Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
11-11-2014  

Twentse burgemeesters koken voor ALS-diner

 

HENGELO – Zeven Twentse burgemeesters verzorgen vrijdag 14 maart op Buitenplaats De Houtmaat een diner onder de noemer ‘ALS burgemeesters koken’. De Hengelose burgemeester Schelberg is die avond gastheer. Als kok of koksmaatje fungeren de burgemeesters Roel Cazemier (Denekamp), Theo Schouten (Oldenzaal), Hans Gerritsen (Haaksbergen), Rob Welten (Borne), Ellen Nauta (Hof van Twente) en Michael Sijbom (Losser). Onder supervisie van Twentse meesterkoks, waaronder ‘maitre’ Lars van Galen van Hotel ‘t Lansink in Hengelo, bereiden de burgervaders een diner bestaande uit zes gangen.

Foto: Hylkje Niks

Bestrijden van ALS
Het initiatief tot ‘ALS burgemeesters koken’ komt van de stichting ‘ALS la Carte’. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de dodelijke zenuwziekte ALS en de verbetering van de kwaliteit van het leven van patiënten die deze verschrikkelijke ziekte hebben. De gasten van de avond hebben allemaal tegen betaling één of meerdere tafels gehuurd en tijdens het diner is er ook nog een veiling. Een van de te veilen kavels is een ontvangst door minister-president Mark Rutte op ’t Torentje in Den Haag.
Rutte bood al eens eerder een ontvangst aan tijdens het gala ‘Vrienden van Freek’. Freek Buitenweg is oud- fotograaf van AlmeloNieuws.nl en is ook door deze vreselijke ziekte is getroffen. Het gala bracht uiteindelijk een bedrag op van 180.000 euro. Met Freek Buitenweg gaat het helaas langzaam steeds minder, maar hij voelt zich nog gedreven genoeg om er in Hengelo tijdens het diner bij te zijn. Zo lang het gaat, wil Freek acte de presence geven, tijdens de wedstrijden van Heracles maar ook tijdens dit gala dat hem niet meer kan helpen, maar mogelijk wel anderen na hem.

Als fotograaf kreeg Freek Buitenweg tal van bekende Nederlanders voor de lens. En een aantal van hen bezoeken Freek met regelmaat, zoals bijvoorbeeld minster-president Mark Rutte, maar ook staatssecretaris Fred Teeven (scrollen). Zo kwam gisteren zanger Jan Keizer een kijkje nemen hoe het zijn oude BZN-fan vergaat. De Volendammer was gisteren samen met zijn collega Danny Christian te gast bij de Twentse ondernemer Henk Bolk. Gedrieën had men een bezoek gebracht aan de fabriek en kundencentrum van Mercedes Benz in Bremen.

Zie: ALS burgemeesters koken levert 20.000 euro op

Archief
Terug naar vorige pagina