De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-03-2012  

Teeven is privacyschender van het jaar

 

AMSTERDAM - Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) heeft woensdagavond in het Amsterdamse etablissement Pakhuis De Zwijger de publieksprijs gekregen voor 'grofste privacyschender' van het jaar. De staatssecretaris won volgens de organisatie met grote meerderheid de publieksprijs van de Big Brother Awards 'vanwege zijn niet aflatende inzet om privacywetgeving af te zwakken'.
De achtste editie van de Big Brother Awards leverden nog meer winnaars op. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) kreeg een Big Brother Award in de categorie personen. Schippers pleitte voor een doorstart van het elektronisch patiëntendossier, ondanks dat het wetsvoorstel in de Eerste Kamer op privacybezwaren was gestrand.
Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) kreeg de prijs in de categorie overheid vanwege het gebruik van afluistersoftware. Van de drie genomineerde bedrijven won Facebook, dat 'ondanks een reeks aan privacymissers op privacygebied naar de beurs gaat met de persoonsgegevens van gebruikers'.
Bits of Freedom, dat zich inzet voor digitale burgerrechten, organiseert de Big Brother Awards. De prijs moet op een vrolijke manier aandacht vragen voor privacymissers en een overzicht geven van de toestand van dit grondrecht het voorgaande jaar.
 

 
17-03-2012  

Hero Brinkman zet PVV op scherp

 

DEN HAAG – Het is hommeles binnen de PVV. Het PVV-kamerlid Hero Brinkman stuurde een email naar zijn fractiegenoten waarin hij kritiek spuide op de website ‘Polenmeldpunt’. De email werd gelekt en is in handen van het TV-programma Één Vandaag.
Volgens de geboortige Almeloër Brinkman schiet het meldpunt haar doel voorbij en hij is tevens van mening dat het lanceren er van eerst in de fractie besproken had moeten worden.
'De hele uitvoering kwam mij nogal rauw op mijn dak. Bij de presentatie van dit meldpunt kun je niet volstaan met het in de lucht brengen van een internetsite en het uitvaardigen van een persverklaring van vier regels om vervolgens dagen in de media niet van je te laten horen,' schrijft Brinkman in de email.
In het programma Avondspits van de NOS zwengelde Brinkman ook weer de democratisering van de partij aan. Volgens Brinkman moet de leider van de PVV een gekozen leider zijn. Brinkman wil zelf dan mogelijk kandidaat zijn.
Eerder stelde Brinkman zich al dissident op door een jeugdafdeling bij de PVV in het leven te roepen. Die poging leed schipbreuk omdat de ‘grote leider’ Geert Wilders daar niet aan wilde.
 

 
20-03-2012  

Brinkman stapt uit PVV-fractie

 

DEN HAAG – Hero Brinkman stapt uit de PVV-fractie en gaat alleen door als Tweede Kamerlid. Dat maakte de geboortige Almeloër vanmiddag bekend. Aanleiding is een verschil van inzicht met een fors deel van de fractie t.a.v. het lanceren van een website als meldpunt voor overlast van Oost- Europeanen en het ontbreken van een beweging richting meer democratisering binnen de PVV. Hij ziet teveel een beweging van ‘het wegzetten van mensen’ binnen de PVV.

Brinkman zei tijdens de persconferentie dat hij het kabinet Rutte blijft steunen. ´ Ik ga niet met een koevoet de deur van het Catshuis openbreken. Dat is politieke chantage en daar houd ik niet van’, aldus Brinkman.
‘Ik ga door in de strijd, ik koester geen wrok en ben zeker niet boos. Ik ben teleurgesteld, maar zeker ook zeer opgelucht', zei Brinkman over zijn besluit. Ook melde hij dat het zeker niet ondenkbaar is dat hij zich in de toekomst bij een andere partij gaat aansluiten.
Brinkman blijft tevens aan als PVV-lid van provinciale staten in Noord Holland. Tot een totale breuk met de PVV is het dus nog niet gekomen.

PVV-leider Geert Wilders betreurt het dat Hero Brinkman uit de PVV-fractie is gestapt en alleen als Kamerlid doorgaat. "Een triest moment en onnodig. Maar we zullen met dit feit moeten leven”, aldus Wilders.
Wilders ziet het vertrek van Brinkman als ‘een heel vervelend moment’. Hij benadrukte dat in de fractie er steeds bij meerderheid van stemmen wordt besloten. Wilders beschouwt het niet als een persoonlijke nederlaag, maar erkende dat het niet gelukt is "de boel bij elkaar te houden”.
 

 
21-03-2012  

Steunfraudeboetes tienmaal hoger

 

DEN HAAG – Sinds het kabinet Rutte de lakens uitdeelt in de vaderlandse politiek worden de straffen voor overtredingen van wetgevingen fors hoger. ‘Nederland moet in het gareel’, is het motto van het gedoogkabinet.
Nu is het volgens minister Kamp tijd om steun-fraudeurs aan te pakken en gaan de boetes omhoog met het tienvoudige.
Dat geldt eveneens voor bedrijven die ‘fraudeurs’ in dienst nemen en ‘zwarte lonen’ betalen. Voor hen dreigt zelfs stillegging van het bedrijf indien zij herhaaldelijk worden gepakt.
De strengere boetes tellen volgens het ministerie van Sociale Zaken voor zowel ‘grote vissen’ als ‘kleine vissen’.
Uitkeringsgerechtigden moeten volgens het wetsvoorstel altijd het verkregen voordeel terug betalen aan de uitkeringsinstantie en hetzelfde bedrag nog eens als boete betalen. Ook kan men het recht op uitkering voorgoed verspelen!
De minister wil ook de pakkans vergroten. Als de Tweede Kamer en Eerste Kamer instemmen met het wetsvoorstel moet deze verscherpte wetgeving ingaan op 1 januari 2013.
De Raad van State is uiterst kritisch over het wetsvoorstel en vindt dat eerst de handhaving moet worden verbeterd.

Lees ook:
RvS bekritiseert hardere aanpak arbeidsmarkt
Minister Kamp op oorlogspad
Minister Kamp wil uitzendbureaus registreren

 
25-03-2012  

Inperking mestproductie agrariƫrs

 

DEN HAAG – Het kabinet Rutte gaat de regels t.a.v. mestproductie aanscherpen. Minister Bleker (CDA) en staatssecretaris Atsma (CDA) hebben een wetsontwerp naar de Raad van State gestuurd waarin wordt vastgelegd dat de productie van mest wordt ingedamd tot dat wat men op eigen land mag uitrijden of via vaste contracten kan afzetten.
Overschotten moeten worden verwerkt tot het geen dierlijke mest meer is of worden geëxporteerd.
Het nieuwe stelsel is besproken met de Land- en Tuinbouworganisatie Nederland en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en moet per 1 januari 2013 ingaan.
Lees meer

Archief
Terug naar vorige pagina