De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
30-11-2016  

Ouderen duurder uit met aanvullende zorgpremie

 

LEIDEN – Volgens onderzoek van het ZIC (Zorgverzekering Informatie Centrum) in Leiden laten zorgverzekeraars ouderen meer betalen voor aanvullende verzekeringen dan jongeren. Het ZIC onderzocht de aanvullende premies van veertig aanbieders van zorgverzekeringen. Bij elf verzekeraars kan het verschil oplopen tot wel 27,55 euro per maand. Bij acht verzekeraars gaat het om zo wel de aanvullende verzekering als de tandartsverzekering. Bij twee enkel om de aanvullende verzekering en bij een alleen om de tandartsverzekering.

Verschillen aanvullende verzekering
Wanneer per zorgverzekeraar wordt gekeken naar het duurste aanvullende pakket, betalen ouderen bij tien verzekeraars gemiddeld een bedrag van 9,91 euro meer dan jongeren. Dit is een verschil van 28,95%. Onder deze verzekeraars vallen ook enkele grote namen, waaronder Zilveren Kruis en VGZ. Vooral Zilveren Kruis maakt een groot onderscheid tussen jong en oud. Hierbij is het verschil op de aanvullende verzekering maar liefst 17,55 euro. Daarna volgt De Amersfoortse met 17,- euro en als derde FBTO met 14,34 euro.
 
Ook tandartsverzekeringen verschillen
Bij acht zorgverzekeraars wordt de premie van de tandartsverzekering berekend op basis van leeftijd. Wanneer per zorgverzekeraar wordt gekeken naar het duurste tandartspakket, betalen ouderen gemiddeld 6,30 euro meer premie dan de jongere generatie. Dit is een verschil van 14,7%. Hier spant Interpolis de kroon met 10,45 euro verschil. CZDirect is de enige verzekeraar waarbij ouderen enkel voor de tandartsverzekering duurder uit zijn.
 
Het complete overzicht met alle verschillen per verzekeraar is HIER terug te vinden.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina