Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
15-12-2014  

Premier Rutte op privéwerkbezoek in Twente

 

ALMELO – Premier Mark Rutte staat er om bekend dat hij ook als privépersoon een brede maatschappelijke belangstelling heeft. Zo stond hij vele jaren een dag per week voor de klas in een Haagse basisschool naast zijn werk als volksvertegenwoordiger, maar hij stelt zich ook vaak, los van het protocol, op de hoogte over het wel en wee van privépersonen, bedrijven en organisaties.
De vrije zondag werd door de premier benut voor een rondje Twente, waar hij samen met ondernemer en vriend Henk Bolk weer eens langs ging bij AlmeloNieuws-fotograaf Freek Buitenweg om te bezien hoe het hem vergaat in zijn strijd tegen de destructieve zenuwziekte ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose).

De slopende ziekte van Buitenweg was tevens aanleiding om een bezoek te brengen aan revalidatiecentrum ’t Roessing waar Buitenweg wordt begeleid om de kwaliteit van leven nog zo hoog mogelijk te houden. Bij ’t Roessing werd Rutte bijgepraat over de activiteiten en ontwikkeling. Zo werd door Hans Rietman, wetenschappelijk directeur van Roessingh Research and Development, de onderzoekstak van Roessingh de Armeoboom en de Haptic Master gedemonstreerd, welke in combinatie met interactieve games kunnen worden gebruikt voor zowel diagnostiek als vroege training van armmotoriek met reiken en grijpen. Rietman is tevens hoogleraar revalidatiegeneeskunde en technologie aan de UT. (lees meer…)

De premier die dus vaker in Twente is en dan ook wel eens ergens dineert, had tevens onthouden dat Jan en Truitje Roetgerink van Bistro T Bone in Enter het 40-jarig jubileum vieren van de bistro. Reden om dus met een bos bloemen naar binnen te lopen om het ondernemerspaar te feliciteren. Maar dat Jan Roetgerink ook nog eens zijn zestigste geboortedag vierde, was Rutte onbekend. Adrem genoeg ging de premier daar in zijn toespraak ook op in, voordat het gezelschap aan tafel ging.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
19-12-2014  

Verdonk op visite bij door ALS getroffen fotograaf

 

ALMELO – Ze was al bij het grote benefietgala dat op vrijdag 1 februari 2013 werd georganiseerd voor de door Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) getroffen AlmeloNieuws-fotograaf Freek Buitenweg. We hebben het over Rita Verdonk, voormalig minister voor Vreemdelingenbeleid en Integratie. Toen maakte ze Twente van haar beste kant mee, met het enorme succes van de benefiet. Zelf droeg ze daar destijds aan bij door als veilingkavel een diner bij haar thuis te verzorgen voor de hoogste bieder. Sindsdien informeert ze via Twentse zakenvrienden en politieke vrienden met enige regelmaat hoe het Freek vergaat in zijn niet te winnen strijd tegen ALS.

Donderdag was Verdonk in Twente voor zaken, maar voorafgaand toog ze eerst naar Huize Buitenweg om zich persoonlijk op de hoogte te stellen. Het praten gaat Freek steeds moeilijker af, maar toch wilde Freek van Verdonk graag weten wat zij nu vindt van de crisis waarin het kabinet zich bevind door 3 dissidente senatoren die zich tegen de nieuwe Wet voor de gezondheidszorg keerden. Dit mede omdat de premier zondag jl. ook nog een bezoek bracht aan Freek. Verdonk deed er niet zo dramatisch over. ‘Politici worden benoemd zonder last of ruggenspraak. Nu zegt Mark wel dat de PvdA de 3 senatoren niet onder controle heeft, maar over enkele maanden zegt hij ook met droge ogen dat een senator zonder last is benoemd als het een partijgenoot betreft die uit de band springt’, aldus Verdonk in haar reactie aan Freek. Kortom, volgens Verdonk hoort het allemaal bij het ‘politieke spel’ en komt alles wel weer op haar pootjes terecht.
Met enig politiek historisch besef weten we dat feitelijk al lang sinds de 'Nacht van Schmelzer' (motie over de dekking van de rijksbegroting van het kabinet Cals in 1966) of toen senator Hans Wiegel recenter in 1999 in zijn eentje het kabinet Kok II liet vallen, omdat hij principieel tegen de grondwetswijziging voor invoering van een correctief referendum stemde!

Verdonk was in Twente voor de start van haar nieuwe bedrijf begin volgend jaar. Details wilde ze daar nog niet over kwijt, maar het heeft te maken met een keurmerk voor ‘curriculum vitae’ van sollicitanten. Bedrijven kunnen dan vernemen of het cv van een sollicitant op alle fronten klopt, hetgeen voor het bedrijfsleven en de sollicitant in kwestie een eerdere match kan opleveren. In januari komt Verdonk daarover met meer nieuws.

Voor Freek Buitenweg was het bezoek van Verdonk weer even een aangename afwisseling in het dagelijkse bestaan en zijn gevecht tegen ALS. Bovendien levert deze welgemeende belangstelling voor Freek ook weer publiciteit op om meer aandacht voor nu nog ongeneeslijke ALS te verkrijgen. Onderzoek tegen deze zenuwziekte waarbij steeds meer functies uitvallen, wordt volledig gefinancierd door giften, omdat de farmaceutische industrie louter uit winstbejag, het volkomen laat afweten.

Meer over ALS klik hier…
 

Archief
Terug naar vorige pagina