vorige week in Preston presenteerde de gemeente Almelo het energieproject 'Koudeopslag Leemslagen' als mogelijk Europees Interreg project. Wethouder Kuiper greep vrijdag de gelegenheid te baat om de verzamelde Almelose pers in te lichten over de mogelijkheden van het project. Lees verder in het Almelo's Weekblad.

 
14-02-2009  

Voorlopig geen dienstwoning op Bellinckhof

 

ALMELO - De pogingen van landgoedeigenaar ten Cate van Landgoed De Bellinckhof om bij de 'tuinderij' van het landgoed een dienstwoning te bouwen, kan niet zonder aanpassing van het geldende bestemmingsplan. Wethouder Kuiper heeft dat aan TC Tubantia bevestigd. Er bestond enig geschil van inzicht tussen de wethouder en partijgenoot Ruud Borgman (PvdA) over de bouw omdat de wethouder vond dat dit wel kon. Lees verder...

 
14-02-2009  

Burgers geen inspraak nieuw stadhuis

 

ALMELO - Volgens het expertisecentrum voor overheidsaanbestedingen Pianoo - onderdeel ministerie van Economische Zaken - is de gemeente Almelo gehouden aan de oorspronkelijke selectieprocedure in de architectenkeuze voor het ontwerp van een nieuw stadhuis.
Lees verder...  en lees  TC Tubantia

 
14-02-2009  

Hoorzitting bouwplannen landgoed 'Het Paradijs'

 

ALMELO - Donderdagavond werd een hoorzitting gehouden in het gemeentehuis over het toestaan van twee bouwkavels op landgoed 'Het Paradijs' van projectontwikkelaar J. Voskamp. Tijdens de hoorzitting die nauwelijks belangstellenden trok (de hoorzitting werd ook niet aangekondigd op de gemeentelijke website) sprak juridisch adviseur Eshuis namens een aantal cliënten de commissie van raadsleden toe. Lees verder...

 
15-02-2009  

Politie rolt drugsnetwerk Twente op (update)


In de garagebox van de rechter woning aan de Hoornbladstraat werd een wietplantage ontmanteld en werden motoren in beslag genomen.
  ALMELO - Vanmorgen is een arrestatieteam van het politiekorps Twente drie woningen binnen gevallen, in de Hoornbladstraat, Rietstraat en de Violierstraat. In de Hoornbladstraat was er vermoedelijk sprake van een hennepkwekerij en/of XTC laboratorium. In de Rietstraat en de Violierstraat werden ook hennepkwekerijen opgerold. Voor zover bekend zijn er 16 arrestaties verricht. Ook werden er auto´s en motoren in beslag genomen.

< De in beslag genomen motoren aan de Hoornbladstraat staan klaar voor transport.

Lees verder...

Fotoreportage (6 foto's)...

 
15-02-2009  

Balkonbrand Joh. van Burenlaan

 

ALMELO - In de Johanna van Burenlaan werd de brandweer ter assistentie geroepen voor het blussen van een balkonbrand. Kijk voor de foto's op weegink.nl

foto:Patrick Weegink.nl

 
15-02-2009  

Storing RTV Oost via Cogas Kabel

 

HENGELO - Kijkers naar de tv uitzendingen van RTV Oost via Cogas Kabel kunnen last hebben van een storing. Bij het analoge signaal lopen beeld en geluid niet synchroon. 

Cogas Kabel is op dit moment bezig de oorzaak van de storing te achterhalen. Cogas Kabel heeft ongeveer 73.500 abonnees in Noordoost Overijssel, Almelo en in de Hof van Twente.

 
15-02-2009  

Albergen viert carnaval

 

ALBERGEN - De Alberger Bökke zijn altijd de eerste, dat wil zeggen met hun carnavalsoptocht. Ook dit jaar weer. Zondag, vandaag, gingen de Bökke in Albergen al de straat op. Langs de kant stonden veel carnevalesk uitgedoste, dansende toeschouwers. Dit ondanks de slechte weersomstandigheden. Buiten het feestgedruis leek Albergen een grote parkeerplaats waar het tot ver buiten de bebouwde kom een chaos van geparkeerd blik was. De fietsers hadden zondag gelijk, want zij hoefden niet tijden naar een stekje te zoeken waar het vervoermiddel tijdelijk gestald kon worden. Een bont tafereel waar de rest van carnaval vierend Nederland nog zes dagen op moet wachten. En dan is de Hoofdstraat in Albergen al lang weer keurig opgeruimd.

Fotoreportage (57 foto's)...

 
15-02-2009  

CDA-zorgen inzake bezorgen gemeenteadvertentie

  ALMELO - De fractie van het CDA gaat zich zorgen maken over de reeks van klachten van mensen die de gemeenteadvertentie niet meer ontvangen nadat de gemeenteadvertentie niet meer in het Almelo's Weekblad wordt gepubliceert maar in Twenth Ruiten Drie.
De fractie wil dat het college van B&W actie onderneemt in de beantwoording aan burgers, richting de uitgever en vraagt zich ook af welke juridische gevolgen er kunnen ontstaan betreffende de bestuurlijke besluitvorming.
Lees verder...

 
15-02-2009  

Vier keer glaasje op bij controle

 

ALMELO - Een 36-jarige man uit Almelo heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. De man bestuurde een auto onder invloed van alcohol. 
Surveillerende agenten zagen zaterdag 14 februari rond 04.00 uur een auto rijden op de Marktstraat in Almelo. De agenten hebben bij de 36-jarige automobilist een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken hij. Hierop is hij voor verder onderzoek meenomen naar het politiebureau. Daar heeft de man een ademanalyse gedaan. Hij had een promillage van 1,3. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tijdens een alcoholcontrole op de Van Rechteren Limpburgsingel in Almelo werd rond 03.30 uur een 22-jarige man uit Almelo gecontroleerd. Hij kwam al slingerend aanrijden over het fietspad. Daarop lieten agenten hem blazen. Hij blies ‘Fail’, waarop de man is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij een promillage van 1,3 had. De 22-jarige Almeloër is een beginnend bestuurd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Boddenstraat in Almelo zagen agenten rond 02.30 uur een automobilist bijna een vluchtheuvel oprijden. Dat was aanleiding de 26-jarige bestuurder te controleren. Het bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Zijn promillage was 1,72. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Almelo is bij een controle op de Sluitersveldsingel in Almelo ook tegen de lamp gelopen. De man kwam half over de busbaan, half over de rijbaan aanrijden. Uit de ademanalyse bleek dat hij een promillage van 1,1 had. Ook van deze man is het rijbewijs ingevorderd.

 
17-02-2009  

Apotheek Twenteborg ook voor ziekenhuisverlaters

 

ALMELO - Patiënten van de Ziekenhuisgroep Twente, die worden ontslagen uit het ziekenhuis of een specialist hebben bezocht, kunnen hun medicijnen straks gewoon in de apotheek in het ziekenhuis halen. Nu moeten ze daarvoor naar hun eigen apotheek; vanaf dit najaar hebben ze de keuze.

De Klinische Farmacie Ziekenhuisgroep Twente is tot stand gekomen door fusie van de ziekenhuisapotheken van Almelo en Hengelo. Er wordt farmaceutische zorg geleverd aan twee algemene ziekenhuizen (1050 bedden), vier verpleeghuizen (1380 bedden) en drie andere instellingen (totaal 480 bewoners). Verder is er een samenwerking met apothekers in de regio.

 
18-02-2009  

Nieuwe beroepszaken inzake "De Rechter".

bron: www.jeejar.nl
 

ALMELO - In het afhandelen van bezwaarschriften die door de onderneemster van Grandcafé "De Rechter" zijn ingediend tegen het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester zit weinig vooruitgang. Nu één van deze bezwaarschriften tevens gericht is op de wijze waarop de onderneemster behandeld is door de gemeente en de bezwarencommissie gemeend heeft dit bezwaarschrift zonder behandeling in de openbare zitting te moeten afhandelen kan hieruit geen andere conclusie worden getrokken dan dat de weg naar de rechter nodig zal zijn om ook daarbij de waarheid boven tafel te krijgen. De bezwarencommissie is enkel en alleen afgegaan op hetgeen van de zijde van de gemeente naar voren is gebracht en geadviseerd het bezwaarschrift ongegrond te verklaren. Een gemiste kans van de bezwarencommissie om de onderneemster niet te horen tijdens een openbare hoorzitting.
Ook de aanvragen om vergunning in het kader van de horecawetgeving zijn nog niet door de gemeente afgehandeld. De bezwarencommissie heeft in dat kader uitgesproken, ook zonder daarvoor een openbare zitting te houden, dat de gemeente te termijnen heeft overschreden en het bezwaar in dat geval gegrond moet worden verklaard. Ondanks de adviezen van de bezwarencommissie heeft noch het college noch de burgemeester tot op dit moment een besluiten genomen.
Niets anders kan worden vastgesteld dan dat nieuwe beroepszaken zich aandienen.

 
18-02-2009  

Kans voor zwerfjongeren met provinciale subsidie

  ALMELO - De Gemeente Almelo is verheugd met de toekenning van een bijdrage van 100.000 euro door de Provincie Overijssel voor de opvang van zwerfjongeren. Met dit bedrag kunnen gedurende twee jaar tien wooneenheden worden geëxploiteerd. Jongeren krijgen daar ondersteuning bij het aanleren van zelfredzaamheid
In Almelo doet het thuislozenteam van Jarabee goed werk bij het signaleren van thuisloze jongeren. De intensieve begeleiding om het leven van de jongere weer op orde te krijgen verloopt meestal goed. Zeventig procent van hen blijkt geen terugval te hebben. Jongeren die tijdelijk 24-uurs opvang nodig hebben, kunnen terecht in Twentse opvangvoorziening voor zwerfjongeren in Enschede.
Lees verder...

 
19-02-2009  

Oproep getuigen overval op woning De Fazant

  Almelo • In de vroege ochtend van dinsdag 27 januari zijn de bewoners, twee dames van 54 en 79 jaar, in hun woning aan de Fazant overvallen. Hoewel de politie gelijk een onderzoek is gestart heeft dit geen concreet resultaat opgeleverd.


Lees verder...

 
20-02-2009  

Buurtsuper Rietstraat uitgebrand

 

ALMELO - Gisteravond rond de klok van 23.10 uur ontstond er brand in de Turkse buurtsuper Mert Market aan de Rietstraat 152. De brand ontstond op de bovenverdieping. In een ver verleden was hier een vestiging van de Co-op.

Kijk hier naar de foto's van Ronald Gijsbers op weegink.nl

 
20-02-2009  

Getuigenoproep gewapende overval videotheek

 

ALMELO - Donderdagavond 19 februari heeft een gewapende overval op een videotheek aan de Ootmarsumsestraat plaatsgevonden. Omstreeks 20.45 uur stond een 20-jarige medewerkster alleen in de videotheek. Plotseling kwamen twee mannen binnen met bivakmutsen op en onder bedreiging van een vuurwapen moest zij de inhoud van de kassa afgeven. De daders stopten dit in een grote zwarte tas en verlieten de zaak vermoedelijk in de richting van de Oosteres. De gewaarschuwde politie startte direct een onderzoek met behulp van speurhonden, maar kregen geen geur van de verdwenen daders.

Het gaat om twee mannen met donkere kleding, vermoedelijk een getinte huidskleur en een grote zwarte tas. Hebt u de mannen voor of na de overval zien lopen of heeft u andere informatie over de overval, neemt u dan contact op met het rechercheteam Almelo van Politie Twente via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

 
20-02-2009  

Wijkbijeenkomst sloopplannen Westeres

 

Woensdag 25 februari a.s. om 19.00 is in Wijkcentrum 't Dok aan het Sumatraplein een informatiebijeenkomst over de plannen van het St. Joseph en en Gem. Almelo.

Tijdens de buurtgesprekken van de Wijkaanpak in april j.l. is toegezegd dat woningstichting Sint Joseph een bewonersbijeenkomst zou organiseren over de toekomst van onze buurt. Woensdag 25 februari is het dan zover, we krijgen dan hopelijk meer duidelijkheid over wat er nu gaat gebeuren met onze wijk.

"De Toekomst van de Westeres"
- Waarom is de renorvatie noodzakelijk
- Wanneer gaan ze aan de slag
- Hoe betrekken ze de bewoners er bij
- Rol en positie van de nieuwe Buurtcommissie
- Positie van de Gemeente Almelo

met vriendelijke groet
Wijkcommissie Wijk de Westeres

 
20-02-2009  

Hirsch Ballin: geen contact gijzelnemer met PKK

 

DEN HAAG/ALMELO - Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft op de vragen van o.a. 2e Kamerlid Fred Teeven (VVD) laten weten dat er volgens zijn onderzoek geen 'Turkse Maffiabende' in Almelo is die horeca-ondernemers zou hebben bedreigd. De kamervragen en het 'opgeblazen' artikel in De Telegraaf leidde vorig jaar na de gijzelingsaffaire al tot de nodige verbazing onder de Almelose horeca-ondernemers.

Ook burgemeester Knip suggereerde bij zijn weigering tot vergunning voor Grand Café De Rechter dat er mogelijk criminele contacten waren en dat het Bibob-onderzoeksadvies in deze als zwaar kan worden aangemerkt. De minister laat nu weten dat er geen concrete bedreigingen naar voren zijn gekomen en er ook geen contacten zijn vastgesteld tussen gijzelnemer O. en de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. De minister liet eveneens weten dat er zelfs geen anonieme meldingen zijn gedaan van afpersing. Dat roept de vraag op wie 'Crimefighter' Fred Teeven op het verkeerde been heeft gezet? 

Lees ook jeejar.nl 

 
20-02-2009  

Stadsbewind in handen van Prins Harald I


Knip in de Buut
 

ALMELO - Traditiegetrouw krijgt de stadsprins tijdens het carnaval de stadssleutel van Almelo in handen en neemt hij de 'regerende' macht over. Vrijdagavond werd door burgemeester Knip de gebroken stadssleutel dan ook als laatste oefening voor zijn naderend vertrek aan prins Harald I van carnavalsvereniging De Knoll’ntrekkers te Bornerbroek overhandigd. Dit alles onder muzikale begeleiding van dweilorkest De Bloasbalg’n.

Naast Prins Harald I en Prinses Marlon waren ook adjudant Eddy, de Raad van Elf, het bestuur, Jeugdprins Kevin en Prinses Hedwig, Jonker Danny en adjudant Rinus, de jongerenraad en de dansmarietjes paraat.

Als alles goed gaat, krijgt Knip op dinsdag 24 februari de stadssleutel weer in handen voor zijn laatste 'regeertermijn' tot september wanneer de VUT begint.

Meer info 'Brooks' Carnaval

Fotoreportage (7 foto's)...

 
21-02-2009  

Carnavalsoptocht Knoll'n Brook (Bornerbroek)

 

BORNERBROEK - AlmeloNieuws heeft voor u meerdere steden en dorpen bezocht, om u een sfeerimpressie te kunnen geven van de verschillende carnavalsoptochten die her en der georganiseerd werden. Vandaag was het dan de beurt aan Bornerbroek.

Onder Twents-nieuws kunt u meer fotoreportages vinden van diverse carnavalsoptochten of lees het verslag over Borenerbroek in TC Tubantia.

Fotoreportage (43 foto's)...

 
23-02-2009  

Jongen mishandeld in Beeklustpark

 

ALMELO - Een groep jongeren heeft het afgelopen weekend een 16-jarige jongen afgetuigd. De jongen werd in het Beeklustpark van zijn fiets getrokken, waarna ongeveer tien jongens en een meisje hem mishandelden. Het slachtoffer moest zich door een dokter laten behandelen. De daders zijn nog niet opgepakt. Getuigen kunnen e.e.a. melden via het rechercheteam Cluster-Noord van Politie Twente via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

 
23-02-2009  

Erica Terpstra opende plein Sbo De Oosteres

  ALMELO - Het was vandaag groot feest voor de leerlingen van de Sbo De Oosteres aan de Winkelsteeg. Het vernieuwde schoolplein werd namelijk geopend door niemand minder dan oud-staatssecretaris Erica Terpstra. De huidige voorzitter van de sportkoepel NOC/NSF kwam in haar hoedanigheid als bestuurder van het Monuta Charity Fonds niet alleen het schoolplein officieel in gebruik nemen, maar overhandigde ook nog eens een waardecheque van 3000 euro voor extra voorzieningen voor de leerlingen van het speciaal onderwijs van de Sbo Oosteres.

Ook presentator Willy Oosterhuis was actief, hij leidde de sponsorloop van de leerlingen, waarvoor tal van bedrijven bijdroegen in de kosten van het vernieuwde schoolplein. Wethouder Sjoers nam de honneurs waar namens het college van B&W. Een Australisch skateteam dat door Europa toerde verheugde nog eens de feestvreugde maar vooral de lekkernijen van McDonalds vielen bij de 'kids' in de smaak, evenals het aansluitende discofeest bij dansschool Elkerbout.
Lees verder...

Fotoreportage (19 foto's)...

 
23-02-2009  

Voedselbank Almelo bittere noodzaak

 

ALMELO - Bestuurders Mirjam Smith en Marinus Trommel zijn er heilig van overtuigd dat de Voedselbank Almelo broodnodig is. Al enige maanden zijn 7 bestuurders en 50 vrijwilligers actief bezig om de Almelose voedselbank een gedegen basis te geven voor cliënten wiens besteedbare inkomen ver onder het minimum ligt.

Momenteel worden na screening 35 Almelose gezinnen wekelijks geholpen met een voedselpakket en staan 25 gezinnen op de wachtlijst. Lees verder in het AW.

 
24-02-2009  

Moskee heeft vrouwelijke bestuursleden

 

ALMELO - Het nieuwe bestuur van moskee Yunus Emre in Almelo bestaat uit elf leden waaronder twee vrouwen. De moskee is daarmee de eerste in Overijssel met vrouwen in het bestuur. Het nieuwe bestuur wil meer aandacht voor maatschappelijke vraagstukken zoals armoedebestrij- ding.

 
24-02-2009  

Kritiek op vz. huurdersbelangen Beter Wonen


Dhr. van Druten: Heb ik geen recht op woongenot?
 

ALMELO - Het bestuur van de stichting Huurdersbelangen Beter Wonen, weet zich geen raad met een klacht van huurder Dhr. Van Druten die een woning van Beter Wonen huurt in het dienstencentrum De Riet. Kern van het verhaal is dat woningstichting Beter Wonen geleidelijk aan alle woonappartementen van het dienstencentrum verhuurt aan de stichting Aveleyn, die de appartementen weer verhuurt aan jongere huurders die 24-uurs zorg nodig hebben.

Leefstijl en gedrag botsen met de oudere huurders die nog rechtstreeks huren van Beter Wonen. Reden voor de heer Van Druten zijn klacht bij de stichting Huurdersbelangen van Beter Wonen neer te leggen. Voorzitter Koster weet er echter geen raad mee en wil een conflictsituatie met Beter Wonen vermijden. Enkele medebestuurders van Koster - tevens gemeenteraadslid AOV - hebben wel een mening, maar voorzitter Koster wil daar niet aan, zodat huurder Van Druten verder zijn eigen boontjes moet doppen.

Dat roept bij die collega-stichtingbestuurders de vraag op of voorzitter Koster zijn 'oren niet teveel laat hangen' naar de mening van de directie van Beter Wonen. Zij hebben de mening dat Koster teveel een 'hamerslag-beleid' voert.  

 
24-02-2009  

Gemeenten vaak in de fout toepassing wet Bibob


Burgemeester Wallage
  GRONINGEN/ALMELO - Veel gemeenten gaan in de fout met het toepassen van procedures die zijn vastgelegd in de wet Bibob, een integriteitzwet die door gemeenten vooral veel gebruikt wordt t.a.v. de aanvraag voor horecavergunningen. De wet Bibob schrijft voor dat gemeenten eerst zelf een gedegen onderzoek moeten doen naar de persoon die de vergunningen aanvraagt en dat niet volledig aan het justitiële bureau Bibob van het ministerie van Justitie mogen overlaten. De aanvraag moet dus gepaard gaan met feiten die het gemeentelijk onderzoek al hebben aangetoond en kunnen niet gebaseerd zijn op louter vermoedens.

Lees verder...

 
25-02-2009  

Ter Steege Vastgoed spaart bomen Indië-gebied

 

ALMELO - Ter Steege Vastgoed Rijssen en de stichting Natuurlijk Twente (NAT) zijn overeengekomen dat in de eerste ontwikkelingsfase van het Indië-gebied ruim 100 bomen kunnen blijven staan. Ook voor de volgende ontwikkelingsfases worden afspraken gemaakt. Ter Steege Vastgoed bouwt op het Indië-gebied huizen, appartementen en bedrijfsruimten. Langs de Kolthofsingel in het Indiëgebied begint Ter Steege Vastgoed vanaf vandaag met de uitgifte van industriële kavels. 

< Op de voorgrond de Kolthofsingel met in het midden de voormalige machinefabriek Brugman

 
25-02-2009  

Spoorwegovergang Deldensestraat gaat dicht

 

ALMELO - Met ingang van 1 maart a.s. gaat de spoorwegovergang Deldensestraat definitief dicht voor alle verkeer. Omdat Prorail het vervoer per spoor en het aantal ongevallen op de vaderlandse spoorlijnen wil verminderen, worden tal van overwegen gesloten. De overgang aan de Deldensestraat stond bekent om het hoge aantal ongevallen, waardoor in overleg met de gemeente Almelo deze deal werd gesloten bij de besluitvorming rondom de aanleg van het verdiepte spoor en de aanleg van de verkeerstunnel in de Nijreessingel. 

 
25-02-2009  

Automobilist zwaargewond bij aanrijding (update)

 

ALMELO - Een automobilist uit Coevorden is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeluk ter hoogte van het Polmanstadion aan de Weezebeeksingel in Almelo. De man remde plotseling, waardoor een achterop komende bestelwagen tegen zijn auto botste. De auto van het slachtoffer sloeg daardoor over de kop en botste daarna tegen een lantaarnpaal. De man is in kritieke toestand naar het nabijgelegen ziekenhuis overgebracht. Door het ongeluk raakten niet alleen de auto van het slachtoffer en het bestelbusje, maar werden door een rondvliegend hekwerk en andere brokstukken ook drie andere auto's beschadigd. 

< foto: Patrick Weegink. Kijk ook naar de fotorapportage op zijn website.

 

 

 
26-02-2009  

Gemeente vertraagt vragen van "De Rechter".

bron:www.jeejar.nl
 

ALMELO - De burgemeester van Almelo de heer M. Knip heeft aangekondigd zich in het laatste zes maanden van zijn ambtstermijn bezig te zullen houden met communcatie. Die portefieulle is sinds zijn ambts aanvaarding al in zijn bezit. Het programma Zembla heeft duidelijk gemaakt hoe daar inhoud aan wordt gegeven door die zelfde burgemeester. De laatste dagen komt de burgemeester in de krant met het verstrekken van medailles aan mensen die het verdienen. Ook dat is een vorm van communicatie.
Nu heeft de onderneemster van Grandcafé "De Rechter" de afgelopen maanden diverse vragen gesteld, maar daar nooit een antwoord op gekregen. Ook de weg naar de bezwarencommissie heeft niet altijd tot een duidelijke antwoorden of besluitvorming geleid. Dus wat rest, de weg naar de bestuursrechter. Indien die zaken gaan spelen zullen op de website van www.jeejar.nl de nodige vermeldingen worden gedaan aan de bewoners van Almelo om daarbij aanwezig te zijn. Waarom de oproep aan de bewoners, omdat de pers zwijgt en de politiek zwijgt. De politiek die wordt geacht kritische vragen te stellen aan het college en de burgemeester. En de pers die wordt geacht als luis in de pels te fungeren om de waarheid boven tafel te krijgen. Wat is realiteit. De raad zwijgt, de pers zwijgt. En wie zwijgt stemt toe.

 
26-02-2009  

Steur reikt prijs uit aan winnaar Eredivisie Quiz

 

ALMELO - Gerben van de Bos (11) uit Almelo is de grote winnaar van de Albert Heijn Eredivisie Voetbalquiz. Deze prestatie werd beloond met een prachtige prijs. Uit handen van Sebastiaan Steur van Heracles Almelo kreeg Gerben van de Bos een royaal gevuld pakket met allerlei bijzondere clubaccessoires van Heracles Almelo. Hiermee kan de jeugdige voetballiefhebber zijn slaapkamer om toveren tot een Heracles voetbalkamer. De voetbalquiz was een onderdeel van de succesvolle voetbalplaatjesactie van Albert Heijn. In totaal zijn in heel Nederland 18 voetbalclubkamers te winnen: van elke Eredivisieclub één.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
26-02-2009  

Werkzaamheden spoor Almelo

 

ALMELO - In opdracht van ProRail werkt aannemer Van Hattum en Blankevoort komend weekend aan het spoor in Almelo en directe omgeving. Dat gebeurt vanaf zaterdag 28 februari 22.30 uur tot zondag 1 maart 11.30 uur. Er is dan geen treinverkeer mogelijk tussen Almelo en Hengelo. In Almelo bouwt aannemer Van Hattum en Blankevoort een verdiepte spoorligging. Dit weekend begint de aannemer met werkzaamheden aan de bovenleiding, daar waar de verdiepte bak aansluit op de bestaande spoorlijn Almelo-Hengelo. In het paasweekend (medio april) werkt de aannemer verder. Op 2 juni 2009 rijdt naar verwachting de eerste trein door de verdiepte bak.

 
27-02-2009  

Westeres-bewoners niet gerustgesteld

 

ALMELO - In het wijkcentrum van de Westeres vond woensdagavond een voorlichtingsbijeenkomst plaats waarbij woningstichting St. Joseph en de gemeente probeerden de huurders van St. Joseph gerust te stellen over de toekomstplannen die St. Joseph samen met de gemeente ontwikkeld voor de karakteristieke wijk. St. Joseph gaat een deel van de woningen zoals Julianastraat en Sluiskade ZZ verkopen en ontwikkeld haar plannen nog verder voor de rest. Voor 2012 wordt er in ieder geval niet gesloopt deelde directeur Jan Kamst van de woningstichting mede. De bewoners bleven echter grotendeels sceptisch.

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina