Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
05-07-2010  

'Oranjefever und die Manschaft'

 

Al weken lang wappert de de driekleur met een brullende leeuw in mijn vlaggenmast en hopelijk hang hij er deze week nog als wij Forlan en zijn “slopers” van Uruguay aan onze indrukwekkende zegereeks kunnen toevoegen.

Wel opvallend dat 2 kleine landen (Uruguay 3,2 miljoen inwoners en Holland 16 miljoen) in de halve finale staan terwijl er al veel “grootmachten” een vroegtijdige en ondankbare thuisreis moesten ondergaan.
De finale lonkt en gans Nederland en Almelo en omstreken is geheel in de ban van Oranje. Echter één doemscenario vrees ik namelijk voor de finale; 'Die Deutsche Manschaft mit als Grüppenführer Klose und Schweinsteiger' die ons met hun “keurtroepen”
overrompelen op het middenveld en in de spits. De finale van 1974 zit nog vers in mijn geheugen en wordt vrolijk door diverse Duitse TV zenders een tiental keren per jaar herhaald zodat wij het maar niet vergeten wat er zich toen in de Beierse hoofdstad heeft afgespeel.
Een beroemde uitspraak van Ernst Happel was; 'Je hebt pas van Duitsland gewonnen als de bus van het parkeerterrein is !'
Gelukkig hoeven wij niet tegen het thuisland te spelen want Zuid-Afrika kon zijn Hotelbon al naar 10 dagen inleveren en zo zijn korting incasseren.

Onze voormalige trainer bij Heracles Gertjan V. deed opmerkelijke uitspraken nadat hij bij AZ had getekend, hij hekelde het kunstgras van onze hoofdsponsor ten Cate en wou nooit meer op deze ondergrond spelen, maar wel een jaar mooie praatjes houden in de skybox van deze koninklijke firma, jammer Gert Jan er wacht je een 'warm' onthaal op 22-01-2011 als je langskomt met je uitgedunde kaaskoppenselectie.
De grasmat in het Polman werd door de FIFA als uitstekend bestempeld wat je niet kon zeggen van de velden in Zuid-Afrika, waar de beste spelers van de wereld soms op belabberde velden moesten spelen.

Na de trieste dood van horecatycoon Sjoerd Kooistra is het nog 'mistiger' geworden omtrent het pand aan het Amaliaplein. Wie gaat de uitbater worden en wie heeft het lef en ondernemersinitiatief om zo'n zaak te starten in deze roerige tijden? Het zou een aanwinst voor Almelo zijn.

Wethouder Gerrit van W. houd zich kranig in deze moeilijke tijden die zijn veroorzaakt door de vorige bestuurders en moet soms harde beslissingen nemen zodat Almelo niet weer in een artikel 12 situatie terecht komt. Wel hebben het wij geluk aan onze zijde met een burgemeester die kort bij de mensen staat en voor ieder uit elke laag van de bevolking een luisterend oor heeft. Ga zo door Mevr. Hermans, wamt wij als burgers hopen dat u nog lang in dienst mag blijven van onze mooie doch soms 'ondergewaardeerde' gemeente !!! 
 
Tot slot nog even deze:

”As'n foezel zeenkt komt de weur boavndrievn”

Uw Kroegdier

“Friedrich”

Archief
Terug naar vorige pagina