Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
03-01-2008  

“Hart in Twente & lege portemonnees”

 

Januari is een maand van bezinning na de drukke december maand met zijn vele feestdagen en de vele kerstborrels, kerstdiners & silvesterpartys zijn de mensen het even zat.

De straten van onze binnenstad zijn leeg net zoals de portemonnees van de burgers na de duurste maand van het jaar gelukkig weer overleefd te hebben. Maar plotseling “leeft” onze stad weer op want op 10 januari barst het kinderfeest los i.v.m. de wensboom op de Koornmarkt met als logische locatie Waagplein1. De vier ondernemers die deze actie bewerkstelligden mogen van mij wel een lintje ontvangen  aangezien zij leed even konden omzetten in grote vreugde wat is er niet meer waard dan een glimlach van een ziek kind !!!!

Onder aanvoering van Jan Torny, Xandrien van Woudenberg, Gabriël (onuitspreekbaar, vraag even aan Jan) en Hans Hulshorst konden 13 families zeer tevreden naar huis terugkeren met prachtige prijzen in de bagage, zoals enkele dagen Disneyland, een bezoek aan een concert van Céline Dion, een voetbalwedstrijd in Camp Nou (Barcelona), prachtige fietsen, zwemmen met dolfijnen in Israël en tot slot zelfs een auto voor de familie Bruggink voor hun gehandicapte dochter, een droom kwam uit en oma kreeg bijna een toeval van geluk.

Helaas schitterden onze politieke “broeders” (Bert K. & Anton S.) en de rest van de Almelose horeca-uitbaters (Nielz & Ruud de J.) door afwezigheid, nu vermoed ik dat ze niet wisten dat er een  gratis buffet was + voldoende alcoholische versnaperingen aangeboden door het Waagplein1. Jammer een gemiste kans en geen interesse voor onze zieke medemens, er valt nog veel te leren in bepaalde kringen ????

Een politiek “leider” was natuurlijk wel aanwezig n.l. Gerrit van W. van de VVD, die een snel bezoek bracht aan al deze met veel leed omgeven ouders en kinderen, en wij gaan dan ook voor de volgende leus: “Gerrit for Major”, met ons als campagneleiders kan het niet mis gaan ????

Nu ga ik weer afsluiten na deze zeer bijzonder avond in De Waag, waar hopelijk volgend jaar nog meer sponsors op afkomen en niet altijd de bovenstaande ondernemers de knip moeten trekken !!!!

“Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn”

“uw kroegdier”

“Friedrich”

Archief
Terug naar vorige pagina