Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
01-04-2013  

Fred Teeven gaf les in hardlopen

 

ALMELO – Staatssecretaris Fred Teeven was 1 februari jl. pregnant aanwezig bij het gala ‘Vrienden van Freek’ tegen A.L.S. in het Polman Stadion. Teeven zette toen een rondleiding bij het nieuwe ministerie van justitie en een trainingssessie hardlopen onder zijn leiding in, als veilingstukken voor het gala dat ruim 170.000 euro opbracht ter bestrijding van de fatale zenuwziekte A.L.S.

Zondag 31 maart jl. maakte Teeven de hardloopsessie waar in een flinke trainingsloop door de Gravenallee en dat was toch flink zweten voor de hoogste bieders op het veilingkavel, want Teeven is een geoefend hardloper.

 
22-04-2013  

Volle bak ´t Spieker voor strijdt tegen ALS

 

EIBERGEN – De strijd tegen de ziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (A.L.S.) krijgt steeds meer bekendheid. De Eibergse 11-jarige Lot te Raa nam het initiatief om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak van de desastreuze zenuwziekte waarbij alle spierfuncties geleidelijk uitvallen. Zij deed dat nadat gebleken was dat haar opa door deze ongeneeslijke ziekte lijdt.
Zo werkten o.a. cabaretier Jochem Myjer en de band NoXCuse mee en trad ook initiatiefneemster Lot te Raa op met een dans-act.
Myer over zijn optreden: "Ik zit in het naprogramma van Lot te Raa. Ben waarschijnlijk de enige amateur... U moet alleen uw geld niet terugvragen..."

We vroegen onze fotograaf Freek Buitenweg – die zelf door A.L.S. is getroffen - om een reactie. “Fantastisch dat er steeds meer ruchtbaarheid wordt gegeven aan A.L.S. Het gala dat door de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ werd georganiseerd in februari bracht ruim 170.000 euro op, maar datis nog maar een druppel op een gloeiende plaat. Er zijn miljoenen nodig omdat de pharmacie het laat afweten. Het komt dus aan op universiteiten qua onderzoek en ‘t Roessing om patiënten te begeleiden. Onze stichting heeft iets bij kunnen dragen, maar dat deed Lot maar haar initiatie eveneens. Een mooi voorbeeld dat navolging verdient”, aldus Buitenweg die nog benadrukt dat op 3 juli a.s. het jubilerende SVZW in Wierden aantreedt om 19.00 uur tegen de profs van Heracles Almelo. Ook de entreegelden komen het onderzoek tegen ALS ten goede.

Archief
Terug naar vorige pagina