De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
02-03-2014  

Opel presenteert de Astra OPC Extreme

 

RUSSELSHEIM – Opel presenteert van 6 tot 16 maart a.s. tijdens de Autosalon Geneve de nieuwe Astra OPC Extreme, een sportief Astra-concept. Een lichtgewicht door het vele gebruik van koolstofvezel met een extreme wegligging die met 300 pk turbo onder de motorkap de testracers op de Nürnbergring al versteld heeft laten staan. De tweezitter met rolkooi, vierpuntsgordels en 370 mm grote remschijven van Brembo, wordt in beperkte oplage gebouwd.
Opel Kamp in Almelo zal er ongetwijfeld meer over kunnen vertellen.

Deze week lekte ook uit dat Opel een nieuwe vierwiel-aangedreven SUV in de planning heeft staan. In 2017 moet deze uiterst luxe SUV op de markt komen met zowel tweewiel- als vierwielaandrijving uit het huis van Buick. De motoren stammen uit de Insignia met een basis van 140 pk, een diesel met 195 pk en de topper met 250 pk. Volgens insiders zullen de prijzen zich tussen 26.000 en 50.000 euro bedragen en dat lijkt zeer concurrerend met o.a. de Audi Q5 en BMW X3 die vanaf ruim 36.000 euro beschikbaar zijn.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-03-2014  

PGB opgenomen in Zorgverzekeringswet

  DEN HAAG – Het kabinet heeft uitvoering gegeven aan de motie van D66-Tweede Kamerlid Vera Bergkamp waarin de Tweede Kamer bij meerderheid besloot dat het persoonsgebonden budget (PGB) nu ook in de Zorgverzekeringswet verankerd wordt. Dat heeft staatssecretaris Van Rijn eergisteren in een brief aan de Kamer laten weten.

Eigen regie over zorg
Per 1 januari 2015 wordt de persoonlijke verzorging en verpleging ondergebracht bij de zorgverzekeraars. Bergkamp: “Dat is voor sommige mensen die de regie willen houden over hun zorg een probleem, omdat de zorgverzekeraars geen PGB kennen. Dat betekent dat de huidige 50.000 PGB-houders hun PGB kwijt zouden kunnen raken. Daarnaast zouden de mensen die vanaf volgend jaar zorg aanvragen ook niet meer voor een PGB kunnen kiezen. Ik ben heel blij dat we dat hebben kunnen voorkomen!”

Maximale keuzevrijheid
Om straks voor een PGB in aanmerking te komen zullen dezelfde voorwaarden gelden die nu voor de mensen in de AWBZ gelden. “Voor veel mensen is het gecontracteerde aanbod van een zorgverzekeraar niet passend. Zij willen liever zelf kiezen door wie en wanneer ze worden geholpen. Het PGB is voor veel mensen het beste zorgalternatief omdat ze op die manier maximale keuzevrijheid hebben in hoe ze geholpen willen worden,” aldus Bergkamp.

Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina