Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
27-12-2013  

Dj´s Gramsbergen in actie tegen A.L.S.

 

In Gramsbergen komen de dj’s Henriëtte Horsman, Hayo van der Kamp en Sonja Alfring in actie om geld in te zamelen naar de dodelijke zenuwziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (A.L.S.). Daarvoor is achter het café The Alley aan de Stationsstraat in Gramsbergen een heus Glazen Café gebouwd. Op Tweede Kerstdag lieten de dj’s zich insluiten om daar pas op 30 december ’s avonds om 22.00 uur uit te komen. Het is de derde keer dat in Gramsbergen actie wordt ondernomen om onderzoek naar de zenuwziekte die spieruitval met zich meebrengt, te bekostigen waarvoor hulde.

Voor onze ‘paparazzo’ Freek was de week voor kerst eveneens een drukke week vol met bezoeken om te kijken hoe het hem vergaat in zijn strijd tegen A.L.S. We noemen o.a. minister-president Mark Rutte en de ondernemers Hennie van der Most en Joop van Keulen die even kwamen bijpraten. Freek houdt zich kranig in zijn strijd met uiteraard de ondersteuning van zijn Ria, de kinderen en ‘buddy’ Tonnie.
Het gala ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ begin vorig jaar leverde ruim 170.000 euro op maar om de werkelijke oorzaak van A.L.S. te achterhalen zijn er miljoenen euro’s nodig.


Reden voldoende dus om in Gramsbergen een verzoeknummertje aan te vragen of anderszins een bijdrage te leveren. Dat hebben artiesten als Erwin Nyhoff en the Heinoo’s al toegezegd en meerdere particulieren en bedrijven hebben goederen ingebracht voor een veiling. Ook werd er een promo gemaakt.

Archief
Terug naar vorige pagina