De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
14-11-2013  

Kritiek Rabobank op kabinet Rutte/Asscher

 

UTRECHT – De Rabobank heeft goed de smoor in over het bezuinigingsbeleid van het kabinet Rutte/Asscher. Volgens de bank dreigt Nederland in een vicieuze cirkel te belanden zodat de Nederlandse economie steeds verder achterblijft bij de andere Europese landen. Er dreigt volgens de Rabobank zelfs dat Nederland straks niet meer bij de rijkste landen binnen de Europese Unie horen. Vooral de verhoging van de lastendruk voor de burger en het bezuinigen in de rijksuitgaven zorgen er volgens de Rabobank voor dat consumenten minder consumeren. Dit werkt volgend de economen van de bank verlammend op noodzakelijke investeringen in ondernemend Nederland en daardoor hogere werkloosheid. De Rabobank vreest op termijn zelfs een lagere productiecapaciteit en dat zou Nederland helemaal op achterstand zetten.
De Rabobank sluit zich met haar gisteren verschenen visie 2014 dus aan bij vooraanstaande economen, die al eerder verkondigden dat Nederland juist moet investeren om uit het dal te klimmen.
Rutte en Asscher namen dinsdag deel aan een internationale banen-top in Parijs waar nationale ervaringen werden uitgewisseld om jongeren aan de slag te krijgen en te houden. Rutte en Asscher wezen onder meer op de Nederlandse aanpak van de jeugdwerkloosheid, door maatregelen tegen vroegtijdig schoolverlaten en door het scheppen van leer-werkplekken.
De actuele CBS-cijfers laten nationaal een magere stijging van 0,1 procent zien. Formeel lijk het land daarmee uit de recessie te klimmen, maar de omzet in de detailhandel, zoals kleding, bouwmarkt, woninginrichting en witgoed, daalde desondanks fors.

Archief
Terug naar vorige pagina