De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
20-08-2010  

Kooistra kroegen Groningen ontruimen mag

 

GRONINGEN - Bierbrouwer Heineken mag van de rechter in Groningen een groot aantal kroegen in de binnenstad van Groningen ontruimen. De brouwer eiste een week geleden de ontruiming, omdat het nog 5 miljoen euro huur tegoed heeft van de horecagelegenheden uit het voormalige Kooistra-imperium. Vrijdag (vandaag) stemde de rechter in met dat verzoek. 
Volgens de rechter is een oude BV van de overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra verantwoordelijk voor de opgelopen huurschulden. Deze Gouden Kooi BV regelde voor Heineken de verhuur van de zeventien horecagelegenheden aan de pachters, maar betaalde de huur al langere tijd niet door aan Heineken.
De rechter liet vooral de dagelijks oplopende schuld van 7000 euro zwaar wegen bij zijn besluit. Ook de pachters hebben volgens hem het recht op duidelijkheid betreffende hun toekomst. Heineken zal nu naar verwachting formeel de inventaris te koop zetten en mogelijk rechtstreeks met de pachters gaan praten over een oplossing. Het vonnis

 
24-08-2010  

Regeling 'rugzakje' hopeloos complex

 

ENSCHEDE - Het rugzakje, de populaire benaming voor de regeling voor leerlinggebonden financiering, gaat op de schop. Ook het ministerie van Onderwijs is inmiddels van mening dat de maatregel te ingewikkeld is. Het geld maakt het mogelijk om kinderen met een zorgindicatie op het reguliere onderwijs te plaatsen, al dan niet terwijl ze op de wachtlijst staan voor een plek in het speciaal onderwijs. Lees verder in TC Tubantia.

Archief
Terug naar vorige pagina