Politiek nieuws


Plaatsing  
 
31-03-2016  

Wethouder Anja Timmer stopt er mee

 

ALMELO – Anja Timmer (55) stopt als wethouder in Almelo. Het vroegere Tweede Kamerlid (2003-2010) voor de PvdA werd in 2012 als opvolger binnen gehaald van Theo Schouten na diens benoeming tot burgemeester van de gemeente Oldenzaal. Na de gemeenteraadsverkiezing in 2014 werd de Hengelose opnieuw benoemd maar zij kondigt nu haar voortijdige vertrek aan omdat zij de balans tussen werk en privé mist, zo omschreef zij het vandaag in een uitvoerige schriftelijke verklaring aan de gemeenteraad.
Haar portefeuille omvatte o.a. binnenstadsontwikkeling, stadsbeheer en openbare ruimte, kunst en cultuur en zorg en jeugdhulp.
Na het gedwongen vertrek van de wethouders Van Marle en Bruggink is Timmer de derde wethouder die voortijdig stopt. Ook burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld ging niet voor een nieuwe bestuursperiode en neemt nu de zaken waar totdat de sollicitatieprocedure voor haar opvolging is afgerond. De gemeenteraad nam deze week een besluit over de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Ook Timmer blijft aan tot een opvolger is benoemd.

Archief
Terug naar vorige pagina