Politiek nieuws


Plaatsing  
 
05-12-2014  

Extra verhoging OZB, stijging dik 10 procent!

 

ALMELO – De gemeenteraad van Almelo heeft dinsdagavond bij meerderheid alsnog ingestemd met een extra verhoging van de OZB. De extra verhoging op de vorige maand aangenomen verhoging in de begroting 2015 tilt de verhoging in geld naar een gemiddelde van 10 tot 12 procent. Het college van B&W kwam bij monde van wethouder van financiën Jan van Marle met het voorstel om de begroting sluitend te houden. Vanuit de raad kwam het verzet vooral van de fractie LAS, Almelo Centraal, Leefbaar Almelo, GroenLinks, PVA en D66’er Huub Isendoorn, die als enige coalitiegenoot tegen stemde.
Lees verder in AW.

< De OZB-verhoging zoals LAS-raadslid Louis Kampman zijn collega's voorhield. Het verzet mocht niet baten, VVD en ChristenUnie hielpen het college van B&W aan een meerderheid.

Sportverenigingen met eigen accommodatie/clubhuis zijn in 2015 extra duur uit door het stoppen van de OZB-compensatie!


Op de website www.voormeldingen.nl van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) kunt u na inloggen met uw DigiD, de voorlopige waarde (2015) van uw woning bekijken. De inzage in de opbouw van de WOZ-waarde kan u helpen bij uw beoordeling of de gegevens juist zijn of aanpassing behoeven. Bent u het niet met die gegevens eens, kunt u deze aanpassen. Het GBT controleert dan opnieuw uw gegevens voordat het GBT namens uw gemeente de aanslagen eind februari 2015 verstuurt.
De WOZ-waarde van uw woning en/of bedrijfspand, is ook van belang voor de Waterschapsheffing 2015 en de Rijksbelastingdienst.


Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-12-2014  

CU: Bed, brood en bad voorvreemdelingen

  ALMELO - De ChristenUnie stelt bij monde van raadslid Wouter Team vragen aan het Almelose college van B&W over de opvang van illegale vreemdelingen die volgens een uitspraak van de Raad van Europa recht hebben op bed, brood en bad.
Die uitspraak is in tegenspraak met het beleid van staatssecretaris Fred Teeven, maar steeds meer gemeenten in Nederland negeren dat beleid.
Raadslid Teeuw wil dat de gemeente Almelo zich aansluit bij de uitspraak van de Raad van Europa en vraagt het college om voorzieningen te treffen.
Lees verder...

 
11-12-2014  

Afsluiten energie 'eigen schuld', zegt B&W

 

ALMELO - Het afsluiten van gas en licht is volgens het Almelose college van B&W 'eigen schuld, dikke bult'. Volgens het college  zijn ingezetenen zelf verantwoordelijk voor het betalen van de energienota en voor problemen die zich in hun leven voortdoen. Het college antwoord dat aan de fractie van Leefbaar Almelo. Raadslid Bert Hümmels sprak per brief aan B&W zijn zorgen uit over het aantal afsluitingen in de stad, net nu het weer kouder wordt.
B&W meldt verder dat de gemeente geen afspraken heeft met energiebedrijven over deze problematiek en pas in actie komt als er sprake is van ernstige bedreiging van de gezondheid en wanneer er met jonge kinderen schrijnende situaties zijn. Dit op basis van afspraken tussen energieleveranciers en het ministerie van Economische Zaken. Ook wijst de gemeente in deze op het convenant van de lokale woningbouwcorporaties.

 
13-12-2014  

LAS wil aanpak gevaarlijke verkeerssituaties


Op de parallelweg langs de Bornsestraat stond vroeger bij de aansluiting met de Bolkshoekweg een paraboolspiegel zodat verkeer dat vanuit de Bolkshoeksweg komt, kon zien of er op de parallelweg verkeer naderde.
  ALMELO – De fractie Lokaal Almelo Samen (LAS) heeft schriftelijk het college van B&W gewezen op gevaarlijke (lees; onoverzichtelijke) verkeerssituaties langs met name de Bornsestraat. Dit naar aanleiding van meerdere gesprekken met de wijkcommissie Almelo Zuid. De meeste knelpunten bestaan al jaren, maar voor de kruisingen Hazelaarstraat/Bornsestraat en Christoffelstraat/Bornsestraat is dat fors toegenomen door het succes van Lidl aan de Bornsestraat en de daardoor toegenomen verkeersbewegingen.

De redactie wil nog wel een aantal situaties toevoegen zoals meerdere kruisingen met de Ootmarsumsestraat tussen St. Josephstraat en de aansluiting op de Sluitersveldsingel. Ook de uitrit bij Nettorama is noemenswaardig omdat er nauwelijks zicht is als men linksaf wil slaan. Op de Ootmarsumsestraat is eveneens sprake van toename van verkeersbewegingen door o.a. het succes van de winkels aan het Eskerplein en de drukste super van Almelo, Nettorama.
Lees verder...

Fotoreportage (7 foto's)...

 
14-12-2014  

GroenLinks wil extra toezicht op vuurwerk

  ALMELO - Raadslid Hans Buitenweg (GroenLinks) wil van het college van B&W weten hoe het toezicht op de venstertijden voor het afsteken van vuurwerk wordt gehandhaafd. Ook wil Buitenweg vuurwerk vrije zones. Dinsdagavond tijden het vragenuurtje wil Buitenweg mondeling antwoord van het college van B&W.
Lees verder...

 
15-12-2014  

Leefbaar stelt sociale vragen aan B&W

  ALMELO - Raadslid Bert Hümmels (Leefbaar Almelo) stelt de nodige vragen aan het Almelose college van B&W over mensen die sociaal klem komen te zitten door verschillende overheidsinvloeden.
Dinsdagavond tijdens het vragenuurtje, mag het college antwoorden.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina