Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
29-01-2009  

'Grensrechters & Angst'

 

De grensrechters in de eredivisie maken er dit jaar wel een potje van, wanneer er weer een grote blunder wordt gemaakt, gaan ze soms ook nog lachend van het veld.
Dit was ook bij de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Heracles Almelo weer het geval, in het land der blinden is éénoog koning.
Weer wordt er een kleine club tekort gedaan en weg waren de drie puntjes voor onze club. Als sneeuw voor de zon verdwenen ze aan de Haagse horizon.
Wordt het niet eens tijd voor een hawkeyesysteem net zoals bij onze tennisvrienden van de ATP, het zou een uitkomst zijn voor al die “bijziende” mannetjes in het zwart op onze groene velden. 

Wat is er aan de hand met de Twenteman angstig als een konijn in de koplampen ????
Ik weet ook wel dat mannen niet meer zijn wat ze geweest zijn, sinds ze hebben geleerd hun emoties te tonen en te huilen en zo.
Maar toch, mij blijft compleet onduidelijk waarom mannen weigeren duidelijk te maken dat ze er niet van zijn gediend te worden behandeld als een vod.
Meestal gelden bovenstaande regels voor de gehuwde man, en niet voor de vrijgezellen. Die hebben de tijd van hun leven, nl. een appartement in de binnenstad, dames bij de vleet, de koelkast vol met champagne en de afhaal-Italiaan om de hoek. 
Hart van Nederland doet de laatste tijd Almelo frequent aan. Was het eerst voor de uitgebrande brommobiel van de heer Giesberts, deze week was mijn vroegere buurman Jan Tjeerdsma ruimschoots in beeld als woordvoerder voor de in nood zijnde Dierenambulance die hopeloos naar een nieuw onderkomen op zoek zijn.
Helaas gaf de Gemeente Almelo tot nu toe niet thuis, doch toen de landelijke pers er zich mee ging bemoeien was er van alles mogelijk ra ra hoe kan het ???? 

Heracles houdt opruiming deze week volgens mij. Nu het vertrek van Klavan naar AZ definitief is en mogelijk Wuytens ook gaat vertrekken. Wat blijft er dan nog over om een redelijke middenmoter te worden !!!!
Hoe kunnen wij dan ooit van de “rooien” uit 053 winnen en de spreekkoren van Calimero ver achter ons laten in de toekomst. 

Onze burgervader Menno K. liet ons schrikken met zijn aftreden in september. In de wandelgangen bespeur ik, dat velen dit betreuren.
Ondanks zware tijden van gijzelingen, mediablunders, branden, vergunningen etc. kwam hij toch meestal als winnaar uit de strijd, dus laten wij genieten van zijn laatste maanden van zijn ambtstermijn.
Mijn samenwerking met de heer Knip voor deze website verliep altijd zeer prettig. Het is maar weer afwachten wat we terug krijgen ????

Tot slot nog even deze:

“Aandermans verdreet, wördt gaaw vergetn”

Uw Kroegdier

“Friedrich”

Archief
Terug naar vorige pagina