Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
09-10-2014  

Directeur beroofde stichtingen

 

AMSTERDAM – Directeur Eric N. van de stichting ALS heeft begin dit jaar bij de stichting 92.000 euro ontvreemd. Hij liep al snel tegen de lamp en betaalde het bedrag terug via een greep in de kas van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek.
Eric N. werd na ontdekking bij de stichting ALS direct ontslagen en door de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek als penningmeester op non- actief gezet. Daar heeft hij een schuld van ruim een euroton, die nog niet is terugbetaald.
Eric N. erkende dat hij, door financiële problemen gedreven, de stichtingsgelden aanwende om zijn problemen te tackelen en liet weten dat er met de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek een aflossingsregeling wordt getroffen.
Dat werd door secretaris van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek ontkend. Eric N. beloofde dat ‘rijke vrienden’ hem zouden helpen en dat mogelijk een lening via een bank hem uit de sores zou helpen, maar daar is nog niets van terecht gekomen.
Het bestuur van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek werd in april jl. op de hoogte gesteld over de malversaties van Eric N. door het bestuur van de stichting ALS. Beide organisaties sluiten alsnog juridische stappen tegen Eric N. niet uit.
De stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek, dat zich beijvert om bejaarden een hart onder de riem te steken, zoals een rolstoelbus of een piano in de hal van een van de tehuizen in Den Haag, zit op zwart zaad.
De stichting ALS wist door tijdige ontdekking financiële schade te voorkomen, maar vreest wel imageschade en lagere inkomsten door het handelen van Eric N. De stichting ALS bekommert zich om onderzoek naar de dodelijke zenuwziekte, omdat de farmaceutische industrie het volkomen laat afweten. De laatste jaren kreeg het meer bekendheid door de shockerende promo’s op TV en recent maakte de icebucket-actie wereldwijd de dodelijke ziekte meer bekend onder de massa.
 

Archief
Terug naar vorige pagina