Politiek nieuws


Plaatsing  
 
09-01-2016  

CDA nodigt alle burgers op Nieuwjaarsborrel

 

ALMELO – De lokale afdeling van het CDA in Almelo nodigt zaterdagmiddag alle burgers uit voor een nieuwjaarsborrel in het Huis van Katoen aan de Rosa Luxemburgstraat 4.
Daarvoor zet het CDA als coalitiepartner wel het gemeentelijk Sportbedrijf in en ook de Almelose topsporter Reshmie Oogink, die als teakwondoka nog in de race ligt voor afvaardiging naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Nieuwjaarsbijeenkomst begint om 14.00 uur.

 

 
09-01-2016  

Nieuwjaarsreceptie C.D.A. Huis van Katoen.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (20 foto's)...

 
15-01-2016  

Uitgelicht: Raadslid Marike van Doorn

 

ALMELO – Het Almelose raadslid Marieke van Doorn (fractie LAS) werd deze week uitverkoren door de Nederlandse Vereniging van Raadsleden om haar visie over het werk van een raadslid kenbaar te maken.
Zij werd voor het eerst tot raadslid gekozen in 1998 en maakte al meteen indruk door haar scherpe toon wanneer zij ‘ontwijkende’ antwoorden kreeg van collegeleden en ontzag daarbij haar eigen partijgenoten niet. Dat leidde tot een breuk met de VVD omdat Van Doorn haar principes van dualisme en het zonder last in de raad zitten, dat wil zeggen op grond van eigen verantwoordelijkheid raadslid zijn belangrijker vindt, dan kuddegedrag en fractiediscipline.
Op Raadslid.nu staat het hele interview.

 
19-01-2016  

Oud- raadslid Hennie Nijhuis overleden


Hennie Nijhuis - Foto: website PvdA Almelo
 

ALMELO – Voormalig PvdA-raadslid Hennie Nijhuis (66) is maandag jl. overleden aan een hersentumor. Nijhuis was een man van het volk die gedurende 40 jaar actief was voor het vroegere wijkcentrum ’t Veurbrook, waarvan vele jaren bestuurslid van de nog immer bestaande stichting, die voor enkele jaren geleden uit het gebouw werd geknikkerd door de gemeente.  Ook was Nijhuis vele jaren actief voor de activiteitencommissie van ’t Beeklustpark.
In 1986 werd Nijhuis als sociaal democraat in hart en nieren, met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad. Gedurende veertien jaar toonde hij er te zijn voor de sociaal zwakkeren en ook ging hij een conflict met partijgenoot en wethouder Mieke Kuik-Verweg niet uit de weg toen de stichting ’t Veurbrook de huur van het wijkcentrum werd opgezegd, ten faveure van meer gemeentelijke grip op de wijkcentra. Hij liet zelfs andere sloten plaatsen om de gemeente buiten de deur te houden, maar uiteindelijk werd die juridische strijd verloren. Nog heden ten dage wordt, mede door de vasthoudendheid van Nijhuis, geprocedeerd over de financiële afwikkeling van het gedwongen vertrek uit het wijkgebouw van de stichting, die met de baten nog diverse wijkactiviteiten ondersteund.
Van professie was Hennie Nijhuis huisschilder, maar al jaren inactief vanwege de schildersziekte OPS.

 
20-01-2016  

Informatiemiddag over verkeersplan Sluiskade

  ALMELO – De gemeente wil éénrichtingsverkeer instellen aan beide zijden van het kanaal Almelo-Nordhorn over de Sluiskade ZZ en Sluiskade NZ tussen het viaduct in de Van Rechteren Limpurgsingel en de Brugstraat.
De eerste ideeën over éénrichtingsverkeer aan beide zijden van het kanaal ontstonden al zo´n 25 jaar geleden. Groot voordeel van éénrichtingsverkeer is namelijk dat sluipverkeer in de zijstraten Hantermanstraat, Noorderstraat, Celebesstraat (allen ZZ) en Tijhofslaan, Kanaalweg, Esheksweg en Kogellaan (allen NZ) voor een groot deel kan worden voorkomen.
Om het kruispunt Vriezebrug te ontlasten wordt bovendien de afrit van de Van Rechteren Limpurgsingel bij de Hofstraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Wel blijft de Gravenallee, de volkstuinen en de ijsbaan aan de Sluiskade ZZ bereikbaar (2-richtingen). Ook de toerit vanaf de Vriezebrug naar de Van Rechteren Limpurgsingel gaat dicht.
Bestemmingsverkeer (auto´s) voor de Noordelijke binnenstad tussen Oranjestraat/Boddenstraat en Kolthofsingel moet dan omrijden via de kruising Van Rechteren Limpurgsingel/Sluitersveldsingel en kan via de Vriezenveenseweg-Ootmarsumsestraat weer stad inwaarts.

Donderdagmiddag 21 januari is er een informatiemiddag in het nieuwe stadhuis van 17.00 uur tot 19.30 uur.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-01-2016  

Proces tegen Van der Looy kost dik miljoen

 

ALMELO/ROERMOND – De rechtsgang van de gemeente Almelo tegen projectontwikkelaar Van der Looy uit Weert, kost de gemeente meer dan de boogde opbrengst van € 1.005.746,00 plus rente. De gemeente meende dit bedrag aan bouwleges te goed te hebben, maar Van der Looy betaalde nooit de bouwleges voor het mislukte project Fortezza.
De rechtbank in Roermond sprak gisteren haar oordeel en vindt dat de gemeente Almelo er niet in is geslaagd de legesvordering op Van der Looy te onderbouwen. Daarmee komt na jaren strijd een einde aan de rechtsgang, hoewel het college schriftelijk laat weten dat het de uitspraak nader zal bestuderen en analyseren en wellicht nog twijfelt over een hoger beroep.

De uitspraak van de rechtbank in Roermand betekent tevens dat het totale financiële debacle Fortezza, de gemeente meer dan 17 miljoen euro heeft gekost. Liefst 12 miljoen euro daarvan is ‘weggemoffeld’ in de huisvestingskosten van het nieuwe stadhuis, dat verrees op de plek van Fortezza.
De gemeente moet nu ook de proceskosten betalen en de kosten van de ingeschakelde stadsadvocaat.

< De strop van de gemeente Almelo wordt als maar groter. Van der Looy meent nog gecompenseerd te moeten worden met een prominente bouwplek vanwege het niet doorgaan van de bouw van Fortezza. Daarvoor bood de gemeente Almelo al eens de bouwplek op de hoek van de Vriezenveenseweg/Sluitersveldsingel aan. Mogelijk dus nog een vervolg op de 'luchtfietserij' van vroegere colleges van B&W. Geld zal het niet opbrengen!

 
23-01-2016  

Klus opa krijgt ‘Roos van de Maand´


Raadslid Marjolein Wessels reikt de 'roos' uit aan Wim Moelard.
De PvdA zet al sinds 1996 actieve stadgenoten in het zonnetje met een 'roos', een initiatief dat werd bedacht door de vroegere partijgenoot Jan Hammink.
 

AADORP – De ‘Roos van de Maand’ en een lekkere slagroomtaart werd door de PvdA dit keer geschonken aan klus opa Wim Moelard die op basisschool de Tweeklank in Aadorp alles wat kapot is gegaan, repareert.

Juf Anna Timmerman van de Tweeklank had op school wat onderzoek gedaan. "Ik vroeg een paar leerlingen 'wat doet opa Wim?' Ik kreeg daar mooie antwoorden op: Opa Wim is de baas van de school, opa Wim kan alles maken, opa Wim is een soort schoolopa van alle kinderen, opa Wim doet alle klussen die de vrouwen niet kunnen. Ja die rolverdeling, daar moeten we het nog maar eens over hebben. Maar het beeld is duidelijk: opa Wim maakt alles: leeshoeken, speelhuizen, poppenhoeken. Hij repareert alles dat kapot is: van de wipkip tot het werkstoplicht in de klas. Opa Wim kan alles wat wij niet kunnen!"
Zijn laatste klus is een groot speelhuis in groep 1, waar de kleuters veel plezier van hebben.

 
25-01-2016  

Dijsselbloem spreekt Herman Hoften lezing uit

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (21 foto's)...

 
31-01-2016  

Mobiliteitsnota moet bewegen bevorderen

 

ALMELO – Maandagavond 2 februari ‘bepraat’ de gemeenteraad de conceptnota ‘Mobiliteit’. Vooraf heeft het college, met assistentie van de ambtelijke beleidsmakers, haar oren al te luisteren gelegd bij vertegenwoordigers uit de samenleving en wat blijkt; ‘De Almeloër moet mobieler worden, meer op de fiets en meer lopen, want gezond moet omdat gezonde mensen langer leven en minder een beroep doen op zorg. Dat moet dan wel met een ‘krimpend’ pensioen maar dat hoort natuurlijk niet in de nota. Wel meer fiets- en wandelpaden en minder auto maar ook de parkeertarieven horen niet in deze nota.
Start van de discussie waarin in ‘mee mag praten is om 21.45 uur.

Discussiestuk contouren mobiliteitsvisie (882KB)

Contouren mobiliteitsvisie - Discussiestuk presentatie .pdf (804KB)


 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina