De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
19-02-2016  

Honden welkom in restaurant, bankiers niet

 

RUEIL-MALMAISON (F) – Restaurateur Alexandre Callet uit het Franse Rueil Malmaison zon op wraak nadat de bank hem een lening van 70.000 euro ontzegde om een tweede restaurant te openen. Volgens Callet een lening van niets omdat zijn restaurant "Les Écuries de Richelieu" loopt als een tierelier en aflossing geen enkel probleem zou zijn.
Hij vond zijn wraak in een schoolbord voor de deur van zijn nering met de in krijt geschreven tekst; ‘Honden zijn welkom, bankiers niet. Tenzij zij 70.000 euro entreé betalen’.
Het bericht haalde de wereldpers ondanks dat Callet de vrije reclame niet nodig had. Zijn restaurant "Les Écuries de Richelieu"  in het Parijse voorstadje wordt namelijk al aanbevolen door de ‘Michelin Guide’ sinds 2010. Bovendien is zijn restaurant winstgevend en zijn alle schulden afgelost. Desondanks wilde geen enkele bank in Frankrijk het bedrag van 70.000 euro financieren.
De hele gang van zaken is Callet zo in het verkeerde keelgat geschoten dat hij zijn eigen politieke partij France Unité stichtte om in 2017 aan de Franse presidentsverkiezingen mee te doen. Hij wil er dan voor zorgen dat banken weer het werk gaan doen waarvoor ze zijn opgericht en ook wil hij af van de geldende werkweek van 35-uur in Frankrijk. Volgens hem is men helemaal doorgeslagen in een soort welvaartsdenken dat de Franse economie juist verlamd, temeer daar Frankrijk volgens hem verhoudingsgewijze de meeste ambtenaren ter wereld heeft.
Een financiering kreeg de restaurateur inmiddels ook aangeboden. Diplomatieke medewerkers van de ambassade van Quatar willen hem met een bank in Quatar in contact brengen voor een lening.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina