Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-09-2014  

Flyerverbod in Almelo in strijd met de Grondwet

 

ALMELO – ‘Het nieuwe flyerverbod van de gemeente Almelo is deels in strijd met de Grondwet’, dat stelt juridisch adviesbureau JEEJAR op haar website. Mag het flyeren voor reclame van bedrijven en evenementen dan wel mogen verboden, dat geldt volgens JEEJAR niet t.a.v. de vrije meningsuiting of godsdienstuitingen. In de grondwet staat omschreven dat dit soort uitingen wettelijk zijn beschermd. JEEJAR stelt dat de gemeente deze omissie in de verordening moet aanpassen.

 
06-09-2014  

Vragen van LAS aan B&W over sociaal domein

  ALMELO - De gemeenteraadsfractie LAS heeft de nodige vragen gesteld aan het college van B&W over het sociaal domein, zoals de jeugdzorg em maatschappelijke ondersteuning. Taken die het rijk per 1 nauarie 2015 volledig op het bordje van gemeenten legt.
Lees verder...

 
08-09-2014  

College dreigt Dolle Pret met openbare verkoop

 

ALMELO – In september 2005 kreeg exploitante Ter Avest van Kinderspelparadijs Dolle Pret een gebruikersvergunning van de gemeente Almelo voor de bovenzaal voor het houden van feesten en partijen. De betaalde leges bedroegen ruim 2.000 euro. Medio 2006 was die gebruikersvergunning opeens waardeloos, omdat de gemeente het bestemmingsplan Noordbroek had gewijzigd.
Lees verder…

Update:
en lees LAS: 'Dolle Pret op laten draaien voor kosten is in strijd met de wet

 
13-09-2014  

Controleer de KM-teller van een scootmobiel

 

DOETINCHEM – Een opmerkelijk geluid klonk donderdag in de beeldvormende raadsbijeenkomst van de gemeente Doetinchem. Het betrof de uit de pan rijzende kosten voor het verstrekken van scootmobielen aan mensen die minder goed ter been zijn. Raadslid Ans Putman van de Partij voor Lokaal Maatwerk (PvLM) opperde de controle op gereden kilometers van beschikbaar gestelde scootmobielen om zo te beoordelen of deze wel voldoende wordt gebruikt om de verstrekking te rechtvaardigen. Putman stelde dat iemand die bijvoorbeeld slechts 10 km op de teller heeft staan, beter een taxi kan bellen.

Het is een gedachtegang die bij veel mensen leeft of dergelijke voorzieningen wel volgens een juiste beoordeling worden verstrekt. Nederlandse vakantiegangers zien bijvoorbeeld wel eens scootmobielen in het buitenland met een sticker er op van een Nederlandse leverancier.

Lees het hele verhaal…

Archief
Terug naar vorige pagina