Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-12-2015  

Schuldeisers TSN moeten wachten van de rechter

 

ALMELO – TSN Thuiszorg mag van de rechter de betaling van een deel van de schulden opschorten. Prioriteit krijgen de salarissen, hypotheken en belastingen. Tot curatoren zijn aangesteld mr. Jan van der Hel en mr. Jaques Daniels die het bedrijf gaan doorlichten om een eventueel faillissement af te wenden. Grootste probleem daarbij is dat de gemeenten tarieven bedingen die ver onder de kostprijs liggen. De gemeenten Alkmaar, Lelystad en Rotterdam waren al in overleg met TSN om aanvullende betalingen te doen, maakte de directie van TSN vrijdag bekend bij de persconferentie waarin de aanvraag tot surseance van betaling werd aangekondigd.

Volgens TSN-directeur Zion Jongstra is het een sectorprobleem waarmee alle aanbieders van huishoudelijke hulp te maken hebben.
Volgens Tweede Kamerlid Renske Leijten van de SP moet er een noodplan komen om de sector uit de problemen te krijgen. Zij wil tevens wettelijke maatregelen voor het invoeren van een basistarief waaronder de gemeenten niet mogen vergoeden. 50Plus ondersteunt deze visie. Beide partijen willen dat staatssecretaris Martin van Rijn naar de kamer komt om tekst en uitleg te geven.

Veel gemeenten, waaronder Enschede, kijken al of zij de bij TSN ingekochte thuishulp onder kunnen brengen bij andere orgaanbieders, mocht het grootste concern in de thuiszorg alsnog failliet gaan. Dat zal niet eenvoudig zijn. Zo vraagt de Enschedese zorgaanbieder Manna al een eenmalig vrijwillig loonoffer van alle medewerkers om de acute geldproblemen het hoofd te bieden. Bij Manna stelt men dat de zogenoemde keukentafelgesprekken om de benodigde zorg vast te stellen, door de aanbieders zelf wordt bekostigd en dus eveneens een aderlating zijn. Overigens zijn die keukentafelgesprekken wettelijk niet bindend, blijkt uit vele gerechtelijke uitspraken. Toch gaan de meeste gemeenten gewoon door op de ingeslagen weg die veelal volgens de VNG-verordening is ingevuld. Ook de gemeente Almelo hanteert deze  verordening zonder wetskracht.

Volgens Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) moet de overheid de problematiek in de sector oplossen. BTN acht het bijna onmogelijk dat kleinere aanbieders de zorgtaken van een groot concern als TSN kunnen overnemen. Ook branchevereniging Actiz vindt dat er snel iets moet gebeuren aan de gemeentelijke aanbestedingseisen.

 
04-12-2015  

Vrije sluitingstijden horeca in Deventer

 

DEVENTER/ALMELO – Het college van B&W in Deventer wil een proef met vrije sluitingstijden voor de horeca. De proef moet een jaar duren en geldt op vrijdag en zaterdag voor de bedrijven in de binnenstad en het Havenkwartier. Gedurende dat jaar wordt gemonitord hoe de effecten zijn. Beoogd wordt de overlast rond de massale sluiting van nu, te beperken door het geleidelijk sluiten van de horeca-inrichtingen in de voornoemde gebieden.

In Nederland zijn meer gemeenten met vrije sluitingstijden en ook stopten gemeenten er mee. Zo was de gemeente Almelo al in de jaren ’90 een gemeente met vrije sluitingstijden. Hoewel de overlast verminderde, stopte de gemeente toch met de vrije sluitingstijd zonder de beloofde evaluatie en tot onbegrip van de sector.

Deventer wil de horeca buiten voornoemde gebieden met vrije sluitingstijden in het weekend meer ruimte bieden voor uitbreiding. Volgens het Deventer college van B&W wil men meer inspelen op de vraag van de consument.

 
09-12-2015  

Wierden onttrekt zich aan vestigen AZC

 

WIERDEN – Met veel verantwoordelijkheidszin kondigde de gemeente Wierden onlangs aan te onderzoeken of in de gemeente een asielzoekerscentrum kon worden gerealiseerd. Het college van B&W hield de locaties publiekelijk onder de pet maar de gemeenteraad kreeg wel inzage.
Vorige week staakten de stemmen met 9 voor en 9 tegen. Oorzaak de afwezigheid van raadslid Van Maasacker van de eenmanspartij S+L14 waardoor het voorstel dinsdag jl. opnieuw werd geagendeerd.
Dat bracht echter niet de oplossing. Wederom was de raad van Wierden incompleet waardoor opnieuw de stemmen staakten met 9 voor en 9 tegen.
Daarmee is het vestigen van een asielzoekerscentrum over de schutting van de gemeentegrens gegooid omdat bij een tweede ‘gelijkspel’ het voorstel wettelijk is afgewezen.

 
10-12-2015  

Politieman dealde en informeerde companen

 

ALMELO/NIJVERDAL – Een op non-actief gezette politieman uit Nijverdal wordt er van beschuldigd te hebben gelekt naar een eigenaar van een hennepkwekerij dat er een ontruiming zat aan te komen. Hij zou betrokken zijn bij een hennepkwekerij aan het Oosteinde in Vriezenveen, het ambtsgeheim hebben geschonden door voor zijn partner potentiële huurders te checken  in het politie-informatiesysteem en hij wordt ook beschuldigd van het in bezit hebben van cocaïne, xtc-tabletten en Viagra. Een en ander werd vandaag geopenbaard tijdens een regiezitting van de rechtbank in Almelo. De verdachte moet op 19 februari 2016 voorkomen te samen met twee nog twee handlangers.

 
11-12-2015  

Vliegen en autorijden met hetzelfde vehikel

 

HENGELO – Munsterhuis in Hengelo heeft de Nederlandse primeur voor de verkoop van de vliegende auto, het rijdende vliegtuig oftewel de PAL V (Personal Air and Land Vehicle). Je kunt er de file mee ontvluchten door via de lucht te reizen tot dichtbij de bestemming als er tenminste een bescheiden landingsstrip is in de buurt of mogelijk zelfs op eigen terrein. Vereist is wel een vliegbrevet voor de Pal V die vliegt als een soort helikopter.  En ja, het kost een aardige duit om zo’n ‘ding’ aan te schaffen. Voor een half miljoen euro exclusief btw kan men bij Munsterhuis de Pal V One bestellen. Het eerste productieaantal bedraagt 45 en eind 2017 zijn ze leverbaar.

Het Nederlandse product wordt gebouwd in Raamsdonkveer en het eerste exemplaar is bij Munsterhuis Hengelo al in de showroom te bewonderen.  De ontwikkeling vanaf het eerste idee nam 16 jaar in beslag.
Motorisch heeft de tweezitter een vermogen van 230 pk en een ledig gewicht van 680 kg. De maximum snelheid op de weg is 180 km per uur met een sprintsnelheid van 0 naar 100 in 8 seconden. Het gebruik valt mee met 1 literbenzine voor 12 km en een maximum bereik van 1200 km op een tankvulling.

Vliegend heeft de tweezitter een max/max gewicht van 910 kg. Dus met twee inzittenden met een flink postuur zonder bagage, gaat ie wel de lucht in op een ‘strip’ die minstens 165 meter lang is. Voor een landing benodigd men 30 meter. De maximum vliegsnelheid bedraagt 97 kts (180 km/h) en de minimum vliegsnelheid 27 kts (50 km/h). Het economisch brandstofverbruik in de lucht is 36 liter per uur waardoor naar gelang van type en/of snelheid een bereik varieert van 350 tot 500 km.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-12-2015  

Kerstmarkt Geesteren trekt duizenden

 

GEESTEREN – De kerstmarkt in Geesteren heeft duizenden bezoekers aangetrokken die konden genieten van de levende kerststal, het Noaberplein voor de kids en de stalletjes met kerstartikelen. Voor de Activiteiten Vereniging Geesteren dus een topdag.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (67 foto's)...

 
14-12-2015  

Hof-ondernemers te gast bij Heracles Almelo

 

ALMELO/HOF van TWENTE - Zittend op de eerste rij, was het uitzicht briljant afgelopen zondagmiddag in Almelo. Een flink aantal ondernemers met partner én het redactieteam van HofZakelijk, genoten zichtbaar van de voetbalwedstrijd Heracles - Vitesse. Zij waren daar op uitnodiging van de Almelose voetbalclub die als trouw adverteerder verbonden is aan HofZakelijk, het ondernemersmagazine in Hof van Twente. De wedstrijd tegen Vitesse eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dit tot enige teleurstelling van de 23-jarige Hengeveldse profvoetballer Mike te Wierik. Hij had zijn fans in de slotfase van de wedstrijd graag nog even getrakteerd op een winnend doelpunt namen Heracles. Aan ambitie, wilskracht en strategie ontbrak het zeker niet.

Een paar weken geleden, tijdens de avond van HofConnect in Diepenheim, werd het winternummer van HofZakelijk gepresenteerd. Op dat moment nodigde Heracles alle ondernemers uit, die met een artikel in het magazine stonden, om een voetbalwedstrijd bij te wonen. De ondernemers uit Hengevelde, zo’n 25 met partner of introducé, bespraken samen een bus. Bistro De Kolenbrander zorgde voor koffie bij vertrek én voor hapjes en drankjes in de bus. Dit maakte het feestje compleet, zeker in combinatie met de geweldige ontvangst van alle Hof-ondernemers in de businesslounge van Heracles en traktaties van Unaniem, uitgever van HofZakelijk. 

< Foto: Hof Zakelijk met in hun midden Heraclesspeler Mike te Wierik

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-12-2015  

Ongeval Sibculo eist dode en vier gewonden

 

SIBCULO - Een 66-jarige automobiliste uit Almelo is zondag 13 december dodelijk verongelukt bij een aanrijding op de Kloosterstraat in Sibculo. Oorzaak is waarschijnlijk dat een 62-jarige automobilist uit Hardenberg op de verkeerde weghelft kwam toen hij in een flauwe bocht richting Kloosterhaar reed, waardoor beide auto’s frontaal op elkaar klapten.
De bestuurder van een volgende auto dat achter de verongelukte Almelose reed, probeerde beide voertuigen te ontwijken en red de sloot in.
Naast de overledene eiste het ongeval één ernstig gewonde in de auto van de Almelose en vier andere gewonden in de auto’s van de andere betrokken voertuigen. Allen werden naar het ziekenhuis in Almelo vervoerd.
De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, werd in het ziekenhuis formeel aangehouden. Het team Verkeersongevallenanalyse van de politie doet nader onderzoek naar de toedracht.

Fotoreportage: Alwin Winkel Fotografie

Fotoreportage (5 foto's)...

 
14-12-2015  

Vriezenvener Abbink tweede op NK Hoefsmid

 

MARKELO – Hoefsmid Maarten Abbink (32) uit Vriezenveen is afgelopen weekend tweede geworden op het NK Hoefsmid 2015. Abbink moest het tijdens het NK bij hippisch vakantiecentrum Erve Meenderinkboer in Markelo opnemen tegen 19 concurrenten. De vakwedstrijd begon vrijdagavond met de opdracht voor het maken van twee verrassingsijzers. Zaterdag ging het hameren door in drie rondes waarbij telkens 2 ijzers gemaakt moesten worden zoals o.a. winterijzers en draverijzers uit een rechte staaf ijzer. Ook het beslaan van paarden kwam uiteraard aan de orde.

De vakjury benoemde uiteindelijk Gertjan Salm uit Ierseke voor de achtste keer op rij tot winnaar. Vriezenvener Maarten Abbink, die samen met compagnon Henny Jansen in Hellendoorn een Orthopedisch Hoefsmederij exploiteert, werd tweede voor Douwe Dokter uit Wijnaldum.
Voor Marco Peperkamp uit Enschede restte een vijfde plek en Johan Veurink uit Westerhaar werd eervol achtste.
Bij de leerlingen gingen de eerste, derde en vierde plek naar leerlingen van de vakopleiding van de Groene Welle in Zwolle.

Maarten Abbink is door zijn zilveren plek opgenomen in het nationale team dat van 17 t/m 20 maart 2016 in het Deense Herning strijdt om de Europese titel.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-12-2015  

Provincie verlengt toezicht op Haaksbergen

 

ZWOLLE/HAAKSBERGEN – De provincie Overijssel heeft het toezicht op de financiële huishouding van de gemeente Haaksbergen verlengd. Wel werd de begroting 2016 goedgekeurd. Het herstel is in de ogen van de toezichthouder echter nog broos en afhankelijk van nog te realiseren voorgenomen bezuinigingsmaatregelen. De provincie geeft de gemeente bovendien drie concrete opdrachten mee:

1. Om de algemene reserve zo snel mogelijk aan te vullen, vraagt de provincie allereerst om alle financiële meevallers naar de algemene reserve te laten vloeien. Volgens plan heeft de gemeente vanaf 2018 weer geld in kas.

2. De gemeente heeft ervoor gekozen zo veel mogelijk inwoners die ondersteuning nodig hebben te ontzien. Helaas kort het Rijk op de bijdrage voor het zogeheten sociale domein. De gemeente moet nu een oplossing zoeken om geld te vinden dat voor deze doelgroep nodig is. Daarvoor kijkt de gemeente naar het totale takenpakket. De provincie wil concreet weten waarop de gemeente gaat bezuinigen.

3. De derde opgave is het uitwerken van een nieuw gemeentelijk rioleringsplan. In de begroting van 2016 heeft de gemeente ingeschat wat ze nodig heeft voor onderhoud aan en verbetering van de riolering. Het nieuwe rioleringsplan zal uitwijzen of dit voldoende is.

Gedeputeerde voor financieel toezicht, Monique van Haaf licht toe: “We steunen de gemeente om de financiële huishouding weer op orde te krijgen. Dit jaar voerden we een begrotingsscan uit, die de gemeente aanknopingspunten gaf voor verbetering van de begroting. Het is positief om te constateren dat Haaksbergen de aanbevelingen voortvarend oppakt. We blijven wel scherp op de financiële positie en het realiseren van de bezuinigingsmaatregelen. De provincie zet graag de transparante communicatie met de gemeente voort.”

 
16-12-2015  

Herstart luchthaven deelt Oldenzaals college


Soms moet je een 'potje' voorkoken maar dat slaagt niet altijd!
 

OLDENZAAL – Als het aan de Oldenzaalse burgemeester Theo Schouten ligt, dient de gemeente geen zienswijze in tegen een herstart van de luchthaven Twente. Maar de meerderheid van het college wil liever helemaal geen herstart van burgerluchtvaart op de voormalige vliegbasis Twente en wil dus wel een zienswijze (bezwaar) indienen.
Vorige week werd bekend dat het ministerie van Defensie tijdelijke ontheffing wil verlenen om herstart van klein zakelijk charters door 3 Business Aviation mogelijk te maken en ook Aeronextlife mag dan grotere afgeschreven vliegtuigen laten landen om ter plekke te worden gerecycled tot bruikbare grondstoffen en onderdelen.
Beide bedrijven vormen de basis van een economische ontwikkeling van het gewezen militaire gebied en is een speerpunt in de agenda van Twente waarbij grootschalige burgerluchtvaart wordt uitgesloten.
Schouten is juist van mening dat je de kansen moet willen zien om banen te ontwikkelen in de omgeving en dus ook Oldenzaal. Schouten ziet dan ook geen enkel vergelijk met het vroegere plan om van de voormalige luchtmachtbasis de derde civiele luchthaven van Nederland te maken. De meerderheid van het college ziet dat dus anders.

 
17-12-2015  

Twentse Zorgacademie krijgt usability lab


Archieffoto: De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst voor de start eind 2014 vanaf links: John van der Vegt (ROC), Patrick Welman (wethouder Enschede) Hermie Hermens (Roessingh), Guido van der Logt (Livio). Ben Loohuis (Loohuis Installatietechnieken) en Henry Loohuis (Loohuis Communicatie en Beveiliging).
 

ENSCHEDE - De Twentse Zorgacademie (TZA) in het ROC van Twente krijgt komend jaar een extra functie: usability lab. Fabrikanten in de zorgindustrie krijgen in deze ruimte de mogelijkheid om hun innovatieve nieuwe producten te testen aan de situatie in de praktijk. Daarvan kunnen onder meer studenten, ouderen die afhankelijk zijn van zorg en mantelzorgers direct profiteren.
“Het doel van usability-onderzoek is om te achterhalen hoe de gebruiksvriendelijkheid van een product verbeterd kan worden”, aldus Berto Boeve, de vestigingsleider van Loohuis Energie & Installatie Advies in Tubbergen. “Door knelpunten te ondervangen, kan ervoor worden gezorgd dat een gebruiker op een zo makkelijk mogelijke manier zijn of haar doel kan bereiken.”
De partners die binnen TZA samenwerken zijn: Loohuis Installatietechnieken, ROC van Twente, de UT, Livio, de gemeente Enschede, Loohuis Communicatie en Beveiligingen en Roessingh Research and Development.
TZA is het afgelopen jaar gerealiseerd binnen het ROC in Enschede in een ruimte waar techniek en zorg samenkomen. Onder meer voor ouderen van Livio is een lokaal ingericht voor ontwikkeling en activiteiten met als doel: “Deze groep kennis te laten maken, en om te leren gaan, met de techniek.”

Meerwaarde voor alle partijen
Voor studenten in de zorg, welzijn, techniek en bouw worden bij de TZA stageplaatsen aangeboden. Daarnaast kunnen verzorgenden, verpleegkundigen, vrijwilligers en mantelzorgers hier kennismaken met en geschoold worden in de modernste technieken en technologieën. De kennis en ervaring van de partners in deze samenwerking wordt gebruikt voor doorgaande verbetering van de TZA.
Binnen TZA is ook een activiteitenruimte gecreëerd voor studenten, mantelzorgers en zorgmedewerkers. Boeve: “Daar leren studenten dagactiviteiten te maken en op die manier ouderen in de praktijk kennis te leren maken met nieuwe technieken op het gebied van ICT en ontspanningsmogelijkheden op iPad, telefoon en computer.”
Een andere ruimte is voorzien van de allernieuwste technieken op het gebied van domotica (bijvoorbeeld op afstand bedienen van deuren, elektronische apparaten en verlichting). “Zorginstallaties zoals dwaaldetectie en videoalarmering en tal van technische hulpmiddelen worden gedemonstreerd die het langer zelfstandig thuis wonen bevorderen.”

Loohuis
Alle geïntegreerde techniek, waaronder domotica, is door Loohuis aangebracht. Voorbeelden hiervan zijn onder andere bedalarm, dwaaldetectie, wakend oog, gps, detectoren, bewegingsdetector, deurtelefoon, intercom, toegangscontrole, beeldbellen (zorg op afstand), telefooninstallatie, en inbraak- en brandbeveiliging. “Alles met het oog op het realiseren van een zo comfortabel mogelijk leven van zorgbehoevende burgers.”

 
17-12-2015  

Techniek voor 5G komt uit Enschede

 

ENSCHEDE – Het 4G-netwerk is nog maar net uitgerold maar het nog veel snellere 5G is op komst. De nanotechnologiebedrijven LioniX, Satrax en Solmates uit Enschede ontvangen gezamenlijk een subsidie van  1,6 miljoen euro van de Europese Unie voor de ontwikkeling van energiezuinige micro-lichtschakelaars voor de telecomsector waardoor het supersnelle 5G-netwerk kan worden ontwikkeld. Voornoemde bedrijven komen voort uit de Universiteit Twente waarmee gezamenlijk het systeem om radiosignalen om te zetten in lichtsignalen werd ontwikkeld. De ontwikkeling van de micro-lichtschakelaars is daar een gevolg op. De nieuwe techniek is een miljoen keer zuiniger dan voorgaande systemen en zijn in de toekomst toepasbaar in de telecomsector maar ook voor de medische diagnostiek.
De subsidie komt uit de Europese pot voor onderzoek en innovatie Horizon 2020. In totaal draagt de Europese Unie 3,4 miljoen euro bij aan het HAMLET-project dat wordt uitgevoerd in samenwerking met Duitsland, Griekenland en Italië.
 

 
17-12-2015  

Hofland gaat voor tweede termijn in Rijssen/Holten

 

RIJSSEN – De gemeenteraad van Rijssen/Holten steunt burgemeester Arco Hofland in zijn ambitie voor een herbenoeming als burgervader. Hofland heeft het naar zijn zin in Rijssen/Holten waar zijn eerste termijn per 1 juni 2016 afloopt.
Hofland geldt als een kundig bestuurder die zowel strategisch als toegankelijk genoemd wordt. De geboortige Naaldwijker was voordat hij naar Rijssen kwam, burgemeester van Zwartewaterland en wethouder in Dalfsen.
 

 
17-12-2015  

UT-crew doneert euroton onderwijs vluchtelingen

 

ENSCHEDE – Één vakantiedag inleveren door de 400 medewerkers van de Universiteit Twente brengt een euroton bij elkaar voor onderwijs aan vluchtelingen.
De UT zet het geld op de rekening van de Stichting Universiteitsfonds Twente.  Het fonds wil het geld besteden aan studiebeurzen en/of collegegeld.  
 

 
18-12-2015  

Grolsch krijgt binnen 3 maanden andere eigenaar

 

ENSCHEDE – Grolsch moet binnen drie maanden worden verkocht door de overname van AB Inbev van Grolsch-eigenaar SABMiller. Werd door SABMiller nog dik 800 miljoen euro betaald aan de aandeelhoudende familie Groen om Grolsch los te weken uit het familiebezit, nu is Grolsch nog maar 268 miljoen euro waard, schatten beursgoeroes.

Sceptici riepen na de verkoop door de familie Groen al snel; ‘Op een dag drink je geen bier meer maar SAB’. Zij kregen deels gelijk. Het ooit zo geroemde ambachtelijke brouwproces met eigen gistcultuur en lager-tijd van zes tot acht weken om het product te laten rijpen, werd al snel ten grave gedragen. Bij Grolsch ging het vanaf de overname om winstvermeerdering en bezuiniging. Bier wordt nu binnen enkele dagen consumentrijp geproduceerd en afgevuld. De belofte dat Grolsch als premium-merk een wereldspeler zou worden, werd door SABMiller niet ingelost en ook aan de arbeidsvoorwaarden werd gesleuteld door inzet van tijdelijke krachten die geen kans maakten op een vaste baan. De echte Grolschwerknemer is een uitstervend ras geworden. De gemiddelde Tukker weet dat nog niet maar de echte Grolsch-fan heeft ongetwijfeld het smaakje al proevende zien verwateren.

De productie kelderde bij Grolsch sinds de overname door SABMiller. Het tegenovergestelde gebeurde bij het Italiaanse biermerk Peroni. Daarvoor werd de interntionale marketing wel strategisch ingezet met groei tot gevolg. Bij Grolsch gebeurde dat minder, terwijl Grolsch in het thuisland marktaandeel verloor omdat het niet meer mee ging met de bonuscultuur die Heineken en Bavaria los lieten op de thuismarkt. Steeds meer vrije cafés en sportkantines maar ook een boegbeeld als Heracles Almelo stapten over van Grolsch op een andere leverancier.
’s  Werelds grootste bierconcern ABInbev/SABMiller verkoopt dus Peroni en Grolsch. Gedwongen door de toezichthouders omdat men in bepaalde landen, waaronder Engeland, teveel macht kreeg.
Met de verkoop van Peroni en Grolsch hoopt het concern in het eerste kwartaal van 2016 een bedrag 1,8 miljard euro binnen te halen. Analisten twijfelen daaraan omdat Grolsch veel lager gewaardeerd moet worden dan het eerst heeft gekost. Peroni wordt geschat op 938 miljoen euro zodat de teller waarschijnlijk op 1,2 miljard euro blijft steken.

Heineken, het op één na grootste bierconcern ter wereld ligt een straatlengte achter op ABInbev/SABMiller maar ligt niet in de race om Grolsch over te nemen omdat het in het thuisland Nederland dan een te groot marktaandeel krijgt. Een bundeling van krachten en een op detail aangepaste eigendomsverhouding qua afzetlanden met het Deense Carlsberg wordt in investeerderskringen nog als een optie genoemd maar lijkt niet al te waarschijnlijk. ABInbev/SABMiller moet wereldwijd meerdere merken verkopen dus het kan zo maar zijn dat Heineken zeer selectief te werk gaat om het internationale marktaandeel te plussen.
Anderen noemen de Japanse Asahi Group of het Spaanse Mahou-San Miguel als mogelijke kopers maar de wind kan zomaar ook uit China of Mexico waaien. Het Amerikaanse persbureau Bloomberg noemt ook durfinvesteerders Cinven en KKR als mogelijke kopers maar of men daar in Enschede blij moet zijn?

 
18-12-2015  

Gratis verklaring goed gedrag vrijwilligers Hengelo

 

HENGELO – De gemeente Hengelo geeft in 2016 alle actieve vrijwilligers in het Hengelose verenigings- en organisatieleven een gratis verklaring van goed gedrag. Het is een voorbode om ook de bezuiniging op de vrijwilligersverzekering terug te draaien en het evalueren van het vrijwilligerswerk. Het initiatief kwam door CDA-raadslid Inge Postma die juist de drempels wil slechten om als vrijwilliger actief te worden. De gratis verklaring van goedgedrag moet overigens wel op waarheid berusten en wordt als zodanig ook gecheckt door de dienst Justis.

 
19-12-2015  

Jura studenten ROC in actie voor de voedselbank

 

HENGELO – Onder de titel ‘Let’s build a wall of food’ zijn eerste en tweedejaars Jura-studenten van het ROC van Twente in actie gekomen voor de Voedselbank Midden-Twente. Vol overgave werden in de voorbije weken in gebouw De Gieterij van het ROC van Twente te Hengelo de goederen ingezameld om zo’n 30 goed gevulde kratten met lang houdbare producten te kunnen overhandigen aan Han Eulderink van Voedselbank Midden-Twente.
Aanleiding tot de inzamelingsactie was een excursie bij de Voedselbank, hetgeen leerde dat zo’n 350 gezinnen in Hengelo, Borne en de Hof van Twente onder de armoedegrens leven en noodzakelijkerwijze zijn aangewezen op hulp van de Voedselbank.

RTV Oost ook in actie voor Voedselbank
De regionale omroepen in Nederland zijn dit jaar opnieuw in actie gekomen om voedselbanken te ondersteunen. Vorig jaar werd voor zo’n 2,5 miljoen euro aan producten ingezameld die over de voedselbanken werden verdeeld. Vrijdag bedroeg de tussenstand bij RTV Oost een waardesom  van 105.000 euro.
Vorig jaar leverde RTV Oost 130 pallets met voedzame goederen ter waarde van 150.000 euro af ter verdeling onder de 15 voedselbanken in Overijssel.

 
19-12-2015  

Beste bestuurder in Twente heet Prent

 

ALMELO – Al jaren onderzoekt het Twents opinieweekblad De Roskam welke Twentse bestuurder het best functioneert. Daarvoor wordt elk Twents gemeenteraadslid naar hun mening gevraagd. Daarbij kwam wethouder Ellen Prent uit de gemeente Haaksbergen als beste naar voren in het jaar 2015. Volgens De Roskam is Ellen Prent de ‘reddende engel  van Haaksbergen’. Enerzijds omdat ze de financiën weer enigszins op de rit krijgt en anderzijds oog heeft voor de toekomst en verduurzaming in Haaksbergen en de regio Twente.
De tweede plek is dit jaar eveneens weggelegd voor een vrouwelijke bestuurder en wel wethouder Mariska ten Heuw uit Hengelo. 
De waarderingspunten van de Twentse gemeenteraadsleden brachten wethouder Ben Beens uit de gemeente Rijssen/Holten op de derde plek.

Wilt u weten hoe uw stadsbestuurders zijn gewaardeerd?
In de papieren editie van De Roskam van deze week, staat de gehele Top 25 en het juryverslag.

 
22-12-2015  

Loohuis actief bij bouw AZC Zutphen en Hamburg


AZC Zutphen - front
 

FLERINGEN – Diverse takken van de technische Loohuis Groep uit Fleringen zijn zeer actief betrokken bij de bouw van grootschalige projecten voor de opvang van asielzoekers in zowel Nederland als Duitsland. In Zutphen wordt de voormalige politie- en rechercheschool compleet gestript en opnieuw ingericht voor huisvestiging van 759 asielzoekers en in Hamburg (D) zijn de eerste honderden prefab-units geplaatst voor de opvang van asielzoekers.
Liefst 1.000 units worden in het Duitse Rheine in elkaar gezet in samenwerking met een lokale aannemerscombinatie waarbij Loohuis de technische installatie verzorgd , voordat deze units in Hamburg worden geplaatst. Het project in Hamburg wordt begin volgend jaar afgerond.
Het project in Zutphen moet eind juni volgend jaar klaar zijn waarbij bouwbedrijf Nikkels uit Twello de partner is. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is de opdrachtgever van het project in Zutphen waarbij bovenwettelijke veiligheidseisen zijn gesteld qua brandveiligheid en vluchtroutes en het complex ook met camera’s wordt beveiligd. Daar komt bij dat, na het gebruik als AZC, het complex zonder al te veel poespas weer geschikt te maken valt voor een andere gebruiksfunctie.

 
30-12-2015  

Twee faillissementen op voorlaatste dag van 2015

 

ALMELO – Rechtbank Overijssel in Almelo heeft op de voorlaatste dag van het jaar het faillissement uitgesproken over het installatiebedrijf Eppink aan de Galvanistraat in Tubbergen. Bij het installatiebedrijf zijn  16 personen werkzaam. Het bedrijf heeft haar oorsprong in 1840 als kopersmederij De Wolf en is sinds 1963 in handen van de familie Eppink.
Tot curator is benoemd mr. Eddy Kolkman van het gelijknamige advocatenkantoor in Almelo. Bij hem hebben zich al zes kandidaten gemeld voor een mogelijke overname.

Ook failliet werd verklaard Tripe Meat Petproducts aan de Elbingstraat in Deventer. Tripe Meat Petproducts, handelend onder de naam Frank's Pro Gold Netherlands, is toeleverancier van gedroogde vleesproducten voor honden aan groothandel en grootwinkelorganisaties in geheel Europa. Bij het bedrijf zijn 2 personen werkzaam. Tot curator is benoemd mr. J.R. Beversluis te Deventer.
Het is het dertigste bedrijf in Deventer dat in 2015 failliet werd verklaard.

Archief
Terug naar vorige pagina